Nerull

Engleski Seter 6 deo

Recommended Posts

ENGLESKI SETER

Standard br.2-V Britanija

OPSTI IZGLED:Srednje veliki sa jasno ocrtano siluetom.Ukupna slika i kretanje elegantni.

KARAKTERISTIKA:Veoma aktivan sa izrazenim smislom za lov.

NARAV:Izuzetno prijateljski raspolozen ali dovoljno odvazan.

GLAVA LOBANJA:Glava je visoko uzdignuta nosena,duga i relativno suva,sa jasno izrazenim stopom.Lobanja od uva do uva ovalna,sa primetno puno prostora za mozak.Jasno izrazena potiljacna kvga.NJuska srednje duboka i prilicno cetvrtasta.Duzina njuske od stopa do vrha nosne pecurke jednaka je duzini od potiljacne kvrge do stopa.Nozdrve siroke,vilice priblizno iste duzine.Usne nisu previse opustene.Nosna pecurka crna ili kozno braon u saglasnosti sa bojom dlake.

OCI:Intelegentne sjajne i izrazajne.Boja ociju je od boje lesnik braon do tamno braon,sto tamnije to bolje.Samo je kod liver belton dozvoljena svetlija boja ociju.Oci su ovalne i nisu buljve.

USI:Srednje duge nisko usadjene,lepo cvrsto prilezuce uz obraze.Vrh usiju somotast,gornji deo prekriven finom svilekastom dlakom.

ZUBALO:Snazne vilice sa perfektnim pravilnim i potpunim zubalo,makazastog zagriza,pri cemu sekutici gornje vilice bez razmaka dodiruje sekutice u donjoj vilici.Zubi stoje vertikalno u vilici.Pozeljno je da postoje svi zubi.

VRAT:Prilicno dug,misicav i suv.Pri spoju sa glavom blago zaobljen i dobro od glave odvojen,ka pleckama postaje jaci.Bez slobodne koze na gusi,ili slobodne koze ispod ispod guse.Elegantan.

PRENJI DEO:Dobro unazd postavljene plecke.Grudi duboke i siroke dobro leze izmedju plecki.Izrazena grudna kost.Prednje noge ravne i veoma misicave sa oblim prstima.Laktovi dobro prilezu i stoje dobro ispod tela.Dosaplje kratko,snazno,oblo i pravo.

TELO:Srednje dugo,kratka ravna ledja,sa dobro zaobljenim jako zasvodjenim rebrima,pri cemu se rebra pruzaju daleko u nazad.

ZADNJI DEO:Siroke,blago zaobljene slabine,snazne i misicave.Noge su veoma misicave,to se odnosi i na potkolenice.Koleno dobro uglovano.Od kika do skocnog zgloba dobra duzina butine.Skocni zglob niti unutra niti napolje postavljen i stoji dovoljno nisko.

SAPE:Dobro popunjene,zatvorene sa priljubljenim i dobro savijenim prstima,zasticeni gustom dlakom izmedju njih.

KRETANJE:Slobodo,ljupko,koje odajeutisak brzine i izdanosti i izdrzljivosti.

REP:Usadjen priblizno u visini i liniji ledja,srednje dug,ne dopire nize od skocnog zgloba,ni iskrivljen ni zavijen,blgo savijen ili sabljast.Pri tome bez i najmanje tendencije da bude uzdgnuto nosen.Odlakanost ili zastavice visi u dugim zbunastim resama na dole.Odlakanost pocinje tacno ispod korena repa,povecava se do sredine,rese se ka vrhu repa ponovo skracuju.Dlaka je duga,sjajna meka i svlenkasta,blgo talasasta ali ne uvijena.U kretanju rep nosen zivahno sa jedne na drugu stranu pri tome u liniji sa ledjima ali ne iznad njih.

DLAKA:Od potiljka u visini usiju,pocinje rasporedjena po celom telu ,blago talasasta ali ne uvijena,duga i svilenkasta dlaka.Pantalone na zdnjim nogama i odlakanost prednjih nogu,gotovo do sapa ,bogata.

