Sign in to follow this  
Tykey

Prehrana za njemačkog lovnog terijera - molim savjet

Recommended Posts

Pozdrav. Novi sam na forumu. Pregledao sam sve teme u ovom dijelu foruma ali nisam našao na temu koja me zanima. Ako mi je slučajno promaklo i ponavljam se - isprika.

U 1. mjesecu 2018 godine smo iz azila udomili psa za kojega su nam rekli da je mješanac, da bi nam ubrzo veterinar rekao da nije u pitanju mješanac nego Jagd terijer (slike u prilogu). Procjena starosti kada smo ga uzeli je bila cca 2 godine, znači sada je star nešto više od 3 godine. S obzirom na to da o pasminama ne znam puno vjerujem mu, a nadam se da ćete mi svi vi ovdje, koji ste u tome puno stručniji to potvrditi. Kažem nadam se, jer ga ne bih mijenjao za 100 drugih pasa - malen ali jako ozbiljan pas s ogromnim intelektom i specifičnim karakterom.

Međutim imamo jedan problem. Svakih 3-4 mjeseca prolazimo višednevnu torturu s proljevom i povraćanjem koju naravno liječimo ali čini se nikada do kraja jer se problem ciklično ponavlja. Veterinar pretpostavlja da je u pitanju kronično oboljenje probavnog trakta koje je vjerojatno dobio u "bivšem" životu - kako su nam u azilu objasnili, pronašli su ga u šumi na rubu jednog sela te pretpostavljaju da je dobar dio vremena u šumi živio sam hraneći se kako je znao i umio. Na žalost, u našem gradu ne postoji veterinarska klinika koja bi provela tako opsežne i detaljne analize kako bismo utvrdili pravo stanje stvari.

Psa hranimo konzerviranom hranom "Country Hunter" proizvođača Natures:Menu i to konstantno već godinu dana, 2 puta dnevno (jutro/večer) prema preporučenim dozama. Oko 15 sati nakon šetnje dobije 95g konzervu hrane "Natural dog" proizvođača Natura Line. Tijekom šetnje (3 x dnevno) koristimo poslastice proizvođača "Hunter".

Veterinar tvrdi da je spomenuta hrana iako premium, nezdrava za njega jer sadrži jako malo mesa i preporučuje promjenu dijete.

Stoga pitanje, pogotovo za sve vas koji ste lovci i uzgajivači pasmine - na koji način hraniti ovog našeg malog nesretnika? I ako je u pitanju priprema domaće hrane, kolika mu je dnevna porcija dovoljna?

Kako aktivnost utječe na veličinu porcije par informacija i o tome - pas živi s nama u stanu, šetamo ga kako sam rekao 3 puta dnevno, prosječno je dnevno napolju 3 sata, prevalimo prosječno 12 km dnevno uz povremeni lov na miševe, guštere i slične stvorove koje iskopavamo u livadama ;)

Ako su potrebna još neke informacije kako biste mogli biti precizniji u savjetima, pišite.

Unaprijed neizmjerno zahvalan.

IMG_2833.jpeg

IMG_6387.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ,ovo nije NTL(nemacki lovni terijer) verovatno ima terijera ali to je mesanac!Znaci vidan je terijer ali ima tu jos neka pasmina!Ovo naravno ne menja nista ,oko problema mozda nesto da napise clanica foruma berna ona je veterinar/ka ,imate temu nega i zdravlje ,srecno sa psom ,super je !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this