PREMIL

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by PREMIL


 1. Quote
  On 11/23/2018 at 6:43 PM, zmanic said:

  Šta je sa Profy linijom Preml hrane koja se pojavila na tržištu???

   

  Linija namenjena odgajivačima, nema je u pet šopovima. U okviru ove linije imamo 6 proizvoda: Atomic(28/22) ,Power (30/20) , Extreme (26/21) , Energy (25/17) ,Win (24/15) ,Treat (23/13). Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije možete me kontaktirati privatnom porukom ili pisati ovde na temi.


 2. Pozdrav svim članovima foruma,

  Želeo bih da vas obavestim da smo u procesu menjanja ambalaže kao i nekih receptura u superpremium kvalitetu hrane. Ovo su nove deklaracije i sastavi hrane:  

  Junior - dehidrirana piletina, ćuretina i tuna 31%, pirinač 20%, kukuruz, pileća mast, hladno ceđeno biljno ulje, riblje ulje, laneno seme 4%, repin rezanac, hidrolizovana jetra, pivski kvasac, inulin (ekstrakt cikorije), MOS (ekstrakt kvasca) i lecitin. 78% proteina animalnog porekla.

  Large - dehidrirana piletina i tuna 28%, pirinač 15%, kukuruz, hladno ceđena biljna ulja, pileća mast, laneno seme 5%, repin rezanac, pivski kvasac, hidrolizovana jetra, inulin (ekstrakt cikorije), MOS (ekstrakt kvasca), lecitin, hondroitin i glukozamin. 72% proteina animalnog porekla.

  Mini -  dehidrirana ćuretina, pačetina i tuna 35%, pirinač 20%, kukuruz, pileća mast, hladno ceđeno biljno ulje, riblje ulje, laneno seme 5%, repin rezanac, pivski kvasac, hidrolizovana jetra, sušena jabuka, inulin (ekstrakt cikorije), MOS (ekstrakt kvasca) i lecitin. 79% proteina animalnog porekla.

  Special - dehidrirana jagnjetina, ćuretina i tuna 31%, pirinač 31%, krompirov protein, pileća mast, hladno ceđena biljna ulja, riblje ulje, laneno seme 6%, repin rezanac, hidrolizovana jetra, pivski kvasac, sušena jabuka, inulin (ekstrakt cikorije), MOS (ekstrakt kvasca) i lecitin. 74% proteina animalnog porekla.

  Sunrise - dehidrirana jagnjetina i pačetina 27%, pirinač 27%, krompirov protein, hladno ceđena biljna ulja, pileća mast, riblje ulje, laneno seme 4%, repin rezanac, hidrolizovana jetra, pivski kvasac, sušena jabuka, inulin (ekstrakt cikorije), MOS (ekstrakt kvasca) i lecitin. 72% proteina animalnog porekla.

  Super sport - dehidrirana piletina i tuna 30%, pirinač 18%, kukuruz, pileća mast, hladno ceđena biljna ulja, riblje ulje, laneno seme 5%, repin rezanac, pivski kvasac, hidrolizovana jetra, inulin (ekstrakt cikorije), MOS (ekstrat kvasca) i lecitin. 77% proteina animalnog porekla.

  Ukoliko imate dodatnih pitanja stojim vam na raspolaganju.
   


 3. Quote
  16 hours ago, MilicaD said:

  Hvala. Gde moze da se kupi?

  Quote
  11 hours ago, MilicaD said:

  Da li vi uvozite Josera granule (josera kids) koliko kosta dzak i kako se narucuje?

   

   

  Herbal proizvode možete naći u svim bolje snabdevenim pet shopovima, možete mi reći odakle ste kako bih vas uputio na najbliži shop? 

  Mi smo uvoznici Josere, cena Kidsa je oko 320 din/kg. Mi nemamo maloprodaju, tako da ne postoji mogućnost direktnog naručivanja od nas....


 4. @MilicaD Podaci su potpuno pouzdani, analize hrane se vrše u ovlašćenim labaratorijama, uz to imamo i našu internu kontrolu. Preporuka je svakako Herbal Puppy Maxi, hrana je namenjena štencima velikih rasa. 

