Sign in to follow this  
Kremenko88

Njemacki ovcar - stene

Recommended Posts

Pozdrav ljudi,

Ovako stoje stvari i cijenio bih svaki vid savjeta. Poceo sam od skora da zivim sam, i od malena sam zaljubljen u njemackog ovcara. To mi je bila velika zelja, kad pocnem sam, prvo sto ce da bude je da nabavim doticnog gospodina :).

E sad, zivim u 40 kvadrata, prizemlje, okruzen sam komsijama. Moj stenac ce sa par dana biti osma nedelja. Primio je vakcinu 12-og avgusta, to mu je bila prva, takodje je ociscen od parazita.

Na drugu vakcinu treba da ide 21 dan od prve, sto znaci oko 3-eg septembra. Ono sto me interesuje su iskustva sa setnjom pasa prije i posle vakcinacije. Hranim ga kvalitetnim granulama, koje sadrze i meso i proteina da mu ne fali, i vidim da je zivahan. Poslednjih par dana sam poceo da ga izvodim (iako nije preporucljivo) u kratke setnje do obliznjeg parka, dje nije imao do sada kontakt sa nikakvim psima, ljudima, mackama i slicno. Vidim da mu to bas odgovara, jer se umori i kuci zaspe kao beba. E sad, neki kazu da dokontakta sa drugim psima treba da prodje i mjesec dana od druge vakcine, neki da je dovoljno 7 dana. Interesuje me sta vi mislite, mogu li nastaviti ovako da ga izvodim izolovano do sledece vakcine, a par dana posle iste, da pocne kontakt i sa drugim psima (izbjegavamo lutalice).

Ovo pitam jer zelim sto vise kretanja i za mene i za njega, sto vise i sto prije da budeaktivnosti, jer znam da je to radan pas :).

Kad vec ovoliko napisah, htio bih da iznesem jos par stvari. Kao stene se navikava da ja necu biti kuci od 8 do 4, i komsije kazu da se uopste ne cuje kada sam na poslu. Kao da ga nemam.

Druga stvar je disciplina, kao stene, shvatam da voli da grize, ali ubija kako je grizao noge i ruke. Pokusao sam na lijepo, ali slabo, onda sam presao na hvatnje za potljak i udaranju po guzi uz izricitno NE, i vidim da polako kapira to.

Sto se hrane tice, iskljucivo je na granulama, i vidima da lijepo napreduje, sad cu poceti da mu dajem sitno kuvanu piletinu i sargarepu.

Ako negdje grijesim, volio bih da me uputite ili da pitate jos nesto sto je bitno a nisam naveo

 

Hvala vam na vremenu :)

Edited by Kremenko88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tice setnje i upoznavanje sa drugim psima tu ti ne mogu dati adekvatan odgovor. Slabo sam setao mog NO kad je bio stene, a on se druzio sa jednim mojim psom od kad je dosao kod mene (sa skoro 3 meseca).

Ne bi trebao da pravi problem kada ostaje sam. Ako se od malena navikne kasnije ce biti lakse. Gledaj samo da sklonis stvari koje bi mogao da unisti npr patike, papuce i slicno.

Posavetovao bih te da ga ne udaras (iako znam da nije jako vec cisto da mu skrenes paznju) po zadnjim nogama tj dupetu. Oni spadaju u vece pse i imaju slabije zadnje noge kad su stenci. Moj je bas kuburio sa njima kad je bio mali. Vremenom je sve doslo na svoje uz korigovanu ishranu i odredjenu dozu kalcijuma.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this