Petite

'zaštitari'? Kakvo je stanje?

Recommended Posts

Dragi Svi, 

svjedoci smo osnivanja mnogih organizacija i društava 'za zaštitu' životinja. Svjedoci smo i svakojakog djelovanja istih na raznim poljima. 

Koliko je tu prioritetna zaštita životinja, koliko je izvodljivo sve što se propagira, koliko je korisno za životinje, najviše pse, to što se propagira....? 

Pitanja je mnogo i sama se nameću vremenom.

Izvolite temu da iskažete svoje mišljenje u vezi te teme. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na ovu temu ima materijala, a sama sustina je da su uglavnom paravani za zaradu i pranje novca koji se kriju iza lazne ljubavi prema zivotinjama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prioritet su zivotinje, naravno... svih milion eura donacija vredne... 

Najozbiljnije, psi su postali posle farmacije najprofitabilnija grana "privrede" nasih zemalja, instant enormna zarada bez ikakvog ulaganja. Treba ti samo pristup netu. Ni slike ne moraju da budu autenticne (u smislu da ne moras STVARNO da imas psa :)) nisu jednom prosili na racun vlasnickih pasa koje su uslikali u prolazu dok je vlasnik bio korak iza.

Cist bizMis, nista vise. Kao i u svakom ozbiljnom biznisu, trpe oni preko cijih ledja se zaradjuje, tj ti muceni psi... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evidentno je da zloupotrebe ima. Posebno kad su psi u pitanju.

Ono što se meni nameće kao pitanje je - kakve obaveze ta udruženja imaju? Pozivaju se na prava ova, prava ona, a niko ne pominje kakve ONI obaveze imaju pozivajući se na bilo kakvo pravo? 

Konkretno  u vezi divljači (da se dotaknemo teme i osim pasa) - sistem funkcioniše da je država vlasnik divljači, država daje na korištenje divljači korisniku lovišta i po zakonu svu štetu koju divljač napravi, snose Lovaška Udruženja (LU). Svjedoci smo koliko su ti 'zaštitari' protiv lovaca, ne biraju ni mjesto, ni vrijeme, a bogami ni riječi da im prijete, psuju, ocrne, omalovaže....

Koja je solucija da ta 'zaštitarska udruženja' preuzmu odgovornost i obavezu da isplaćuju štete koju divljač napravi?  Protiv lova ste i lovaca - u redu. Izvolite onda i preuzeti obaveze koje Lovačka Udruženja (LU) snose i namiruju.

što se tiče udomljavanja pasa, pod parolom 'udomi - ne kupuj'. ŠTA rješava udomljavanje? Rješava li izvor tih pasa koja se pojavljuju na ulici? Rješava li štanc, protiv kojeg su ionako svi savjesni uzgajivači? Zaštitari se pitaju 'plaćaju li porez uzgajivači?' , a ja se pitam 'plaćaju li porez zaštitari'' kad ih već ima toliko i skoro svi primaju donacije, kod svih je vidljivo istaknut 'pay pall'? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now