Sign in to follow this  
timon

NKP (Deut. Kurz. Vor. FCI: 7.1.1-232) - 11. deo

Recommended Posts

Srecan vam svima 11. deo

Timon

Nemacki Kratkodlaki Pticar

FCI: 7.1.1-232

Iako je poreklo nemackog kratkodlakog pticara veoma kontraverzno, smatra se da je ova rasa potekla od zajednickog pretka svih pticara tzv. psa za mreze. Rasi je kasnije dodavana krv drugih pasa (ukrstanja sa spanskim pticarima, poenterima, italijanskim pticarima...)

Kao presudna podloga za izgradnju i razvoj uzgoja bila je rodovna knjiga nemackog kratkodlakog pticara izdata 1897.g.Princ Albrecth zu Solms-Braunfeld, postavio je pravila za ocenjivanje oblika tela, jednostavna pravila za rad i standard rase. Danas, nemacki kratkodlaki pticar prolazi kroz filter uzgojnih i ispitnih pravilnika. U standardu je predstavljeno kako on treba da bude izrazen. On je sposoban da ispunjava sve zahteve u lovistu do duboke starosti.

To je plemenit, harmonican pas, cija gradja tela omogucava snagu, izdrzljivost i brzinu. Uspravno drzanje, -tecna-spoljna linija, suva glava, dobro nosen rep, sjajna dlaka, harmonicno kretanje sa osvajanjem prostora, podvlace njegovu plemenitost. Duzina tela treba da je nesto veca od visine grebena. Narav je ujednacena, cvrsta, pouzdan je, obuzdanog temperamenta, niti nervozan, niti plasljiv.

Glava je suva, markantna, ni prelaka ni preteska. Snagom i duzinom odgovara polu i obliku tela. Lobanja je ravno zaobljena, slabo izrazena potiljna kvrga, ceona brazda nije duboka, nadocni lukovi primetno vidljivi. Stop je srednje izrazen. Nos je u osnovi braon, samo kod pasa bele boje dozvoljena je nosna pecurka boje mesa ili tackasta. Njuska je siroka, duboka i snazna, psu omogucava pravilno nosenje divljaci. Posmatrano sa strane, nosnik ima blago uzdignuce u svim prelazima od plemenitog -ovnujskog- nosnika, do neznatnog uzvisenja iznad ravne linije. Kod muzjaka je jace izrazen. Prihvatljiv je i potpuno ravan nosnik, dok je ulegnut teska greska. Usne su prilezuce, ne prejako preklapajuce, dobro pigmentisane. Zubalo je makazasto, pri cemu sekutici gornje vilice treba bez razmaka nalezu na donje. Obrazi su snazni, dobro misicavi. Oci su srednje velike, idealna boja je braon. Kapci dobro nalezu. Usi su srednje duge, visoko i siroko usadjene, ravne i bez uvrtanja cvrsto visece uz glavu. Na donjem delu tupo zaobljene, nisu mesnate a ni tanke. Treba da su napred polozene, dopiru priblizno do ugla usana.

Duzina vrata je u harmoniji prema opstem izgledu.Potiljak veoma misicav,blago zaobljen.

Gornja linija tela je ravna i blago padajuca. Greben je jasan, ledja cvrsta i dobro misicava. Vrhovi kicmenih prsljenova moraju biti dobro prekriveni misicima. Slabine su kratke, siroke, misicave, ravne ili blago zaobljene. Prelaz od ledja ka slabinama je napet i dobro zatvoren. Sapi su siroke i dovoljno duge, nisu kratko odsecene i blago padaju ka repu. Dobro su misicave. Grudi su vise duge nego siroke, sa dobro izrazenim predprsjem i po mogucstvu daleko unazad pruzenom grudnom kosti. Ona treba da lezi na istoj visini kao i lakat. Rebra dobro zaobljena, ni ravna ni bacvasta,zadnja rebra dobro nadole pruzena.

Postovani, nastavite diskusiju ovde.

Rep je visoko usadjen, snazan u korenu, suzava se, srednje dug. Za upotrebu u lovu skracen na oko polovinu. U mirovanju opusten, u kretanju nosen vodoravno i ne visoko iznad ledjne linije ili ajko savijen.

Prednje noge su ravne i paralelne, plecke koso i unazad ravno prilezuce. Snazna suva muskulatura. Dobar ugao izmedju plecke i nadlaktice. Nadlaktica je po mogucstvu duga, dobro i suvo misicava. Laktovi su prilezuci uz telo, postavljeni daleko unazad. Podlaktica je snazna, misicava, saplje snazno. Sape su okrugle do kasikaste, sa dobro zatvorenim i zaobljenim prstima, nokti snazni. Zadnje noge su paralelne i ravne, dobro uglovane. Butine su duge,misicave i siroke. Dobar ugao izmedju karlice i butine. Dosaplje snazno i vertikalno postavljeno. Skocno zglob snazan.

