Arci13

Barf

Recommended Posts

Murbijev telefon mogu da dam na PP, pa vidite sa njime kako stvari stoje.

Kolko ja znam, on se sada primarno bavi drugim poslovima oko pasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, gagasf said:

https://www.facebook.com/hermann.barf.srbija/

Ima Barfa, ko kaze da nema :))

Bilo je, nema vise.

Ovo je hrvatski brend i za nas standard stvarno preskupa hrana narocito kad znamo sta se radi sa buragom.

Mada, citala sam na jednom hrvatskom forumu da su se mnogi psi vratili u zivot jeduci ovaj gastro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima. Posto vec duze vreme od Murbija ne nabavljamo hranu jer je nema, druge opcije su generalno ili malo vece cimanje ili preskupe. Posto poznajem vise ljudi koji imaju isti problem dosli smo na ideju da kako bi olaksali ceo proces zajedno nabavimo sirovine i napravimo obroke.

Sve ovo pisem zato sto me zanima da li ima zainteresovanih za gotove obroke. Recimo da bi to na primer izgledalo ovako ako je u pitanju 1 kilogram: 700gr junece srce, 100gr pilece krilce sa koskom, 100gr neke iznutrice na primer dzigerice, 50gr pirinac, 50gr brokoli ili neko drugo povrce, uz to sve neki dodatak tipa dime zacin i prepelicje jaje. 
Sve to bi naravno bilo dostupno u vise varijanti gde bi umesto srca mogao ici jezik, grkljan ili neko trece meso. Takodje bi se ubacivale papaline, mozda i neka druga riba i uz sve to dodaci slicni dime zacinu kako bi upotpunili ishranu nasih ljubimaca. Za sada je neka osnovna ideja da se to sve lepo vakumira i nakon toga zamrzne kako bi se moglo cuvati na najbolji moguci nacin.
Znaci pre svega nas zanima ima li ljudi koji su mozda zainteresovani za tako nesto. Hvala svima koji procitaju post i jos vise onima koji odgovore. Pozdrav i sve najbolje (dog)

Edited by Lzvijer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako mislis na neobradjen burag mozda bi mogao i on da se nadje pa da se ubaci u kombinaciji kao na primer srce sto napisah. Mada mislim da je to najmanji problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nisam preterano zainteresovana za to da kupujem od nekog vec gotove obroke jer imam losa iskustva, ali ako budete pravili pakovanja samo burag (bez pola kile masti), javite mi, zainteresovana sam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovorima. Bilo bi bas korisno kada bi podelili Vasa iskustva, kako losa tako i dobra. Jako nas zanima ima li uopste ljudi koji su zainteresovani za nesto slicno i kako oni razmisljaju. Trenutno smo na tome da se sve ovo ne isplati jer ne verujemo da bi ljudi izdvajali tolike pare za gotove obroke jer bi bili primetno skuplji od onoga sto je moglo da se kupi kod Murbija. Naravno bar po nasem misljenju to bi bila znatno raznvrsnija ishrana i kompletna sa svim dodacima pored samog mesa(koje bi u startu bilo dosta raznovrsnije), ali sa druge strane velika je verovatnoca da ne bi bilo ni blizu isplativo kao kod Murbija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ovako, sa granula sam prešla na prirodnu ishranu baš iz razloga što ja želim da odlučujem o tome šta će moj pas jesti, a ne da kupujem mačku u džaku. 

Već godinama dakle idem na pijacu i kupujem meso, međutim problem je bio što neke stvari ili ne mogu da nađem, ili retko nalazim. Npr. burag ne mogu da nađem nigde, a grkljane nađem retko.

Što se tiče loših iskustava, jako loša iskustva imam sa mlevenom piletinom, a inače sam protiv mlevenog jer opet kupujem mačku u džaku. Što se tiče Murbija, mene je lično jako razočarao najpre sa kvalitetom koji je drastično pao kako je vreme odmicalo i krajnje neprofesionalan odnos s njegove strane. Pošto više nije u biznisu, a bila sam obećala da neću kačiti slike javno buraga koji mi je poslao, samo ću reći da sam satima skidala kilograme i kilograme loja sa buraga koji je on pakovao i slao. To se nije desilo jednom, već više puta, iako sam mu napomenula da mi takve komade više ne šalje, jer imam psa koji je stariji i koji ni u ludilu ne bi smeo da konzumira toliko masti (a nije bezazleno ni za mlađe pse, mogu da se kladim da je bar neki njegov klijent zaradio pankreatitis). Nadalje smo imali veliki problem oko transporta koji je dolazio iz Niša u vreme kada je većina nas zaposlenih na radnom mestu, naknadno je krenuo taj transport i da naplaćuje iako je rečeno da je iznad 100kg transport besplatan, i tako dalje i tako dalje. 

