Djux

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

About Djux

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Iz kalendara sa sajta Kinološkog saveza Srbije specijalizovane izložbe za nemačke ovčare u ovoj godini:
 2. Srećnu i uspešnu novu 2019. godinu želim svim članovima i svim kinolozima. Uzdravlje.
 3. 21.10.2018 Održana specijalizovana izložba nemačkih ovčara u Bogatiću, moji utisci su sledeći: Dobro organizovana izložba, dobar odziv izlagača (a pre mesec dana je bilo državno prvenstvo sa preko 200 pasa). Teren dobar i ring prostran. Suđenje je po meni bilo objektivno, iako sam se za jednu-dve odluke iznenadio. Ko ima različito, drugačije mišljenje i utiske neka piše Evo i dva snimka iz razreda radnih ženki i mužijaka:
 4. Djux

  Granicarski Koli (Border Collie FCI: 1.1-297)

  Rekao bih da je to zbog prejakog reklamiranja. U poslednje vreme svuda se može naći kako su oni najpametniji psi i agility koji je sad dosta rasprostranjen uglavnom prikazuje njih. Nemam ništa protiv rase i meni su simpatični. Izgleda da je ovo što pominjete prosto zbog odnosa ponude-potražnje.
 5. Dobro, nisam u primeru naveo da su nemački ovčari u pitanju. Sa stafordima nemam iskustva. A prvi put čujem da mora da se uči da pliva.
 6. Ja sam imao davno taj problem sa kupanjem, plivanjem (strah od vode) i rešio sam ga tako što smo otac i ja otišli sa dva psa (jedan se plaši vode, drugi ne) na malu branu. Ja otišao sa jedne strane sa oba psa, otac na drugu stranu obale i pozove "njegovog" koji je odmah skočio i krenuo ka njemu, a ovaj drugi je skroz zaboravio da se plaši i odmah za njim buć i pun gas :) Onda obrnuto, otac sa oba psa a ja preko sam i kad sam počeo da ga dozivam, prvo je cvileo, skakutao, krene stari koji se ne plaši opet prvi, onda i moj stari drug Bak. Postupak ponovii više puta i onda sam mogao i sam sa njim. Samo strpljivo, lagano i bez forsiranja. Biće on Staford Čavić :D Dresere neću da komentarišem...
 7. Djux

  Dogo Argentino 5.deo

  Nađena je.
 8. Djux

  Dogo Argentino 5.deo

  NESTALA ženka DA u Borči na nasipu! Danas oko 13-14h. Ženka je krupna, sa sivim pegama, odaziva se na ime Beta. Ako je slučajno vidite ili čujete nešto molim Vas javite ovde ili na telefon 060/049-63-55.
 9. Djux

  CACIB Natalinci 2018

  Ovde bih se nadovezao na ono da ima sijaset izložbi i da je mnogo onih koju su iskustvo stekli na netu i nisu objektivni. Skoro mi je jedan sudija u neformalnom razgovoru rekao: "Meni nisu jasni ovi današnji izlagači, ja kad sam bio mlad skakao sam od sreće kad moj pas dobije peticu, a ovi današnji hoće da se tuku ako ne dobiju CAC".
 10. Djux

  Šta kada se pas izgubi?

  Ovi garavi su zaista dobro prošli, mogli su opasno da stradaju, što od vlasnika, što od garavog Pante... svaka čast na pribranosti! Sve je dobro što se dobro svrši!
 11. Djux

  Beauceron (Berger de Beauce FCI: 1.1-44)

  Pronašao sam De Trappist na FB, ako me put nanese u Hrvatsku, možda odem da vidim pse Što se tiče Srbije, na sajtu KSS-a videh da ima jedna registrovana i ne znam da li je čovek aktivan sa rasom, izgleda je prednost dao rotovima. I videh dva registrovana šampiona, isto na KSS-u, jedan iz Rusije, jedan iz Mađarske, malko stariji, ali okreni obrni ima šanse videti pse i bolje upoznati rasu.
 12. Djux

  Beauceron (Berger de Beauce FCI: 1.1-44)

  Obožavam celu I grupu, pored nemačkih ovačara sa kojima sam od kad znam za sebe, mnogo me zanima boseron, ali nažalost svarno je redak kod nas, te ga ne mogu ljudi bolje upoznati. Prvog kojeg sam video bio je na CACIB-u u Beogradu 17.11.2017. Moj pas je bio nemiran, pa nisam mogao mnogo da se šetkam i razgovaram. Izlagač boserona je naš čovek iz Nemačke, ženka je u pitanju. Kao što rekoh nisam saznao više, niti sam uspeo da ispratim izlaganje boserona.
 13. Pozdrav svim ljubiteljima životinja, a posebno "kučkarima" Predstavljam Vam psa iz našeg odgoja, nemački ovčar BAYDEN.