slavoljubovski

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by slavoljubovski


 1. On 3/17/2019 at 9:08 AM, Lukiic. said:

  Pozdrav,imam Staforda starog 3 mjeseca i 5 dana.Ima 11kg,da li je to dobro ili lose? Takodje ima jako,jako ruzne usi,cak su i razlicite,da li je kupiranje jedino resenje?

  Evo i njegove slike.

  IMG-839ce613d81701bcd1f36c1deea08ac0-V.jpg

  IMG-e3dda98061f574be7095352d38d92dab-V.jpg

  Po slikama sto se vidi,pas je idealne tezine .

  U svakom slucaju sad ce on naglo poceti rasti bolje je da je mrsav malo nego debeo. Debljina moze da izazove vishe stete.

  Sto se tice usiju,moze da pokusas lepenjem hanzaplasom.

  Trebace vreme da se na taj nacin koregira,ipak pokusaj.

  Ako to ne daje dobre rezultate, onda kupiranje .

   

   


 2. 21 hours ago, crnobeli said:

  Ja imam psa starog 3 meseca, jedan dan nije htela da jede , mislio sam da nije gladana i zanemario sam to. Kasnije tog dana sam je video kako kaki i u stolici je imala puno glisti, ako mogu da napomenem da sam ja njoj davao tablete protiv parazita, ali nije spricana.Danas je peti dan od kako je sve to pocelo. usta jedva i otvara i desni su mu beli i kao da su crni imaju crne mrlje po sebi. nista ne jede, ne pije vodu ne reaguje i samo lezi 4 dana povraca belu penu ali danas je povracao zut slajm. stolica je zuta i ima krvi u stolici, usta i zadnjica mu vrlo smrde. samo lezi i kao da umire. jedva dise i kao da jauce kada dise.kao da mu je mozak ostecen posto jedva gleda spava sa otvorenim ocima nema snage i glava mu sama od sebe pada kada ustane(sto je vrlo retko) molim vas pomozite mi ne znam koliko vremena imamo jos. ne znam sta da radim da li da ga uspavam ili da probam da ga izlecim. dajte mi opciju.

  p.s: vodio sam je kod veterinara prekljuce i on joj je dao infuziju i nesto crveno i. rekao je ako joj bude bolne u subotu da ce preziveti.

  Kao sto je gore navedeno "Witch"

  Ovo lici na parvo virus,ove simptome ukazuju na to.

  A moguce je da su sve to uradili i gliste,jako je mali pas i nezan.

  Trebao si od vtorog dana da idesh kod vetrinara.

  Uz labratoriju on bi mogao utvrditi dali se radi o parvovirozi ili nesta drugo.

  Uz pravilnu terapiju najverovatnije pas bi bio spasen,iako je parvoviroza jako teska bolest. I kod te bolesti pas ima male sanse da prezivi.

  Sta i da je sad po pisanju vidim da je i napadnut nervan sistem psa i sve druge simptome koje ima koje nikako ne valjaju.

  Ne zelim da te plasim,ali mislim da pas ima male sanse :(


 3. 3 hours ago, Hydra5855 said:

  Hteo bih psa od prilike velicine kao doberman i bokser.Nije mi bitno da ih vodim na izlozbe.Razmisljao sam i o stafordu,ali nekako najvise su mi se svideli bokser i doberman...

  Ako zaista zelis jednu od te tri rase,najbolje bi bio bokser za tebe. U tvom slucaju :)


 4. 6 hours ago, zmanic said:

  Obe rase su dobrano degradirane FCI izložbama, bokseri posebno.

  Retko ko može da se danas pohvali bokserom starijim od 8 godina. Na izložbama lepote u kategoriji veterana ih nema odavno. Pisano je o tome i u inostranstvu previše, potražite malo sa pojmovima "bokseri i problemi sa kostima kukova" i slično....

  Sa dobermanima nešto bolja situacija, jer se radi o psima koji polažu i radne ispite (kako se to kod nas polaže nije tema, a moglo bi i o tome da se piše danima).

  Moja preporuka je da se zaobiđu obe rase, i kažete nam u koje svrhe želite psa?

  Možda se nađe nešto drugo prihvatljivije i uopšte zdravije trenutno na tržištu.

  Dobro je objasnio Zmanic 


 5. 6 hours ago, Hydra5855 said:

  Dobro si zaključio :D.Ako bi mogao da budeš malo direktniji u vezi boksera.

