MaraDanic

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by MaraDanic


 1. Nema to puno veze sa rasom. On mora da zna gde mu je mesto. Moj tako  cvileo svaki put kada bi jeo. I onda meni bude zao i natovarim mu jos hrane pa sam  onda cistila povracku po kuci. Sada je naucio da ne sme da cvili a ja sam mu svaki put teska srca kad god bi poceo govorila mesto i tisina i cim bi poslusao naravno poslastica. Sada je jako vaspitan i poslusan pas koji svoju prostirku smatra mestom. Pa ako necu da lezi u dnevnoj samo je prebacim u hodnik i on odmah ode tamo. 


 2. Moj je takodje hteo jer smo mu dopustali dok je bio mali. Ali kada sam jednog dana odlucila da je dosta jer je bilo gomila dlaka, jednostavno bi mu rekla Ne! kad god krene da se penje i mesto. Mesto nam je sada uglavnom univerzalna komanda u kuci kada necemo da smara ljude, kad pocne da cvili jer je nestrpljiv dok se oblacimo da ga izvedemo itd. Mislim da je ovo vise za onu temu dresura al neka admini izbrisu ili sta vec.


 3. Ne znam sta znaci to neiskusni. Svakom je pit jednom bio prvi pit. Ja sam imala i no i rota i jos uvek imam cane corso. Pita prvi put. Da li sam ja neiskusna za pitove? Da. Da li sam pre nego sto je stigao procitala gomilu stvari o njima? Da. Da li postoji skola za buduce vlasnike pitova?

  Od kad znam za sebe imala sam vise od jednog psa. Uglavnom po tri. 


 4. Ja ga upravo zato i ne setam vise tamo. On je ogroman i ja ne znam da li bih mogla da ga zaustavim. Moj muz moze da ga savlada a i pas prema njemu gaji neko strahopostavanje i slusa ga. Slusa on i mene ali opet ne bih da rizikujem, ja ne bih imala snage da ga zgrabim i odvojim od drugog psa kada bi morala. Korpu vec rekoh dobice prvom prilikom. A taj sto vec napada nije pit vec ast i vodi ga devojka od 50ak kg tj on vodi nju. Vuce je na sve strane po onoj poljani. Bar je tako bilo pre dva meseca. Sad nisam u toku da li se nesto promenilo.


 5. Bice sigurno. Oduvek je bio kao tempirana bomba, moglo se ocekivati tako nesto. Mislim da je prepun energije. On je uvek vezan i uvek se histericno vrpoljio. Cak sam cula od njihovih komsija da se on i u stanu cuje kako trci i krsi sve pred sobom. Najgore je sto su ga nabavili tako sto je njihov sin zeleo opasnog psa, kupili mu, a onda je shvatio da je to i obaveza pa ga prepistio mami. A sin im je neki klinac, mislim da je maloletan.