All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Yesterday
 3. Sarplaninatz

  Flexpole!

  Pa nista. Razmisljam da prestanem da koristim kasiku i viljusku, da predjem prstima da jedem...
 4. A La Mala

  Cau cau

  Hvala na odgovoru. Sve je tacno sto ste napisali, mislim na nase znanje. Da li bi mogli i malo vise da mi objasnite kako da nadjemo dresera? Zivimo u manjem gradu, a uglavnom su nam govorili da ne moze pas rase cau cau da dresira neko drugi jer onda nece hteti konkretno mene da slusa na izlozbi vec tog dresera. Ja se izvinjavam ako sam malo naporna. Hvala vam u svakom slucaju.
 5. Kinološko društvo Bačka Topola organizuje XIV međunarodnu izložbu pasa svih rasa 21. septembra 2019. (subota) na Vašarištu u Bačkoj Topoli Sudijska lista / Judges: I FCI grupa Pal Paroci (Srbija): Sve rase / All breeds II FCI grupa Tibor Gere (Srbija): Rotvajler, doberman, kane korso, nemački bokser, nemačke doge Branislav Rajić (Slovenija): Argentinski pas, brazilski pas, kanarski pas, majorški pas, crni ruski terijer, šar pej, bordoška doga, šarplaninac Beata Petkevica (Letonija): Šnauceri, pinčevi, njufaundlandski pas, srednjeazijski ovčar, kavkaski ovčar,, bernardinci, bernski planinski pas, buldog, bulmastif, mastif, tibetski mastif, leonberger, hovavart, japanski borac i ostatak grupe III FCI grupa András Korózs (Mađarska): Sve rase IV FCI grupa Pal Paroci (Srbija): Sve rase V FCI grupa Marta Šipoš (Srbija): Sve rase VI FCI grupa Branislav Rajić (Slovenija): Sve rase VII FCI grupa András Korózs (Mađarska): Sve rase VIII FCI grupa Marta Šipoš (Srbija): Sve rase IX FCI grupa Goran Gladić (Finska): Sve rase X FCI grupa Branislav Rajić (Slovenija): Sve rase Rase nepriznate od strane FCI: Branislav Rajić (Slovenija / Slovenia) Razredi pasa Razred beba (3-6 meseci) Razred najmlađih (6-9 meseci) Razred mladih (9-18 meseci) Razred intermedia (15-24 meseca) Razred zrelih (preko 15 meseci) Razred radnih (uz potvrdu o radnom ispitu) Razred šampiona (uz potvrdu) Razred veterana (od 8 godina) Odgajivački parovi Odgajivačke grupe Upisnina: Upisnina za svakog psa (u jedan od navedenih razreda) iznosi 1800 dinara. Upisnina u razred beba, najmlađih i veterana je 1500 dinara. Cena prijave za izlagače iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije je identična kao za domaće izlagače. Prijava za ostale inostrane izlagače je 30 eura po psu, odnosno 20 eura po psu za razrede beba, najmlađih i veterana. Za upis u razred odgajivačkih parova i grupa, kao i za junior handling prijava je besplatna i podnosi se u kancelariji izložbe do 12.00 časova na dan izložbe. Uz prijavu kao dokaz o uplati priložiti kopiju uplatnice. Uplate vršiti na žiro račun Kinološkog društva "Bačka Topola" : 325-9500600013419-48 sa naznakom "za izložbu pasa". Program izložbe : 7.00-9.00 Uvođenje pasa 9.00-9.30 Otvaranje izložbe 10.00-14.00 Ocenjivanje pasa 14.30- Best in show program E-mail za prijave i informacije: cacibtopola@gmail.com Link za onlajn prijave: Uskoro Telefoni za informacije: +381-(0)24-718-502 +381-(0)60-69-05-007 +381-(0)63-598-925 Rok za prijave je 15. septembar 2019.
 6. Boban Djordjevic

