witch

Members
 • Content Count

  247
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About witch

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Pol
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,874 profile views
 1. witch

  Stene zlatnog retrivera

  Rano je bilo i da se odvoji od majke a kamoli da se uči da sedne, legne i sve ostalo ali šta je tu je... Pročitajte teme Rad sa štenetom i Rad sa štenetom 2. deo ima pregršt korisnih informacija. Štene treba I očistiti od parazita a obzirom da je zimsko štene povedite računa da bar 30 min dnevno provede negde na suncu
 2. witch

  Med u ishrani štenaca

  I ja sam saznala kad sam dobila bebu pa mi isto bilo čudno što sam svuda naletala na savet da se ne daje med do godinu dana. Pošto spadam u one koje ne prihvataju "zato" bez "Zašto" morala sam da istražim jer isto tako niko nije mogao da mi objasni zašto ne bi trebala beba da jede med a recimo može šećer. Kad sam imala jedno leglo pre 15 godina davala sam im med kad su počeli da jedu ali tad nije bilo govora o tome da ne bi trebalo. Za bebe je pisalo da treba biti oprezan i zbog razvijanja alergija, naročito ako postoje genetske sklonosti jer u medu ima i polena
 3. witch

  Med u ishrani štenaca

  Ne znam za štence ali znam za bebe... Bebama dok ne napune godinu dana se ne daje med zbog mogućnosti da se u medu nalaze spore bakterije koja izaziva botulizam. Kod beba se bakterija može razmnožiti u crevima jer je nedovoljno razvijena crvena flora (domaće bakterije koje inače žive u crevima) a koje kada dete odraste sprečavaju da se bakterija namnoži. Te bakterije otpuštaju toksin koji izaziva paralizu mišića. I odrasli mogu da dobiju botulizam ali ako unesu toksin, kod odraslih se bakterija ne razmnožava u crevima. E sad, da li sve to važi za štence ne znam, verovatno postoji mogućnost ali i kod ljudi je to retko.
 4. witch

  Promena dlake kod pit bula

  Možda liže iz dosade dok je u boksu/kućici. Ako nema buve i ostala čudesa p r ostaju kao varijante demodeks što ne verujem jer bi tada opadala dlaka, perutalo bi se i ne bi bio samo jedan pečat a i češala bi se. Možda neka gljivica, bakterija ili samo dosada. Ako se nastavi ja bi uradila bris (ako si u bg mogu da ti preporučim par mesta). Za sad bi možda samo isprala taj deo jako blagim rastvorom jabukovog sirćeta posle kupanja ili održavala čistim krpom natopljenom u taj rastvor. Je l' ona to malo i na butini ima problem ili slika vara? Šta ja znam, ako je skotna možda i bolje bris da ne razmišljaš.
 5. witch

  pas nece na povodac

  Stigao podmladak?
 6. witch

  pas nece na povodac

  Super je što su vam rekli šta da očekujete. Na žalost znam neke koji nisu upozoreni (pitanje i koliko su oni iz udruženja umeli da procene) pa su se mučili, istraumirali i sebe i psa još više. Pri vraćanju psa udruženju su etiketirani kao zlikovci koji se igraju sa sudbinom psa a oni sami se razočarali toliko (prvi put su pokušali da imaju psa) da im je dugo trebalo da se ponovo odluče na tako nešto. Super je što imate dvorište pa možete da vežbate i komande dođi i da se slobodno igrate sa lopticom itd dok se ne budu stekli uslovi da ide u šetnju. Prve šetnje na koje sam vodila NO (te prve od po par stotina metara) sam je vodila samu, kasnije je mešanka išla sa nama i to samo ako je išao i moj suprug. Bilo mi je nekako lakše da se skoncentrišem na nju dok smo same a i da ona više obraća pažnju na mene. Možda sam pogrešila ali ispalo je OK. Posle par meseci sam ih već bez problema šetala obe sama. Pošto imate dvorište okačite joj povodac ili taj kanap (super ideja, lakši, kraći, ne zvecka, nema saplitanja) dok šetka po dvorištu, posle dan dva možete da je umete za povodac ali da je ne vodite već da idetete uz nju držeći povodac (ali ne dozvoljavajte da vas ona vuče za isti već samo lagano pratite njen korak) posle probajte da je preusmerite da skrene u nekom drugom pravcu, lopticom/igračkom/poslasticom + blagim povlačenjem povoca Javljajte kako napredujete
 7. witch

