philip

Members
 • Content Count

  1843
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About philip

 • Rank
  Hero Member

Informacije o profilu

 • Pol
  Male

Recent Profile Visitors

841 profile views
 1. nedostaje Zoran del Naissus i verovatno jos neki psi u izvestaju
 2. stvati se pomeraju u oba smera. ima malo poboljsanja na izlozbama, nema besenja o povodnik, malo menje extremnog izgleda... s druge strane ima i porast potraznje za hipertip, za nove deformisane rase (npr. bully), pogorsavanje karaternih osobina, zdravljae, sve vise incesta koji su zabranjeni po FCI ali izdaju rodovnike... jedino sta nam ostaje je edukacija ljudi. ali to tesko ide. mnogo je $$$$$ u igri. a zao mi pasa.
 3. amstaff nema tezinu u standardu. ja sam za to da svaki standard jasno definise sve uglove i ostale stvari sto preciznije moguce (sve proporcije, duzinu dlake od-do...) da sve bude izrazeno u brojkama sta god moze. Ne znam gde je Groovy polagao ispite ali nije u Srbiji i nije jedini sa takvim karakterom a ima IPO3
 4. za ciscene se slazem, samo mislim da je sve to nase dvoriste "globalno dvoriste". dosta se upuje, izlaze, njihovi sudije dolaze ovamo, nasi tamo, parenja...sve je to isto. mada jeste ovde malo prljavije. plasim se da jos uvek nemamo dovoljno veliku metlu da pocistimo ovoliko djubre.
 5. Vecina ozboljnih zna da je to svuda, a ne samo kod nas. Primer je ZTP, Korung..samo nemacki sudije sude. evo i primer VA1(I) V4 - IPO3 Kkl passed http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/dog.html?id=2072086-groovy-di-casa-massarelli sta ti mislis o ovome? evo i sledece godine
 6. CACIB muzjak i CACIB zenka na Svetskoj izlozobi dobijajju pocasne nazive "svetski sampion".
 7. davno je bilo, ali koliko se secam i jedne i druge. i na izlozbe ih vodili.
 8. Imali su sve i svasta ali sam bio iznanadjen kada su nabaljali akite. Zasto - ne znam, ko je naradio -ne znam. Inace znam da koriste exterijerne NO za priplod. Zasto - ne znam, ko je naradio -ne znam. Za "200 kila psa" ne znam ko je odgovoran. Novinarka ili veterinar. Ne krivim ni jednu ni drugu. Samo mi bilo smesno. Zato i ne citam novine, ali mi drug poslao clanak da procitam.