  IV CAC BLACE, nedelja 26. maj 2019. - KD JASTREBAC

  BLACE: ČETVRTA NACIONALNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA ---- CAC ---- 26.05.2019 godine ---- KD “JASTREBAC“ Blace po odobrenju Kinološkog Saveza Republike Srbije, organizuje u nedelju 26.05.2019 godine, sa početkom u 10 časova, na FUDBALSKOM TERENU FK "JASTREBAC" ČETVRTU NACIONALNU IZLOŽBU PASA SVIH RASA —CAC BLACE 2019 —- Sudijska lista: LJUBIŠA NIKOLIĆ : I FCI ,II FCI (Nemački ovčar, Doberman, RW) PAL PAROCI: III FCI, IX FCI MILAN MILANOVIĆ: V FCI, VIII FCI, deo II FCI BRATISLAV KOSTADINOVIĆ: VI FCI PETAR MIŠIĆ: IV FCI, VII FCI, X FCI DELEGAT KSS: SANJA MOMČILOVIĆ BOGNIČ Informacije na telefone: 062/608-688 Boban; 064/8099-290 Bojan; 066/66-5-15-15 Zoran mail : kdjastrebac.blace@gmail.com, facebook :Kinolosko drustvo Jastrebac Blace ELEKTRONSKA PRIJAVA ZA IZLOŽBU : https://kinologijananetu.com/izlozba/cac-jastrebac/ Kotizacija za prijavu pasa iznosice: Prvi pas 1200, drugi pas 1000, treci pas 800 din KOTIZACIJA ZA DOMAĆE RASE PASA 1000 din KOTIZACIJA ZA STRANE IZLAGAČE INOSIĆE 15e UPLATA NA DAN IZLOZBE 1500 !!!!!!!!!!!!! KRAJNJI ROK ZA PRIJAM PRIJAVA: 24.05.2019. god Žiro račun: 200-2623480101923-91 ADRESA: KD „JASTREBAC“ 7. Jula br. 1 18420 Blace
 7. Boban Djordjevic

  IV CAC BLACE, nedelja 26. maj 2019. - KD JASTREBAC

  OBAVESTENJE :POSTOVANI IZLAGAČI IZLOZBA PASA CAC BLACE ZAKAZANA ZA 26.05.2019 ĆE SE ODRZATI NA FUDBALSKOM TERENU FK JASTREBAC U BLACU
 8. red army2

  Cau cau

  To primitivna rasa a to znaci da je jako teska za rad !Rep kod pasa ima svoje znacenje u psihicom aspektu .Ring obuka se ne razlikuje mnogo od osnovne obuke vodljivosti .Rep spusta je oseti dominatnije pse ,povezan je sa stahom .(bodrite psa)Bez ljutnje ,cim ovako postavite pitanje pitanje je da li imate os. kinoloskog znaja ipak se bojim da ne onda je najbolje da platite ring obuku sa tim sa se NAGLASAVAM uvazi rasni kontekst pasimne!
 9. Ne radi se o fori .Radi se o tome da je kinologija nauka i da prvo procitate nesto o istoj pa se kupi stene!Ako jedna npr pomodarska rasa sa osrednjim titulama (stene) kosta npr 500 e sta mislite zasto ih neko prodaje za 150 e !Pogresno je posmatrati da se odgajivac namlati para ,nije to bas tako ,savestan odgajivac ima mnogo ulaganja jako mnogo ,stancer ili farmer pasa je druga kategorija ,tako ako posten odagjivac podaje psa za 500 ova za 100 nesto tu ne stima zar ne .Leglo kosta ,parenje kosta ,citava lepeza med. pregleda ,hrana ,prostor,nega ,vakcinacije ,vitamini ,ulozeno vreme na kraju .Zasto su skupe pomodarske rase zato sto nastaju zlostavljanjem pasa u biti (farma je jos gora jer vec zlostavljanje drzi ne humano) to trazi puno nege ,mnogo lekova pa i parenje ni kocenje nije prirodno .Francuski buldog ne moze da se upari prirodno ,zenke e bulodga se seku jer ne mogu da imaju prirodno kocenje !
 10. Ova tema je jako tendeciozna i malo je za forum hmmm cudna sto je dopustio da neko dobije etiketu imenom i prezimenom kao prevarant .I pre sam pisao da doticnog ne poznajem .Sama ideja posredovanja i preprodaje pasa nije losa sama po sebi .Vecinom se prozimaju rase pomodarske (9fci i slicno) i onda se zalite na zdravlje istih .Dobra vecina pasmina koje su ovde tema je nastala i opstaje zbog zlostavljanja uzgojem ,one su po definiciji bolesne i skolne bolestima .Da bi imali psa morate se edukavati o psima tj rasi koja vas interesuje i onda sanse za neku prevaru su minimalne .To sto vam odgajivaci izgledaju nadrndani(evo i njih da malo branim) je zato sto nemate minimalnu teorijsku edukaciju .Stene npr od sou sampiona je samo to ,to ne znaci da ce ono biti estetski sampion ,u radnom svetu je malko drugacije .Kinologija je nauka i da bi bili dobar vlasnik psa morate znati bar minimum minumuma !
 11. red army2