Dlaka je kratka i gusta, treba da je jedra i cvrsta. Na glavi i usima treba da je deblja i kraca.

Boja: braon bez oznaka, braon sa neznatnim belim ili prskanim oznakama na grudima i nogama, tamno braon melirano sa braon glavom, braon plocama ili tackama, svetlo braon meliran sa braon glavom, braon plocama, tackama ili bez ploca, bela sa braon oznakama na glavi, belim plocama ili tackama, crna boja u istim nijansama kao braon. Dozvoljen je zuti palez, lisa, prskane usne.

Visina grebena muzjaka je 62-66cm, a zenki 58-63cm.

STANDARD RADA NEMACKOG KRATKODLAKOG PTICARA

preuzeto sa sajta KD Stig

--------------------------------------------------------------------------------

Ovo je izvrstan pas, koji u svom radu,u zavisnosti od terena ,spaja i uskladjuje vrednosti engleskih i evropskih pasmina,cuvajuci sopstvenu fizionomiju i karakteristicnu narav.

KRETANJE I TRAZENJE:Odlucan polazak.Bujna akcija.Stalni brzi galop,energican,ali ne i neobuzdan.Snazan potisak zadnjeg dela tela,bez skokova,a pracen lakim "grabljenjem" prednjeg dela:korak je ujednacen,usi su u pokretu,vrat istegnut,glava uzdignuta i u pokretu sto ukazuje na dobar njuh,spreman da oseti i najmanje tragove mirisa:nosni deo horizontalno usmeren.Rep lagano spusten uz stalni ,zivahan horizontalni pokret.Traga vredno i obimno ,po pravim dijagonalama,pokrivajuci citav teren.

KADA TOKOM TRAZENJA IMA POGRESAN UTISAK DA JE NAISAO NA DIVLJAC:Postepeno usporava kretanje do brzine normalnog hoda,usi naculjene,vrat istegnut,vraca se na izvor mirisa uz laku povijenost clanaka,prelazeci preko izvora mirisa napet i veoma pazljiv.Posto prevazidje nesigurnost ,odlucno nastavlja sa uobicajenim kretanjem uz skoro besni pokret.

KADA,POSTO JE STEKAO LAGANI UTISAK O PRISUSTVU DIVLJACI SHVATA O CEMU SE RADI I ZAUSTAVLJA SE:Postepeno usporava hod,iz galopa prelazi u kas,posle nekoliko korakastaje kao ukopan.Glava je uzdignuta,nosni deo horizintalan,usi zabacene,oci sjaje,vrat potpuno istegnut.Telo je napetih uglova uz uglavnom istureniji prednji deo,zadnji deo je nesto nizi vrlo napetih misica.Telo je uspravno,a cesto je jedan od udova podignut.

KADA JE SIGURAN DA POSTOJI PRISUSTVO DIVLJACI:Uz trenutno grcenje,spusta telo na pokretljive udove,glava je uzdignuta,vrat ispruzen:nastavlja da se krece oprezno ali odlucno,udisuci i izdisuci vazduh uz podrhtavanje.Ponekad se naglo zaustavlja.

KADA SE IZNENADA NADJE U BLIZINI DIVLJACI: Zaustavlja se uz besan trzaj,glava se polako,iz horizontalnog polozaja okrece ka divljaci,telo je veoma kruto u iskrivljenom polozaju,rep je iznad ledjne linije.U tome je lepota njegovog zaustavljanja,lepota u kojoj nema preterane teatralnosti,cak i u najneskladnijim pozama,jer je njegov mozak mudri kontrolor.O tome svedoci izraz ociju koji izrazava savrseno vladanje situacijom.

KADA ,POSLE ZAUSTAVLJANJA ,VODI NA DIVLJAC KOJA POKUSAVA DA SE ODALJI:Vodi odlucno uzdignute glave,ali promisljeno i u savrsenoj vezi sa oni ko ga vodi (vodicem):zaustavlja se pri svakom usporavanju divljaci drzeci je na odgovarajucoj razdaljini.Pri svakom kratkom zastajanju rep iz horizontalnog kretanja prelazi u mirovanje.Kontrakcije udova su slicne onima prilikom zaustavljanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odgovoriću na neka pitanja, jer mi je muka da gledam u ove laži koje se pišu ovde. Koga u opše zanima da li je istina ovo što sam napisao, okrenuće brojeve ljudi koje sam spomenuo i otkriće ko je zapravo kakav čovek. Moje prisustvo ovde očigledno smeta ljubomornim ljudima, koji verovatno maštaju da psi koji su prošli kroz moje ruke, budu bar jedan dan kod njih. Verovatno bi onda bili najveći psi na svetu. Ja sam hteo da prezentujem neku novinu u svojoj odgaivačnici, a ne da se raspravljam sa raznim teoretičarima.