  pas nece na povodac

  Psi koji su tako imali nesrećan početak u životu su često takvi... Ne mogu da kažem plašljivi već suviše oprezni i sve što im je novo je razlog za ukopavanje. Kad se navikne na am ostavi joj i povodac da vuče po kući, probaj posle dan-dva da šetate po kući sa povocem. Da li imate dvorište i kakva je u odnosu sa drugim psima koje imate? Moja NO, uzeta sa godinu dana iz šinteraja u Staroj Pazovi se slično ponašala. Shvatili smo da je nju strah da je neko vuče na povocu + je mislila da izlazak iz dvorišta znači da ćemo je ostaviti tamo negde jer je zapravo svaki put kad je stavljanja na povodac (i u auto) odvođena i ostavljena negde na nepoznatom mestu (prvi vlasnik-šinteraj-pansion-vet stacionar-drugi pansion-kod nas). Prve dve tri šetnje van dvorišta su bile jako kratke, bukvalno 100m pa nazad i polako smo produžavali pravac uvek se vraćajući istim putem. Tek posle jedno 2 meseca smo obišli "krug" tj vratili se drugim ulicama. Brzo je shvatila da su šetnje super stvar, da tu ima svašta da se onjuši, da je nećemo ostaviti negde, da vožnja autom znači odlazak na reku i ubrzo je skakala od sreće kad zazvecka povodac. U prvih par šetnji ne forsira puno, prati kako reaguje i polako. Zanima me da li vas je udruženje upozorio da pas nije socijalizovan ii da nije šetan? Da li su vam ponudili da ih pozovete ako naiđete na problem? Ja sam iz sličnih uslova uzela tu jednu kujicu ali mi je devojka rekla gde je bila i da nije baš vaspitana. Upozorila je i na probleme sa vožnjom, šetnjom, zamolila je mene jer je znala da će retko ko da se uhvati u koštac sa odraslim NO koji je imao pored nabrojanih još mnoge druge probleme.
 8. witch

  Govedji zelatin

  @Danijela D najbolje bi bilo da pitate veta koji je obavio intervenciju
 9. witch

  Promena dlake kod pit bula

  Možda malo kasni odovor... Na kom delu tela se to dešava? Da ona možda ne liže dlaku u tom smeru? kada je dlaka "upljuvana" onda deluje tako grubo tj ukrućeno. Ako možeš okači fotku
 10. witch

  Izmet psa

  I meni je ličilo ali me nekako zbunila količina... Zbunjuje i to što nema nigde neki "komad" stiropora, sve su pojedinačne kuglice. Posklanjaj sav stiropor I lepo počisti pa ako se i posle 2-3 dana pojavljuju kuglice onda je nešto drugo pa bi trebalo posetiti veta.
 11. witch

  Izmet psa

  Prvi put vidim ovako nešto... Da li je redovno ćišćen od unutrašnjih parazita? Mada po količini ovih tačkica ne bih rekla da je to ali... Meni iskreno liči na narendani stiropor. Nema ti druge nego rukavice na ruke i u istraživanje a ako i dalje ne možeš da pohvataš šta je onda pravac vet pa nek on baci pogled. Molim te postuj ovde šta je kad saznaš.
 12. witch

  PAS MOŽDA POJEO VEŠTAK

  Koje đubrivo? Simptomi mogu da zavise od doze i vrste đubriva, da li ima u sebi gvožđe, kreč, NPK (u kom odnosu), ureu? Manje više svako trovanje počinje baljenjem, stomačnim problemima pa tremori, grčevi, kovulzije, povišena temperatura.
 13. witch

  Govedji zelatin

  Auuu, moram pod hitno kod očnog
 14. witch

  Govedji zelatin

  Može li link? I mi smo prilično omatorili i kljakavimo (obe) jedna ima operisano koleno pa nam dobro dolaze informacije.
 15. witch

  Srpski

  Stalno podavi štence? Koji joj je ovo okot po redu? I kako podavi, zubima ih udavi ili legne na njih pa ih uguši? Koji je pas? Koje je veličine? Da li je inače u kući sa vama?