All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. KD Lovac Kraljevo

  XXVII CAC Derby Debeljača

  Kinolosko drustvo "Debeljača" organizuje 27. CAC DERBY izlozbu, 27.10.2019. godine (nedelja), na terenima Vašarišta u Debeljači sa pocetkom u 10h. Sudije Branko Milenković Jelena Radulović Anna Kochan (PL) Dejan Gujaničić Marian Draganescu (RO) Jugoslav Arsić Dragan Babić Opšte Informacije Uvodjenje 8-10 h Pocetak ocenjivanja u 10h Bis po zavrsetku ocenjivanja Kotizacija za svakog prijavljenog psa iznosi 1300,00dinara , za strane izlagače 15 eura. Uplatu kotizacije izvršiti na tekući račun KD Debeljača 160-361213-24 VAZNO OBAVESTENJE!!! Kao i prethodnih godina, bez dokaza o uplati nijedna prijava nece biti uvrstena u katalog. Krajnji rok prijave je 25.10.2019. godine Kontakt 0631213367 Andraš 0643136858 Branko 0621934168 Dragan
 4. ivana__3

  Knjiga Dresura pasa. PDF

  ivanak.sd@gmail.com molim Vas pošaljite mi knjigu
 5. Yesterday
 6. agrestis

  XIV CACIB Bačka Topola 21. septembar 2019.

  Poštovani izlagači,katalog smo zatvorili sa 480 prijavljenih pasa. Hvala vam na ukazanom poverenju i vidimo se u subotu!
 7. Last week
 8. *Kamerado*

  CAC Požega 22.09.2019.

  Do kada su prijave?
 9. kdvaljevo

  *** CAC ČAČAK - 29.09.2019. (nedelja)

  ONLINE PRIJAVA https://docs.google.com/forms/d/1AlDx45bu_NBltRxzZ2yyGItkslVpPCNGS2emg_pWrWQ/edit
 10. MilanM

  Kako da dresiram odraslog psa?

  Ne drzim otvoreno dvoriste, znam dosta o pitovima i ASTu zelja kada mi je uginuo pas 2015, mi je bila pit ili AST, igrom slucaja sam dobio stene Akite tada ... Kada ulazim u dvoriste pas ne sme van bez mog odobrenja, kada izlazim iz dvorista pas ne sme van, kada ulazi komsija pas ne sme van. Kada je istrcao iz dvorista, ode na glavni put, vidi me i ode od mene, pa se okrene vidi tu sam idem za njim i opet ode pretrci ulicu punu automobila pukom srecom nije zavrsio pod autobusom, e onda kada je ukapirao da sam oziljan i ozbilno ljut doso je do mene a onda je video ... On ima boks i u njemu je kada dodje neko ko ne voli da se druzi sa psima i kada ga hranim jer idiot punim ustima ide i juri macice po dvoristu. Pas koji je uginuo 2014. je bio Skotski ovcar naucen kao stene da ne sme da izadje iz dvorista medjutim sestra ga jednom na silu izvuce iz dvorista i on je od tada a imao je oko godinu dana pa sve dok je mogao da trci godinu dana pre smrti (ziveo je 16godina) je bezao. Gluv a jos uvek vidi onako staracki izadje iz dvorista. Zbog posledica koje moze da napravi , sam morao dva puta da ga podignem od zemlje i da dobije flasicom po dupetu jer on sa svojih 30kga u jednom potezu moze da povredi pa cak i usmrti pse za ipod misku onda sam ga ja naebo. Znam sa cim imam posla sto se tice gabarita, ujeda, snage, on ne seca i vuce dok ne vidi drugog psa, akita seca i vuce sve vreme ali njemu znam karakter i tacno ponasanje kada vidi psa koji se njemu ne pokori ali i slusa na komandu. Ovaj pas je imao susret sajednim malim psom, mali doso onjusili s einista svako svojim putem, dlazim u kafic ulicni pas dolazi bez ikavog straha ali nije nakostresen, ne brani teritoriju njuska ga , ja ga drzim na povodac ulicni dolazi do glave nista, ovaj moj op pa ga zaskoci ali ne da ga davi nego da ebe . U ovakvim situacijama akita na prvu odmah ide na vrat. Meni je fascinantno koliko je ovaj pas ili tvrdoglav ili glup. Akite su tvrdoglave to znam iz ikustva i dan danas posle 5 godina on mene testira , za ovog psa jos uvek ne znam, kod mene je tri meseca, vidim da kapira kada udje u kucu da krade macki hranu, samo kazem papuca on kao metak istrci, ali sa drugim psima je fascinantno kako uospte ne reaguje.
 11. zmanic

  Kako da dresiram odraslog psa?