   

  *Sve ovo sto cu nabrojati kao vrljine boksera,ne znaci da ih doberman ne poseduje. Daleko od toga.

  Bokser je vrlo inteligentan pas,koji je lak za dresuru i vrlo poslusan pas.

  On je dominantan pas ali ne toliko kao prethodna pomenenuta rasa.

  On ne zahteva tako jaku "cvrstu ruku" da bih mogao da vladas sa njime.

  On je veoma druzeljubiv sa drugim psima,zivotinjama i ljude.

  Malo je vishe hiperaktivan,ali uz pravilno drzanje,setnje,fizicka i mentalna aktivnost on ce da se smiri.

  Vrlo je vedar i srecan (neozbiljan) pas koji je uvek za igru i druzenje.

   

  U sustini pas je ogledalo gazde, ako ga drzis kako treba neces imati nikakvih problema.

   

   

   


 6. On 9/6/2018 at 7:48 PM, Hydra5855 said:

  Pozdrav, zeleo bih da se posavetujem sa drugim korisnicima foruma. Voleo bih da nabavim psa, a favoriti su mi doberman i bokser.Zivim u stanu pa moji roditelji nisu bas odusevljeni tim "velikim psima". Voleo bih da ako mozete izdvojite malo vremena da mi pomognete oko izbora rase i kakve su za drzanje u stanu(linjanje,setnja, dresura itd.) 

  Po ovome mogu da zakljucim da ti je prvi "ozbiljni" pas.

  Tako da od tog a i nekih drugih razloga moj glas ide za Boxera :)


 7. On 9/1/2018 at 3:57 PM, Ivan99 said:

  Naravno, nisam od onih koji bacaju pse na ulicu koji mozda nisu rasni i slicno nikada to nisam mogao da uradim ovoga sam nasao jedva su mu krenuli zubi isao sam autom i stao mi je pred auto i nije se mrdao i znao sam da trebam da ga uzmem. Dok mi je dan pre sto sam nasao njega preminuo jedan labrador cist. 

  Srecno sa ovim, zelim lepo druzenje :)


 8. On 8/24/2018 at 4:16 PM, Ivan99 said:

   

  Tako mi svi govore ali kada na google-u ukucam sarplaninac stene nije ni blizu ovom mom. moguce je da je neka mesavina sarplaninca i jos necega

  Nije cist sarplaninac,to se vidi.

  Ali je sarplaninac umesao prste u genu :)

   

  Bez razloga sto nije cist,cuvaj ga i voli on ce to vratiti trostruko,uz pravilnu negu i drzanje. Postace lep pas :)


 9. On 8/9/2018 at 1:54 PM, Ivan99 said:

  Zdravo, na ovaj forum sam dosao u potrazi da saznam koje je tacno rase moj pas. Nasao sam ga na ulici i mislim da ima oko mesec ipo. Po meni najvise lici na nemackog ovcara ali jos nisam 100% siguran. Ko moze da mi pomogne neka to ucini tako sto ce dole u komentarima napisati koje bih  ovaj pas mogao da bude rase

  37714316_516671492106347_6833514145866842112_n.jpg

  Lici malo na sarplaninca :)


 10. 23 hours ago, Petite said:

  S jednim dijelom saglasna. NO ukidanjem izložbi se neće riješiti ništa. Ako neko misli da rasne pse treba ukinuti, onda neka se ne oglašava kao ljubitelj pasa (ovde pričamo o psima). Jer to nije.

  Problem se rješava strožijom kontrolom uzgoja. U standardima FCI je već poodavno izmjenjeno 'da se obrati pažnja da uzgoj ide u pravcu svrhe nastanka rasa'. No, to se ne radi, a ne radi se jer se ne kontroliše. A odgovornost snosi FCI, sudije, uzgajivači prvenstveno. FCI svakako, jer je krovna organizacija u Evropi.

  Bash tako,ukidanjem se ne resava. Primer taj sto je ostavijo psa u autu i slicne stvari.

  Taj ce uraditi i u drugoj situaciji ne samo na izlozbama . 

   

  A kontrola jeste,ona je bash mala. Moze se reci i nikakva.

  Naj pre treba svesnost kod uzgajivaca pa onda sve redom 


 11. On 6/30/2018 at 7:05 PM, Petite said:

  28. jun 2018 14.45h

  ''U Lux je Ministarstvo Poljoprivrede zabranilo održavanje izložbe organizovane od Lux Kinološkog Saveza. Ono što se dogodilo u septembru, ne može garantovati dobrobit pasa, navodi se u saopštenju ministarstva.

