bracailic Report post Posted May 25, 2008 Pozdrav i za tebe Vlado. Uskoro cu staviti nekoliko slika od legala posavaca iz mog kraja.Sta ima kod tebe novo kako gonici. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kinologija Report post Posted May 27, 2008 Homoljci kako ste , danas mi bio Bane pa smo se kuckarili . Sta ima kod tebe , trebalo bi ovih dqana da se pojacam sa nekom stenadijom , imam nesto i od tvoje rase pricacu ti kad se vidimo . Krecemo polako sa obukom testirali smo novo g veprica pre neki dan u gateru bice opasan . Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jaca071 Report post Posted May 29, 2008 Nasla sam ovu kujicu i uzela je sebi,ne znam ko su joj roditelji,ali mi lici na posavskog gonica.Pogledajte i recite sta mislite.Hvala unaprijed i pozdrav iz Sarajeva!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
bracailic Report post Posted May 30, 2008 Veliki pozdrav za tebe Vlado.Evo mi smo se spremali za specijalku gonica u V.Siljegovac, ali zvao sam Slobodana Milosevica i rekao je da je odlozena za 08.06.2008. i takodje je rekao da ima dosta prijavljenih pasa.Jer imas nameru da ides tamo na izlozbu?A kao sto sam i obecao evo stenadi od dve ipo nedelja, od mog drugara Gorana. Pa kako Vam se svidjaju ovi buduci gonici. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ikee Report post Posted June 5, 2008 pozdrav svima . Ja sam lovac i imam mali problem pa se nadam da mi mozete pomoci. NE mogu da stavim sliku nece da mi dozvoli ali stavicu, imam POSAVCA star 2 god. Dobio sam ga pre nekih 4meseca i na pocetku je pomalo rezao kada sam stavio ruku na njega ali prestao je posle nekog vremena . U lovu ne dozvoljava da neko stavi ruku na njeg a sto je dobro i to me sve radovalo do juce kada je iz cista mira poceo da rezi na mene iz boksa gde ga drzim jer ubija zivinu. Neznam sta da radim jer ovo mi je prvi gonic i nikad nisam imao takvih problema sa drugim psima ,Zao mi je da ga dam jer koliko se ja razumem u pse ovo je stvarno izvanredan primerak svoje rase ja predivnim i jakim glasom dok tera nadam se da mi mozete pomoci ako ne onda cekam da upari jednu kuju i poklonicuga. Nadam se da cu sutra moci da stavim slike da ga vidite i onda ce te razumeti zasto sam u takvoi dilemi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bracailic Report post Posted June 9, 2008 A kako je bilo pred pocetak sudjenja specijalke. Dr. Vlada Videnovic obilazio je "posavdzije" kojima je sudio.Sudjenje je proteklo fer i korektno uz komentare dr.Videnovica o izvedenim psima, publici i izlagacima koje je najcesce proteklo aplauzima. Evo i jedne slike, a bice ih jos. Pozdrav svima. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bracailic Report post Posted June 16, 2008 Pozdrav jos jednom od mene. ovom prilikom postavljam slike od posavaca mog kolege i rodjaka Darka iz Milanovca. Inace radi se o radnim goniicima.Pozdrav za sve posavdzije od DARKA. Quote Share this post Link to post Share on other sites
GoranST Report post Posted July 5, 2008 Pozdrav svim posavdzijama, od Gorana. Evo da postavim i neju sliku od mojih posavaca.Pozdrav. :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
dule_ts Report post Posted September 13, 2008 Samo ovde su pravi lovni psi a otalo znate sami http://www.freewebs.com/peratheboss/apps/photos/photo.jsp?photoID=12913606 Quote Share this post Link to post Share on other sites
