Killfish Report post Posted September 1, 2011 Предполагам, че не съм единствената, която готви на кучето си. Темата няма за цел да предизвика поредната дискусия „за или против домашната храна”, а просто да обменим рецепти. В моят случай, готвенето се налага заради известна непоносимост към гранулираната храна или поне някои от съставките й. Ще се радвам ако и други споделят своите рецепти, разнообразието е хубаво нещо. Ето и някои от вариантите, които се навъртат из тенджерите у нас:Шкембе с ориз500 грама телешко шкембе½ пакет ориз3-4 яйца 3-4 супени лъжици зехтинДробчета с ориз500 грама пилешки дробчета½ пакет ориз250 грама спанак (пресен или замразен)2-3 моркова (настъргани или на кубчета)1-2 доматаТелешко с макарони500 грама телешка кайма1 малък пакет кус-кус (макарони)500 грама извараПиле с ориз500 грама пилешко месо½ пакет ориз2-3 чушки1-2 домата (или пакетче замразени зеленчуци)50 грама маслоРедувам масло, зехтин и свинска мас, в повечето случаи добавям магданоз, копър, босилек или коприва, понякога варя яйцата отделно и ги пускам в блендера заедно с черупките, друг път ги добавям директно в тенджерата. Попаднах и на някои интересни рецепти из нета:Протеинови топки500 грама телешка кайма10 твърдо сварени яйца1 бурканче фъстъчено масло500 грама извара2 чаши набъбнали овесени ядкиВсичко се омесва добре, оформят се топки, разпределят се в торбички и се прибират във фризера. Всяка торбичка е една порция – размразява се и се сервира.Има още страшно много идеи, просто сега нямам време да преведа, при първа възможност ще се постарая да постна нещичко, стига да има поне един заинтересован освен мен Quote Share this post Link to post Share on other sites
HELASBAND Report post Posted September 2, 2011 Чудесна тема! Едното, което съм готвила за кученки е телешко. Нарязвам на хапки, сварявам малко. Изваждам месото и в бульона варя нарязани моркови, чушки и ориз. Другото е същото, но вместо телешко са свински крачета, като след сваряване обезкостявам. Като се остави да изстине в тенджера или друга купа, сместта става и за блат или основа за кучешка торта. После се украсява с изцедено кисело мляко или заквасена сметана, поръсва се с натрошени обикновени бисквити и/или орехчета и се слагат кучешки бисквитки или друго за декорация. Може да се оцвети сметаната и със шприц да се направят розички, да се изпише надпис или др. красоти. Добър апетит! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mora Report post Posted September 2, 2011 Вкусни изглеждат рецептите, но са непостижими за мен Въпреки всичко ще опитам да спретна нещо по тях тия дни и ще докладвам какво се е получило. Quote Share this post Link to post Share on other sites
libralabra Report post Posted September 2, 2011 Аз съм готова да ги тествам всичките Стига някой да ми ги сготви Quote Share this post Link to post Share on other sites
mora Report post Posted September 2, 2011 Много си жертвоготовна Quote Share this post Link to post Share on other sites
Killfish Report post Posted September 2, 2011 Я, колко мнения )) За сега не предлагаме готвене по домовете, така че, ще ви се наложи да опитате сами Quote Share this post Link to post Share on other sites
libralabra Report post Posted September 3, 2011 Е, добре, де За хубав обяд съм готова на всичко Quote Share this post Link to post Share on other sites