Kao prvo Erik je sa 11 meseci osvoji derbi, pa je zbog toga napravio totalnu pometnju kod Italijana. Jako mlad je otišao preko. A mislim da sam već dao odgovor za Amora od Bube kakav je bio u tom uzrastu, pa nebih da se ponavljam. Ja imam svoju filozofiju rada i neke kriterijume i već sam pisao o njima, tako da se ne bih više zadržavao na ovoj temi.

Cakiću za Fara, da odgovorim, tačno je da sam ti ja doneo iz italije a poslao ti je Fernando Kapeli, jer kada sam ti prodao Tita Kapeliju, dogovor je bio da ti daju jedno štene. Ja sam taj što ti je uspeo prodati ćopavog psa, seti se malo kakvo su ti štene poslali i sa kojim problemima da ti ja ne nabrajam, a ti si moj prijatelju koristio u priplodu, a iskoristili ste moju i Macićevu milost što pojedine pse nismo pobili, a razlog je što volim životinje. A sada su se vremena promenila pa za pse neupotrebljive, napravljen je karantin za čuvanje, sada je mnogo bolje, da ne bi dolazili do mnogih pasa otpada moga što ste sve te pse ubacili u priplod. A tako je bilo pre skoro više od mesec dana, ja sam jedno đubre poklonio Maciću u Paraćin a vi ste to isto đubre gospodine Cakiću uzeli od gospodina Macića pa ste je ubacili u priplod, to jest naparili. Ja sam predhodno za tu kuju izvadio analize i kuja je pozitivna upravo poseduje epidermolizu i plašljiva je. Ako nije tačno, pitajte gospodina Macića jer mi je on to sve ispričao, a ja težim da takve pse ne ubacujem u priplod već samo prave jedinke, gospodine Cakiću, psi se stvaraju tako što se izvadi novac i kupi kvalitetno grlo, pa se onda plati i napari sa pravim šampionom, a ne kao što vi radite, nikada, gde god da ste parili vi štene niste dali, jer nikada vam kuje nisu "ostale suštene", znaš dobro koliko puta ste parili kod mojih pasa, Pradillinensis Kukua, pod Atile del Garinčos pod Bloom del Saviom, evo sada pod Mitinim psom, nisi čoveku dao štene kao i štenad od Bojeve sestre i kuje od Neše iz Novog Sada, pa šta možemo pričati o stvaranju kinologije, moja je kinologija drugačija a tvoja vidiš kakva.

Evo i nekih slika da vas malo podsete na njega

http://www.delsengioalto.com/gallery/ga ... o/erik.htm

Privatne rasprave na PP. Imate opomenu zbog vredjanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jastreb :arrow: sta ti hoces da kazes da bivsi vlasnici Binga nisu znali sta je pas pa su ga skartirali.. Bajic je pario Mazu sa Pipom na nagovor Marka Kesica,.. Maza je cisto nemacka kuja, vrhunska lovacka kuja, jedna od najbolji lovackih pasa s kojom sam lovio. Bingo je prodat zbog para. Verovatno da su tebe obavestenog i dokazanog strucnjaka konsultovali ranije nikad ga nebi prodali...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ti vjerujem znaš i za koliko :lol: :lol: :lol: :lol: i kod koga je sve prije bio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: znači NE VLASNICI NEGO ONI KOD KOJIH JE BIO :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Samo polako :lol: :lol: ja sam iznio puno ARGUMENATA.......... e da, i Njemci su ti bili na Svjetskom :lol: :lol: :lol: :arrow: a što se tiče moje obavještenosti i onoga šta sam ja imao prilike vidjeti :lol: :lol: :lol: :lol: pusti to :D :D

Vjerujem da si se ti kao stručnjak dosta takmičio pa daj nam odgovori na ono pitanje koje sam ja postavio :D :D mene zaista zanima odgovor :D :D