  @Bullmastiff - Skopje U zavisnosti od toga da li vam je bliža Grčka ili Srbija cene su sledeće: Grčka je oko 55eura džak od 12kg, u Srbiji je oko 4000din.... U Makedoniji još uvek nema Herbal linije...


 5. @Tuncay 

  Sastav Speciala: meso(piletina i jagnjetina) minimum 26% , pirinač, masti i ulja, repin rezanac, pivski kvasac, laneno seme, lecitin, morske alge, taurin, natrijum-hlorid, kalijum-hlorid. Proteina 26% masti 16%. Procenat animalnih proteina minimum 74%.

  Puppy maxi(Herbal): Dehidrirano meso minimum 33%, pirinač, hidrolizovana praseća jetra,  masti i ulja, sporedni proizvodi zrna žitarica, biljni proizvodi, pivski kvasac, morske alge, mineralne materije.

  Verujem da bi Puppy maxi odgovaro vašem štenetu haskija. Ima kukuruza ali u vrlo malom procentu. 


 6. Quote
  On 6/1/2018 at 10:36 PM, Tuncay said:

  Evo, ja konkretno pitanje za Premil.

  Potrebna je hrana za stene haskija. Minimum zitarica, nikako kukuruz soja, mora da ima visok procenat zivotinjskih proteina i masti, lepo bi bilo da ima ribe u njoj a takodje na odmet nisu ni alge. 

  Ima li u nekoj od linija Premila takva? Takodje, da li se izvozi po zemljama regiona, stene je u BiH?

  Hvala unapred.

   

  Pozrav, pre svega se izvinjavam se što me nije bilo neko vreme.... Hranu za štenad bez kukuruza još uvek nemamo, jedine dve hrane koje su kod nas bez kukuruza su Sunrise i Special, međutim to su hrane pre svega za odrasle pse. Ribu ne stavljamo u hranu zbog rizika od povećane koncetracije teških metala, koristimo isključivo alge odgajane u strogo kontorolisanim uslovima. Ni u jednoj hrani ne koristimo soju i pšenicu, jedino od žitarica što koristimo je kukuruz i pirinač.


 7. Quote
  29 minutes ago, Sava said:

  Ovo je neozbiljan odgovor nedostojan predstavnika ozbiljne firme!
  Na toj slici je izveštaj onoga ko je radio pregled vašeg proizvoda čije ime laboratorije je meni nečitko, a oni to rade na osnovu nekih propisa koje sam tražio da navedete. Te propise su ono naveli na dnu liste analize, ali je to toliko sitno i nečitko jer je fotografija loša da mi ne pada napamet da buljim oči i gledam šta tu piše i prekucavam. To su propisi koje vi treba da znate napamet i samo sam molio da napišete njihove nazive i uputite na link, a sam ću da ih pogledam.

   

  Ne znam šta je neozbiljno u mom odgovoru, na analizi koju sam postavio je sve jasno navedeno po kojim zakonima i propisima se radi. Ja nisam tehnolog u firmi, i nažalost te zakone ne poznajem da bih mogao nešto više o tome da pišem. Iz tog razloga sam i postavio sliku analize naših proizvoda.... Na dnu piše sledeće:
  Pravilnik o kvalitetu hrane za životinje , Sl. Glasnik RS 4/10 , 113/12, 27/14, čl. 99


 8. Quote
  On 3/26/2018 at 5:06 PM, Sava said:

  Prosto ko pasulj, samo treba PREMIL precizno da napiše tačan naziv propisa po kojem funkcionišu. Zapravo najbolje da daju link ka tom propisu pa kako oni sa tim funkcionišu svakodnevno to mogu da urede u roku od odmah.

   

  @Sava Na slici koju sam okačio imate sve propise i zakone, po kojima je dužan da funkcionise svaki proizvođač hrane za pse i mačke, pa tako i mi.... 

  @Berna22 MKD je oznaka za maksimalne dozvoljene količine, kao što @- K A R I M - reče ovo je analiza granula, nije analiza mesa... Analize mesa radi proizvođač mesa, i dostavlja nam uz isporoku istog...

   


 9. Quote
  1 hour ago, olikan said:

  Neverovatno. Ja NAGLASIM DA NE MISLIM NA VAS I OVO.

