Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

murbi

Glave lososa

Recommended Posts

Glave lososa, veoma zdrave u ishrani pasa - lako svarljiva namirnica, bogata proteinima, AD vitaminima, uljem lososa i omega 3 masnim kiselinama, sto veoma brzo rezultira poboljsanjem dlake i imuniteta kod pasa. Glave su prosle veterinarsku inspekciju, potpuno su bezbedne za upotrebu i dolaze cele u komadu. Cena 80 din/kg, za vece kolicine moguc popust.

 

Moja preporuka je 2-3x nedeljno kao kompletan obrok, a ostalim danima druga hrana (Americki Stafordski Terijer od 31kg dobija dnevno 2 glave (900g) danima kada su mu one kompletan obrok) .

 

Moguca dostava u skoro svim vecim gradovima od Vranja do Novog Sada. Kontakt telefoni:

 

064/ 286 56 54   i  069/ 286 56 54 Milos Jovanovic

 

Evo kako to izgleda u praksi, a na videu se dobro vidi i sadrzaj glave:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milane glava je prosecno teska 400g. Pojedini odgajivaci su ih seckali ili mleli rucnom vodenicom za stence i kazu da veoma lako ide.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam davao te iste glave redovno već skoro dve godine dana i nije bilo problema.

Malo ih raskuvam u kipećoj vodi 10-15 minuta, i razlomim tako da izvadim vilične kosti sa zubima i par velikih parčića hrskavice sa strane.

 

U prvo vreme sam bacao vodu u kojoj su se glave kuvale, ali više ne. Primetio sam da od te smese ostane kad se ohladi smesa slična pihtijama ili pudingu, sa ukusom nezačinjene riblje čorbe pa sam počeo to da dajem kao preliv preko te ili neke druge hrane. Zadovoljan pas a i ja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super iskustvo Zorane. Jos par je ljudi pored vas koji blago kuvaju glave lososa, samo iz razloga sto pas nece zivu a hoce kuvanu. Ja recimo uvek dajem i savetujem davanje sveze ribe, jer je bogata vitaminima i mineralima koji su termolabilni, odnosno ostecuju se na visim temperaturama, slicno kao voce i povrce. Takodje, zube lososa nikad nismo vadili, uz konsultaciju sa veterinarima i odgajivacima, i pokazali su se kao potpuno bezazlena stvar, znaci psi bez problema mogu jesti celu svezu glavu lososa bez ikakvog dodatnog posla oko nje :) .

 

"Pihtije" koje ostanu su upravo zdrave masti iz lososa navedene u prvom postu i njih bi zaista bilo steta rasipati van cinije psa :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites