martin nl

Members
 • Content Count

  200
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About martin nl

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. martin nl

  Psi vodici

  Centar Silver, Hrvatska
 2. martin nl

  K.N.P.V.

  KNPV org. donosi novi certifikat (ispit) koji će se moći polagati od ove godine. Nazvan je Basis certificaat surveillancehond. (bazični certif. za patrolne pse) . Može ga se smatrati kao jedan mini ph 1 progr. koji je značajno olakšan/reduciran ,pogodan za još nedovoljno iskusne vodiče kao dobar uvod u polaganje PH 1.
 3. martin nl

  Flexpole!

  Svaka tehnika /metoda zahtjeva dobro educiranog trenera i dosta vremena da bi se postigao efekt - iskoristio potencijal psa Nažalost ,znamo kakva je situacija ,veoma mali br.ljudi se bavi radnom kinolog. bilo sportskom ili dr. i to na lokalnom nivou ,pa ovakve ili neke dr. tehnike nemaju ni potrebe prakticirati . Bellon jeste inovator kroz NePoPo sistem ali isto tako treba reći da je taj sistem bio prakticiran i prije on ga je modernizirao ,prilagodio današnjem vremenu što uključuje puno humanije metode treninga i samim tim efikasnije .
 4. martin nl

  K.N.P.V.

  Jedan od rariteta u dugoj povjesti KNPV org. Tino K Schaars 5.5. 2018 sa malinoisom Suarez položio je PH 1 certif. (433) što je ukupno njegov 100-ti knpv certifikat. Ovaj top knpv trener osim malinoisa ima certif.i dr. pasminama (NJ.ovč, bouvier, lakeno,.. i sa jednim od ukupno 6 dobermana do sada ). Respekt i teško dostižan rekord koji će sigurno zavrijediti posebnu nagradu za doprinos knpv org.