Berna22

Members
 • Content Count

  2,080
 • Joined

 • Last visited

About Berna22

 • Rank
  Hero Member
 • Birthday 11/28/1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://clockworkplum.wix.com/bernaphotography

Profile Information

 • Pol
  Female
 • Lokacija
  Beograd - Zemun
 • Interesovanja
  Fotografija, psi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Berna22

  Tablete za parazite i gliste

  Nisi živeo u Borči i Zemunu. Nikako ovakve stvari ne preporučujem!!! Sad već gde god da živite u Beogradu, bolest se polako širi i u ostale delove grada. Ova bolest se toliko lako prevenira a toliko teško leči, zašto rizikovati?!
 2. Berna22

  Tablete za parazite i gliste

  Ogrlica odbija komarce, ali nije 100%. Tablete ubijaju mikrofilarije, dakle 100%. Uradite bar test jednom godisnje, ne znam u kom ste kraju i koliko je srcani crv zastupljen tu.
 3. Berna22

  Tablete za parazite i gliste

  Ja to ne praktikujem odavno, mada s obzirom da u letnjem periodu dobija Milprazon preventivno za srcanog crva, u sezoni komaraca je redovno ciscen U zimskom periodu, samo ako primetim gliste (nije se desavalo).
 4. Berna22

  Kravlji stav

  Koliko ja znam "kravlji stav" je stvar genetike i nema tu nekog sredjivanja, a osim što je minus na izložbama nema apsolutno nikakav uticaj niti na život psa niti na život vlasnika
 5. Berna22

  Pomoc Bordiska Doga Senior? Koja suha?

  Ne moraš da kupuješ gotove BARF-ove koji zaista jesu preskupi, možeš da kupuješ meso i da spremaš sam. Iskreno zapanjila sam se kad sam prošetala Pet Centrom koliko koštaju džakovi "kvalitetnijih" granula. Mene kućni BARF izađe pola te cene mesečno.
 6. Berna22

  Agresivnost kod mužjaka labradora

  Nije da se može ponoviti, nego će se 100% ponoviti. Bespotreban stres za sve, a toliko toga može da se radi sa psom a da ne bude "druženje" sa nepoznatim mužjacima koje za psa nije ni prirodno.
 7. Berna22

  Izrasline u predelu usiju i njuske

  Pravac veterinar.
 8. Berna22

  Agresivnost kod mužjaka labradora

  Vreme je da polako počnete da izbegavate mužjake koje ne poznajete. Kad tad će se ponoviti.
 9. Berna22

  Iskustvo sa veterinarima

  Nažalost za tu Spinu sam čula sa više strana loša iskustva. Ne volim da preporučujem veterinare, ali da imam psa sa takvim problemom ja bih lično otišla kod Andrije u Braće Jerković, VetPlanet. Nazovite ih i raspitajte se kako šta.
 10. Berna22

  Problemi sa kozom.

  Kod veterinara da uradi bris.
 11. Berna22

  transport psa iz Srbije za EU

  Veterinar će vas tačno uputiti, ono što vam treba pošto već imate titar test jeste papir of vet. inspekcije i potvrda od veterinara koja važi 24h od datuma izdavanja. Sa tim papirima, uz rezultate titra i pasoš prolazite bilo koju granicu u EU. PS. Sad vidim da će proći tek dva meseca od vakcine, mislim da vam vet. inspekcija neće dati papir. Mora da prođe 3 meseca od vakcine.
 12. Naravno da ne opravdavamo postupke švercera, ali šta vi očekujete od jednog švercera? Drugo, da nema klijenata, ne bi bilo ni njih, tako da mislite o tome... Što se tiče odgajivača, zaista ne znam gde je bio i kakav problem, jer ne razumem po čemu su oni bili neljubazni? Potpuno je nejasno to što ste napisali. Kod koliko ste odgajivača bili i koji je tačno bio problem? Nije moguće da su baš svi bili neljubazni, malo mi je sumnjivo to što ste napisali, te vas molim da budete konkretniji. Treće, ako su vas ti neljubazni odgajivači odbili, zašto je vaše rešenje bilo da se obratite šverceru, ukoliko ste bili informisani? Zašto niste recimo pokušali da udomite psa iz nekog azila? Previše nelogičnosti u vašoj priči i nekako mi deluje da pokušavate da opravdate svoj postupak, da vi niste tu ništa krivi nego je za sve kriv švercer. Švercer je švercer, a vi ste racionalno biće koje treba da zna šta od koga može da očekuje. Nije vam niko kriv, sami ste krivi, i sad pokušavate da ispravite krive Drine što je besmisleno. Sledeći put ako se odlučite za kupovinu psa, pamet u glavu.
 13. Meni nije jasno sledeće: Npr. kad kupujete polovan auto ili stan, o mnogim faktorima ćete voditi računa, između ostalog gledaćete da vas ne prevare zar ne? Pogledaćete po internetu, pročitaćete savete iskusnijih itd itd. Zašto se ljudi totalno drugačije ponašaju kad kupuju kućnog ljubimca? Ako nekome dajete novac, zar ne tražite neku garanciju za to što ste kupili, mislim da je minimum minimuma da vidite roditelje šteneta i da vam odgajivač sa štenetom u ruke stavi rodovnik i potvrdu o vakcinaciji? Zašto se odlučujete da kupite mačku u džaku? Ne, nije to ni da ste naivni niti neinformisani, nego hoćete da prođete što jeftinije, e zato takvi kao gorenavedeni švercer opstaju godinama, kao i teme o njima, a ceh plaćaju nedužni psi.
 14. Berna22

  Potreban savet

  Evo primer jednog obroka sa iznutricama iz jagnjeće sarmice:
 15. Berna22

  Potreban savet

  Jagnjeća sarmica je super, ali tu nemaš mišićnog mesa (sem malog srculenceta). Ja lično napravim paketiće u koje stavim te iznutrice mešano sa nekim mišićnim mesom (npr juneće srce). Pažnja što se tiče maramice, ume da bude dosta masna, ako je baš masna onda bolje baciti. Ja uz to dodam povrće, eventualno jaje i neki mlečni proizvod. Pažnja: u taj obrok treba dodati kalcijum, pogotovo što se radi o štenetu od 3 meseca!