Petite

Pitanja, sugestije i kritike moderatorima

Recommended Posts

Hvala sto cete procitati Pravila foruma

Uvodna pravila

1. Upoznajte se sa forumom. Procitajte sto veci broj starih tema koje su trenutno dostupne na odredenom forumu. Posecujte forum jednu ili dve nedelje da biste stekli utisak o cemu je uopste rec i koja su sve misljenja zastupljena.

2. Sadržaj tekstova na forumu je vlasništvo člana koji ga je napisao, ali i samog foruma Balkan Kinology. Materijal koji ste pronašli na ovom forumu nije dozvoljeno koristiti na drugim forumima i ostalim internet lokacijama, osim ako niste dobili dozvolu za to, posle konsultacija sa autorom teksta i administracijom foruma. U tom slučaju obavezno je striktno navođenje autora teksta, lokacije foruma, kao i postavljanje linka ka originalnom tekstu. Administracija foruma ima pravo da opomene i sankcioniše člana koji je na neku drugu internet lokaciju preneo tuđi tekst sa ovog foruma radi lične promocije ili iz bilo kog drugog razloga.

3. Pazite kome verujete. Ne verujte prvom odgovoru koji dobijete. Sacekajte nekoliko dana dok se vise upucenih osoba ne ukljuci u diskusiju i da svoje misljenje o problemu. Vrlo je moguce da cete sami morati da izaberete pravu opciju iz spektra ponudenih odgovora, nakon sto razmotrite sve iznete argumente. Potrebno je da nekoliko dana pratite poruke osoba koje nude odgovore na Vas problem, i tako cete steci pravi uvid u to koga treba poslusati, a ko prica bez veze.

4. Svaki post koji se objavi na forumu postaje vlasnistvo ovog foruma. Korisnici nemaju prava da brisu svoj celokupan ucinak na forumu jer se time remeti tok diskusije i atmosfera na forumu i to ce biti spreceno i sankcionisano od strane moderatora i administratora. Korisnici nemaju pravo da traze da se njihov nalog obrise. Ako ne zelite dolaziti - nemojte, ako ne zelite pisati - nemojte.

5. Postovi na forumu predstavljaju stavove i mišljenja autora, a ne vlasnika foruma ili njegove administracije. Administracija foruma BALKAN KINOLOGY ne odgovara za sadržaj poruka niti za stavove iznesene u njima, osim vlastitih.

6. Jezici kojima je dozvoljeno pisanje na forumu su srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski. Eventualno je dozvoljeno pisanje na engleskom jeziku, ako je clan foruma stranac. Molimo da pri pisanju koristite iskljucivo slova koja se nalaze u pismu jezika kojim pisete (npr. ne pisite w umesto slova v i slicne bedastoce).

7. Jednom registrovan nik (korisnicko ime) je onaj koji vam ostaje sve vreme pisanja na forumu, menjanje nikova je dozvoljeno iskljucivo uz odobrenje administratora ukoliko za to postoji opravdani razlog, iz tog razloga pazite koji nik stavljate prilikom registracije. Moguca je kombinacija slova, brojeva i drugih znakova, izbor je u potpunosti na Vama, ali se neprimereni, tj. provocirajuci i vulgarni nikovi neće tolerisati. Jedan clan - jedan nik. Pisanje vise osoba pod jednim korisnickim imenom nece biti tolerisano. Pracenje foruma Balkan Kinology je moguce i bez registracije, te ukoliko ne zelite pisati citajte kao gost. Ukoliko je clan iz bilo kog razloga udaljen sa foruma (banovan) otvaranje drugog nika pre isteka bana (dupli nik) bice sankcionisano brisanjem drugog naloga.

8. Avatari su malene fotografije koje se pojavljuju uz profil clanova foruma. Stoje ispod korisnickog imena i vidljivi su u svakom postu koji je doticni clan napisao. Avatari ne smeju sadrzati uvredljive poruke i poruke koje pozivaju na nasilje, rasizam ili netrpeljivost po bilo kojoj osnovi, vjerskoj, dobnoj, polnoj... Avatari ne smeju sadrzati eksplicitni seksualni sadrzaj. Avatari ne smeju sadrzati privatne podatke (adresa, broj telefona, e-mail...). Jedan nik - jedan avatar. Svi clanovi treba da imaju razlicite avatare, isti avatari kod vise clanova nece biti tolerisani. Maksimalne dimenzije; sirina 110 piksela, visina 110 piksela.