SRETAN 11. DIO :D :D

Pozdrav Viktor

Share this post


Link to post
Share on other sites

del Garincos :arrow: Cestitke na izboru muzjaka.Nadam se da ce nadmasiti svoje predhodnike.del cuore grande :arrow: Pa ti si se Mico pre mesec dana,javno hvalio kako je DREM veliki priplodnjak,i da je ostenjen kod tebe.Postoji post,nemam nameru da ga trazim,svi su ga procitali.Licno sam imao priliku da vidim jednu zenku iz tvog legla nkd,mislim da je RINGO otac.Kuja je sakata u zadnje noge.Isto se secam tvog reklamiranja njenog legla sa Kajenom,gde si tu istu zenku slikao iz takvog ugla,da joj do izrazaja dodje njen vrat i glava.jastreb :arrow: Ti si poznat po tome sto trcis kao tele pred rudu i izigravas advokata nekome,kome to nije potrebno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav,

Zanimljiva rasprava :D

Kad smo kod legendarnih NKP-a :D

Pablo, sigurno veliki njemac, do legendarnog ima još doooooosta :D

Ako smo kod legendi: Bingo, vlasnik i vodič: Hari Herak u 2010. godini Kup Europe između svih kontinentala u 4 mjesecu, dan iza toga Utakmica za odlične pse Prix d' Excellance pa pred mjesec dana Prvak Svijeta u lovačkoj utakmici sa odstrjelom i aportom sa suhog i iz vode :D :arrow: koliko znam, a znam, njega su ŠKARTIRALI i prije Heraka je bio kod PAR vlasnika i vodiča :D ………nisam tamo čuo ni vidio neka druga VELIKA IMENA PASA……

Inače prije Kupa Europe svi su imali puna usta Pabla (koji je sigurno veliki pas) i Gulita (koji je neosporno veliki pas) samo kako to da ih nema ni u talonu. U tom periodu sam prije Kupa Europe i sam takmičio u Zadru i gledao par baraža gdje je Bingo DOSLOVNO POJEO jednog i drugog a prije toga je imao turnuse da se čovjeku sledi krv (koje imam i snimljene :D ) No, nakon jednog od baraža, gdje je bilo neusporedivo i smješno uopće čekati suce da kažu pobjednika jer ni Pablo ni Gulit nisu bili ni do zgloba lijeve noge Bingu, dotrčali talijani sa neke TV postaje i uprli kamere u Pabla :lol: :arrow: zanima vas kome su dali CACIT i RCACIT :lol:

Priča o Buđavku.........imate na Herakovoj stranici jednog Artua........malo pogledajte :D

E sad, Capelli i talijani procjenjuju svoje pse u lovu :lol: ako se ne varam, ispravite me ako grješim, jedini koji ŽIVI U LOVIŠTU i to jednom od najboljih u ovom dijelu Europe je Herak :arrow: KOJI JEDINI LOVI SA SVIM SVOJIM PSIMA OD PREPELICE DO ŠLJUKE a DOKAZ TOME je što jedini on osim u Caccia starne gdje nema odstrjela pojede ostatak Talijana i ostalih u Svetom Hubertu jedinom takmičnju PRAVOG LOVA :arrow: Zašto :?: Zato jer on JEDINI LOVI CIJELU SEZONU SA SVOJIM PSIMA UKLJUČUJUĆI I DOK IH TRENIRA :D to talijani uglavnom ne rade što se može vidjeti po tome što ih uporno pobjeđuje u svim utakmica i svjetskim prvenstvima uključujući Sveti Hubert. Na kraju vidio sam pse od talijana koji imaju motor i idu ali NE LOVE jer oni to uključujući i sa onima gore navedenim vodičima teško imaju prilike raditi. E tu vidite pse koji trče u sistemu ali NE LOVE. E to vam netko treba pokazati kod psa koji TRČI ili LOVI, RAZLIKA JE OGRMONA-to dokazuju rezultati gdje ti talijani ne mogu s herakom ni na kavu :lol: ! I ti isti talijani mole Heraka da im malo odlovi sa kojim psom :wink:

Sada kad smo znanja i struke. Kako tako velikim znalcima kao tim talijanima promakne jedan Amor od Bube, Alba, Rina koja je i Svjetski prvak u Sv hubertu, Bingo, Jeck, Eros, Jaguar i tako stotine i stotine pasa koje su imali prilike imati a oni su to propustili………ili nisu znali prepoznati ili nisu znali napraviti ili nisu sa njima imali gdje loviti da bi znali dali ti psi imaju ONO VIŠE. To mi nikako ne ide u glavu! Znači bili su kod njih i oni ih škartirali a onda poslije toga oni postanu VIŠESTRUKI SVJETSKI ŠAMPIONI U UTAKMICAMA NA JAREBICE, UTAKMICAMA LOVA I SVETOM HUBERTU – meni baš ne zvuče kao znalci!

