Berna22

Members
 • Content Count

  2,097
 • Joined

 • Last visited

About Berna22

 • Rank
  Hero Member
 • Birthday 11/28/1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://clockworkplum.wix.com/bernaphotography

Profile Information

 • Pol
  Female
 • Lokacija
  Beograd - Zemun
 • Interesovanja
  Fotografija, psi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Berna22

  Pitanja u vezi kangala

  Suludo je što taj pas nije šetao na najkraćem mogućem povodcu sa korpetinom na njušci jer ga je šetala najobičnija krembilčina, one sorte zbog kojih u džepu nosim biber sprej gde god da krenem. Trebalo je da ga prijaviš ne samo čoveku koji se starao o jadnim lutalicama nego i policiji jer je opasan po okolinu i nije podoban ni za šetanje pudlice a kamoli takvog psa.
 2. Berna22

  Izmet psa

  Ako pas već ima parazite onda redovno čišćenje na 2-3 meseca nije dovoljno, već treba da se odradi nekoliko uzastopnih čišćenja. Koprološka analiza izmeta nije skupa.
 3. Berna22

  Izmet psa

  Meni izgleda kao tapeworm. Kojim preparatom ste čistili psa i kad?
 4. Berna22

  Kijanje i krv iz nosa

  Teško da neko u Srbiji ima iskustva sa tim... Treba uraditi krvnu sliku i biohemiju i videti u kakvom su stanju bubrezi. Ono što znam jeste da treba konstantno pratiti titar antitela, ukoliko je došlo do otećenja bubrega treba uvesti terapiju i za bubrege, u svakom slučaju ako ste u podneblju gde je bolest prisutna a veterinar "ne zna", menjajte veterinara jer neko mora da zna. Psi sa lajšmaniozom mogu da žive sasvim normalan život i da dočekaju duboku starost ako su pod terapijom i ako se stanje prati.
 5. Još kad bi i psi mogli samo da izađu da se prošetaju da se mi ne iscimamo... Ima toliko stvari koje možete zajedno da radite! Krenite u dugu šetnju, sedi na bajs i pusti psa da kaska/trči za bajsom, idi na džoging, planinarenje...
 6. Berna22

  Digitalni fotoaparat za hobi

  Čestitam i samo napred! Moja preporuka je da odeš na Flickr, učlaniš se u neku grupu (npr Dogs! Dogs! Dogs!) i zevaš u slike. Vremenom ćeš izgraditi neki svoj stil. Fokus stavi na AI Servo i okidanje na Continuous i uspećeš da dobiješ solidne akcione fotke čak i sa tim objektivom Manuelni fokus kod slikanja pasa nema pojma. Ko pse slika manuelnim fokusom je mazohista
 7. Berna22

  Govedji zelatin

  Verovatno si u pravu Što se pauze tiče, 3 meseca treba da traje, tako je meni bilo rečeno.
 8. Berna22

  Govedji zelatin

  @snatch moguće da si u pravu, mada su i kolagen i glukozamin sastojci hrskavice pa možda ima i jednog i drugog, ali nisam sigurna. Sajt (blog) sam zapostavila nažalost ali potrudiću se da ga održavam malo redovnije Ma Kvini je zmaj, samo napred
 9. Berna22

  Govedji zelatin

  Eto me :) Moje pitanje je pre svega: razlog davanja? U par navrata sam davala goveđi želatin, ali mom psu nije pomoglo. Sa artritisom je neko nepisano pravilo da kao prvo ne pomaže sve svakome, a drugo uvek treba da se napravi kombinacija više različitih preparata odnosno sastojaka. Razlika između goveđeg želatina i nekog kupovnog preparata je u tome što goveđi želatin sadrži samo glukozamin, dok preparat sadrži glukozamin, hondroitin, MSM ili vitamin C ili hijaluronsku kiselinu i tako dalje. Ako rešiš da daješ goveđi želatin, da, treba da odstoji dok se bukvalno ne pretvori u "gel". Takođe se daje mesec dana maksimum pa se pravi pauza, jer je pun holesterola. Ako pas ima artritis pa si zbog toga rešio da mu daješ goveđi želatin, a čitaš engleski, pogledaj ovde (ja sam napisala ovaj post šta sve kombinujem "u borbi" sa artritisom): https://adventuresofacookie.wordpress.com/2019/04/20/arthritis-in-dogs-our-experience/ Ako ti pas nema artritis, batali i nemoj ni da daješ.
 10. Berna22

  Digitalni fotoaparat za hobi

  @witch Svi moji aparati su bili polovni, i 350D i sad 7D i ako uzmem 5D biće opet polovan. Objektivi takođe svi polovni, samo je 50mm 1.4 kupljen nov. Ništa me do sad nije izdalo, jedino je 350D pred kraj svoje karijere odbijao da radi po velikoj hladnoći (minus dvocifren broj). Ali je do tad mnogo godina lepo služio i odradio svoj deo, ionako je bilo vreme za apgrejd.
 11. Berna22

  Dezinfekcija od parvovirusa

  Uh Savo, pre mnogo godina sam ja imala štene, 13 i kusur da budemo tačni, ne mogu da se setim kad štene prima poslednju revakcinu protiv infektivnih, da li je treći, četvrti, peti mesec, uopšte nisam sigurna. I od te poslednje treba da prođe još 10 dana da bi štene bilo "imuno". Srećom nemam ni ja ličnog iskustva sa parvom, ali ono što znam je da uprkos dezinfekciji, čak i u veterinarskim ambulantama ne dopuštaju nevakcinisano štene da spustiš na pod.
 12. Berna22

  Digitalni fotoaparat za hobi

  Ajde pa javi kad stigne novi ljubimac
 13. Berna22

  Dezinfekcija od parvovirusa

  Štene mora da bude i vakcinisano i još i revakcinisano, znači pre 4og-5og meseca ja štene tu dovela ne bih. U 99% slučajeva nisu krive vakcine nego što mi ne poštujemo protokole, a u 1% slučajeva loš imunološki odgovor na vakcinu.
 14. Berna22

  Dezinfekcija od parvovirusa

  Ne znam kad je bila ta kerušica kod tebe, ali ja bih sačekala godinu dana pre nego što dovedem štene tu. Prosto ne bih rizikovala. Ili bih držala štene negde drugde dok ne prođe ciklus od prve vakcine i 2 revakcine..
 15. Berna22

  Kijanje i krv iz nosa

  Slažem se sa witch, s tim što je pas u godinama gde postoji malo veći rizik od komplikacija vezanih za anesteziju, pred operaciju obavezno ponovo uradite krvnu sliku i biohemiju. Sve najbolje i javite kako je prošlo.