ackessf

Promena dlake kod pit bula

Recommended Posts

Da li dlaka kod pit bula odnosno kratkodlakih pasa može da se polomi( da se okrene u suprotnom smer) recimo zbog ležanja? Imam ženku pita staru oko 6 god( 5 godina je kod mene) i do sada nije imala takve promene... Zadnjih mesec i po sam to primetio, ali nikakvu promenu na kozi nema...Ta dlaka je malo grublja na dodir i deluje kao da je ulepljena ali nije...zadnjih dve nedelje je bila u stanu i dlaka je verovatno zbog cesceg kupanja počela da se ispravlja ali kako sam je vratio u boks za par dana se vratila na staro... Unapred hvala na odgovorima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda malo kasni odovor...
Na kom delu tela se to dešava? Da ona možda ne liže dlaku u tom smeru? kada je dlaka "upljuvana" onda deluje tako grubo tj ukrućeno.
Ako možeš okači fotku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dešava se na stomaku na desnom boku negde de prestaju rebra. Da vrlo verovatno je da lize i to bi bio taj smer lizanja logikom ali ja to nikad nisam video da radi...sliku stavljam u toku dana. Tretirana je protiv parazita najsireg spektra( prazimek d)pre malo vise od mesec dana a sada ne mogu da je tretiram jer je verovatno gravidna. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda liže iz dosade dok je u boksu/kućici. Ako nema buve i ostala čudesa p r ostaju kao varijante demodeks što ne verujem jer bi tada opadala dlaka, perutalo bi se i ne bi bio samo jedan pečat a i češala bi se. Možda neka gljivica, bakterija ili samo dosada. Ako se nastavi ja bi uradila bris (ako si u bg mogu da ti preporučim par mesta). Za sad bi možda samo isprala taj deo jako blagim rastvorom jabukovog sirćeta posle kupanja ili održavala čistim krpom natopljenom u taj rastvor. 

Je l' ona to malo i na butini ima problem ili slika vara? 

Šta ja znam, ako je skotna možda i bolje bris da ne razmišljaš. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now