   

  Nismo se razumeli, nije mi bila namera da se osetite prozvano, izvinjavam se ako je tako zvučalo, znam da niste govorili o nama.... Samo sam rekao da mi ne uzimamo meso iz fabrika koje rade sa mesom kategorije 1 i 2... Moguće je da postoje proizvođači koje koriste i ove 2 kategorije, ali bi na taj način prekršili zakon.... Mislim da iz naših analiza koje sam okačio možete jasno videti da naša hrana ne sadrži niti pesticide niti teške metale... 


 10. Quote
  On 3/23/2018 at 5:29 PM, Dexter101 said:

  Pitanja za PREMIL :

  1. Da li je Vasa nova Profi linija takodje u rangu Super premiuma? Da li i kod nje nije potrebna dodatna suplementacija?

  2. Zasto nemate i da li cete imati prozivod za pse seniore?

  Hvala.

   

  Jeste u rangu super premiuma, ali sadrži nešto manje mikro i makro elementa nego Top Line linija. Hrana je kompletna tako da nije neophodna dodatna suplementacija.

  Preporuka za seniore iz našeg super premium programa je Sunrise...


 11. @olikan Naravno da se rade sve analize, zakonski smo u obavezi. Što se tiče konstatacije da se koriste eutanazirane životinje to nije tačno, meso koje uzimamo je iz klanične industrije za ljude, koje kasnije prolazi kroz proces dehidratacije... Tako dobijeno meso se naziva meso kategorije 3, kategorija 1 i 2 su mesa koja se dobijaju od uginulih i eutanaziranih životinja. Fabrike koje se bave proizvodnjom mesa kategorije 3 ne smeju da proizvode mesa kategorije 1 i 2... U nastavku imate analizu naših proizvoda na metale i pesticide...


 12. @Dexter101 Preporuka je da se pas velike rase hrani do 15og meseca sa hranom za juniore, iz razloga što velike rase kasnije sazrevaju. Mada ako je vaš pas telesno zreo onda možete i već od 12og meseca da ga prebacite na hranu za odrasle pse.


  @Sava Sastav Super premium i herbal programa je takav da nije potrebna dodatna suplementacija. Maxi Puppy junior je hrana u premium kvalitetu, nije greška ukoliko dodate neku suplementaciju...

  @Nesh Dajete jako veliku količinu hrane(Atletika), preporuka je da smanjite na 450-500gr u zimskom periodu. Količina hrane će zavisti i od aktivnosti psa, ukoliko nije preterano aktivan, čak i manje. Pas neće gubiti na masi, a poboljšaćete svarljivost...


 13. Pre svega da kažem Dexter101 ne radi za nas... Jedini nalog koj mi kao firma koristimo je ovaj, i ni jedan drugi, niti plaćamo, niti imamo nameru da plaćamo botove.... 

  @Dexter101 U Atomoicu ima pivskog kvasca i lana. 
  @olikan Nema nas u Pet centru. Nismo našli zajednički jezik... Ima nas u većini pet shopova širom zemlje, ukoliko vas zanima konkretan grad ili deo grada mogu vam dati informacije....

  Ukoliko sam nešto ispustio da odgovorim, molim vas da postavite ponovo pitanje...


 14. Quote

  1. Da li je stetno ako pored granulata dajem i vitamine npr. Lavet, Cafortan ili nesto drugo? Da li moze da smeta psu u smislu neke hipervitaminoze i sl. (naravno podrazumeva se da postuje  proeporucenu kolicinu prozivodjaca za vitamine)?

  Ne, potrebna je velika količina vitamina u dugom vremenskom periodu, svakako se držati preporuke proizvođača.

  Quote

  2. Pravilan odnos proteina i masti, da li se on remeti kada pored granula u toku dana se daje psu i nesto drugo? Npr. jaja, hleb, pirinac i sl. Onda se predpostavljam remeti i procentualni odnos proteina i masti. Nailazaio sam na dosta stavova da se psu ako dajes granule ne sme nista drugo davati. Da li je to tacno?

  Konkretno višak proteina nije dobar, jer se on pretvara u energiju i opterećuje rad unutrašnjih organa. Stoga je moja preporuka da u zavisnosti od aktivnosti, straosne kategorije, odaberete hranu namenjenu vašem psu, gde imate kompletno izbalansiran dnevni obrok. Ovo ne znači da ne smete da dodate ništa, dakle ovo je samo preporuka.