  Pogledaj malo na AST i PitBull temi o karakteru. Ne znam nekog ko svog psa navedenih pasmina drži sa otvorenim dvorišnim vratima. Čak je i protivzakonito i može da bude preskupo po vas.
 12. MilanM

  Kako da dresiram odraslog psa?

  ova tema i mene zanima. Naime, pre tri meseca nadjemo devojka i ja psa, odraslog muzjaka starog izmedju godinu ipo i dve godine najverovatnije mesanac Pita i stafa. Posto nemamo iskustva sa odraslim psima, sve pse koje smo imali i imamo (imam u selu Akitu muzjaka i dve zenke sa ulice sklonjene ) smo cuvali od kad su bili stenci. E sada ovaj konj je odlican sa decom, bebama i ljudima ali sa mackama katatrofa(imamo macora koji je doveo tri amceta i obitavaju po dvoristu) sa drugim psima takodje. U pocetku prvih mesec dana samo je nasrtao na pse koji obracaju paznju na nejga, sve ostale pse koji ga ignorisu i on je ignorisao, medjutim sada ide na sve, nas tene, na malo veliko, srednje, pogotovo na pse koji su z aispod misku koji uglavnom ga provociraju i idu na njega. Morao sam da mu kupim davilicu metalnu sa siljcima, za sada reaguje na nju ali je kratkog pamcenja, ono sto sam primetio pre dva dana je da kada se setamo nas dvojica on odlicno reaguje ali kada se setamo sa devojkom on poludi, proslog petka sam dva puta morao da ga korigujem ali flasicom za vodu posto uopste nije reagovao na ogrlicu, na cimanje. Bukvalno u dva navrata kad je krenuo na male bele mora sam da ga hvatam za gusu podignem sa zemlje polijem vodom aonda flasicom po guzici da se smiri. U pocetku je izlazio iz dvorista begao, za sada kao reaguje na komandu da ne izlazi ali tek sto sam mora da ga nosim sa ulice i okupao ga ladnom vodom i normalno dobio je par vaspitnih za to. Ova tri pas sam ucio da pre setnje tj.izlaska iz dvorista sednu, namestim povodac , sacekaju da izadjem prvo ja iz dvorista pa onda oni, prvo sam naucio akitu jer je on stariji i jedno vreme sam bio u dvoristu a onda ove dve su to videle od njega pa tako rade. Medjutim, konj to uopste ne konstantuje, on kad vidi povodac poludi od srece ne mogu da ga smirim, kad ga nekako smirim stavim povodac jedva ceka da izadje, tu mozda ima malog pomaka jer pre nekoliko dana devojka htela da ga sea emdjutim on se parkira ispred kapije i nije hteo da izadje bez mene. Ne smem da otvorim kapiju i drzim je otvorenu sa ovim psima na selu ceo dan je ootvorena kapija oni ne smeju da sitrce, desi se najmladjoj zenki da istrci ali reaguje na komandu a akita ko akita izadje i legne ispred kapije ali ne sme na ulicu. da li je potrebno da samo budem uporan sa ovim konjem ili da primenim neke meni nepoznate metode?
 13. KD Turija

  CAC TURIJA 2019 - 22.09.2019.

  Rok za prijavu produžen /Final entry deadline - CAC TURIJA - 19.09.2019 - ponoć/midnight Online prijave - On line entries >>> http://turija.e-kinologija.com
 14. agrestis

  XIV CACIB Bačka Topola 21. septembar 2019.

  Rok za prijavu je produžen do srede,18.septembra do 17.30 časova. Daljeg produženja roka prijave neće biti! Nakon toga nismo u mogućnosti primiti nijednu prijavu.Onlajn prijave: http://pcele.in.rs/prijave/btopola
 15. Dobermann031

  CAC Požega 22.09.2019.

  https://www.facebook.com/events/2944807622411653/?ti=cl https://kinologijananetu.com/izlozba/cac-pozega/
 16. gagasf