Što se tiče škarta Amora……Mur koji je dao Mura je Amorov sin i to svi znaju, Gala i Graf su njegovi unuci ako se ne varam, u Francuskoj su 2 njegova potomka kojima je otac koji rade CACIT-e, Extrem i Edit o njima priča cijeli Svijet i mene osobno ljudi zovu iz Engleske i Amerike da bi samo kupili DVD da vide kako idu, Edit je i postala prvak države i int ch sa 19 mjeseci ako se ne varam a sa njom i Extremom sam lovio dok su imali 7-8 mjeseci, pa tu je još njegov Eros za kojeg kažu da je ZVJER, pa Ekstra, u Italiji svi pričaju o njegovom jednom ili dva sina, ljudi putuju iz cijele Europe ja sam ih osobno preko nekoliko vidio po par tisuća km da pare sa Amorom, Sale ima par loših od Amora, ima kod mene isto nešto loše od njega (samo daj Bože i na godinu da ponovimo leglo) i tako redom……..a uz sve to pas je int ch, prvak svijeta individualno i ekipno, prvak Kupa Europe i tako redom…….znalci ga proglasili škartom…….ili možda da neki talijani mijenjaju struku…..na kraju ti znalci imaju JEDNOG ILI NAJVIŠE DVA PSA U KOMBIJU koji mogu nekada uzeti titulu a toliko samo Hari ima od Amora potomaka plus još najmanje 9 komada sada u kombiju koji svaki dan mogu napraviti CACIT …….a oni se hvale sa psom koji je samo BIO U REPREZENTACIJI……………..zaista znalci………

Što se tiče Ralfa……….o njemu su opjevane pjesme i u Hrvatskoj samo ajmo ga usporediti sa Amorom, Edit, Ekstremom, Bingom……..i kod nas su parili sa njime samo ja ne znam ni jednog Svjetskog prvaka kojeg je dao a od Amora znam malo više prvaka i za njih postoji DNA da su njegovi (uz EBJ i snimke kukova…..)

Samo objektivno i istinito :D

Pozdrav Viktor

Na ovako lepom objašnjenju gospodine Viktore, ili kako se predstavljate Jastreb, nama je drago iz Srbije što ste nam dali ovako lepe informacije da bi ih mogli mi uzgaivači NKD-a i ljubitelji NKD-a shvatiti i izvući iz vašega posta veliko znanje i stručnost o ovoj rasi. Drago nam je što ima neko takav kao vi, jer mi iz Srbije znamo o Jastrebu da dago postoji, još iz 1940-tih. godina, pa nije ni čudo što ovako možete dati lepo objašnjenje gospodine Jastrebe, nama kinolozima iz Srbije. Koliko tu vidim, da sve te pse smo napravili mi iz Srbije kinolozi. Osim te Albe što je napravio Alberto Melone i Fernando Kapeli, jer nosi ime njegove odgaivačnice, a neosporno je to da je Bingo dobar pas jer osvojiti sve to nije mala stvar. Osvajaju samo pravi šampioni, a Bingo je takav. Pa me samo čudi zašto je Alba dala takvih džukela sa Amorom od Bube, pa im nema ni jednog traga, a video sam ih kod mog druga Alberta Melona, prave primerke lisičijeg karaktera. Pa me ovo čudi što nije Alba parena pod tim Bingom, što je parena sa Pradallinensis Pablom. Ne znam razliku koju su uočili da je Bingo bolji, a ne pariti Albu sa njime. Takođe video sam sina od Pabla i Albe, nešto što je 10 klasa razlike od štenadi Alba/Amor. I ja nisam dobar mnogo sa Fernandom Kapelijem ali su činjenice takve. Gde god krenemo da listamo rodovnike svuda je kod pravih sada šampiona Pradallinensis ili Artu zvani Buđavko. A neosporno je da Hari Herak veliki vodič, takmičar i dreser, a i lovac, jer sam se u to uverio i video gde lovi, gde obučava i koliko divljači na terenu ima, pa mi recite ko ima te uslove da radi pse kao Hari, može i od najobičnije džukele napraviti velikog takmičara, ali gospodine Jastreb, mi nemamo takve uslove da od takvih pasa pravimo velike pse, kao što je Hari uspevao. Meni i mojim prijateljima potrebni su psi sa dosta karaktera, rano izraženim urođenim osobinama da mogu što pre napraviti takmičarskog ili lovačkog psa, a to se pravi od zdravih genetika, kao što je Ralf u nepunih 12 meseci pobednik derbija CACIT u 12 ipo meseci, za koga nisu potrebni bili svedoci da mi potpišu da ne znam koja je to rasa. Volim i tipične i lepe pse a najvažnije da nisu plašljivi. Ralf je u priplodu dao ampsolutnog šampiona Bauca del Garinčos, a takođe je dao Mirka del Izola, reprezantivca Italijanskog. Ralf je i šampion apsolutni. Takođe je i gospodin Hari Herak imao 3 parenja pod njime, a to mi je lično rekao gospodin Hari Herak, a znaju i svi dreseri, jer su čak jedno parenje gledali na utakmici. Vidite gospodine Jastreb, ja pišem o sebi i mojim psima a vi nemojte hvaliti tuđe, recite šta ste vi postigli, koje ste pse poznate napravili, gde ste se takmičili i napravili nešto značajno. Edit - Bez nacionalizama.

