zmanic

Members
 • Content Count

  934
 • Joined

 • Last visited

6 Followers

About zmanic

 • Rank
  Advanced Member
 • Rodjendan 10.10.1966.

Informacije o profilu

 • Pol
  Not Telling
 • Lokacija
  End Of The World
 • Interesovanja
  HiFi, fly fishing, planinarenje

Recent Profile Visitors

1579 profile views
 1. zmanic

  Barf

  Skoro je nemoguće, pišem skoro a ne sasvim nemoguće, pokrenuti legalno proizvodnju bilo kakve hrane za kućne ljubimce koja bi bila ekonomski isplativa i mogla da konkuriše dehidratima. Osim nabavke sirovina i stručnog rukovanja, tu su hiljade potrebnih papira i saglasnosti raznih inspekcija i ustanova. Od komunalaca do kontrole letenja .... bukvalno neisplativo i posao za mazohiste. Iste sirovine po skoro istovetnim uslovima, i po istoj ceni isplativije je preraditi u mesne prerađevine za ljudsku ishranu (polutrajni i trajni proizvodi), a zakonska regulativa je mnogo kraća i jasnija. Ne znam lično ljude, ali znam za nekoliko slučajeva gde su se ljudi strašno opekli u pokušajima da pokrenu ozbiljan posao sa hranom za pse. Ko ne veruje neka proba da pronađe Zakone koji tretiraju ovu problematiku ili neka se prošeta do najbliže sanitarne inspekcije.
 2. zmanic

  Barf

  O kom gradu pričaš ??? Zaboravite te parole "Beograd je svet" i slične trice i kučine ....
 3. zmanic

  Problem sa crvenilom i cesanjem.

  Za početak okupati neosomostanom dva puta na 7 dana pa krenuti dalje.
 4. zmanic

  Barf

  Kako gde, kako se ko snađe. Kod mene NEMA ničega upotrebljivog po pristojnim cenama u mesarama. Pileća leđa su 120-130din, jezik, srce, grkljani misaona imenica, burag ispran oko 200, juneći bubrezi otprilike isto... itd...itd... Činjenica je da sve pomenuto ide u prerađevine za ljudsku ishranu i da ga zato više nema u ponudi, AKo se nešto i pronađe onda je to sporadično na nivou incidenta.
 5. zmanic

  Barf

  BARF po ceni kavijara: Šta je sledeće. pseći šapmanjac ???
 6. zmanic

  Barf

  Murbijev telefon mogu da dam na PP, pa vidite sa njime kako stvari stoje. Kolko ja znam, on se sada primarno bavi drugim poslovima oko pasa.
 7. zmanic

  CAC VLASOTINCE 20.10.2018

  Ako se pas prijavi na licu mesta, osim sto ne ulazi u katalog, da li ravnopravno konkurise za naslove?
 8. zmanic

  Doberman ili Bokser???

  Obe rase su dobrano degradirane FCI izložbama, bokseri posebno. Retko ko može da se danas pohvali bokserom starijim od 8 godina. Na izložbama lepote u kategoriji veterana ih nema odavno. Pisano je o tome i u inostranstvu previše, potražite malo sa pojmovima "bokseri i problemi sa kostima kukova" i slično.... Sa dobermanima nešto bolja situacija, jer se radi o psima koji polažu i radne ispite (kako se to kod nas polaže nije tema, a moglo bi i o tome da se piše danima). Moja preporuka je da se zaobiđu obe rase, i kažete nam u koje svrhe želite psa? Možda se nađe nešto drugo prihvatljivije i uopšte zdravije trenutno na tržištu.
 9. zmanic

  Pedigre/Rodovnik za mesance

  TREBALO bi da sve funkcioniše suprotno od onoga kako ste vi zamislili. To što planirate da radite nemojte jer: - nećete imari nikakve koristi, materijalne ni duhovne, a samo ćete namučiti kuju parenjem i okotom, - imaćete leglo mešanaca koje ćete jedva nekako udomiti, prokliljaćete dan kada vam je palo to na pamet, ako imate srca i štenad odgajate prema svim pravilima, - štene košta u hrani, lekovima, vakcinama, posetama veterinarima .... desetak šteneta košta desetak puta više od jednog! - nemoguće je prodati mešanca jer su ulice i azili prepuni i rasnih pasa, Izučavajte ovaj Forum i imate dovoljno saveta kako da uzgajate, odnegujete, pronađete adekvatnu kombinaciju psa\kuje određene rase i ozbiljno se bavite psima. Ne igrajte se životima štenaca.
 10. zmanic

  Hrana za radne pse?

  NE.
 11. zmanic

  Shiwa

  Arpad je sa 5,5 meseci prerastao mamu i uskoro će dobiti ovde svoj zasebni topic:
 12. zmanic

  Granule skromnih cena a dobrog (skromnog) kvaliteta

  Uvek će biti problematično šta je i kolika je "granična cena skupih" granula. Za mene je granica cena junećeg mesa sa koskom u kasapnici. Preko toga nemam nameru idem, ukoliko je pas zdrav, jer smatram da je meso, meso. Iz mog skromnog iskustva, prihvatljivo na srpskom tržištu; za kuje dojilje i bebe Josera Family, Za štence Josera Kids, za mlade Premil Super Sport i Cibau.
 13. zmanic

  JOSERA ll

  Ponudi psu juneću plećku sa sve koskom i granule duplo skuplje od iste i dobićeš odgovor na argo-stočarske nedoumice! Cena granula je nešto što je najmanje bitno u ovom slučaju. https://www.zooplus.ie/shop/dogs/dry_dog_food/josera/128495 Meni je ovo dovoljno: ionako su moji psi pretežno na BARF-u, granule samo kad moraju. Štence nisam smeo na BARF-u da podižem da me budući vlasnici ne bi psovali. Sami smo prošli takav preokret i znam kolko može da bude problemazičan taj prelazni period od 5-6 dana u tom uzrasti
 14. zmanic

  miljkovina

  Ako nema tragova limfe niti sukrvice, verovatno je zarastao stomačni zid. Ne šiju se rane koje ne krvare. Ja bih mazao kantarionovim uljem, dokazano pomaže zarastanju rana.
 15. zmanic

  JOSERA ll

  Ne pratim agro berzu, izvini unapred, ali pričaš koješta. Ja sam prezadovoljan sa obe varijante. Podigao sam zadnje leglo na Jisera Family i J.Kids . Imam šta da prikažem. Šiva osim gore navedenih (navikla se pored štenaca) uzima voljno još samo Premil Super Sport. Sve ostale veoma teško (kuja je odrasla na BARF ishrani).