  Quote

  3. Zima, hladno. Psi trose dosta energije na zagrevanje, na odrzavanje toplote. Da li se psima sme pojacati hrana dodatkom npr. kasike svinjske masti dnevno? Da li ce to spreciti mrsavljenje psa i gubitak tezine zimi? Da li je stetno uopste?

  Za ovim nema potrebe. Dovoljno je da hranite sa suvom hranom koja ima visok procenat masti. Bitno je odrediti pravu količinu koju dajete psu. Kad kažem pravu količinu ne znači da samo treba dodati veću količinu, nekad će pas bolje napredovati sa 350gr nego sa 500gr. Ovo ćete najbolje odrediti na osnovu izmeta psa, ukoliko stolica postane nešto ređa, slobodno smanjite količinu hrane, po 20ak gr, dok ne dostignete pravu količinu. Bilo bi idealno da hranu dajete na grame, a ne zapreminski...

  Quote

  4. Da li se sme davati uz granule sok (voda) od kuvane junecih iznutrica i generalno iznutirce meso? Cuo sam dosta stavova da ako se daju granule nikako meso i obrnuto jer steti varenju. Ne znam koliko je to tacno?

  U tom ''soku'' nema ništa što je korisnog, niti stetnog za vašeg psa, sem masti, ako vaš pas više voli da jede na taj način, nije problem davati. To što dodajete taj ''sok'' je samo zbog ukusa...

  Quote

  5. Da li je bolje granule pre serviranja psu staviti u malo tople vode ili je bolje servirati suve i naravno omoguciti vodu nakon jela?

  Zbog zuba i desni vašeg psa je bolje davati suve. Time što pas mora da krcka granule, on skida zubni plak, od koga se kasnije stvara zubni kamenac. Ujedno on masira i desni i potpomaže boljoj prokrvljenosti, i sprečava nastanak paradentoze.

  Quote

  6. Redovno uz granule dodajem i malo mlevenog lanenog semena, malo kurkume i malo pivskog kvasca? Da li gresim, da li to moze da steti u kombinaciji sa granulama? Citao sam ovde da stavljate i lan u granule, kao i pivski kvasac...

  Sve od navedenog imate u našim super premium proizvodima, tako da nema potrebe za dodavanjem...

  Quote

  7. Da li je bolje odraslog psa hraniti 2 puta dnevno sa podeljenim dnevnim preporucenim normativom ili je bolje psa hraniti jednom dnevno? Znam da moze i jedno i drugo ali sta je bolje za zdravlje pasa?

  Preporuka svakako 2 puta, ukoliko vam to vreme dozvoljava, zbog bolje iskoristivosti. Ali nije greška ni jedom. Oko ovog postoje 2 teorije, ja sam zagovornik teorija 2 puta dnevno... 


 15. Poštovani forumaši želeo bih da vam predstavim našu novu liniju namenjenu odgajivačima. Naziv nove linije je PROFI LINE, u okviru ove linije imamo 6 proizvoda. Želeo bih još da napomenem da smo usvojili neke od sugestija, kao što je transparentnost na deklaracijama.... Ispisaću vam ukratko u svakoj od hrana u nastavku ovog teksta....
   

  POWER je kompletna hrana za štenad, mlade i odrasle hiper aktivne pse kao i radne pse svih rasa i veličina. SASTAV: Dehidrirana mesa koja svojom kombinacijom obezbedjuju izbalansiran aminokiselinski sastav, laku svarljivost i potrebnu energiju za rast (pačije i goveđe meso min. 34%), životinjski sporedni proizvodi (hemoglobin), zrna žitarica (koja ne sadrže gluten te je smanjena mogućnost pojave alergija), živinska mast i ulja (kombinacijom obezbeđuju esencijalne masne kiseline i energiju za rast i rad), sporedni proizvodi zrna žitarica (obezbedjuju potrebnu količinu celuloze), biljni sporedni proizvodi, pivski kvasac (sa masnim kiselinama utiče na kvalitet dlake), lecitin (utiče na razvoj kvalitetnih krvnih sudova), FOS i MOS (pospešuju varenje), Omega 6 i Omega 3 masne kiseline (doprinose razvoju nervnog sistema) i taurin (utiče na razvoj mišića- pogotovo srčanog). Analitički sastojci: Proteini 30%, sadržaj masti 20%, sirova vlakna 2,9%, sirov pepeo 7,2%, vlaga 8%. Dodati aditivi: Vitamini, minerali, antioksidanti i konzervansi.

