Sava

Belissima Rea

Recommended Posts

Belissima Rea 2005-2018

Rea je bila najbolji pas na svetu!!! Bukvalno savršena, saživela se od prvog dana, nikada nije pravila nikakve probleme! Obožavala je ptice i sve što leti čak i vatromete, loptice je nosila po tri komada celog života, volela je decu, bez problema je ulazila u bilo koji čopor. Bila je vesela i šašava i baš zato sam je mnogo voleo, repom je uvek veselo mlatila... Imala je veliko srce i u njemu mesta za svakoga, ali i ja sam svoje srce poklonio njoj! Nažalost, to njeno preveliko srce je izdalo baš u trenutku kada je radosno krenula u šetnju!

AkeWHgR.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala ti Berna!

Nisam bio pripremljen na ovakav gubitak, ali baš nisam. Par dana pre smrti je jurila ptice po Zvezdari. U svakom slučaju znam da je svih 12,5 godina imala dobar i srećan život pored mene. Evo jednog od poslednjih snimaka iz januara sa drvetom u zubima koje vuče najvećim delom šetnje što je bila svakodnevna pojava i to što veće to bolje! Imala je mnogo snage i naravno obožavala  prirodu.

rniNFQn.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Žao mi je Savo...

Nije uteha, ali makar je otišla "na nogama" u punoj snazi za te godine. Znam iz tvojih postova koliko si se trudio i pružao joj maksimum nege kako bi bila zdrava i što vitalnija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nažalost! Iznenada i neočekivano i u najgorem trenutku za mene! Bio sam uveren da ćemo se družiti još godinu-godinu i po. Što se foruma tiče ja sam celog života vezan za pse pa je to logično.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bila je uzuzetno vredan pas. Svašta je nosila i skupljala, od flaša do drveća. Takođe je volela iz reke da vadi svašta, jednom je vukla celo šatorsko krilo! Na slici je deo njenog plena, a ima toga još negde po ćoškovima kuće, kolima itd. To je u pravom smislu njen plen jer kada je dolazila na ručak gotovo uvek je donosila jednu svoju lopticu kao da je želela time da plati ručak. Donosila je i velike fudbalske lopte i samo je ona znala kako je to nosila i to skroz do kuće, nema šanse da odustane. Donosila je i ćebad, jastuk, a najintresantnije je bila metla! Idemo prema kući, ona sa metlom u zubima, narod se ubija od smeha, a ja onako šeretski komentarišem "mora da očisti za sobom"! Sve ovo i još mnogo više je ona sama pronašla i donela, osim možda par lutkica. Imamo teniske terene u blizini i ponekad je nalazila i po nekoliko loptica za veče! Ako ništa drugo njen naslednik neće morati da se muči oko toga!

fVR0ZNP.jpg

NdA7IYz.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam ni bio svestan šta se događa u našoj kinologiji i koliko je para ušla u svaku poru i većinu stvari upropastila! Kada sam krenuo da se raspitujem natrčavao sam samo na švercere, preprodavce i mućkaroše. Što je najgore ima tu i poznatih imena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potpuno te shvatam, ja kao pratim sta se desava ali opet se uvek zaprepastim kao Alisa u zemlji cuda kada dodje vreme da se polako trazi sledece stene. Polako samo. Naci ces, s tim da ces se mozda malo nacekati. 

Koliko puta sam sebi do sada rekla da je trebalo da idem po sistemu prvi pas + kuja, ostaviti jednu zenku, pa onda nju upariti prigodno i ostaviti njeno zensko stene...i tako natempirati da uvek imam dva, tri psa, ali sve iz maticnog prvog roda a ono sto sam ja odlucila, odabrala i testirala. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Našao sam psa koji možda nije najlepši ni najbolji predstavnik rase, ali ima u sebi i porekla moje keruše što me raduje, a i psi tog odgajivača su dugovečni. Mnogo sam telefonirao i saznavao svašta, ali imao sam sreću da sam upućen na pravog čoveka iz Vojvodine koji odlično poznaje situaciju pa mi je on razjasnio mnoge stvari. Pazi, uvek je bilo muvanja, ali ovo sada ispade da ne možeš da nađeš regularnog psa, a pri tom setera je sve manje! Šta li se događa među traženim rasama mogu samo da zamislim! Nego sam ja u dubokom previranju šta da radim jer sam sa ovom kerušom planirao da završim kučkarsku karijeru, ali naravno ne tako naglo. Mnogo više je razloga protiv nego za novog drugara u ovom trenutku... ma videću još... ovo bi bilo za 10-ak dana, ako mnogo čekam ohladiću se... jooj, panika!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije jos vreme da zavrsis. A posebno ako mozes da ostanes veran rodu i mozes da dopres do steneta takvog porekla. Ja ne bih oklevala ni tren. Rekla bih sebi Lepotica mi ga salje. Ima vremena da zavrsavas kuckarsku karijeru. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala ti na podršci! lako je to reći, mnogo teže ostvariti. Imam podršku i nekih iz mog najužeg okruženja. Međutim, meni se u poslednjih mesec i po život istumbao skroz naopako i dogodilo mi se ono što mi se javljalo samo u najcrnjim mislima, Rea je samo deo toga! Treba imati i psihičke i fizičke snage za sve to. Videću. Vreme za odluku je jako kratko.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Sava said:

Treba imati i psihičke i fizičke snage za sve to. Videću. Vreme za odluku je jako kratko.

Naci ces, cim imas podrsku u svom okruzenju. A kad dodje malisa, znas i sam koliku podrsku u raznim zivotnim situacijama nasi voljeni psi daju. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.