Sign in to follow this  
Petite

Jesenji uzgojni ispit (HZP) - Kovin 20.10.2018

Recommended Posts

Kasno naveče, 19.10.2018 u Beogradu je počela da pada jaka kiša, koja je padala do ujutro. Krenusmo @NeLe001 i ja zorom ranom prema Kovinu. Povod tome je  bio Jesenji Uzgojni Ispit , u organizaciji SDDK Grupe Južni Banat, Srpskog Kluba vajmarskih Ptičara i Lovačkog Udruženja Kovin.  Nele je stažirao, a ja odlučila da propratim dogadjaj škljocajući fotoaparatom.  Put je prošao bez problema, te stigosmo nakon nešto jače od sat vremena vožnje. A u Kovinu, tlo suvo kao barut. Ni kapi kiše nije palo. U Lovačkom Domu, već se skupilo društvo. Pozdravimo se, naručih kavu da progledam. Sjela mi kava, k'o budali šamar, pa da ovjerim, naručim još jednu. Živio konobar. Tek nakon druge kafe sam bila sigurna da ću nešto i nanišaniti preko objektiva. Nešto malo nakon 8h, odradjena je ceremonija upoznavanja sa sudijama, rasporedjene baterije, predstavljeni vodiči i psi. Ispred doma je uradjena provjera čipova i zubala kod pasa. Rasporedismo se u tri baterije, a ja krenuh sa trećom baterijom u kojoj su bila tri vajmarca i jedna kuja NOP-a. Vodiči, sudija, stažista, pomoćnici i moja malenkost. 

Detalje po disciplinama ću pokušati da pišem poslije (sad mi je pokasno, a treba poraniti sutra,  bolje da postavim slike sada). No, ono što je najbitnije, sve je proteklo u odličnoj i fer atmosferi. Bijaše radovanja, razočarenja, ozbiljnih diskusija, razmjena iskustava, šala i pošalica.

Negdje oko 14,30h smo se vratili u lovački dom, gdje sam se prvo najela piletine sa roštilja, pa ćevapa i sve začinila mnogo dobrim pihtijama i kiselim kupusom. 

Oko 20h, nazad za Beograd, a kući stigoh oko 1,30h ujutro, umorna k'o pas (što'no bi se reklo), pa sam tek ujutro kad sam se probudila shvatila da sam spavala pored otvorenog prozora. 

Sve u svemu, jedan zaista ispunjen dan, sa mnogo novih iskustava, mnogo ostvarenih novih kontakata i jedno lijepo druženje.

Srdačan kinološki pozdrav .

Sanja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

57.jpg

2.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izvještaj za vamjarce, autor - Nataša Matović,  predsjednica Kluba 

Dana 20.10.2018.g. u organizaciji Srpskog kluba Vajmarskih pticara, odrzan je prvi jesenji uzgojni ispit - za Vajmarske pticare - HZP u Srbiji. Na ispit je bilo prijavljeno 4 Vajmarska pticara, jedan iz Austrije, a 3 iz Srbije. Na ispit je izvedeno 3 psa. I to: Money-Penny Dunavska, kona je uspesno polozila ispit sa osvojenih 147 bodova, Honk If U Love Fala Love'a sa oavojenih 153 boda, i Aron Ot Domuslavetz je veoma uspesno polozio sve discipline, sem discipline donosenja zeca sa vlecke. Vreme na ispitu nije pogodovalo ispitivanju pasa, pored dosta jakog vetra i temperatura se drasticno menjala iz sata u sat, sto je samo otezavalo rad pasa. Zahvaljujemo se Lovackom Udruzenju "Kovin" na ustupljenim terenima za odrzavanje ispita, kao i strucnoj sluzbi Udruzenja. Posebno treba istaci da je sekretar kluba Nemanja Micic, ispunio uslove za polaganje sudijskog ispita i time doprineti u buducnosti boljoj, strucnijoj organizaciji i sudjenju na ispitima, a pogotovu sto je i sam odgajivac i vlasnik Vajmarskih pticara. Veliko hvala fabrici hrane za pse Premil na poklonima za svakog vodica, kao i za sudije. Na kratkom sastanku nakon ispita najuzeg rukovodstva kluba, donesena je odluka da se i sledece godine dozvoli ispitivanje starijih pasa, a sve u cilju sto boljeg uzgoja ove rase u Srbiji. Klub Vajmarskih pticara Srbije ce blagovremeno objaviti plan manifestacija za sledecu godinu, kao i naredne korake u radu kluba. Veliko hvala Sanji Sukari na svim fotografijama kone je uslikala ispitnog dana, a koje ce biti objavljene i na stranici kluba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this