Vrlo sam bila zadovoljna Hermanbarfom, iako košta kao Svetog Petra kajgana. Apsolutno nemam problem da platim nešto što je profesionalno i kvalitetno. Imam ogroman problem pak kad neko pokušava da mi proda đubre koje ću pola da bacim. 

Pozdrav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala puno na detaljnom odgovoru. Sto se tice mlevenog mesa to se nikada ne moze znati i svasta se moze podvaliti tako da ga nismo ni planirali u bilo kojoj varijanti. Ono sto sam ja kupio od Murbija par puta je bilo skroz ok(uglavnom srce i grkljan, zamerio bih jedino to sto je u par grkljana bilo ostataka trave) i to po odlicnoj ceni, ali opet dosta se to razlikuje od kompletnih obroka. 

Mi smo imali ideju da napravimo jako raznvrsne obroke, da se skoro ili mozda cak i svaki dan u nedelji obrok razlikuje sto bi verujemo dovelo do najbolje moguce ishrane. Uz naravno mogucnost na kupca da na kraju doda neki mlecni proizvod ili voce(za voce na kraju nismo mogli da odlucimo, ali ne verujemo da bi ga stavljali, a mlecne proizvode je mnogo jednostavnije dodati na kraju sveze). Tako da sto se tice kvaliteta verujemo da bi bio na jako visokom nivou i da po pitanju toga ne bi bilo problema. Za sada je plan na cekanju jer nismo uspeli nikako da sve organizujemo kako bi cena bila prihvatljiva. Takodje bi ponudili i to da kupac bira da li meso zeli u vecim komadima ili sitno seckano, kao sto gore vec rekoh sve to lepo vakumirano po velicini porcije koju bi kupac zeleo. Takodje bi bilo prostora za dogovor oko pravljenja specificnih porcija.
Sve to smo hteli lepo da isprobamo u jednoj turi, lepo ufotkamo, izabremo par ljudi koji su zainteresovani i ustupimo im na probu. Nazalost velike su sanse da na kraju nece biti nista od toga jer niti smo sigurni da postoji dovoljna potraznja za tim sto smo mi zamislili niti smo u mogucnosti da ponudimo sve po ok ceni.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Berna22 said:

Pa ovako, sa granula sam prešla na prirodnu ishranu baš iz razloga što ja želim da odlučujem o tome šta će moj pas jesti, a ne da kupujem mačku u džaku. 

Već godinama dakle idem na pijacu i kupujem meso, međutim problem je bio što neke stvari ili ne mogu da nađem, ili retko nalazim. Npr. burag ne mogu da nađem nigde, a grkljane nađem retko.

Vrlo sam bila zadovoljna Hermanbarfom, iako košta kao Svetog Petra kajgana. Apsolutno nemam problem da platim nešto što je profesionalno i kvalitetno. Imam ogroman problem pak kad neko pokušava da mi proda đubre koje ću pola da bacim.

Isti povodi su i mene vodili da hranim psa prirodno. Opet, izgleda da ne umem dobro da hranim pse u starosti jer su svi moji u tom uzrastu bili deblji nego što treba (ne predebeli), a poslednja je na kraju imala i nekakav problem sa jetrom što doduše može da bude i posledica nekog virusa, ali to nije sa sigurnošću utvrđeno i više verujem da je posledica prejake ishrane, sa previše proteina.

Taj burag i ne znam šta je da budem iskren. U lokalnoj kasapnici gde me poznaju ima grkljana, ali samo svinjskih i to nisu više oni kao nekada sa dosta mesa već skroz ogoljeni pa je to praktično samo hrskavica. Ako tražim mleveno onda tražim komad mesa koji samelju predamnom. Mlevenu piletinu nikada nisam davao, samo komade. Sve u svemu na kraju sam se sveo na sirovu junetinu u raznim oblicima. Nažalost moja poslednja keruša nije htela sirove papaline kao prethodni, ali je i činjenica da su ove koje mogu da se kupe neke ko zna odakle, iz Vijetnama itd. i da očigledno nisu tako jestive kao nekada.

Hermanbarf nisma ni video ni probao. Ako znaš gde može da se pročita detaljan sastav napiši mi jer sam lenčuga pa da ne pretražujem net :giggle:!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ishrana psa u starosti se svodi na to da masti smanjiš koliko možeš, jer s obzirom da se fizička aktivnost psa neminovno smanjuje, veće količine masti mu nisu potrebne. Proteini su i dalje potrebni, ali kvalitetni proteini životinjskog porekla. Naravno, ukoliko pas ima neki problem sa zdravljem (jetra, bubrezi i sl), treba ishranu prilagoditi njegovom stanju. Moj pas je iz zdravstvenih razloga kastriran u maju, i nije se ugojio, ali sam mu zato smanjila obroke. Od 1kg mesa što je jeo dok je bio mlad, sad dobija 500 grama, što se ispostavilo da je taman jer održava težinu koju želim, a to je normalno ka mršavom, s obzirom na probleme koje ima sa zglobovima.