  Flexpole!

  Sta je neozbiljno!
 12. Pavle Korcagin

  CAC UŽICE 20.04.2019.

  Pitanje za Administratora.Sima NKD i iVA UE su pisali uvredljive komentare /po starom obicaju pod laznim imenima a sve je jedna te ista osoba kao i Miki77,Kastelo,Marko Maky itd. Vi ih zamolite da se predstave oni-on se ne predstave-predstavi ali njihove-njegove objave ostavite.I tako su oni-on svoju pljuvacku misiju ostvarili , napisali gomilu lazi, uvreda i smislja novo ime za buduce baljezganje po svim forumima.Smatram da po pravilniku ste u obavezi da izbrisete njihove uvredljive komentare.Srdacan pozdrav
 13. Last week
 14. Sarplaninatz

  Flexpole!

  Krajnje neozbiljno...
 15. A La Mala

  Cau cau

  Zdravo, interesuje me kako da naucim psa rase cau cau na ring? Kako da je pripremim za izlozbu? Imamo zenku staru 6meseci. Konkretno nam je problem kako dodjemo na izlozbu tako ona drzi spuste rep. Izasli smo za sad na tri izlozbe i na prve dve je u ringu s vremenom podigla rep s tim sto sam joj ja konstantno i pricala, a sad na poslednjoj je non stop drzala spuste rep. Hvala vam unapred na odgovoru.
 16. mile0006@gmail.com

  CAC BATOCINA 23. jun 2019.

  Kinološko društvo Batočina po odobrenju Kinološkog Saveza Srbije održaće 23.Jun. 2019.god. XVIII Nacionalnu izložbu pasa svih rasa CAC Batočina kod Lovačkog doma "Rogot" u Batočini sa početkom u 10:00 časova. U okviru izložbe održaće se dve specijalke :-Specijalka Epanjel Bretona-Specijalka DobermanaNačin uplate : Uplata za prvog psa iznosi 1200 dinara, za drugog psa istog vlasnika 1000 dinara, a za svakog narednog 600 dinara, za bebe, najmlađe i veterane 1000 dinara.Na dan izložbe uplata je 1500 dinara. Za strane izlagače uplata po prijavljenom psu iznosi 20 eura.Uplatu možete izvršiti na žiro račun :150-7805-03 na ime kinološkog društva Batočina.Adresa : Kinološko Društvo BatočinaLovački dom "Rogot" 34227 BatočinaBez dokaza o uplati prijava neće ući u katalog.E-mail : kdbatocina@gmail.comOnline prijava se nalazi na sajtu:www.kdbatocina.weebly.comSve informacije možete dobiti na telefone : 062770739,0637710506Specijalka dobermana : 0638926030Sudijska lista :- Milosav Babić 1 fci, deo 2 fci, šarplaninci- Vladimir Vukosavljević deo 2 fci, rot, 3 fci, 4 fci- Slobodan Radosavljević specijalka Dobermana- Dragan Krstić 5 fci, 6 fci, 10 fci- Giannis Fragidis (Greece) specijalka Epanjel Bretona, 7 fci- Dr. Dragan Janjić 8 fci, 9 fciDelegat izložbeDr. Mahmud Al DagistaniKRAJNJI ROK ZA PRIJAVU JE 20.JUNDOBRODOŠLI NA CAC BATOČINAŽELIMO VAM PUNO USPEHA.
 17. Naravno da ne opravdavamo postupke švercera, ali šta vi očekujete od jednog švercera? Drugo, da nema klijenata, ne bi bilo ni njih, tako da mislite o tome... Što se tiče odgajivača, zaista ne znam gde je bio i kakav problem, jer ne razumem po čemu su oni bili neljubazni? Potpuno je nejasno to što ste napisali. Kod koliko ste odgajivača bili i koji je tačno bio problem? Nije moguće da su baš svi bili neljubazni, malo mi je sumnjivo to što ste napisali, te vas molim da budete konkretniji. Treće, ako su vas ti neljubazni odgajivači odbili, zašto je vaše rešenje bilo da se obratite šverceru, ukoliko ste bili informisani? Zašto niste recimo pokušali da udomite psa iz nekog azila? Previše nelogičnosti u vašoj priči i nekako mi deluje da pokušavate da opravdate svoj postupak, da vi niste tu ništa krivi nego je za sve kriv švercer. Švercer je švercer, a vi ste racionalno biće koje treba da zna šta od koga može da očekuje. Nije vam niko kriv, sami ste krivi, i sad pokušavate da ispravite krive Drine što je besmisleno. Sledeći put ako se odlučite za kupovinu psa, pamet u glavu.
 18. Koji je razlog zasto je nekada tako ziva tema utihnula??
 19. oli22