9. Informacije vidljive u postovima. Ako odaberete lokaciju za koju zelite da bude prikazana ispod Vaseg avatara ona ne sme sadrzati, uvredljive komentare po bilo kojoj osnovi kao ni link ka drugom sajtu, jer se on smatra reklamiranjem sto podleze pravilima o reklamiranju na BK. Zbog zlopotrebe potpisi (signatures) nisu i nece biti dozvoljeni na forumu.

10. Zabranjeno je pisanje postova i registracija sa proxi servera, svako takvo pisanje vodi trajnom udaljavanju sa foruma

11. Forum BK nije ni srpski, ni hrvatski, ni bosanski, ... niti se hostuje na ovim prostorima. Namenjen je svim ljubiteljima pasa i kinologije i svi clanovi ovog foruma imaju ista prava, pod uslovom da postuju pravila foruma.

Teme i postovi

12. Ne ponavljajte teme. Pre nego sto postavite pitanje, proverite da li je o tome vec bilo reci na forumu. Cest je slucaj da novi korisnici, odmah nakon registracije, postave pitanje koje je ranije cesto postavljano. Zbog toga im poruka biva obrisana, ili budu izlozeni gnevu korisnika koji ne vole takvu vrstu poruka. Upotrebite sistem pretrage po kljucnim terminima da biste proverili da li je neka tema vec obradena na BK podforumima. Proverite da li pretrazujete ispravan podforum, ili pretrazite sve podforume odjedanput. Sistem za pretrazivanje je brz i lak za koriscenje.

13. Dajte smisleni naslov temi. Pod tim se ne ubrajaju naslovi poput "Hitno", "Pomoc" ili "Molim procenu". Naslov teme treba da odgovara njenom sadrzaju i da ga barem delimicno opisuje.

14. Ukoliko trazite pomoc oko nekog problema, molimo Vas da ucinite sve sto je u Vasoj moci kako biste olaksali posao ljudima ciju pomoc ocekujete. To cete uciniti na sledeci nacin: iz poruke iskljucite sve sto nema veze sa problemom, a detaljno objasnite sve sto je direktno ili posredno povezano sa istim.

15. Autorska prava: Navedite izvor. Ukoliko prenosite tude misljenje, deo tudeg teksta ili drugog autorskog sadrzaja, navedite izvor i ukoliko je moguce ostavite link. Balkan Kinology ne preuzima nikakvu odgovornost za preuzet materijal. U slučaju pretenzija od strane vlasnika takav materijal će biti uklonjen bez prethodnog upozorenja. Pod ovu kategoriju ne spadaju materijali koji imaju pravo slobodnog kopiranja i distribuiranja.

16. Ne citirajte bez potrebe. Korisnici cesto bespotrebno citiraju poruku i umnozavaju tekst i slike koji se vec nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Brisite delove citata i ostavite samo ono sto je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad vase, gotovo je sigurno da nema NIKAKVE potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na sta tacno odgovarate. Ako odgovarate na neku poruku u nizu ili na vise njih, koristite umerene quote tagove kako biste dali ostalima do znanja na koji deo teksta se vas odgovor odnosi, ali NIKAKO nemojte dozvoliti da citat predstavlja veci deo poruke koju pisete. U slučaju citiranja dugih poruka izdelite citiranu poruku na nekoliko delova i ostavite željene komentare između tih citata. Na taj način ćete pospešiti preglednost i razumljivost kako vaše poruke, tako i teme uopšte. Citiranje fotografija u celosti (sa IMG tagom) je zabranjeno, u slučaju da želite ostaviti komentar na neku fotografiju, u okviru citata ostavite samo link ka toj fotografiji.

