SaltNPepa

Moderators
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

About SaltNPepa

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. SaltNPepa

  Krv u mokraci

  Odnesite ga kod veterinar. Ima dosta razloga zasto pas ima krv kad mokri.
 2. SaltNPepa

  Rana koja se siri

  Da, Flogo je u princip dobra, ali eto, ja se jos lomim izmedju nju i cink-vitaminska. Ova druga za mene radi cuda. Kakve sam rane zatvorila snjom to je bilo cudo. Ono, to bi u normalna drzava presadili kozu i ne bi se mislili. Obe su dobre. Kako god bilo, problem je resen :) I sve je iskustvo i svi ponesto naucimo na kraj
 3. SaltNPepa

  Rana koja se siri

  A mogla bi, kad bi citala dermatologija vise, ali presla sam gde je zurka :D(anesteziologija). Ovo sto sam napisala je moje iskustvo, posto i ja imam pasmina koja je sklona na te hot spots. Zasto antibiotik uvek? Jer je koza, i jer je dosadno i opet jer je to iskustvo koje sam pokupila od odgajivace koje imaju labradore 35 godina, a naravno oni pokupili od svojih veterinara. Licno sam ostavila psa samo na lokalna terapija, i to se meni odduzilo, pa i previse. Od tad, skoro uvek stavjam psa na parenteralni antibiotik i resi se taj problem brze.
 4. SaltNPepa

  Rana koja se siri

  Ovo i jeste hot spot i jeste morate biti agresivni. Dosadan je za lecenje a vasa pasmina je predisponirana za njih. Ali nisto strasno. Kako ja to sredjujem je svaki dan pranje sa hidrogenom i betadinom, malo osusiti i staviti antibiotsku mast ili plavi sprej. Flogo nije resenje, ovo je bakteriska infekcija potreban je antibiotik. I to kako lokalno tako i sistemski. Uglavno se to ocisti za nedelju do 10 dana.