zoranp Report post Posted September 26, 2008 Poštovane goničlije drago mi je da imate zaista lijepih primeraka posavaca u vašim dvorištima i lovištima,ali mi je jako žao kada pročitam jedan prilično loše urađen da tako kažem povjesni katalog nastanka rase posavskog goniča,kakav je napravio dotični kolega kinolog Buco.Naime ja sam izbjeglica i hrvatske pa se mogu barem tako mislim malo bolje nositi sa tim svojatanjem posavca.Naime iako bi gospodin Buco htio da prekine svaku vezu posavca sa istokom pouzdano se još davno utvrdilo da posavci vode poreklo od žutog turskog goniča koji se i danas kao štene bez dovoljno bjelina zna pojaviti u pojedinim leglima posavaca.O tim žutim hrtolikim istarcima sam slušao i prije,ali se isto tako zna da istarci i danas imaju problema opet kažem u nekim leglima sa previše žutom štenadi koja se eliminiše iz daljnjeg uzgoja.Osim maske i korjena repa eventalno do jedne trećine tela smije biti žuto,ako niste izmjenili, ali onda se može pričati o nastanku istarca,a ne posavca u toj cijeloj vašoj priči. Ako ste kolega već upućeni u tu moram priznati prvi put čujem nazvanu rasu oštrodlaki posavski gonič onda bi morali prvo da skinete dozvoljene boje sa standarda bosanskog baraka koji ima dozvoljene boje i srpskog i posavskog goniča samo u oštroj dlaci,tako da ona slika koju ste okačili na forum ima jako slabe argumente jer je ono obični i po mom mišljenju prilično lijep barak.Odrastao sam uz posavce i smatram da su to najbolji goniči na svijetu,te baš zato mi je žao što se sada i to dira u svrhe nekakve nacionalne veličine.Pozdrav svima i bez ljutnje nisam nikoga uvrijedio niti hoću. :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
santicmladen29 Report post Posted October 8, 2008 otac i sin moj uzgoj pozdrv iz bihaća od mladenasanticmladen29@gmail.com Quote Share this post Link to post Share on other sites
velo Report post Posted October 25, 2008 Pozdrav svim uzgajivačima posavaca. Kad uspijem poslati ću slike svog posavca. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KLJAJIC Report post Posted November 5, 2008 Cao interesuje me stene od lovnih roditelja koliko se krece cena..Unapred hvala Quote Share this post Link to post Share on other sites
KLJAJIC Report post Posted November 8, 2008 Cao interesuje me ko je najpoznatija odgajvacnica Posavskih gonica... Quote Share this post Link to post Share on other sites
SnowPatrol Report post Posted November 15, 2008 Pozivamo sve vlasnike, odgajivace i ljubitelje pasa da svojim potpisom doprinesu da se ne izglasa novi Zakon o dobrobiti zivotinja, koji nekim svojim clanovima direktno ugrozava ustavna prava gradjana Republike Srbije i ugrozava kinologiju u Srbiji.Peticija:http://www.petitiononline.com/g322g80/petition.htmlVise o svemu ovome pisali smo na temi:viewtopic.php?f=1&t=9393Tekst peticije:To: Vladi Republike Srbije - Predsedniku Republike Srbije, gosp. Borisu Tadiću - Vladi Republike Srbije, gosp. Mirku Cvetkoviću - Ministarstvu Poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ministru Saši Draginu - Direktoru Uprave za veterinu, gosp. Zoranu Mićoviću Mi dole potpisani građani Republike Srbije se zalažemo za ukidanje dole navedenih tačaka, a koji se nalaze u predlogu nacrta dobrobiti životinja. Mi se zalažemo za poštovanje prava svih građana kojima je Ustavom Republike Srbije zagarantovano pravo na izbor i opredeljenje, te stoga iznosimo naš stav koji glasi: Ukoliko se donese nacrt o dobrobiti životinja sa dole pomenutim članovima koji su predloženi biće štetan i kršiće naša ustavna prava. Molimo sve državne institucije da uvaže naše zahteve za ukidanje i izmene sledećih članova zakona nacrta o dobrobiti životinja: - Član zakona koji dozvoljava lišavanje života (eutanaziju) zdravih jedinki. - Član zakona koji ograničava odgajivače na brojnost jedinki. ( kućni ljubimci ) - Član zakona koji ograničava vremensko uslovljavanje izvođenje životinje (šetnja). - Član zakona koji komercijalizuje odgajivačnice i držaoce životinja.