Berna22

Members
 • Content Count

  2,070
 • Joined

 • Last visited

About Berna22

 • Rank
  Hero Member
 • Birthday 11/28/1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://clockworkplum.wix.com/bernaphotography

Profile Information

 • Pol
  Female
 • Lokacija
  Beograd - Zemun
 • Interesovanja
  Fotografija, psi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Berna22

  transport psa iz Srbije za EU

  Veterinar će vas tačno uputiti, ono što vam treba pošto već imate titar test jeste papir of vet. inspekcije i potvrda od veterinara koja važi 24h od datuma izdavanja. Sa tim papirima, uz rezultate titra i pasoš prolazite bilo koju granicu u EU. PS. Sad vidim da će proći tek dva meseca od vakcine, mislim da vam vet. inspekcija neće dati papir. Mora da prođe 3 meseca od vakcine.
 2. Naravno da ne opravdavamo postupke švercera, ali šta vi očekujete od jednog švercera? Drugo, da nema klijenata, ne bi bilo ni njih, tako da mislite o tome... Što se tiče odgajivača, zaista ne znam gde je bio i kakav problem, jer ne razumem po čemu su oni bili neljubazni? Potpuno je nejasno to što ste napisali. Kod koliko ste odgajivača bili i koji je tačno bio problem? Nije moguće da su baš svi bili neljubazni, malo mi je sumnjivo to što ste napisali, te vas molim da budete konkretniji. Treće, ako su vas ti neljubazni odgajivači odbili, zašto je vaše rešenje bilo da se obratite šverceru, ukoliko ste bili informisani? Zašto niste recimo pokušali da udomite psa iz nekog azila? Previše nelogičnosti u vašoj priči i nekako mi deluje da pokušavate da opravdate svoj postupak, da vi niste tu ništa krivi nego je za sve kriv švercer. Švercer je švercer, a vi ste racionalno biće koje treba da zna šta od koga može da očekuje. Nije vam niko kriv, sami ste krivi, i sad pokušavate da ispravite krive Drine što je besmisleno. Sledeći put ako se odlučite za kupovinu psa, pamet u glavu.
 3. Meni nije jasno sledeće: Npr. kad kupujete polovan auto ili stan, o mnogim faktorima ćete voditi računa, između ostalog gledaćete da vas ne prevare zar ne? Pogledaćete po internetu, pročitaćete savete iskusnijih itd itd. Zašto se ljudi totalno drugačije ponašaju kad kupuju kućnog ljubimca? Ako nekome dajete novac, zar ne tražite neku garanciju za to što ste kupili, mislim da je minimum minimuma da vidite roditelje šteneta i da vam odgajivač sa štenetom u ruke stavi rodovnik i potvrdu o vakcinaciji? Zašto se odlučujete da kupite mačku u džaku? Ne, nije to ni da ste naivni niti neinformisani, nego hoćete da prođete što jeftinije, e zato takvi kao gorenavedeni švercer opstaju godinama, kao i teme o njima, a ceh plaćaju nedužni psi.
 4. Berna22

  Potreban savet

  Evo primer jednog obroka sa iznutricama iz jagnjeće sarmice:
 5. Berna22

  Potreban savet

  Jagnjeća sarmica je super, ali tu nemaš mišićnog mesa (sem malog srculenceta). Ja lično napravim paketiće u koje stavim te iznutrice mešano sa nekim mišićnim mesom (npr juneće srce). Pažnja što se tiče maramice, ume da bude dosta masna, ako je baš masna onda bolje baciti. Ja uz to dodam povrće, eventualno jaje i neki mlečni proizvod. Pažnja: u taj obrok treba dodati kalcijum, pogotovo što se radi o štenetu od 3 meseca!
 6. Berna22

  Krpelji

  Krpelji se tretiraju u Beogradu na određenim mestima (gradski parkovi i šume). Prigradske šume ne verujem da se tretiraju, zapravo nikad nisam čula da se tretiraju. Ne znam gde vam je vikendica.
 7. Berna22

  Krpelji

  Verovatno? Ne. Ne postoji zvanični podatak koliko krpelja je zaraženo babezijom, erlihijom i sl, postoji podatak isključivo za lajmsku bolest jer se krpelji samo na nju i testiraju (osim ako ne odneseš lično krpelje i platiš testiranje za šta želiš). Tako da... ne širimo dezinformacije. Ako nije urađeno testiranje, ne može niko da "pretpostavlja". Mislim da ovde nismo preterano zainteresovani za lajmsku bolest od koje psi jako retko imaju simptome a još ređe komplikacije.
 8. Berna22

  Krpelji

  Čime zaraženi?
 9. Berna22

  Bokser artritis operacija

  E baš bezveze :/ Nadam se da nije od toga.
 10. Berna22

  Krpelji

  Ne verujem da je ogrlica manje delotvorna, da li je stavljena dovoljno čvrsto (da ne landara) psu oko vrata? Moguće da prosto ima više krpelja ove godine u mestima gde šetate, nijedan preparat nije 100% delotvoran. Ako su se krpelji nakačili tokom boravka u vikendici, možda bi bila dobra ideja da tretirate dvorište.
 11. Berna22

  Nexgard spectra

  Molim Vas da navedete izvor Vaše "pouzdane" informacije da su ogrlice zabranjene u Francuskoj, jer ja mogu da se pouzdano kladim da nisu. Ja nemam ništa protiv da svako koristi ono što mu lakše, ja te tablete neću dati svom psu, a ni svojim potencijalnim budućim psima i kraj ki u bioskop. Svako daje ono što mu najviše odgovara i sa čim mu savest mirna. Na žalost ili na sreću, ne postoji nigde u svetu preparat koji je zabranjen. A psi dobijaju napade i umiru, jer to su nuspojave... retke doduše, ali..
 12. Berna22

  Visoka urea

  Za početak, svaka čast, to su divne godine! Ako je samo urea povišena, s obzirom da se pas hrani mesom, to nije neki problem, međutim koliko čitam vaš pas odbija hranu? Psi koji se hrane mesom imaju nešto povišenu ureu od pasa koji se hrane granulama. Znači ostali parametri su u redu?
 13. Berna22

  Bokser artritis operacija

  Javi obavezno!
 14. Berna22

  Bokser artritis operacija

  I @snatch kako ti se čini Chondro Super?
 15. Berna22

  Krpelji

  Tip dlake nema nikakve veze, a ovde imate temu gde možete pročitati o preparatima: