Berna22

Members
 • Content Count

  2,089
 • Joined

 • Last visited

About Berna22

 • Rank
  Hero Member
 • Birthday 11/28/1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://clockworkplum.wix.com/bernaphotography

Profile Information

 • Pol
  Female
 • Lokacija
  Beograd - Zemun
 • Interesovanja
  Fotografija, psi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Berna22

  Dezinfekcija od parvovirusa

  Uh Savo, pre mnogo godina sam ja imala štene, 13 i kusur da budemo tačni, ne mogu da se setim kad štene prima poslednju revakcinu protiv infektivnih, da li je treći, četvrti, peti mesec, uopšte nisam sigurna. I od te poslednje treba da prođe još 10 dana da bi štene bilo "imuno". Srećom nemam ni ja ličnog iskustva sa parvom, ali ono što znam je da uprkos dezinfekciji, čak i u veterinarskim ambulantama ne dopuštaju nevakcinisano štene da spustiš na pod.
 2. Berna22

  Digitalni fotoaparat za hobi

  Ajde pa javi kad stigne novi ljubimac
 3. Berna22

  Dezinfekcija od parvovirusa

  Štene mora da bude i vakcinisano i još i revakcinisano, znači pre 4og-5og meseca ja štene tu dovela ne bih. U 99% slučajeva nisu krive vakcine nego što mi ne poštujemo protokole, a u 1% slučajeva loš imunološki odgovor na vakcinu.
 4. Berna22

  Dezinfekcija od parvovirusa

  Ne znam kad je bila ta kerušica kod tebe, ali ja bih sačekala godinu dana pre nego što dovedem štene tu. Prosto ne bih rizikovala. Ili bih držala štene negde drugde dok ne prođe ciklus od prve vakcine i 2 revakcine..
 5. Berna22

  Kijanje i krv iz nosa

  Slažem se sa witch, s tim što je pas u godinama gde postoji malo veći rizik od komplikacija vezanih za anesteziju, pred operaciju obavezno ponovo uradite krvnu sliku i biohemiju. Sve najbolje i javite kako je prošlo.
 6. Berna22

  Digitalni fotoaparat za hobi

  Ćaos Ne mogu da ti preporučim nekog određenog proizvođača, ja sam sticajem okolnosti počela i ostala sa Canon-om i nemam baš nikakvog iskustva sa drugim proizvođačima. Neki ga hvale, neki ga kude, meni je za moje potrebe odličan. Nisam profesionalni fotograf, fotografija mi je samo hobi, a svoj prvi DSLR sam kupila 2011. godine, polovan Canon 350D sa kit objektivom. Onda sam kupila dva nova objektiva, 50mm 1.4 koji mi je i dalje omiljeni, i jedan zoom koji sam kasnije prodala jer mi je bio višak (pošto kad sam 2015. kupila 7D - takođe polovan - bio je u kompletu za zoom objektivom i sa Sigmom macro). I dalje imam 7D i ta 3 objektiva, 350D sa kit objektivom sam poklonila, a sad šmekam 5D (full frame) ali o tom potom. Mislim da je pitanje u nijansama i da za početnika - hobistu nije toliko bitno za kojeg će se proizvođača odlučiti. Takođe smatram da je objektiv mnogo bitniji od samog tela, moj 350D je imao recimo samo 8 megapiksela, očajni fokus u odnosu na 7D, o sporoći da ne pričamo, a neke od mojih najlepših fotografija napravila sam baš sa tim aparatom. Torbica ti ne treba, ja nemam torbicu. Ubacim u ranac aparat, objektive, vodu i sve ostale potrepštine i krenem u šetnju po gradu, šumi, na kampovanje...
 7. Berna22

  Digitalni fotoaparat za hobi

  Kupiš jedan polovan DSLR sa kit objektivom za početak, pa ako se nađeš u tome uvek možeš da kupiš neki malo kvalitetniji objektiv. Polovni DSLR-ovi se mogu naći za male pare (i mnogo manje nego ovaj "idiot"-čić odnosno kompakt aparatić.
 8. Berna22

  operacija katarakte kod pasa

  Komšinica je imala kokerku kojoj je počela da se formira kataratka na oba oka. Pas je već bio u godinama. Opcija je bila ili operacija, ili će pas oslepeti. Operacija je bolesno skupa, pas je bio stariji, i odlučili su da ne urade ništa. Kokerka je živela još 5-6 godina potpuno slepa, što joj nije smetalo da šnjufa po parkiću. Uginula je u poznoj starosti.
 9. Berna22

  moguci problem sa bubrezima

  Držim fige. Javljajte šta se dešava i ako otkrijete koji je uzrok.
 10. Berna22

  moguci problem sa bubrezima

  I parametri bubrega i jetre su dosta povišeni, kao i leukociti (ukazuje na potencijalnu infekciju). Vet će vam reći kako šta dalje ali bih ja na vašem mestu tražila da se uradi 4D test (srčani crv, erlihija, borelioza i anaplazmoza). Nažalost transplataciju bubrega kod pasa ne znam da li neko kod nas uopšte radi...
 11. Berna22

  Kijanje i krv iz nosa

  To što je rekla witch. Ili strano telo, ili neki tumor u nosu, ja bih rekla. Čudi me da vet nije ozbiljnije pogledao nos.
 12. Berna22

  Pas i zgrada bez lifta

  Živim na 6. spratu i zaista ne znam kako bih sa ovim mojim matorim 13-godišnjakom bez lifta. Prvo što ima 30kg i ne mogu da ga nosim, drugo što mu je zaista naporno da se penje i silazi niz stepenice. Desi se ponekad da nestane struja i da moramo "peške" ali svaki dan po 3-4 puta dnevno?! Nema šanse. Da sticajem okolnosti živim na višim spratovima bez lifta, najverovatnije bih odabrala manjeg psa, baš iz tog razloga. Pretpostavićemo da će pas ostariti, a velikog psa je zaista teško nositi.
 13. Berna22

  Tablete za parazite i gliste

  Nisi živeo u Borči i Zemunu. Nikako ovakve stvari ne preporučujem!!! Sad već gde god da živite u Beogradu, bolest se polako širi i u ostale delove grada. Ova bolest se toliko lako prevenira a toliko teško leči, zašto rizikovati?!
 14. Berna22

  Tablete za parazite i gliste

  Ogrlica odbija komarce, ali nije 100%. Tablete ubijaju mikrofilarije, dakle 100%. Uradite bar test jednom godisnje, ne znam u kom ste kraju i koliko je srcani crv zastupljen tu.
 15. Berna22

  Tablete za parazite i gliste

  Ja to ne praktikujem odavno, mada s obzirom da u letnjem periodu dobija Milprazon preventivno za srcanog crva, u sezoni komaraca je redovno ciscen U zimskom periodu, samo ako primetim gliste (nije se desavalo).