17. Izaberite odgovarajuci podforum za svoju temu. Ne postavljajte pitanja u pogresnim podforumima. To je stvar koja verovatno najvise izluduje korisnike, koji su uglavnom opredeljeni za nekoliko specificnih podforuma koje iskljucivo prate na celom sajtu. Npr. pitanju o ishrani je mesto u podforumu 'Zdrava ishrana'. Postoji dovoljan broj foruma za svaki Vas problem, i citanjem njihovih opisa lako je odrediti gde pripada Vas. Ukoliko ste sigurni da ne postoji specifican podforum za stvar o kojoj zelite da pisete, predlozite da takav bude kreiran.

18. Ne postavljajte istu temu na vise podforuma istovremeno. Crossposting (postavljanje iste teme u vise podforuma) je zabranjen.

19. Ovaj forum je namenjen iskljucivo ljubiteljima pasa i zivotinja. Svaka tema ili post u kojoj se propagiraju borbe pasa ili njihovo nehumano koriscenje i drzanje bice izbrisan, a autor sankcionisan. Isto vazi za sve poruke u kojima se propagira zlostavljanje zivotinja ili nasilje bilo koje vrste. Ovo nije lovacki forum i zabranjeno je postavljanje fotografija mrtve divljaci.

20. Kada vas ljubimac napusti ovaj svet mozete otvoriti novu temu u njegovu cast u podforumu In Memoriam ili, ukoliko imate otvorenu temu u podforumima Predstavite svoje pse, o smrti vaseg ljubimca druge clanove mozete obavestiti na njoj. Na pasminskoj temi ostavite link ka obavestenju. Preplavljivanje pasminskih tema sa izjavama saucesca (RIP i slicno) nece biti tolerisano.

21. U okviru jednog meseca na pasminskoj temi mozete postaviti najvise tri fotografije svojih pasa, odnosno pasa iz vlastitog uzgoja sa IMG tagom. Izuzetak su rezultati sa izlozbi i utakmica, odnosno fotografije iz ringova koje se mogu postavljati u vecem broju. Nije dozvoljeno uzajamno postavljanje fotografija pasa u korist drugog clana. Molimo clanove da prijave postove ako primete da je ovo pravilo naruseno. Zbog velikog broja clanova i tema moderatori nece biti u mogucnosti da vode evidenciju o svim postavljenim fotografijama. Kada postavljate fotografije stenaca na pasminskoj temi, vaze ista pravila, stenci ne smeju biti na prodaju i to mora biti jasno naznaceno, te fotografije Vam takodje ulaze u ukupni skor od maksimum 3 fotografije mesecno. Komentarisanje fotografija stenaca je dozvoljeno ako postovi imaju konstruktivnost, postovi tipa `slatki, lepi, divni ... stenci` ce se posmatrati kao spamovanje teme. Imate podforume predstavljanja gde ova ogranicenja ne postoje.

21a. Maksimalni broj postavljenih fotografija u jednom postu je 5 sa IMG tagovima zbog korisnika sa slabijom internet konekcijom (postovi sa vecim brojem fotografija se sporije ucitavaju). Bez IMG tagova nema ogranicenja.

Ponasanje na forumu

22. Pisite kvalitetno i ozbiljno. Ne pisite poruke nepovezano, tek da i Vi nesto kazete! Ako trazite pomoc, budite precizni. Izlozite tacno sta ocekujete da se dogodi, sta se u stvari desilo i iznesite sve relevantne detalje. Ukoliko odgovarate na neciju temu ili pitanje, odvojte nekoliko minuta i dobro razmislite sta cete napisati, proverite da li ste zaista u pravu i imate li dokaza za svoju tvrdnju. Ne zbijajte sale kada tome nije mesto na ozbiljnoj diskusiji (a najcesce nije). Budite spremni da stojite iza svoje tvrdnje.

23. Bez politickih i verskih tema i komentara! Strogo je zabranjeno pokretati politicke i verske teme! Svaka rasprava na nacionalnoj, verskoj i politickoj osnovi bice momentalno obrisana, a njihov autor sankcionisan! Ovo je strucni forum i molimo Vas da to postujete, a svoje emocije iskaljujte na nekom drugom mestu.

24. Pisanje teksta ili delova teksta ALL CAPS (Caps Lock) nije dozvoljno jer se taj nacin prema internet bontonu smatra vikanjem, a to ovde nije dobrodoslo. ALL CAPS je naziv koji se koristi za pisanje celog teksta velikim slovima.