  Rasa psa

  Teacup & Tiny Toy Poodles U svijetu, a narocito u SAD-u, postoji trend uzgajanja sto manjih pudla. Tako su odabirom najmanjih primjeraka toy pudla stvoreni tzv. teacup i tiny toy pudli. Normalna tezina toy pudla je od 3 do 4,5 kg. Tiny toy pudli su peseki teski od 2 do 3 kg, a teacup pudli su pak sasvim majusni teski od 2 do ispod jednog kilograma. Jako su trazeni i skupi, pa se na njihov uzgoj odlucuju pohlepni i nemoralni ljudi. Svaki normalni uzgajivac i ljubitelj pudli se zgraza nad ovakvih uzgojem. Tako uzgojene zivotinjice privlace svojim slatkim izgledom, ali su cesto bolesne i degenerirane. Kosti su im izuzetno krhke, u ustima nema mjesta za zdrave zube, a unutrasnji organi su im vrlo cesto oslabljeni i deformirani. Imaju jako puno zdravstvenih problema, a jedan od najcescih je velika poteskoca pri regulaciji secera u krvi. Cesto zive samo nekoliko godina iako je normalni zivotni vijek toy i mini pudla petnaestak godina. Vlasnici ovih jadnih malisana cesto sasvim nenadano nadju svoje pudleke mrtve zbog otkazivanja rada srca ili nekog drugog vitalnog organa. Uzgoj im nije jednostavan jer je zbog nenormalne velicine psica cesta smrtnost kujica i njihovih beba pri porodu. Cijena psica je zbog mode i velike potraznje visoka. Krece se od 1000 do 2500 dolara, a sto je psic manji to je skuplji. Visina u grebenu im je ispod 20 cm i na slikama mozete vidjeti kako se gubi karakteristicna proporcionalnost tijela pudla, a dobiva neproporcionalni psic s prekratkim nozicama. Takvi malisani nemaju nikakve sportske karakteristike pasmine kojoj pripadaju, a sve iskljucivo zaslugom pohlepnih i odurnih uzgajivaca. Oni ne mogu brzo trcati, skakati, vjesto loviti lopticu, vjezbati agility ili flyball, a sto je karakteristicno za ovu sportsku pasminu i u cemu uzivaju. Oni su samo jadne male kratkotrajne zive igracke. Stvarno zalosno. izvor:Forum Sapice.hr.
 17. gagasf

  Rasa psa

  Verovatno teacup pudla.
 18. agrestis

  XIV CACIB Bačka Topola 21. septembar 2019.

  Poštovani izlagači, rok za prijavu je produžen do utorka, 17.septembra do 18.00 časova. Onlajn prijave: http://pcele.in.rs/prijave/btopola Facebook event: https://www.facebook.com/events/347800675829798/ Dobro nam došli!
 19. Sava

  XD CACIB NOVI SAD 29.09.2019.godine

  Nikada ovo nisam napisao ni na jednom forumu, ali sada moram: vaš komentar je izrazito glup i besmislen! Meni neko da kaže da je moj komentar naručen i zlonameran!? Baš ništa gluplje niste mogli da napišete! Meni koji sam bio veliki izlagač! Stidite se! Ako ste vi glavni organizator onda žalim tu nekada veliku izložbu! Za vašu informaciju nemam psa već godinu i po dana posle 49 punih godina sa njima, a prvi put sam izlagao još 1968.g. Da imam psa ne bih ga izlagao, ne u Novom Sadu već bilo gde jer sam se izložbi zaista zasitio. Komentarisao sam samo jednu glupost javno napisanu od strane organizatora i to vrlo mekano i dobronamerno, ali vi ste suviše uski da to razumete. A to što radite resavsku školu samo govori o kvalitetu današnjih organizatora!
 20. sukikula

  XD CACIB NOVI SAD 29.09.2019.godine

  Vrlo kvalitetan i afirmativan tekst,ako vam je to najbitnije u ovoj objavi a ne ostale stvari onda predpostavljam da je vas komentar zlonameran i narucen. Hvala na zapazanju,predpostavljam da necete izvesti psa bez obzira na vremenske uslove,isto tako da objasnim dobronamernim ljudima da sam tekst kopirao iz nekih prethodnih godina...
 21. Earlier
 22. agrestis

  XIV CACIB Bačka Topola 21. septembar 2019.

