bm123

Pozitivna i negativna iskustva iz BT svijeta

Recommended Posts

Pozz svima! zanimaju me vaša poztivna i negativna/najgora iskustva iz BT svijeta.  Koje ljude preporučiti kao iskusne, fer i poštene, a koje svakako i u širokom luku zaobići?(wonder)

kakva su vaša iskustva? primjetila sam da su ljudi(većina) koji se predstavljaju kao promotori zdravlja, ljubavi i brige prema psima zapravo oni najmanje savjesni, BACK YARD BREEDERS! (super)

imam par osoba na umu pa slobodno pišite svoja iskustva,a ja ću se nadovezat :D 

Edited by bullmommy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema sta da ti neko preporuci ili ne, tvoje prvo pitanje neka bude odgajivacu: Da li otac i majka stenaca imaju odradjene zdravstvene testove? Ako krene da jede govna, vrda i i izmislja zalupi slusalicu, obrisi broj i nastavi dalje.

Ne moze apsolutno NIKO da te ubedi kako su ti testovi skupi, jesu, ali pazi racunicu na jednog psa u ovom slucaju recimo majku stenaca neka testovi budu 100e, ta ista majka osteni 7 stenaca (vrlo cesto i vise) vlasnik zaradi na tim stencima minimum 200e po stencu (neka im po svakom stencu bude trosak 100e, a nije da se ne lazemo ni 30e) x 2x godisnje stenjenje kuje  i da svi stene kuje 2x godisnje jer zaradjuju na tim psima, dakle doticni "odgajivac" je dobar na JEDNOM leglu 1400e !!! Care ako od 1400e ne mozes da izdvojis 100e za pregled, vala neces mi ni prodati nista. :) Toliko. 

Btw, 1400e je prosek gde je stene 200e tj. zarada je tolika, a gde su stenci koje cene 300-400-700e? Znaci 1400e je minimum minimuma koji ce taj xy "odgajivac" uzeti, a nece raditi testove vec ce svesno upropascavati rasu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.