  MINIMUM 82% animalnih proteina.

   

  ATOMIC je kompletna hrana za odrasle hiper aktivne pse i radne pse svih rasa i veličina, izložene velikom naporu. SASTAV: Dehidrirana lako svarljiva mesa (pačije i ćureće min. 30%), životinjski sporedni proizvodi (hemoglobin), zrna žitarica (koja ne sadrže gluten te je smanjena mogućnost pojave alergija), sporedni proizvodi zrna žitarica (obezbedjuju potrebnu količinu celuloze), živinska mast i ulja (obezbedjuju povećanu energiju), biljni proizvodi i sporedni proizvodi, pivski kvasac (utiče na kvalitet dlake), lecitin (poboljšava kvalitet krvnih sudova), Omega 6 i Omega 3 masne kiseline (DHA obezbeđuje lakše učenje, bolju koncentraciju i veću pozornost). Analitički sastojci: Proteini 28%, sadržaj masti 22%, sirova vlakna 2,7%, sirov pepeo 7,1%, vlaga 8%. Dodati aditivi: Vitamini, minerali, antioksidanti i konzervansi.

  MINIMUM: 81% animalnih proteina.

  EXTREME je kompletna hrana bazirana na lako svarljivim animalnim proteinima, namenjena hiper aktivnim i radnim psima svih rasa i veličina, starijim od 8 meseci. SASTAV: Dehidrirana mesa (ćuretina min 29% ), životinjski sporedni proizvodi, zrna žitarica (koja ne sadrže gluten te smanjuju mogućnost pojave alergija), ulja i masti (kombinacijom obezbeđuju esencijalne masne kiseline i energiju za rad), sporedni proizvodi zrna žitarica (obezbedjuju potrebnu količinu celuloze), biljni proizvodi i sporedni proizvodi, pivski kvasac (sa masnim kiselinama utiče na kvalitet dlake), lecitin, Omega 6 i omega 3 masne kiseline (utiču na bolju poslušnost) i ekstrat Inulina iz Cikorije (za kvalitetnije varenje). Analitički sastojci: Proteini 26%, sadržaj masti 21%, sirova vlakna 2,7%, sirov pepeo 7%, vlaga 8%. Dodati aditivi: Vitamini, minerali, antioksidanti i konzervansi.

  MINIMUM: 78% animalnih proteina.

  ENERGY je kompletna hrana za mlade pse srednjih i velikih rasa kao i odrasle aktivne pse u lakšem treningu. SASTAV: Dehidrirana mesa (živinsko meso min 28%), životinjski sporedni proizvodi, zrna žitarica (koja ne sadrže gluten te je smanjena mogućnost pojave alergija), sporedni proizvodi zrna žitarica (obezbedjuju potrebnu količinu celuloze), ulja i masti (kombinacijom obezbeđuju esencijalne masne kiseline), biljni sporedni proizvodi, pivski kvasac (sa uljima popravlja kvalitet dlake), lecitin (za kvalitetne krvne sudove), FOS, MOS (olakšavaju varenje), hondroitin i glukozamin (čuvaju i jačaju zglobove kod teških i velikih radnih pasa). Analitički sastojci: Proteini 25%, sadržaj masti 17%, sirova vlakna 2,8%, sirov pepeo 6,8%, vlaga 9%.Dodati aditivi: Vitamini, minerali, antioksidanti i konzervansi.

  MINIMUM: 76% animalnih proteina.

  WIN je kompletna hrana za odrasle izložbene pse. SASTAV: Dehidrirano živinsko meso (min 27%), životinjski sporedni proizvodi, zrna žitarica (koja ne sadrže gluten te je smanjena mogućnost alergije), sporedni proizvodi zrna žitarica (obezbedjuju potrebnu količinu celuloze), ulja i masti (kombinacijom obezbeđuju esencijalne masne kiseline), biljni sporedni proizvodi (za kvalitetnije varenje), pivski kvasac (sa masnim kiselinama popravlja kvalitet dlake), lecitin (poboljšava kvalitet krvnih sudova), Omega 6 i Omega 3 masne kiseline ( utiču na bolju poslušnost). Analitički sastojci: Proteini 24%, sadržaj masti 15%, sirova vlakna 2,9%, sirov pepeo 7%, vlaga 9%.Dodati aditivi: Vitamini, minerali, antioksidanti i konzervansi.