BOJA:Crno i bela(bluebelton),oranz i bela(orangebelton),limun i zuta(limonbelton),braon i belo(Liverbelton)ili trobojan.Ova trobojnost se sastoji od bluebelton i plameno zute,ili livertbelton i plameno zute,pri cemu su pozeljniji psi sa tackama(belton),nego oni sa plocama po telu.

VELICINA:Muzjaci 65-68cm i zenke 61-65cm.

MANE:Sva odstupanja od gore navedenih tacaka ima se smatrati greskom,a njihova ocena stoji u zavisnosti od stepena izrazenosti.

N.B.Muzjaci treba da imaju dva normalno razvijena testisa potpuno spustena u skrotum.

STANDARD PO FCI-u.IZDAT OD KINOLOSKOG SAVEZA SRBIJE 2008 god.dopunjeno izdanje.

Cestitamo otvaranje 6og dela. Pisite kvalitetno i ozbiljno u skladu sa pravilima foruma, internet kulture i pisane reci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bez personalizacije i provokacija (odgovor na provokaciju smatra se provokaciom).

Imate 6ti deo, ispunite ga konstruktivnim postovima i postujte pravila foruma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

DVE NOCNE SPECIJALKE U BLACU

K.D"Blace" iz Blaca organizuje 19.juna,ove godine

I Specijalizovanu izlozbu Ex Yu gonica i pticara.

Pse ce ocenivati kinoloske sudije:Vlada Videnovic-gonice,

Milic Ralic- pticare.Pocetak manifestacije

zakazan je za 19 casova. Prijava za psa iznosi 1000 dinara.

Dodatna obavestenja kao i prijave mozete izvrsiti na telefon 065/865-59-31 Marko Pavlovic.

KRAJNI ROK ZA PIJAVU JE 15 JUN.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bachus pobedjuje sampione :giggle:

Čestitam i jedva čekam da ga vidim uživo!

Ispratim sve fotografije na FB i bez obzira koliko je pas lep vi ste sjajan fotograf!

Share this post


Link to post
Share on other sites

21. U okviru jednog meseca na pasminskoj temi mozete postaviti najvise tri fotografije svojih pasa, odnosno pasa iz vlastitog uzgoja sa IMG tagom. Izuzetak su rezultati sa izlozbi i utakmica, odnosno fotografije iz ringova koje se mogu postavljati u vecem broju. Nije dozvoljeno uzajamno postavljanje fotografija pasa u korist drugog clana. Molimo clanove da prijave postove ako primete da je ovo pravilo naruseno. Zbog velikog broja clanova i tema moderatori nece biti u mogucnosti da vode evidenciju o svim postavljenim fotografijama. Kada postavljate fotografije stenaca na pasminskoj temi, vaze ista pravila, stenci ne smeju biti na prodaju i to mora biti jasno naznaceno, te fotografije Vam takodje ulaze u ukupni skor od maksimum 3 fotografije mesecno. Komentarisanje fotografija stenaca je dozvoljeno ako postovi imaju konstruktivnost, postovi tipa `slatki, lepi, divni ... stenci` ce se posmatrati kao spamovanje teme. Imate podforume predstavljanja gde ova ogranicenja ne postoje.

34. Reklamiranje je zabranjeno osim na za to predvidjenim mestima (Oglasi i Predstavite svoje pse). Reklamiranje legala i parenja na pasminskim temama je zabranjeno.

Procitajte pravila foruma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čestitam i jedva čekam da ga vidim uživo!

Ispratim sve fotografije na FB i bez obzira koliko je pas lep vi ste sjajan fotograf!

Hvala! malisa je super :inlove:

Bachus cestitke i ovdje !! :kiss: ruku na srce i jeste najljepsi :cheer:

Hvala! necemo ga menjati :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shyvalker, bilo bi prelepo kada bi postavili fotografiju Vaseg Bachusa u nekoj pozi kada markira divljac u polju /kao sto to ucini Sasa/, nadam se da lovi i da to za njega nije problem da napravi jednu stilsku marku, unapred hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.