Share this post


Link to post
Share on other sites
del Garincos :arrow: Cestitke na izboru muzjaka.Nadam se da ce nadmasiti svoje predhodnike.del cuore grande :arrow: Pa ti si se Mico pre mesec dana,javno hvalio kako je DREM veliki priplodnjak,i da je ostenjen kod tebe.Postoji post,nemam nameru da ga trazim,svi su ga procitali.Licno sam imao priliku da vidim jednu zenku iz tvog legla nkd,mislim da je RINGO otac.Kuja je sakata u zadnje noge.Isto se secam tvog reklamiranja njenog legla sa Kajenom,gde si tu istu zenku slikao iz takvog ugla,da joj do izrazaja dodje njen vrat i glava.jastreb :arrow: Ti si poznat po tome sto trcis kao tele pred rudu i izigravas advokata nekome,kome to nije potrebno.

Ne brini ti za mene imam ja dosta godina a i puno ARGUMENATA, jedino ako te to smeta, a uz to sam gledao više puta neke o kojima ovdje pričaju, pa ih i snimao kamerom, a sa onima koji su napravili svjetske rezultate i lovio na više načina a na jednoj sam čak utakmici imao prilike biti i pucač i uvjeriti su u gomilu ISITINE ili LAŽI :D zato samo polaaaako :lol: :lol: i ARGUMENTIRANO I OBJEKTIVNO :D :D

Imaš ti odgovor na pitanje oko zeca? :D

Srdačan pozdrav,

Viktor :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

pozdrav svima i srecan nam 11.deo

o6whmb.jpg

Djovinco del R.Savic(Pipo x Kimbina unuka)

Zanima me sta mislite o ovom psu?Da li ga je neko od vas gledao?Prijatelj je upario kuju pod njim i imam priliku da uzmem stene.

A evo i kuje Greta(King del R.Savic x Princova cerka(Jana od bube-Jaguarova sestra iz legla))

2911dv5.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit - Bez nacionalizama. U 2,5 godine takmičenja 2 za mene velika rezultata u Zadru u Herakovoj bateriji, jedan Kup Istre sa talijanskim takmičarima, 2-3 Sveta Huberta na nižoj razini i recimo dosta odličnih ocjena :D neki pričaju cijeli život i znaju a nisu bili nigdje ni napravili ništa :D

Inače Eros di San Fiorano je imao prste u mnogim psima....te priče Budjavko :lol: :lol: .....čiji je bio :lol: :lol: i s kime je šta dao :lol: :lol:

A evo i kako Jastreb izgleda sa svojim jastrebom da ne bi mislili da sa skrivam ili možda bojim :lol: :lol: sa istom kujom koja je napravila ne puno ali dovoljno da samo ne pričam kao mnogi kod kuće ili u birtiji 8) :D

Zelend107-1.jpg

A ovako markira jarebica, ja sam napravio sistem, aport i korektnost koliko sam znao :wink:

Oripar1.jpg

Od cijele rasprave nitko nije naveo da sam rekao koji argument koji ne stoji :lol:

E gledao sam i mislim Alolu del Garinčos dva puta u baražu u Zadru ali je izgubila jednom od Vege a drugi puta se ne sjećam.

Nemojte samo zaobilazit istinu :lol: jer sve se zna pogotovo tko hoće znati :lol:

Jel imate vi odgovor na pitanje o zecu? :D

marko.le :arrow: Jaguar je moj vječni favorit a ova slika je 8) 8) 8)

Pozdrav,

Viktor del Jastreb :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima i srecno otvaranje 11.dala

Gari dobro dosao :arrow: Jedva cekam da vidim psa uzivo jer kako cujem od kolega koji su ga vidili pravi primerak svoje rase.

Molijo bi sve zainteresovane da otvore 3 deo stranica 4 i procitaju post garija kojim je posle nega krenulo zatisje.

