Sign in to follow this  
Tjara

Shiloh Shepherd

Recommended Posts

Relativno nova pasmina, vrlo blizu nemačkom ovčaru nazvana je Shiloh.

Ovu pasminu "napravila" je Tina. M. Barber, koja se 1962. godine bavila sa odgajanjem nemačkih ovčara po strogom standardu. Kako su godine išle, svoje ženke parila je sa dobrim mužjacima, ali i primetila, da to više nije onaj pravi nemački ovčar. Proenili su se trendovi kot nemačkog ovčara. Tražila je mnogo načina, parila svoje ženke mnogo godina - htela je inteligentnog i božanstvenog psa. 1974. godine uspelo joj je i odgajivačnicu je nazvala "Shiloh shepherd".

Od tad postoji neka "podvrsta" nemačkog ovčara, znana kao Shiloh ovčar.

Evo i slikice:

http://2.bp.blogspot.com/-zfw71IendBg/T ... 33_062.JPG

http://kokopelli-shepherds.com/Kokopell ... mage_2.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj pas važi za bolje građenog psa nego što je NO, puniji je i njegove grudi su šire. I sam shiloh je veći, teži, krupniji pas pa to donosi i veću fizičnu moć psa. Shiloh je u stvari mešanac NO i Američkog Alsatiana. Dobri su čuvari, ali zbog njihove neverovatne inteligencije oni su bolji terapevtski psi i psi koji spašavaju. Mogu proživeti i do 16 godina (čak i više nego NO). Dobro se snalaze kao izložbeni psi, a decu prosto obožavaju i vrlo štite prema roditeljima - ne u agresivnom smislu! Kad budete kažnjavali dete, shiloha bolje zatvorite, da vas ne vidi.

Shiloh je uključen u Američku organizaciju retkih pasa, mada je relativno "mlad" i nekako "neprihvaćen", jer mnogo ljudi shiloha ne shvata za pasminu.

Znači shiloh je "mešanac" NO i Američkog Alsatiana. Pa nadam se, da sam vam što bolje opisala ovu pasminu:

http://www.vonpetworld.com/images/Germa ... ta-313.jpg + http://www.loveofbreeds.com/wiki/AlsatianShepalute.jpg = http://www.shilohs.org/gallery/photos/Shiloh%20Shepherds/ridgewood-kota-ruger.jpg''>http://www.shilohs.org/gallery/photos/Shiloh%20Shepherds/ridgewood-kota-ruger.jpg' onclick="window.open(this.href);return false;]http://www.shilohs.org/gallery/photos/S ... -ruger.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, shiloh postoji kao i NO u više boja. Uvek mora biti crna boja u prisustvu drugih (znači crna je obavezna, ako je nema u više od 3/4 to je isključenje). Postoje kombinacije crna/srebrna, crna/zlatna, crna/krem boja, crna/braon i tako dalje.

Isključenje sledi ako ima pas bele mrlje (dozvoljene su u predelu grudi i šapa) i ako je sasvim bele, žute, plave boje. Isključenje sledi i ako ima kao što sam pre rekla premalo crne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this