Mastin1

Members
 • Content Count

  144
 • Joined

 • Last visited

About Mastin1

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mastin1

  pas čuvar - molim za savet i pomoć

  Zanimljivo da niko nije preporucio bandoga a ja taman poverovao da je dobar čuvar.
 2. Mastin1

  pas čuvar - molim za savet i pomoć

  Ovi svi mnogo filozofiraju 'obuka za psa cuvara' ma idi begaj ,ako ne zna sam neces ni da ga naucis.
 3. Mastin1

  pas čuvar - molim za savet i pomoć

  Sta si uzeo?Najbolje uzmi mastina.Pastirci nervozni malinoe hiperaktivne mastino zakon.
 4. Mastin1

  Sarplaninac - 107.deo

  Vižljast je .Uzak visok na nogama nece biti naročito snazan ali biće izdržjiv.Njuška mu je uža i plića nego ovom malom štencu od Đilasa.Po tome se najbolje vidi razlika u kvalitetu ali ako ima dobar karakter te mane postaju manje bitne.
 5. Mastin1

  K.N.P.V.

  U radne malinoe se redovno ubacuje pit bul ali i nemacki i holandski ovcar.Ide 3 -4 generacije inbriding pa se ubaci pit ili nesto drugo po potrebi a onda se vrati na istu liniju .Ako su malo osetljiviji na bol ubace pita,ako se smanje nemackog ovcara a nekad osveze drugom linijom malinoa.
 6. Mastin1

  Tibetski Mastif ( Do-Khyi FCI: 2.2-230)

  Ko je najmastovitiji pobedice.lol
 7. Mastin1

  Tibetski Mastif ( Do-Khyi FCI: 2.2-230)

  Sada ce krenuti brisanje dosadasnjih zvanicnih istorija mnogih rasa a istovremeno izmisljanje novih.3 4 pozor sad!
 8. Mastin1

  Cane Corso 20. dio

  Nema lazi nema prevare.Procitao sam u magazinu modern molosser.Oni su objavili samo deo koji se tice molosa,inace obuhvacena je do sad 161 rasa a istrazivanje jos uvek traje i istrazivace jos rasa sto molosa sto drugih...
 9. Mastin1

  Cane Corso 20. dio

  Jedna zanimljivost koja baca novo svetlo na vasu rasu .Sprovedeno je naucno ispitivanje genoma pasa a u vezi cane corsa potvrđeno je ono sto se spekulisalo godinama cane corso u americi je mesavina mastina i rotvajlera dok kod cane corsa u italiji to nije slucaj.Međutim u genima cane corsa u italiji ima znatne kolicine gena jedne druge rase ,potpuno neocekivano otkriven je velik uticaj nemačkog ovčara!lol. Pa vi drzite mesance.
 10. Mastin1

  Tibetski Mastif ( Do-Khyi FCI: 2.2-230)

  Sada naucnici naravno opet teoretisu a nova teorija glasi "oduvek je postojala potreba ljudi za velikim i snaznim psima da stite ljude i domace zivotinje od zveri a njihov nastanak se odvijao nezavisno na razlicitim teritorijama". Dakle ne poticu od tibetanca a za novu teoriju zapravo imaju i dobre dokaze(genom pasa).
 11. Mastin1

  Tibetski Mastif ( Do-Khyi FCI: 2.2-230)

  Sprovedeno je najvece istrazivanje genoma pasa do sada i mnoge teorije su pale u vodu.Najznacajnija se tice molosa .Naime sada je otkriveno da evropski molosi nemaju nikakve veze sa tibetskim mastifom,cak da ni ovcari iz mediteranskog basena poput kangala ,pirinejskog mastifa takođe nemaju veze sa napuljskim,francuskim,engleskim mastifom niti sa tibetskim .Tibetski mastif sada se zna da i nije molos vec slican nekim spicevima i siba inu(al je slicno).