Banijac DB

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Banijac DB


 1. On 9/27/2017 at 9:47 PM, kazak said:

  Nije problem, u pasosu , knjizici imate mesto i za vise vlasnika, upisite vase ime .

   

  Не, то само ветеринар може да учини јер та промена мора да се заведе и у централну базу регистра паса. То је ипак званичан документ.


 2. Hvala puno na odgovoru. Taj odgovor mi je bio potreban, i to baš sa stručne strane, još ste bili vlasnik boksera.  :smile: Pošto nameravam da uskoro ponovo uzmem štene, dilema mi je bila - da li treba da se usudim da uzmem belog. 

  Nema na čemu. Poenta je da ako je određeni beli bokser sklon bolestima to nije povezano sa njegovom bojom već je jednostavno takav. Problem je jedino što to ne možete da znate kad uzimate štene, ali to je rizik koji uvek morate da preuzmete. Zato slobodno možete da uzmete belo štene ako tako želite.


 3. Gluvoća nije najveći problem, s tim pas može da živi. Mene zanima da li su podložniji drugim zdravstvenim problemima, da li su osetljiviji na viruse, bakterije i slično, i da li je verovatno da nose više lloših naslednih osobina-tumora, epilepsije, takvih stvari. Ako bi imao neki veterinar ili vlasnik boksera, da odgovori.

  Beli bokseri se ne puštaju u priplod, samo se dobijaju od roditelja koji imaju beline.

  Sem gluvoće koja je vezana u nekoj meri za boju nisu osetljiviji na sva ostala oboljenja nego obojeni primerci. Bokseri kao rasa jesu skloniji nekim oboljenjima ali beli primerci nisu, ponavljam. podložniji od od obojenih. Ako vam nešto znači ja sam dipl. veterinar, a bio sam i vlasnik boksera.


 4. Moze neka korisna informacija a da nije hvalisanje ovdje ?

   

  Dali se štencu od 2-3 mjeseca može davati ova hrana ili mu je prejaka glede proteina ?

   

  http://www.aneta-dingo.hr/hrana-za-pse/nutrivet/super-premium-nutrivet/stenci-i-mladi-psi/junior-large-34-16/

   

  Ako jeste onda bi išao na ovu :

   

  http://www.aneta-dingo.hr/hrana-za-pse/nutrivet/super-premium-nutrivet/stenci-i-mladi-psi/junior-medium-26-16/

   

  Bokser je pas srednjeg rasta tako da za njega i treba hrana za pse srednjeg rasta.


 5. Vidim da su na ovoj temi uglavnom odgajivači boksera i strastveni takmičari :smile: pa je moje pitanje prošlo nezapaženo...

  Al molim još jednom ako neko može da mi odgovori na pitanje, koja veličina transportnog kaveza za odraslog boksera je dovoljna, da mu ne bude tesno? a da ne bude ni nepotrebno veliki.

  pozdrav i hvala unapred!

  Ako ti kavez treba samo za transport dovoljan ti je i onaj od 80cm dužine i 60cm visine otprilike koji cm gore dole. Ako hoćeš duže da boravi u kavezu onda što veći to bolji.


 6. Mislim da svako kd treba da dobije priliku da organizuje izložbu, ali ne svake godine. Treba da bude konstantan broj izložbi svake godine (ne više od 10, što CAC-eva što CACIB-a), ali da se organizatori menjaju tako da svako kd organizu je jednom u nekoliko godina. Ostala kd mogu da organizuju ocenske smotre na kojima psi mogu da dobiju ocenu potrebnu za ulazak u priplod. Na taj način i oni koji nisu u mogućnosti da odu na neku veću manifestaciju mogu da ocene svoje pse.