25. Nije dozvoljena javna razmena misljenja i ideja kojima se krse vazeci zakoni drzava iz kojih clanovi pisu, ukljucujuci i pitanja vezana za piratizovani software i drugu intelektualnu svojinu, razmenu informacija do kojih se doslo nelegalnim putem i predstavljaju necije privatne podatke, poput informacija o bankovnim racunima, internet nalozima, broju telefona, licnom imenu, adresi stanovanja i sl.

26. Nije dozvoljeno koriscenje neprikladnih i uvredljivih tekstova i slika kojim se vreda javni moral, necija pripadnost odredenoj drustvenoj grupi, seksualnoj opredeljenosti, naciji, veri i sl.

27. Nije dozvoljeno lazno predstavljanje ili koriscenje visestrukih naloga na forumu od strane iste osobe, u bilo kom cilju, a posebno u cilju varanja i vredanja drugih korisnika ili miniranje normalnog toka diskusije, cak iako poruke same po sebi ne krse direktno ni jednu stavku ovog pravilnika.

28. Nije dozvoljeno voditi privatne rasprave na javnim mestima. Privatna diskusija se odnosi na slucaj kada dva korisnika vode licni razgovor koji se ne tice drugih korisnika. Za privatne diskusije postoje 'Privatne poruke'.

29. Privatne poruke: Sadržaj privatnih poruka takođe podleže pravilima foruma. Nije dozvoljeno javno objavljivanje primljenih privatnih poruka na forumu, osim ako se autor poruke nije saglasio sa tim. Zabranjeno je slanje propagandnog materijala, kao i vređanje, uznemiravanje i pretnje putem privatnih poruka. U slucaju da dobijete privatnu poruku takvog sadrzaja, koristite opciju 'Prijavi privatnu poruku administrator' koja se nalazi u okviru svake privatne poruke. Administracija foruma ima pravo da opomene i sankcioniše člana koji je koristio mogućnost slanja privatnih poruka na neprimeren način ili je objavio sadržaj primljenih poruka.

30. Nije dozvoljeno stalkovanje (proganjanje) administratora, moderatora ili bilo kojeg korisnika foruma.

31. Zabranjeno je:

Diskriminisanje po bilo kom osnovu, a naročito po:

- nacionalnom poreklu ili identitetu

- veroispovesti

- invaliditetu (psihičkom ili fizičkom)

- starosti

- polu

- seksualnoj orijentaciji

- rasi ili etničkom poreklu

- boji kože

- političkom ili drugom uverenju

- imovinskom stanju

- kulturi

- jeziku

Vulgarno i neprimereno izražavanje

Vređanje, omalovažavanje, govor mržnje i svaki vid provokacije. Odgovor na provokaciju, smatra se provokacijom. Nemojte odgovarati nego postove u kojima ste isprovocirani prijavite moderatorima.

Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.

32. Ukoliko iznosite optužbe na račun bilo kog člana ili druge osobe, odnosno institucije neregistrovane i REGISTROVANE na ovom forumu, dužni ste da se predstavite punim imenom i prezimenom. Svaka optužba bez dokaza i bez predstavljanja smatraće se klevetom i biće obrisana. Komentarisanje pasa jeste dozvoljeno ali neosnovano blaćenje osoba ili institucija nije.

33. ANONIMNI nikovi (clanovi) koji svojim ponasanjem: ugrozavaju, prete, napadaju, zastrasavaju ili omalovazavaju druge ucesnike BK ili njihove pse, bice zamoljeni da se javno predstave, to jest da napisu svoje ime, prezime i mesto u kome zive.. U koliko to ne ucine, ili napisu lazne podatke, odmah ce biti banovani sa BK a svi njihovi podatci dostupni administratorima BK ( e mail, IP adrese, logovi, ...), bice javno objavljeni na forumu.

Reklamiranje

34. Reklamiranje je zabranjeno osim na za to predvidjenim mestima (Oglasi i Predstavite svoje pse). reklamiranje legala i parenja na pasminskim temama je zabranjeno.