  MINIMUM: 74% animalnih proteina.

  TREAT je kompletna hrana za odrasle pse. SASTAV: Dehidrirana mesa (min. 27,4%), životinjski sporedni proizvodi, zrna žitarica (koja ne sadrže gluten te je smanjena mogućnost pojave alergija), sporedni proizvodi zrna žitarica (obezbedjuju potrebnu količinu celuloze), ulja i masti (kombinacijom obezbeđuju esencijalne masne kiseline), biljni sporedni proizvodi, pivski kvasac (sa uljima utiče na kvalitet dlake), FOS i MOS (olakšavaju varenje), hondroitin i glukozamin (čuvaju i jačaju zglobove kod velikih i gojaznih pasa). Analitički sastojci: Proteini 23%, sadržaj masti 13%, sirova vlakna 3,1%, sirov pepeo 6,9%, vlaga 9%. Dodati aditivi: Vitamini, minerali, antioksidanti i konzervansi.

  MINIMUM: 70% animalnih proteina.

  Sva pakovanja su od 18kg.


 16. Quote
  On 2/12/2018 at 1:36 PM, staford said:

  Dobar dan.Cuo sam da se stafordima daje jednom mjesecno komadic manji zivog mesa pa me zanima je li to tacno i zasto se daje?

   

  @staford Ima mnogo priča tog tipa. Takve savete nemojte uzimati za ozbiljno. Vaša je odluka da li ćete psa hraniti svežom hranom, da li ćete se odlučiti za kombinaciju suve hrane i sveže ili ćete se odlučiti za isključivo suvu hranu. I kod ove 3 kombinacije ćete naići na mnogo različitih i suprotstavljenih mišljena. Ja vam mogu napisati prednosti suve hrane, zagovornici ishrane svežim mesom će vam isto tako dati svoje mišljene o prednostima sveže hrane.... Ukoliko vas zanima nešto konkretno oko same ishrane granulama, ili vam je potrebna bilo koja vrsta pomoći oko izbora, stojim vam na raspolaganju...


 17. Poštovani forumuši, 

  Srećna Nova godina! Želim da vam ova 2018-ta bude uspešnija nego prethodna. Želim vam da je provedete u zdravlju, sreći, miru i veselju. Takođe puno uspeha i na kinološkim manifestacijama...

  Što se tiče Premila, mi ćemo nastojati da i u ovoj godini napredujemo, da se potrudimo da naš kvalitet bude u samom svetskom vrhu.

  Shodno tome, mogu da vas obavestim da od 15.12.2017. naši proizvodi Top line Special i Top line Sunrise ne sadrže kukuruz. Od žitarica sadržaće samo pirinač. 

  Srdačan pozdrav.


 18. @- K A R I M - Dugujem izvinjenje i vama, a i ostalim članovima foruma, zbog jedne stvari koje sam napisao oko aditiva, dakle naša hrana sadrži aditive, ali su svi proizvodi bez sintetičkih boja, dodatnih aminokiselina, GMO proizvoda, kao i bez aroma. Dakle aditivi u jednoj od naših hrana izgledaju ovako: Vit A 16000IU, vit D3 1600IU, Vit E 230mg, gvožđe 81mg,  magnan 29,5mg, bakar 15,7mg, cink 142mg, jod 1,42mg ,selen 0,28mg. Još jednom izvinjenje svim članovima foruma. Ovo je jedino što se dodaje hrani, svi ostali vitamini su iz prirodnih sastojaka, koje smo već naveli u temi. Hvala na razumevanju.


 19. @- K A R I M - Naravno da ne stavljamo 200gr (rofl) . Ali nije zrno lana jedino što stavljamo u hranu, pravilnom kombinacijom svih sastojaka može se dobiti potrebna količina vitamina u hrani. I opet ću naglasiti da naša hrana ne sadrži aditive, i da se vitamini dobijaju iz prirodnih izvora.

