Petite

Administrators
 • Content Count

  17,749
 • Joined

 • Last visited

About Petite

 • Rank
  Guru
 • Birthday 10/24/1972

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.balkankinology.net

Profile Information

 • Pol
  Female
 • Lokacija
  BK
 • Interesovanja
  zivot

Recent Profile Visitors

9,004 profile views
 1. Dragi SVI, admin - mod team BK vam želi mnogo sreće, zdravlja i kinološkog uspjeha u nastupajućoj 2020. godini Kinološka sezona počinje, ukoliko vam je potrebna najava za izložbu bilo koje vrste (u ljepoti, radna, specijalka, kup....) , prijava, reklama, flajer, katalog, pozivnice za sudije i goste, slikanje vaše ozložbe - možete se obratiti admin-mod timu BK da to profesionalno uradi za vas. BK je tim koji poznaje kinologiju. Srdačan kinološki pozdrav.
 2. Izvor http://www.kinoloska.si/obvestilo-za-javnost-zadeva-vretenicic/?fbclid=IwAR2GLL9RVBocljrtw2GExrYx-ycd7MOq2eRN6Qxy1lZCy9lxov8w8jdz3d8
 3. Disciplinske mjere Kinoloskog Saveza Makedonije 2019 Izvor http://ksm.org.mk/?p=2670&fbclid=IwAR0zL0HnMaobTqF-GMgBGddjYlJwSKCGWpJbnjtGP-ibPcvXiDEg5EhOL6c
 4. 30.11.2019 ''Nisam Facebook ratnik ili aktivista za prava životinja. Ja sam pravnik i uzgajivač pasa. Bila sam krivični odvjetnik preko dvadeset godina. Kriminalci su bili moje stranke, nisu mi bili prijatelji. Bila sam prvi odvjetnik u jednom od timova obrane pred Haškim sudom. Tako da jako dobro poznam značenje pojma nitko nije kriv dok se ne dokaže suprotno i pravomoćne presude. Nakon pravomoćnosti presude, više nema rasprave o krivnji. Naravno da će osuđena osoba o tome raspravljati do kraja svog života sa rodbinom i prijateljima. Sa mnom neće. Neće sigurno. Jesam li za dobrobit životinja i imam li među prijateljima aktiviste za dobrobit životinja? Naravno da imam i time se ponosim, upravo kao što je Predsjednik FCI rekao u jednom od svojih intervjua:"Namjeravam jasno pokazati da su uzgoj pasa i dobrobit životinja teoretski povezani i tako treba biti i u praksi." Jesam li pomogla nekim uzgajivači a kad si bili lažno optuženi? Jesam. Oni znaju koji su i među mojim su prijateljima na fb. Jesam li se borila na Državnoj televiziji protiv aktiviste za prava životinja? Jesam, pokušavajući zaštititi uzgajivače i pasmine. I opet bi. Bez obzira na posljedice. Ali u isto vrijeme volim pse i boriti ću se za njihovu dobrobit. Također, bez obzira na posljedice. I odbijam biti u istom društvu sa kriminalcima. Dolje imate link na pravomoćnu presudu. Time je moja završna riječ završila.'' nakon toga, prevod na egleski dijela presude koja je u donjem linku pravosudja CG. http://www.tuzilastvo.me/me/web/pravosudje/osbr/o?id=wd7Pw&fbclid=IwAR3tcIvF5PSc02fxJ2ZU05TdBj9taabQwn9pZG1nmnEXCkUCxl03bJn1yio
 5. ''Notification: The CCS (KZS) has been informed of the proceedings against Judge Miodrag Vretenčić for the crime of torture and killing of animals. The CCS was not aware of the matter before drawing up the list of judges at the EDS, so mr. Vretenčić was included in the list. In next few days CCS will obtain credible information and then decide on further procedures. We kindly ask you for your patience and understanding. Thank you. P.s. Any inappropriate comments will be deleted Obvestilo: Kinološka zveza Slovenije je bila obveščena o postopku zoper sodnika Miodraga Vretenčića zaradi kaznivega dejanja mučenja in ubijanja živali. KZS pred sestavljanjem liste sodnikov za EDS z zadevo ni bila seznanjena, zato je bil g. Vretenčić nanjo uvrščen. V naslednjih dneh bo KZS pridobila verodostojne informacije in se nato odločila o nadaljnih postopkih. Vljudno vas prosimo za potrpljenje in razumevanje. Hvala! P.s. Vsi neprimerni komentarji bodo izbrisani.'' Sve izjave gdje Dijane su prenesene uz njenu dozvolu. Napominjem da je forum javan, i da svi mogu da komentarišu (bez psovki, vrijedjanja i slično, moliću) Ako neko nije registrovan, a želi da komentariše, neka se registruje. Ako je neko već registrovan, a zaboravio(la) je lozinku - pasword, neka mi se obrati, da to riješim. Ukoliko neko želi prevod tekstova, neka napiše, uradiću. Hvala. Informacije preuzete sa fb stranice Kinoloskog Saveza Slovenije. Ovom gore napisanom, je prethodilo ovo. Uzrok.