Pa ocekujem gospodine Gari da cete vrlo brzo i jedan takav ovde napisati kako bi tema krenula u pravom smislu i bila cista od kokosara.Pozdrav i imate moju punu podrsku kako bi istina izasla na videlo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jastreb :arrow: Ja ti ponovo kazem da nemas potrebe da budes advokat pojedinim ljudima.A o svojim rezultatima mozes da napises da su skromni,ako si iole realan.Edit, bez vredjanja

Share this post


Link to post
Share on other sites

"...te priče Budjavko .....čiji je bio i s kime je šta dao .........."

Gari se ume sam braniti i ja u ovoj vasoj raspravi ne zelim ucestvovati ni sekunda , no moram samo na kratko odgovoriti u svoje ime ( iako me niko nije pitao za misljenje) . Evo sta je meni dao budjavko!

JCH Srb. PAIYPER ................

marka.jpg

to je ovaj desno .........

maraka1.jpg

i ovde ..................

galop.jpg

IMG_0875.jpg

Sta Vi mislite gospodo??

Share this post


Link to post
Share on other sites
jastreb :arrow: Ja ti ponovo kazem da nemas potrebe da budes advokat pojedinim ljudima.A o svojim rezultatima mozes da napises da su skromni,ako si iole realan.E sada sto ti nemozes da odes na spavanje dok se nekome neuvuces,to je druga prica!

Naravno da su skromni, pa samo 2,5 godine, ti si vjerujem dugo u tome pa ćeš nama sada podjeliti svoje uspjehe i savjete za nas koji smo zeleni i mladi u tome :D :D pogotovo iz Niša ili Zadra ili već od kuda vjerujem da imaš kad si toliko silno godina u tome :arrow: ako imaš svaka čast :D :D

Daj i koju sliku svojih pasa i sa utakmica ako može :D i jel imaš odgovor na pitanje oko zeca koje sam postavio :D :?:

Uz to, gdje si se ti našao u mom postu koji sam napisao o psima koje sam naveo sa točnim podacima :D :lol: šta te muči samo olakšaj dušu :lol: :lol: uz to imam jednog opasnog potomka Amora a imam u boksu i Tanga koji je višestruki šampion i Vice šampion Kupa Mediterana 2008. godine, opasan noooos, ali to je isto tako škart :arrow: i to su znalci znali :lol: :lol: sad bi neki i pariliiiiiiiiiiiiiiiii :lol: a neki bi i Amorovu štenad i NE PITAJU ZA CIJENU mada je bio škart ali oni ako ništa i nemaju od njega barem govore da imaju braću i sestre ili su parili pod brata i sestru :lol: :arrow: pa zašto to spominjati kad je tako škartan :lol: :lol:

I još jedno pitanje: Zašto se priča okrenula ovdje šta nitko da prokomentira onaj post koji sam ja napisao sa svim psima i potomcima Amora i ostale stvari :D :D ima li netko ISTINITIH drugih saznanja :D

Pozdrav Jastreb :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jastreb :arrow: Odakle tebi to misljenje da mi neznamo sta je dobar pas , ovde ima mnogo ljudi koji nisu na forumu a znaju sta je dobro i lepo, nije im potreban tumac jer vecina tih pasa je proizvedena u Srbiji. Ja licno sam lovio sa Jaguarom a Binga sam gledao vise puta kod Duleta. Znam i za koliko je prodat Bingo, prodat za 2300 eur koje je cekao 8 mesci. Bingo je bio kod Garija mesec dana i vracen je Duletu . Mile Verac je velik odgajivac i napravio svoju liniju pasa preko svoje ,,fride filipinske,, koju je dobio od pokojnog Zakule, ona je parena 2 puta kod njegovog prijatelja Heraka sa 2 razlicita psa, posle su ti psi pareni medjusobno i dali BUDJAVKA . Po meni je FRIDA nosilac te linije a ne EROS .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jastreb :arrow: Odakle tebi to misljenje da mi neznamo sta je dobar pas , ovde ima mnogo ljudi koji nisu na forumu a znaju sta je dobro i lepo, nije im potreban tumac jer vecina tih pasa je proizvedena u Srbiji. Ja licno sam lovio sa Jaguarom a Binga sam gledao vise puta kod Duleta. Znam i za koliko je prodat Bingo, prodat za 2300 eur koje je cekao 8 mesci. Bingo je bio kod Garija mesec dana i vracen je Duletu . Mile Verac je velik odgajivac i napravio svoju liniju pasa preko svoje ,,fride filipinske,, koju je dobio od pokojnog Zakule, ona je parena 2 puta kod njegovog prijatelja Heraka sa 2 razlicita psa, posle su ti psi pareni medjusobno i dali BUDJAVKA . Po meni je FRIDA nosilac te linije a ne EROS .