  Izložbe nanose štetu rasnim psima

  Psi na izložbi teško da mogu prikazati svoje ponašanje. Izložbe imaju ozbiljnog uticaja na dobrobit pasa - duga putovanja, boravak u kavezu, beskonašno četkanje, samo šetanje na izložbi, jaki zvuci, mnogo drugih pasa, neprirodno i prisilno pipanje, neprirodno linijsko trčanje. Ovi faktori utiču na stres kod pasa, što utiče na njihovo ponašanje na izložbama. Uz izložbe se vežu linijiska parenja u okviru jedne rase, jer mužjak koji pobijedi, postaje priplodnjak, s koji svi vlasnici ženki uparuju i imaju potomstvo od istog mužjaka, što utiče na smanjenje genetske populacije. Da bi se slijedili striktni standardi rase,  uzgajivači životinje uparuju u direktnim incestima. Uz to, standardi rasa isključuju jedinke sa drugačijom bojom dlake, drugog tipa dlake, druge anatomije, što smanjuje denetsku različitost.Mnogi pedigrirani psi, pate od rasnih karatkeristika - Mops i Fr. Buldog od kratkog nosa, Njemački ovčar teško da može šetati sa kukovima koji su naznačeni u standardu rase. Mnoge rase su previše široke, ili preduge dlake, da im ta dlaka smeta. Svjetska izložba pasa bi trebalo da se održi Aug'18 U Amsterdamu. Očekuje se više od 20 000 pasa, iz svih krajeva svijeta. Slijedeći Lux, Dier& Recht zahtjeva zabranu opdržavanja izložbi u Nizozemskoj, počevši od Amsterdama. Groenlinks podržava naš prijedlog, koji je već proslijedjen Gradskom Vijeću.''

  '' In Luxembourg, the Ministry of Agriculture has forbidden the dog show of the FCL (Federation Luxembourgouise). The event that took place in September can not guarantee the welfare of the show dogs, as can be read on the website of the ministry.
  Dog shows are bad for the welfare of purebred dogs
  Dogs at dog shows can hardly show dog behavior. A dog show has serious implications for dog welfare: The transport over great distances. The confinement in a cage. The endless brushing
  Walking the dog show itself. Hard sounds Many strange dogs
  Forced touches. The unnatural running on a tight line
  If these factors cause a lot of stress in the dogs. This stress is clearly reflected in the deviant behavior of the dogs at the shows.
  Dog shows are bad for the health of purebred dogs
  Dog shows contribute to increasing inbreeding within a breed. With a winning male, a lot is bred. That causes a lot of offspring and a decrease in genetic variation. In order to meet the strict breed standards, animals are also crossed that are (directly) related to each other. In addition, the breed standard excludes dogs with a different coat color, hair type or physique, leaving fewer dogs for genetic diversity.
  Many pedigree dogs suffer from harmful breed characteristics. Pug dogs and French Bulldogs are afraid because of the short snout. German Shepherds can barely walk through the descending hindquarters prescribed in the breed standard. Some breeds are much too thick, or so long hairs that the hair is constantly in the way. World Dog Show in the RAI
  The World Dog Show takes place in Amsterdam at the RAI in August. More than twenty thousand dogs come to the RAI from all over the world. Following on from Luxembourg, Dier & Recht also wants a ban on dog shows in the Netherlands, starting with Amsterdam. GroenLinks supports our proposal and has already asked questions to the city council.''

  izvor 

  https://www.rashondenwijzer.nl/nieuws/2018/06/luxemburg-verbiedt-komende-hondenshow

  Potpuno se slazem sa njima , bravo.

  Objasnili 


 12. 3 hours ago, zmanic said:

  Uvek će biti problematično šta je i kolika je "granična cena skupih" granula. Za mene je granica cena junećeg mesa sa koskom u kasapnici.  Preko toga nemam nameru idem, ukoliko je pas zdrav, jer smatram da je meso, meso.

  Iz mog skromnog iskustva, prihvatljivo na srpskom tržištu; za kuje dojilje i bebe Josera Family,

  Za štence Josera Kids, za mlade Premil Super Sport i Cibau.

   

  I meni se dobro pokazala Josera Kids, a dobre je cene .