 6. Prozivate nekoga imenom i prezimenom. A vi ste?
 7. Evidentno je da zloupotrebe ima. Posebno kad su psi u pitanju. Ono što se meni nameće kao pitanje je - kakve obaveze ta udruženja imaju? Pozivaju se na prava ova, prava ona, a niko ne pominje kakve ONI obaveze imaju pozivajući se na bilo kakvo pravo? Konkretno u vezi divljači (da se dotaknemo teme i osim pasa) - sistem funkcioniše da je država vlasnik divljači, država daje na korištenje divljači korisniku lovišta i po zakonu svu štetu koju divljač napravi, snose Lovaška Udruženja (LU). Svjedoci smo koliko su ti 'zaštitari' protiv lovaca, ne biraju ni mjesto, ni vrijeme, a bogami ni riječi da im prijete, psuju, ocrne, omalovaže.... Koja je solucija da ta 'zaštitarska udruženja' preuzmu odgovornost i obavezu da isplaćuju štete koju divljač napravi? Protiv lova ste i lovaca - u redu. Izvolite onda i preuzeti obaveze koje Lovačka Udruženja (LU) snose i namiruju. što se tiče udomljavanja pasa, pod parolom 'udomi - ne kupuj'. ŠTA rješava udomljavanje? Rješava li izvor tih pasa koja se pojavljuju na ulici? Rješava li štanc, protiv kojeg su ionako svi savjesni uzgajivači? Zaštitari se pitaju 'plaćaju li porez uzgajivači?' , a ja se pitam 'plaćaju li porez zaštitari'' kad ih već ima toliko i skoro svi primaju donacije, kod svih je vidljivo istaknut 'pay pall'?
 8. Dragi Svi, svjedoci smo osnivanja mnogih organizacija i društava 'za zaštitu' životinja. Svjedoci smo i svakojakog djelovanja istih na raznim poljima. Koliko je tu prioritetna zaštita životinja, koliko je izvodljivo sve što se propagira, koliko je korisno za životinje, najviše pse, to što se propagira....? Pitanja je mnogo i sama se nameću vremenom. Izvolite temu da iskažete svoje mišljenje u vezi te teme.
 9. Malo smo počeli vježbati na povodac. Sa Žutom. Žuta je udomljena neki je mješanac sa malinois i pretpostavljam neka lovačka rasa (možda balkanac), jer kad uhvati trag, slijedi glasno. Inače je pomalo neurotična, ujela je malca nekoliko puta, pa ih još uvijek puštam zajedno samo pod nadzorom.
 10. Mi smo bili na prvoj ilzožbi, u dobi od 3,5 mj CAC Derventa, sudija Zlatko JOJKIĆ. Hector del Cuore Nero (Delta Naissus x Ghost G. Ashanti) VP , baby BIS3. Bio je najmladji i najveći, stajao i nekako, išao nikako 'kako se njemu navije' Izvela sam ga da podržim izložbu i da se malo navikava. Sve u svemu, mnogo je opušteniji bio na kraju, nego na početku, što je i bio cilj. Mama Sloba je išla s nama. Jedan trapavi doberman i strpljivi sudija. Mama Sloba (85,5 god) i Lule (3,5 mj) najstarija i najmladji na izložbi. Malo se druži s djecom (on bio budan, a djeca korektna, pa sam pustila da se druže). Na postolju.
 11. Hvala Zoka. Jutros, zove mamu Slobu njena sestra Nada i izmedju ostalog pita Nada 'kako ti je cuko, jede li, jesu li mu dobro uši?' -Slobodanka 'kako je maksum, dobro je, nije napastan. Juče nešto dobro nije jeo dok Sanja nije došla, pa sam se nasekirala. Ali kad je Sanja došla, jede draga k'o vel'ki'. -Nada 'ma valja to sad' čuvat' ko malo dijete, dok ne naraste'
 12. Stigao omladinac 11/7/2019 Hector del Cuore Nero (dob 2.5.2019 Delta Naissus x Ghost Gamon Ashanti)