Berna22

Members
 • Content Count

  2,084
 • Joined

 • Last visited

About Berna22

 • Rank
  Hero Member
 • Birthday 11/28/1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://clockworkplum.wix.com/bernaphotography

Profile Information

 • Pol
  Female
 • Lokacija
  Beograd - Zemun
 • Interesovanja
  Fotografija, psi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Berna22

  moguci problem sa bubrezima

  Držim fige. Javljajte šta se dešava i ako otkrijete koji je uzrok.
 2. Berna22

  moguci problem sa bubrezima

  I parametri bubrega i jetre su dosta povišeni, kao i leukociti (ukazuje na potencijalnu infekciju). Vet će vam reći kako šta dalje ali bih ja na vašem mestu tražila da se uradi 4D test (srčani crv, erlihija, borelioza i anaplazmoza). Nažalost transplataciju bubrega kod pasa ne znam da li neko kod nas uopšte radi...
 3. Berna22

  Kijanje i krv iz nosa

  To što je rekla witch. Ili strano telo, ili neki tumor u nosu, ja bih rekla. Čudi me da vet nije ozbiljnije pogledao nos.
 4. Berna22

  Pas i zgrada bez lifta

  Živim na 6. spratu i zaista ne znam kako bih sa ovim mojim matorim 13-godišnjakom bez lifta. Prvo što ima 30kg i ne mogu da ga nosim, drugo što mu je zaista naporno da se penje i silazi niz stepenice. Desi se ponekad da nestane struja i da moramo "peške" ali svaki dan po 3-4 puta dnevno?! Nema šanse. Da sticajem okolnosti živim na višim spratovima bez lifta, najverovatnije bih odabrala manjeg psa, baš iz tog razloga. Pretpostavićemo da će pas ostariti, a velikog psa je zaista teško nositi.
 5. Berna22

  Tablete za parazite i gliste

  Nisi živeo u Borči i Zemunu. Nikako ovakve stvari ne preporučujem!!! Sad već gde god da živite u Beogradu, bolest se polako širi i u ostale delove grada. Ova bolest se toliko lako prevenira a toliko teško leči, zašto rizikovati?!
 6. Berna22

  Tablete za parazite i gliste

  Ogrlica odbija komarce, ali nije 100%. Tablete ubijaju mikrofilarije, dakle 100%. Uradite bar test jednom godisnje, ne znam u kom ste kraju i koliko je srcani crv zastupljen tu.
 7. Berna22

  Tablete za parazite i gliste

  Ja to ne praktikujem odavno, mada s obzirom da u letnjem periodu dobija Milprazon preventivno za srcanog crva, u sezoni komaraca je redovno ciscen U zimskom periodu, samo ako primetim gliste (nije se desavalo).
 8. Berna22

  Kravlji stav

  Koliko ja znam "kravlji stav" je stvar genetike i nema tu nekog sredjivanja, a osim što je minus na izložbama nema apsolutno nikakav uticaj niti na život psa niti na život vlasnika
 9. Berna22

  Pomoc Bordiska Doga Senior? Koja suha?

  Ne moraš da kupuješ gotove BARF-ove koji zaista jesu preskupi, možeš da kupuješ meso i da spremaš sam. Iskreno zapanjila sam se kad sam prošetala Pet Centrom koliko koštaju džakovi "kvalitetnijih" granula. Mene kućni BARF izađe pola te cene mesečno.
 10. Berna22

  Agresivnost kod mužjaka labradora

  Nije da se može ponoviti, nego će se 100% ponoviti. Bespotreban stres za sve, a toliko toga može da se radi sa psom a da ne bude "druženje" sa nepoznatim mužjacima koje za psa nije ni prirodno.
 11. Berna22

  Izrasline u predelu usiju i njuske

  Pravac veterinar.
 12. Berna22

  Agresivnost kod mužjaka labradora

  Vreme je da polako počnete da izbegavate mužjake koje ne poznajete. Kad tad će se ponoviti.
 13. Berna22

  Iskustvo sa veterinarima

  Nažalost za tu Spinu sam čula sa više strana loša iskustva. Ne volim da preporučujem veterinare, ali da imam psa sa takvim problemom ja bih lično otišla kod Andrije u Braće Jerković, VetPlanet. Nazovite ih i raspitajte se kako šta.
 14. Berna22

  Problemi sa kozom.

  Kod veterinara da uradi bris.
 15. Berna22

  transport psa iz Srbije za EU

  Veterinar će vas tačno uputiti, ono što vam treba pošto već imate titar test jeste papir of vet. inspekcije i potvrda od veterinara koja važi 24h od datuma izdavanja. Sa tim papirima, uz rezultate titra i pasoš prolazite bilo koju granicu u EU. PS. Sad vidim da će proći tek dva meseca od vakcine, mislim da vam vet. inspekcija neće dati papir. Mora da prođe 3 meseca od vakcine.