   


 13. On 7/14/2018 at 12:13 AM, Tammmmmara said:

  Zdravo drugari, 

  Imam stene od 3 i po meseci, danas sam joj dala tabletu protiv parazita ili glista svejedno (pre toga je ciscena tri puta kod odgajivaca).

  Dala sam joj drontal, medjutim nisam znala kako stvari funkcionisu i kad se daje tableta, ona je tabletu dobila posle vecere, kasnije je povratila, skoro pola obroka, samo granule, nisam videla da li je medju njima negde i tableta.

  Zanima me da li je ovo reakcija neka na tabletu, da li treba da ponovim davanje tablete, i ako treba kad?

  Hvala unapred

  Nije bash normalna reakcija da posle tablete povrakja.

  Preporucljivo je psa cistiti na 3 meseca.

  Moja preporuka je da das tabletu na gladno.

  Primer ujutru pre prvog obroka.

  Dajes direkt oralno. Stavis tablete u ustima. I sacekas da pas proguta.

   

  Posle nekoliko sati, mozes da das psu da jede


 14. 2 hours ago, Josip Knobl91 said:

  http://s347.photobucket.com/user/Josip91/media/IMG_20180727_175151_zpstyp57ad0.jpg.html?sort=3&o=0

  Evo tri nove fotografije mislim da vise govore.jel nemozes njega uhvatit to ludo.I video ne znam kako da postavim.snimio sam al ne mogu na.ovu stranicu postaviti.

  Snazan, lep pas. Snazne je konstitucije.

   

  Video jedino da okacis na youtube ili drive. Pa da okacis posle ovde link.

   

  Pozdrav :)


 15. Tema je otvorena ciljem da podelimo nase mislenje i iskustva granula skromnih cena a pretezno dobrog kvaliteta.

  Ima ljudi koji im je budzet malo manji i ne mogu da odgovore na skupe hrane pa na ovaj nacin da razmenimo neko nashe mislenje i uz to i pomognemo nekom koji je novi u kinologiji a voli i zeli da hrani svog psa najbolje sto moze, sto njegovi finansiski sretstva odobravaju.

   

  Ja sam imao iskustva sa Josera, FitMin, Eucanuba

   

   

  Pozdrav

   

  I lep dan 


 16. Ja radim svoj BARF u malo vecoj kolicini,podelim u kesice za dnevni obrok i onda stavim u zamrzivac.

   

  U njega ide sledece :

   

  -Mljeveno curece meso 50 %

  -Riba (Girica-papalina) cesto znam dodati iznutrica pastrmke 20 %

  -Juneca Jetra (kad nema onda pileska) 10 %

  -Meso 80%

  ONDA

  -Pirinac 5 %

  -Ovesne pahuljice 5 %

  -Leneno brasno 5 %

  -Rogac brasno 5 %

  U sve to znam i dodati susenje ljuske jajeta,koje su pre toga dobro usitnjeni i su poput praha

   

   

   

   


 17. http://www.josera-serbia.com/

   

   

  Evo nesta vishe o Josera programu.

   

  Drzim sarplaninku,bila je hranjena sa Belcando.

  Onda sam odustao zato sto je malo ne dostupna u gradu gde ja zivim a i okoline. Tacnije narucivao sam iz Beograda do Vranja pa sam onda bio iz Kumanova do Vranja da uzmem hranu. To i nije bash bilo isplatlivo.

  Onda sam imao mali period kad sam ga hranio FitMin-om, a onda sam poceo sa Josera Kids.

  Bio sam zadovoljan, dao sam oko 4 vrekje. Sada sam ostao na Joseru.

  Posto mi je pas sad u "zadnih meseca" formiranja . Presao sam na Josera High Energy 30/21 

  Nemam negativne komentare i zamerke za ovu hranu

   

  Mogu reci da je za tu cenu vrlo pouzdana,ipak se radi o super premium hrane.

  I da Kids sam uzimao po 4.300 dinara i sad HE je ista cena .

   

   

  Pozdrav 


 18. Vlasnik ovoga psa je moj sugrađanin Miki Davidović. On živi u Vršcu i ima odgajivačnicu šarplaninaca "Karpati od Mikija". Pas sa slike je mislim Bak(nisam baš najsigurniji, možda je u pitanju i neki drugi mužjak).

   

  Sasa Hvala puno

   

  Bio mi je pas lep za oko,nasao sam Mikija na FB,razgledacu vishe slike tamo od njegovim psima .

   

  Hvala ti jos jednom

   

  Lep dan :)