  CAC PIROT - 6.7.2019.

  Ko ce suditi devetu grupu?
 20. Dicevski

  Sarplaninac - 107.deo

  Sharplaninac za Makedonskih planina....
 21. "...odgajivaci su u 99.9% slucajeva na moje opste iznenadjenje jako neljubazni i nepristupacni prema ljudima koji traze kucnog ljubimca..." Ovo je potpuno netačno i besmisleno! Možda je to vaše lično iskustvo sa 1.000 "odgajivača" sa kojima ste razgovarali pa je samo jedan korektan. Taj jedan vam je 0.1 % pozitivnih koje ste naveli. Da li uopšte znate šta znači biti pravi odgajivač? To svakako nije samo ono pustim kerušu da se pari pa prodajem štence. Istina je zapravo potpuno suprotna. Pravi odgajivači obožavaju rasu koju odgajaju i zato mogu da pričaju o tim psima satima. To su ljudi koji užasno mnogo vremena, truda i novca ulažu u rasu koju odgajaju. Najbolji biraju najbolje partnere, putuju u inostranstvo radi parenja i slično, a sve to traži mnogo truda i novca. Zato njihovi štenci nisu jeftini, a ne mogu ni biti. Takvi ljudi već u prvom kontaktu odlično prepoznaju one koje bi tek da imaju nekakavo štene, a zapravo i ne znaju šta traže, ljudiže koji neće i ne treba da uzmu psa od njih. Ako štene kod odgajivača platite manje od 300 e unapred morate da znate kako nabavljate potencijalno lošeg psa. Meni su recimo za rasu koja ne spada u retke i preterano skupe tražili 800 e što mi se u momentu učinilo skupo, ali kada sam shvatio koliko ulažu u rasu i šta sve imaju u svojoj odgajivačnici video sam da je to realna cena. Za drugu rasu mi je takođe traženo 800 e, ali ne samo da roditelji imaju sve genetske testove već sam dobio fotografiju štenaca prvog dana posle štenjenja i tu se već videlo kako dobro izledaju i da je keruša fantastično pripremljena i da je u nju uloženo maksimalno. Sve u svemu najjeftinije je kupiti štene, ono najskuplje dolazi tek kasnije. Naravno, uvek je moguće "nabosti" dobro i neproblematično štene kod tih preprodavaca ili loše kod dobrih odgajivača, jednostavno desi se. Dobar odgajivač će sasvim sigurno da reši taj problem na obostrano zadovoljavajući način, preprodavac sasvim sigurno neće. Ja sam recimo imao kerušu koja je živela 12,5 godina i nije me koštala ni jedan jedini euro za lečenje bolesti do samog kraja! Naravno uzeta od dobrog i poznatog odgajivača.