(kućni ljubimci) - Član zakona koji zabranjuje korektivno ulepšavanje.(kućni ljubimci) S postovanjem,dole potpisaniNeophodno je da se peticija potpise u sto vecem broju sto pre,jer ce se nacrt zakona naci u Skupstini vec u cetvrtak, 20.11.'08.O svemu obavesten je Kinoloski savez Srbije, i zatrazicemo njihovu pomoc i podrsku vec u ponedeljak.Jos jednom, link za potpisivanje peticije nalazi se na stranicihttp://www.petitiononline.com/g322g80/petition.htmlOcekujemo kako Vas potpis, tako i da peticiju posaljete na sto vise adresa gradjana kojih se ova problematika tice i direktno moze uticati na njih. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buco Report post Posted December 7, 2008 Moja posavka - radna linija ali nažalost kod mene kao uzgojna kuja Quote Share this post Link to post Share on other sites
bracailic Report post Posted December 7, 2008 Pozdrav svima.Evo jednog oglasa, Na prodaju kuja Posavskog gonica Lola, stara 4 godine, dobar gonic, za informacije 064/ 3234818 Nebojsa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NikolT Report post Posted December 9, 2008 Pozdrav posavdzijama,Dobre su vam slike,lepi psi.Moze li mi neko reci kako obuciti kerove na zeca,ja imam neka iskustva ali voleo bih da cujem i vasa........Popzdrav Nikola, Quote Share this post Link to post Share on other sites
kamičanin Report post Posted December 19, 2008 Posavski goniči Slobodana Lazića-Čičinog,iz Šapca,na Specijalki goniča u Valjevu 2oo8 g. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boc1ky Report post Posted December 19, 2008 Posavski goniči Slobodana Lazića-Čičinog,iz Šapca,na Specijalki goniča u Valjevu 2oo8 g.marta meseca je specijalka gonica u prokuplju bice dobar odaziw pasa i wlasnika! a 7.6 i u Nisu specijalka! Quote Share this post Link to post Share on other sites
bracailic Report post Posted December 20, 2008 Evo jednog para Posavaca iz mog kraja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boc1ky Report post Posted December 20, 2008 Evo jednog para Posavaca iz mog kraja.pozdraw Braco.sta ima?prelepi su owi posawci na koju diwljac iduima li neko zenku aplinca!pozdraw Quote Share this post Link to post Share on other sites
bracailic Report post Posted December 21, 2008 Pozdrav Boc1ky. Evo da ti odgovorim. Ovaj par su vlasnistvo Simeonovic Nebojse iz Krepoljina i do sada dobro su se pokazali. Ker ide sam na svinju dobro radi, ali kada idu u drustvu , daleko idu i mala je korist od njih.A sto se Alpinaca tice, kod mene ovamo dosta su trazeni ali malo ih imamo. Sa zenkama smo veoma,vemoa slabi trazimo da kupimo za sekciju,odnosno drustvo.A pitanje za tebe, da li se ti javljas pod imenom BOKY ili Boki kod Picuge na sajt.Pozdrav. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sandro lovac Report post Posted December 25, 2008 Pozdrav za sve ljubitelje posavskih gonica,reko da vam se pridruzim,ali slabo ste aktivni,ja trenutno imam jednu kujicu mladu 5 mjeseci iz Prijedora sam je nabavio,a ja sam iz Dervente,Republika Srpska.A jos me interesuje kako da postavim koju sliku nesto mi ne ide. Quote Share this post Link to post Share on other sites