Maša mala

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

About Maša mala

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

406 profile views
 1. Maša mala

  Neposlušno štene staforda

  Sve je u redu, stolica se normalizovala. Progutala je parče tkanine od igračke sa kojom se igra i žvaće je non-stop. Iritacija želuca je bila u pitanju. Hvala svima na odgovorima.
 2. Maša mala

  Neposlušno štene staforda

  Možda jajašca, veterinar mi kaže da jesu gliste. Pratićemo.
 3. Maša mala

  Neposlušno štene staforda

  Izgleda da su gliste u pitanju, dali smo joj tabletu pre desetak dana. U izmetu se vide male sitne bele mrvice. Jel moguće da ih izbacuje posle 10 dana, i da to traje od juče, pa sigurno šest puta za dan..
 4. Maša mala

  Neposlušno štene staforda

  Danas idemo kod veterinara, pa ćemo videti šta je u pitanju. Skuvaću joj supu sa rižom i belim mesom. Da li mi još nešto preporučujete? Samo se nadam da nije parvo, ili neko trovanje pošto je neki hleb u travi našla, ne znam da li je pojela malo jer sam to sprečila čim sam videla.
 5. Maša mala

  Neposlušno štene staforda

  Znam sve to, radimo na tome, nije to baš tako, ona je skočila da uzme igračku i kad ju je on pomerio ona je greškom ćapila njega. Pažljiva je inače, zna da ne sme zubima da se igra jer smo je uvek opominjali kad pokuša. Kod nas je nepunih mesec dana i svašta je naučila, brzo uči, baš je pametnica.. Evo sada, desio se još jedan problem. Od juče ima baš vodeni proliv, ne znam zbog čega. Razigrana je i vesela kao i uvek, ne odbija hranu ni vodu, ne povraća, nema temperaturu, sve je super osim tog proliva. Imali smo proslavu rođendana u subotu pa mi na pamet pada da nije neku sitnu igračku progutala, pazila sam je sve vreme... Bila je stavila u usta neki mali plastični žeton, pa sam uspela da joj izvadim, međutim vidim da fali dva komada pa mi je to jedino što mi pada na pamet. Nisam joj menjala hranu, sve je isto kao i uvek.
 6. Maša mala

  Neposlušno štene staforda

  Radim na tome da podučim decu, jer ja znam kako, međutim desilo se. Sada je bolje, nije bilo ubodne rane, dezinfikovala sam, mali ugrušak koji se stvorio je splasnuo. Pratiću stanje.. Hvala na odgovoru.
 7. Maša mala

  Neposlušno štene staforda

  Hitno mi treba savet. Sina mi je ujeo naš pas, bilo je u igri, kako je htela da mu uzme igračku iz ruke zagrizla je njega. Ima još mlečne zube, još nije primila vakcinu protiv besnila, ali nije zaražena koliko ja vidim. Nije agresivna i ne ujeda nikoga, osim u igri pomalo što zagrebe zubima. Rana nije duboka, ima podliv baš tamno crne boje. Da li treba nešto posebno da radim sa ranom ili je dovoljno da samo dezinfikujem? Molim vas da mi neko što pre odgovori. Hvala!
 8. Maša mala

  Neposlušno štene staforda

  Moram da podelim naše današnje iskustvo, bilo je divno raditi nasamo sa Mašom. Naučila sam je za sada komandu "dođi" tako što joj bacim granulicu i ona se svaki put vrati meni dok ja ponavljam "dođi" uz lupkanje po nozi, pa je svaki put pohvalim sa "bravo".. Nastavićemo tako, jer vidim da ima efekta, jer je dolazila i bez granula.. Ovaj metod sam videla na youtube-u i više mi odgovara od suprotne metode (dođi pa granula).. Šetala mi je uz nogu, trčala samnom i igra bez granica
 9. Maša mala

  Nenormalno ponasanje zenke

  Kako to da tumačim, bila je baš čudna?
 10. Maša mala

  Nenormalno ponasanje zenke

  Ti bar znaš sada u čemu je bio problem. A u čemu je problem sa mojom ženkom? Zašto je naskočila na mene iako sam joj pre toga pokazala da sam dominantnija?
 11. Maša mala

  Nenormalno ponasanje zenke

  Meni je danas moja kuja naskočila na nogu, inače ima 5 meseci što znači još nije teranje, a baš pre toga sam je bila izgrdila zbog neposlušnosti? Naravno, čim mi je naskočila na nogu ja sam je odgurnula i rekla "NE", pa je pokušala još par puta i prestala.. Kako to da tumačim? Da li je htela da mi pokaže dominaciju ili šta?
 12. Maša mala

  Neposlušno štene staforda

  Super, hvala.. Daću sve od sebe
 13. Maša mala

  Neposlušno štene staforda

  Probala sam da se raspitam na već postojećoj temi o dresuri, ali nisam uspela, piše da je tema zatvorena.. U svakom slučaju hvala na brzom odgovoru..
 14. Zdravo svima.. Imam ženku staforda stara 5 meseci. Poslušna je kad je u kući i u šetnji, sve komande izvršava odlično, međutim kada smo u parku sa decom ne mogu ni da je dozovem, trči za decom i za loptama, a mene ne konstatuje, samo ponekad pogleda gde sam. Da li je moguće da je nekako obuzdam, pošto ne reaguje ni na "slatkiš", a ni na "dođi"!? Ili da je ipak vodim negde gde nema lopti ni dece, mada je meni ovo najbolji način za socijalizaciju sa ljudima, jer tamo decu obožava, a svi je samo gnjave
 15. Maša mala

  Rex

  Kao i za svaku komandu koju dobro uradi, slatkiši su zakon za učenje pasa svemu. Moja Maša je svašta do sad naučila, i još uvek uči i nagrađujem je svaki put, a ima tek 5 meseci.. Naravno i kazna sledi za nedolično ponašanje