35. Zabranjeno je reklamiranje sajtova bilo koje sadrzine, na svim temama osim, temi koju otvorite u te svrhe ili malim oglasima. Izuzetak je specijalizovan sajt za odredjenu rasu koji mozete predstaviti iskljucivo na temi te rase (predstaviti ne znaci spamovati temu). Administracija Balkan Kinology nema nista protiv objave drugih kinoloskih sajtova ali ima protiv ukoliko se njihovim predstavljanjem guse druge teme i zamaraju clanovi (spamovanje). Na forumu imate mogucnost zakupa banera (za reklamiranje, odgajivacnica, utakmica, kinoloskih drustava, izlozbi i slicno).

36. Pravila povodom oglasa u podforumu Prodajem uvedene 21.03.2010. od dana 01.06.2011 vazi za SVE rubrike oglasa osim za Izgubljeno/Nadjeno i Udomljavanje/Poklanjanje.

1. Uslov za postavljanja oglasa je: minimum 100 konstruktivnih postova i minimum 6 meseci clanstva na forumu BK. Oglas moze imati maksimalno 3 fotografije. Svi postavljeni oglasi koji ne odgovaraju ovom uslovu bice odmah brisani.

2. Nije dozvoljeno postavljanje oglasa u korist drugog lica.

3. Postavljanje oglasa u drugim temama je zabranjeno i krsenje ovog pravila vodice do brisanja oglasa direktnog udaljavanja autora sa foruma BK.

4. U delu foruma pod nazivom "Predstavite svoje pse ili odgajivacnicu" dozvoljena su obavestenja u okviru vec otvorene teme. Otvaranje nove teme koja za cilj ima samo oglasavanje legla ili prodaju pasa, vodice do njenog brisanja i udaljavanja autora sa foruma.

5. Postavljeni oglas na BK po svim pravilima ostace vidljiv 2 meseca, nakon cega se automatski brise.

6. Postavljeni oglas se zakljucava, kako bi svi oglasi ostali poredjani hronoloski po vremenu postavljanja i svog trajanja.

7. Za svaku eventualnu dopunu ili izmenu, odnosno prestanak aktuelnosti oglasa obratite se OgnjenuBK na PP.

Administracija

37. Moderatori ce u najkracem mogucem roku izbrisati postove uvredljivog ili nedozvoljenog sadrzaja, ali treba imati na umu da je gotovo nemoguce pogledati svaki post, pa postoji mogucnost da neki od postova takvog sadrzaja ne bude izbrisan. Iz ovog razloga se se ne ustrucavajte obavestiti moderatore o postojanju takvih poruka.

38. Pri obracanju moderatorima sa zeljom da se pojedina tema ili post izmene/obrisu, obavezno posaljite i link na tu stranicu. Moderatori nemaju vremena da po forumu traze temu u kojoj zelite intervenciju.

39. Moderatori foruma svoja prava koriste prema vlastitoj proceni i svoje postupke nisu duzni pravdati niti obrazlagati. Ukoliko imate primedbe na rad pojedinih moderatora, uputite ih administratoru (Kerber, DogMan) privatnom porukom ili napisite na OVOJ temi, Pitanja, sugestije i kritike moderatorima. Ne iznosite ih bilo gde forumu jer ce takvi postovi biti uklonjeni.

40. Ukoliko ste upoznati sa identitetom bilo kog clana ove administracije svako objavljivanje ili insunacije na datu temu bice sankcionisani trajnim banom. Takodje bilo kakvo `optuzivanje` bilo kog clana da je pripadnik ove administracije bilo da jeste ili nije bice rezultirano trajnim banom. Identitet moderatora, osim ako on sam odluci suprotno, ostaje sakriven na ovom forumu i svako krsenje ovog Pravila bice strogo sankcionisano.

41. Vredjanje foruma i njegove administracije po bilo kojoj osnovi kaznjava se trajnim banom.

Ugodan boravak na BK

(zahvaljujemo clanovima Philip i Bukovski na njihovoj svesrdnoj pomoci priliokom sastavljanja ovog pravilnika).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ljubazno Vas molim da se suzdrzite od komentara o pravopsu na ovoj temi (osim ako imate primedbe na pravopis moderatora) i da sacekate odluku administracije da li ce takva tema biti opet otvorena.