Papaline je i moj počeo da odbija, ali zato uredno jede lososa (ostatke filetiranja), sardine i slično. Kupovala sam mu sveže sardine dok smo bili u Grčkoj i jeo ih je sa apetitom, tako da je moguće da papaline koje mi kupujemo ovde nisu nešto baš ukusne za njih. 

Burag je neočišćeni škembić, odnosno škembić je očišćeni burag.

Hermanbarfa za sad nema u Srbiji, treba da se pojavi kao Vonbarf, ali ga još uvek nema. Zapratila sam njihov profil na instagramu, poslala sam im poruku kad se očekuje da se pojavi na našem tržištu, ali nisam dobila odgovor. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Berna22 said:

 

Hermanbarfa za sad nema u Srbiji, treba da se pojavi kao Vonbarf, ali ga još uvek nema. Zapratila sam njihov profil na instagramu, poslala sam im poruku kad se očekuje da se pojavi na našem tržištu, ali nisam dobila odgovor. 

 

Ispravka Elena :mrgreen:

Hermannbarf je poseban brend i bio je kratko vreme kod nas na trzistu, a Vonbarf je skoro identican Hermannbarf-u i tek bi trebalo da stigne kod nas. Kod jednog i drugog proizvodjaca je odlican taj gastro barf, niskokaloricna hrana, burag sa nekim travkama sa jako niskim procentom masti. To je recimo super da se dodaje pomalo u hranu koju inace pas jede.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nov sam clan pa dok se moj odgovor na temi odobri nadje se jos par drugih. Von barf izgleda odlicno, ali deluje da ce cena biti slicna Hermannbarfu ako je suditi po ceni u Hrvatskoj i Sloveniji. Jedino sto sam uspeo da nadjem u njihovom calssic obroku od mesa se nalazi srce, burag i jetra. Po mom misljenju hraniti svaki dan psa jednim istim, a na kraju ne toliko raznovrsnim znaci da se ne koristi ni blizu pun potencijal BARF ishrane. Sacekacemo da se pojave pa cemo videti, ako cena ne bude primetno niza nego kod komsija onda bi Von barf bio dobro resenje(ja bih uz isti 2-3 dana nedeljno davao nesto drugo ili izmenio obroke radi raznovrsnosti). U slucaju da cena kao kod Hermannbarfa ne vidim razlog zasto bi se isti kupovao osim lepog pakovanja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Berna22 said:

Ishrana psa u starosti se svodi na to da masti smanjiš koliko možeš, jer s obzirom da se fizička aktivnost psa neminovno smanjuje, veće količine masti mu nisu potrebne. Proteini su i dalje potrebni, ali kvalitetni proteini životinjskog porekla.

Burag je neočišćeni škembić, odnosno škembić je očišćeni burag.

E da, moju sam hranio izrazito kvalitetno do poslednjeg dana, ali je ipak dobijala previše. Uglavnom me je zavaravalo to što je bila prilično aktivna bukvalno do poslednje sekunde života!!!

Ovo za škembić nisam imao pojma da se zove burag :giggle:! Pa čovek uvek nešto novo nauči do god je živ! Ali čekaj, to je onda svinjsko meso, zar ne!? Ako je tako kako se rešava problem virusa lažnog besnila? Ja nisam davao svinjsko meso nikada, ne ne znam zašto, to je kvalitetno meso, nego samo zbog holesterola. Davao sam jedino svinjske hrskavice kao desert, ali propištene kroz vrelu vodu zbog tog virusa, a ubija ga 37 stepeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne svinjski, govedji skembic je burag i to se daje psima. Burag imaju samo prezivari. Svinjski zeludac neko zove skembe pa se mozda zato pobrka sa skembicima, ali svinjski skembici ne postoje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

(rofl):giggle:(rofl) Očigledno sam kuvar boli glava, a još više stomak!

Baš ću da pitam moje kasape da li to može da se nabavi. Doduše od iznutrica sam poslednjoj keruši davao samo juneće srce i teleću džigericu. Jako je dobro dati i malo slezine, ali od toga i bubrega moja je dobijala proliv pa sam to sasvim izbacio iz upotrebe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitaj tvoje mesare, ali ako mogu da ti nabave sigurno ces morati do klanice po burag zato sto psi treba da jedu nepreradjen, a on jaaako lepo mirise :giggle:  Po mesarama moze da se nadje samo preradjen (ispran, prokuvan), a poenta je da pas pojede citavu onu mikrofloru koja se nalazi u svezem buragu.

Edited by - K A R I M -

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now