  Obaveštenje o izmeni sudijske liste Iz objektivnih privatnih razloga g.Branislav Rajić je sprečen da sudi na našoj izložbi. Rase iz II FCI grupe koje je predviđeno da sudi g.Rajić, celu VI i X FCI grupu će suditi g.Zlatko Jojkić. Rase nepriznate od strane FCI će suditi g.Pal Paroci. Rok za prijave 15.09.2019. Dobro nam došli!
 23. Poštovani izlagači. Vaše pse za Državno prvenstvo za Nemačke ovčare SINO-2019 Morović možete prijaviti ONLINE prijavom do petka 13.09.2019. godine do 07:00 časova. ONLINE prijava: http://www.soft015.in.rs/morovic/index.html
 24. CLUB SHOW : Klub Bordoških doga Srbije (ATIBORDEAUX) organizuje 7.specijalizovanu izložbu Bordoških doga - KUNSTLER CUP 13.10.2019 na prostoru dvorca Fantast - Bečej Sudija ; Mrdak Milovan (Srbija) Program izložbe : - Uvodjenje pasa 10.00 - 11.00 - Otvaranje izložbe 11.00 - 11.15 - Ocenjivanje pasa 11.15 - 14.00 - Završni program 14.00 - Ručak Razredi : - Bebi razred (3-6m) - Razred najmladjih (6-9m) - Razred mladih (9-12m) - Razred mladih (12-18m) - Razred intermedia (15-24m) - Razred zrelih (preko 15m) - Razred šampiona (potvrda o šampionatu) Cena prijave za psa ; Upisnina za prvog psa iznosi 1.500 din Upisnina za drugog psa iznosi 1.000 din Upisnina za trećeg psa iznosi 500 din. Članovi kluba besplatna prijava Prijave slati na e-mail : abramovicsinisa@gmail.com Ostale informacije na tel : 064 387 83 73 KRAJNJI ROK PRIJAVE 07.10.2019.
 25. Sava

  Pas i zgrada bez lifta

  Jeste Berna, logično je to što pišeš. Sa druge strane ja sam svojim psima pomagao tako što sam ih malo gurao uz stepenice u starosti. Opet ponavljam, nije bio 5-ti ili ne znam koji sprat već su uvek bile kraće stepenice. Tokom šetnji sam izbegavao stepenice koliko god je to bilo moguće. Najgore mi je bilo kod ulaska i izlaska iz kola jer moji su navikli da uskaču pa mi se dešavalo i u starosti da to odrade na brzinu i ne stignem da im pomognem. Bitno mi je bilo da ne iskaču jer time mnogo opterećuju prednje noge. Nedavno sam imao patuljastog šnaucera u kući i zaista nije bio problem da je podignem i ponesem, ali je mlada pa sam to radio čisto probe radi. Onako mala sama je uskakala u auto i baš mi je palo na pamet kako bi to izgledalo u starosti i kako bih joj lako pomogao. Uvek je starost problem, a posebno kod naših kućnih pasa koji su u satrosti bar broj deblji nego što bi trebalo sa budu. Znači definitivno je primereniji manji-lakši pas u takvoj siruaciji.
 26. KD Sokol Razanj

  CAC SVRLJIG 5.10.2019.

  Delegat izlozbe: gospodin Sinisa Savic.
 27. Berna22

  Pas i zgrada bez lifta

  Živim na 6. spratu i zaista ne znam kako bih sa ovim mojim matorim 13-godišnjakom bez lifta. Prvo što ima 30kg i ne mogu da ga nosim, drugo što mu je zaista naporno da se penje i silazi niz stepenice. Desi se ponekad da nestane struja i da moramo "peške" ali svaki dan po 3-4 puta dnevno?! Nema šanse. Da sticajem okolnosti živim na višim spratovima bez lifta, najverovatnije bih odabrala manjeg psa, baš iz tog razloga. Pretpostavićemo da će pas ostariti, a velikog psa je zaista teško nositi.
 28. U organizaciji kinološkog društva "Šarac" iz Temerina organizuje se peta specijalizovana izložba za rasu Šarplaninac,memorijal "Zorana Braća Grofa" Sudije : Nebojša Bjelica Bojan Stanojević Delegat : Obrad Djokić Lokacija i ostale bliže informacije će biti naknadno saopštene.
 29. Sveti Hubert

  C.A.C. Lapovo 14.09.2019. i specijalka epanjel bretona

  Rok za prijem prijava je produžen do četvrtka u 18 h.
 30. KD Sokol Razanj

  CAC SVRLJIG 5.10.2019.

  Po odobrenju KSS Kinološko društvo BIG Svrljig organizuje dana 5.10.2019. 11-tu nacionalnu izložbu pasa svih rada XI CAC SVRLJIGKotizacija za prvog psa 1.200,svaki drugi pas istog vlasnika 1.000din po psu. Bebe i Veterani 800din. Na dan izložbe 1.500, za strane izlagače 15€ Uplate izvršiti na račun 205-61318-46 kd svrljig. Sudije po FCI grupama: Stevan Simonovic - 1, 6 i 7. Nebojsa Nedeljkovic deo 2, 9 i 10. Dejan Radenkovic - deo 2, 4 i 8. Olivera Stojanovic - 3.5. Informacije na tel 061 145 76 94 (viber broj) Prijave možete slati mejlom na adresu: kdbigsvrljig@gmail.com Izložba se održava kao i do sada na terenu Sportskog centra Pastirište
 1. Load more activity