  Quote
  On 12/13/2017 at 2:37 PM, - K A R I M - said:

  E, da, morate biti transparentni kad su u pitanju kolicine tih minerala i vitamina, da li su u pitanju g, mg ili mcg. A ne ovako vam stoji, recimo vit b12.....72. Cega?

   

  Ovo je definitvno nešto gde se slažem sa vama, niko nije obratio pažnju da ne postoje jedinice mere, ovo će biti ispravljeno u najkraćem mogućem roku. Na ambalaži su navedene jedinice mere.

  @olikan Preneću tehnolozima savete oko ove 2 sirovine.

  @Rotfrajla Lili Budite sigurni da je naša deklaracija u skladu sa svim evropskim standardima. Da je suprotno ne bismo hranu mogli da izvozimo u zemlje EU.


 20. Quote
  55 minutes ago, Rotfrajla Lili said:

  Na žalost, ovaj odgovor nije u skladu sa pozitivnim propisima naše zemlje. Sve što se navodi u proizvođačkoj specifikacji mora biti navedeno i u deklaraciji proizvoda. Između ostalog, obavezno se navode sve sirovine koje se koriste u proizvodnji i to prema opadajućem redosledu količina.

   

  Sve je i navedeno upravo na način na koji ste rekli prema opadajućem redosledu količina. Samo nije imenovano o kojim se sastojcima tačno radi. A evo navešću primer sa jedne deklaracije:

  Meso, životinjski sporedni proizvodi, zrna žitarica, ulja i masti, sporedni proizvodi zrna žitarica, biljni proizvodi, kvasci, mineralne materije. 

  Na ovaj način mi smo ispoštovali svaku zakonsku normu oko deklarisanja, preko ovakvog deklarisanja smo naveli sve što hrana sadrži, a opet sačuvali recepturu.

  Biće izmena u deklaracijama u budućnosti, generalno oko procenta mesa i njegovog porekla(to je ono što nam je pre svega zamereno), već sam pisao u ovoj temi o tome.  


 21. @Pitagora Kada se pravi hrana za izbirljive pse, treba tačno pogoditi kombinaciju mesnih delova hrane. Dakle kombinacijom ovih mesnih delova dobija se određeni miris i ukus, koji pas jede bez odbijanja. Mada generalno psi koji su izbirljivi uglavom imaju problem sa viškom kilograma, odmah da se ogradim ne mora uvek tako biti, ali je to česta pojava. Mi smo radili eksperiment na psima, mesec dana smo ih hranili mlevenim mesom, posle tih mesec dana smo im dali isto to meso u komadu, i psi danima nisu hteli da jedu, tek posle 3 dana su krenuli, do tad su te komade samo razvlačili po boksu, ali su generalno psi bili prilično uhranjeni, može se čak i reći gojazni. Kao da ih je mrzelo da žvaću.

  @casper2 Generalno je već napisano oko ishrane, pre svega vaš pas mora da voli to što jede, možete kupiti i najskuplju hranu, a kao što reče @Tuncay da ne morate da ga hranite tom hranom kao gusku. A generalno o čemu treba voditi računa kod suve hrane su sledeće stvari: količina pepela(pokazuje koliko čisto meso se stavlja u hranu, bolje što manja) , količina proteina izvučenih iz mesa, količina masti ( gledate da izaberete količinu koja vašem psu odgovara na osnovu starosti, aktivnosti, kilaže...). Svaki proizvođač će naravno za svoju hranu reći da je baš ona pravi izbor, svaki radnik u pet shopu će vam reći da je najbolja hrana ona na koju ima najveću maržu, veterinar će vam reći da je najbolja hrana ona koju on prodaje.... Tako da sam vam naveo par parametara na osnovu kojih možete videti šta je najbolje za vašeg psa.

  @Red Army Mi sarađujemo sa mnogim odgajivačima, koji nam pomažu u tom testiranju, i kod njih pratimo stanja. Među njima su: Alto Belo(Dobermani), Mediolanum(Dalmatinci), Tiganjica( NO), Dunavska (lovni psi), Kennel von der Bahnbrucke(Rotvajleri), Vom Hause Demo Kennel(Rotvajleri), Hell dog(radna linija NO) i mnogi drugi.... Ukoliko vas interesuje za konkretnu rasu mogu Vam dati kontakt... Namena tih pasa je od radnih do izložbenih....