Pa sve si sam odgovorio i šta si se našo pogođen kad si potvrdio sve što sam ja rekao o procjeni psa od različitih ljudi i jel još kod koga bio.....a tko je znao što u stvari vrijedi......A od kuda potječu iz osnove si opet sam rekao :wink:

A s druge strane, kako netko može znat što je dobar pas i da će biti svjetski šampion i onda ga pustit?!?! :arrow: Ne govorim o Bingu, koji je jedan u nizu, nego o mnogima.....to potvrđuje sve šta sam rekao.......opet........

Što se tiče Erosa i Fride........Eros je bio Ch. Jugoslavije, It., Int, Ch Svijeta a Frida Filipinska je ako se ne varam, ako da ispravi me, iz Hrvatske, selo Filipini u Istri, a Eros je bio kod Heraka......sad jel Frida ili ovaj šampion zaslužan za to........mada mislim da ni ti ni ja nismo toliko kompetentni da možemo reći ko je zaslužniji ali je Eros ipak samo bio šampion :wink:

Gle ovo: Moja kuja ima motor, nos i ulazak u marku, na nju je stavljen Amor koji je uzeo sve što se uzet dalo i dao je s njom nešto "zanimljivo". Ja moju kuju jako volim ali treba biti realan i reći TAJ PAS DAJE U RAZLIČITIM KOMBINACIJAMA JER JE ŠAMPION :wink:

Na kraju, jel više vrijedi pas koji nema ni jednu titulu ili svjetski šampion koji ti je ispred nosa ali ga ne vidiš :wink:

Pozdrav Viktor

Share this post


Link to post
Share on other sites
del Garincos :arrow: Cestitke na izboru muzjaka.Nadam se da ce nadmasiti svoje predhodnike.del cuore grande :arrow: Pa ti si se Mico pre mesec dana,javno hvalio kako je DREM veliki priplodnjak,i da je ostenjen kod tebe.Postoji post,nemam nameru da ga trazim,svi su ga procitali.Licno sam imao priliku da vidim jednu zenku iz tvog legla nkd,mislim da je RINGO otac.Kuja je sakata u zadnje noge.Isto se secam tvog reklamiranja njenog legla sa Kajenom,gde si tu istu zenku slikao iz takvog ugla,da joj do izrazaja dodje njen vrat i glava.jastreb :arrow: Ti si poznat po tome sto trcis kao tele pred rudu i izigravas advokata nekome,kome to nije potrebno.

DULE 75 :arrow: Nadji gde sam napisao da se Drim ostenio kod mene!!!

Ako ne nadjes onda si veci lazov od svog ucitelja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da pozdravim 11ti deo i da zahvalim Cakicu na odgovor,verujem u tu kombinaciju dugo pratim Francuske kerove a i zna se da su ozbiljni odgaivaci to su i dokazali zadnjih godina sa vise osvojenih Svetskih prvenstva,a vrlo dobro znam roditelje od Vegasa RINGU,LOLI I AMORU cak i KAJENU sam sudio par puta tako da sam ubedjen da cje bit kvalitetnih pasa sto me puno raduje za buducnost naseg NKD jel zadnjih godina nam ne cvetaju Ruze.SASA KAKO STUPITI U KONTAKT SA MILANOM I JEL CE BIT NESTO NA PRODAJU OD AMORA ILI VEGASA SA TIM KUJAMA?Hvala unapred.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pozdrav svima

da li je tacno da je dream vracen iz bresia

gde ga je preuzeo neno jagodic i vratio gosp. vama mico a pas je zarazen sa epidermolizom,i culi smo od pojedinih ljudi sto su ga videli da je pas bio bez jedne dlake tako da i nastala rasa od dreama ngp novi golokozi nemacki pticar,licno smo direktno dobili te informacije od gosp nena jagodica iz zagreba pa kada ste sve to znali gosp mico del cuoore grande zasto ste varali uzgaivace i ljubitelje nkda sa psom zarazenim i bolesnim od epidermolize,sto se i apsorgovalo na njegove potomke a to kod Gina DEL CAKIC,gospodine mico treba da vas je sram sto ste obican prevarant,reklamirali ste psa za parenje a pas uginuo od epidermolize,cuo sam od pojedinih ljudi koji su ga videli da se raspao kao mumija gde su mu izletele kosti od mesa a ovo mogu mnogi proveriti kod gospodina Nena Jagodica a tel je 0038598278249

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this