Odluka administracije je da se tema o pravopisu ne otvara na forumu. Molimo Vas postujte istu.

Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vec neko vreme sat na bk zuri 6 minuta... napravila sam "anketu" kod jos nekih korisnika i i njima zuri... zbunjujuce je kad pogledas najnovije postove koji su napisani u buducnosti :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites
vec neko vreme sat na bk zuri 6 minuta... napravila sam "anketu" kod jos nekih korisnika i i njima zuri... zbunjujuce je kad pogledas najnovije postove koji su napisani u buducnosti :grin:

Meni žuri sat vremena i 6 min :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

to trebas sam da podesis...za taj sat sto ti zuri...ne znam napamet ali u podesavanju foruma i vremena imas da podesis vremensku zonu...podesi to i zurice ti samo 6 min :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites
to trebas sam da podesis...za taj sat sto ti zuri...ne znam napamet ali u podesavanju foruma i vremena imas da podesis vremensku zonu...podesi to i zurice ti samo 6 min :grin:

image-3F1F_4F231162.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

e da... i od danas se neke slike ne pojavljuju... ne da su izbrisane sa servera na koji su uploadovane, nego nko napise "evo slika" i nema bas nicega ...

ne znam je li i kod drugih tako...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svim posjetiocima BK

Otvorena su 2 nova Podforuma

Zakoni i Problematike koje se ticu Zakona .

Molim da sve teme koje se ticu Zakona u bilo kom pogledu, otvarate u ovom Podforumu.

viewforum.php?f=59

I

Drugi Ljubimci

Ovde mozete da pisete o macama, zekama, pticama, vjevericama, insektima, gmazovima i svim ostalim zivotinjama koje mogu da se nazovu ljubimcima.

viewforum.php?f=18

Ugodan boravak na BK zeli vam admin/mod team :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinoć sam postavio ovaj video na temi SAO (zbog zanimljivih pasa), a moderator je me u roku odmah banirao na misec dana.

EDIT

Ispod videa sam bio napisao "dobar Zamboor" (pas na kraju videa).

Imam samo jedno pitanje za šupka koji je me banirao, čini mi se da je to bio Argos?

Po čemu je ovo za ban?

Radi se o izvještaju jedne TV kuće o borbama pasa u Afganistanu, snimka je postavljena na You Tube(a svi znamo njihovu politiku).......................

Kako to da se na istoj temi uporno piše o nekim legendama i redovito se čestita na "izložbama", a zbog ovakve stvari se dobiva ban na misec dana?

Koji ste vi šupci............., ja ovde više neću pisati, ispričavam se ako sam ikoga povridio i želim vam svima sreću u životu i uzgoju, a vi pojedini šupci od moderatora se jebite.

Erogrom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno sto se u snimku jasno vide borbe....sto je na ovom forumu strogo zabranjeno...

Bilo da je izvestaj, ili sta vec, vidi se borba dva psa....

a sem toga, nazvati moderatora, ili bilo koga tim nazivom... :X:X

p.s. Izlozbe i borbe su dve suprotnosti...ne znam kako to mozete da uporedite.... :X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Draga gospođo/đice očito niste shvatili na koje "izložbe" mislim.

Osim toga ako nekoga vriđa nekoliko sekundi borbe koje se mogu viditi na tom videu, a to se svaki dan redovito može viditi po parkovima di vlasnici ne znaju obuzdavati svoje pse onda mi nije jasno zašto se ne baniraju svi oni koji postavljaju slike SAO legendi koje su pune ožiljaka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno nisam... :oops:

To je moje misljenje, zbog cega ste banovani na mesec dana...

Necu se vise ukljucivati, sacekajte bolje moderatore, oni ce vam to objasniti najbolje... :wink:

Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pastirac ja sam te banovao, a ne Administrator.

Pravila su potpuno precizna i jasna sto se tice svake vrste prezentacije borbi.

Post sa pitanjem cu ostaviti kako bi se videlo koji ti je nivo osobne kulture prilikom obracanja i komunikacije.

Trajni ban

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.