Petite

'zaštitari'? Kakvo je stanje?

Recommended Posts

Dragi Svi, 

svjedoci smo osnivanja mnogih organizacija i društava 'za zaštitu' životinja. Svjedoci smo i svakojakog djelovanja istih na raznim poljima. 

Koliko je tu prioritetna zaštita životinja, koliko je izvodljivo sve što se propagira, koliko je korisno za životinje, najviše pse, to što se propagira....? 

Pitanja je mnogo i sama se nameću vremenom.

Izvolite temu da iskažete svoje mišljenje u vezi te teme. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prioritet su zivotinje, naravno... svih milion eura donacija vredne... 

Najozbiljnije, psi su postali posle farmacije najprofitabilnija grana "privrede" nasih zemalja, instant enormna zarada bez ikakvog ulaganja. Treba ti samo pristup netu. Ni slike ne moraju da budu autenticne (u smislu da ne moras STVARNO da imas psa :)) nisu jednom prosili na racun vlasnickih pasa koje su uslikali u prolazu dok je vlasnik bio korak iza.

Cist bizMis, nista vise. Kao i u svakom ozbiljnom biznisu, trpe oni preko cijih ledja se zaradjuje, tj ti muceni psi... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evidentno je da zloupotrebe ima. Posebno kad su psi u pitanju.

Ono što se meni nameće kao pitanje je - kakve obaveze ta udruženja imaju? Pozivaju se na prava ova, prava ona, a niko ne pominje kakve ONI obaveze imaju pozivajući se na bilo kakvo pravo? 

Konkretno  u vezi divljači (da se dotaknemo teme i osim pasa) - sistem funkcioniše da je država vlasnik divljači, država daje na korištenje divljači korisniku lovišta i po zakonu svu štetu koju divljač napravi, snose Lovaška Udruženja (LU). Svjedoci smo koliko su ti 'zaštitari' protiv lovaca, ne biraju ni mjesto, ni vrijeme, a bogami ni riječi da im prijete, psuju, ocrne, omalovaže....

Koja je solucija da ta 'zaštitarska udruženja' preuzmu odgovornost i obavezu da isplaćuju štete koju divljač napravi?  Protiv lova ste i lovaca - u redu. Izvolite onda i preuzeti obaveze koje Lovačka Udruženja (LU) snose i namiruju.

što se tiče udomljavanja pasa, pod parolom 'udomi - ne kupuj'. ŠTA rješava udomljavanje? Rješava li izvor tih pasa koja se pojavljuju na ulici? Rješava li štanc, protiv kojeg su ionako svi savjesni uzgajivači? Zaštitari se pitaju 'plaćaju li porez uzgajivači?' , a ja se pitam 'plaćaju li porez zaštitari'' kad ih već ima toliko i skoro svi primaju donacije, kod svih je vidljivo istaknut 'pay pall'? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.