 22. Ne mogu nazalost a da ne kazem da ne razumijem da li vi svojim komentarima opravdavate njegove postupke i cinjenicu da je mene kao postenog kupca i urednog platisu sa ocigledno nedovoljno iskustva izvozao ko cigu staru mecku po vasaru a nisam jedini on to ocigledno radi vrlo uspjesno vec godinama.Varate se ako mislite da nisam pokusao kontaktirati uzgajivacnice koje su navedene na stranicama svih susjednih zemalja,ali odgajivaci su u 99.9% slucajeva na moje opste iznenadjenje jako neljubazni i nepristupacni prema ljudima koji traze kucnog ljubimca,ne razlog ocigledno nisu novci,ocigledno nije ni "sekiracija" gdje ce stene zavrsiti.Razlog je klasicna sujeta,kompleksi i slicni "pogledi sa nebeskih visina".Gospodja iz jedne odgajivacnice je najprije bila toliko iznenadjena upitom o osnovnim informacijama jer me niko nije preporucio a onda me jednostavno ignorisala.Rezultat svega htjeli mi to priznati ili ne vjerovatnoca da zavrsite u rukama slatkorjecivih ljubaznih i susretljivih svercera je 100% a tu krece kolo srece koje se vrti u svim smjerovima.Ono sto sam rekao i domacem legalnom preprodavacu "kucnih ljubimaca" nakon sto mi je prodao brendiran akvarijum koji je procurio za manje od godinu dana ko nam djecu uci ljubavi prema zivotinjama bolje da se drogiraju manje boli
 23. Upadam na temu bez dovoljnog predznanja o istoj, a ne mogu sve da čitam. Mene interesuje koji su motivi da neko kupi psa od preprodavca? Iskreno, to ne razumem. Imao sam 14 godina kada sam kupio prvog psa i to naravno od odgajivača, a odveo me je iskusan čovek. Sve svoje kasnije pse sam uzimao isključivo od odgajivača. Već duže sam u fazi traženja šteneta i naravno da ne mogu, a da ne zapazim oglas čoveka (ili ljudi) koji nude malte ne šta god hoćete. Taj oglas možete da nađete na apsolutno svim forumima i oglasima koji se bave psima. Kontaktirao sam ih i pitao kada i gde mogu da pogledam leglo i tu je bio kraj - više se nisu javili.
 24. Boban Djordjevic

  IV CAC BLACE, nedelja 26. maj 2019. - KD JASTREBAC

  PASA SVIH RASA BLACE: ČETVRTA NACIONALNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA ---- CAC ---- 26.05.2019 godine ---- KD “JASTREBAC“ Blace po odobrenju Kinološkog Saveza Republike Srbije, organizuje u nedelju 26.05.2019 godine, sa početkom u 10 časova, na zelenoj površini pored Autobuske stanice u Blacu, ČETVRTU NACIONALNU IZLOŽBU —CAC BLACE 2019 —- Sudijska lista: LJUBIŠA NIKOLIĆ : I FCI ,II FCI (Nemački ovčar, Doberman, RW) PAL PAROCI: III FCI, IX FCI MILAN MILANOVIĆ: V FCI, VIII FCI, deo II FCI BRATISLAV KOSTADINOVIĆ: VI FCI PETAR MIŠIĆ: IV FCI, VII FCI, X FCI DELEGAT KSS: SANJA MOMČILOVIĆ BOGNIČ Informacije na telefone: 062/608-688 Boban; 064/8099-290 Bojan; 066/66-5-15-15 Zoran mail : kdjastrebac.blace@gmail.com, facebook :Kinolosko drustvo Jastrebac Blace ELEKTRONSKA PRIJAVA ZA IZLOŽBU : https://kinologijananetu.com/izlozba/cac-jastrebac/ Kotizacija za prijavu pasa iznosice: Prvi pas 1200, drugi pas 1000, treci pas 800 din KOTIZACIJA ZA DOMAĆE RASE PASA 1000 din KOTIZACIJA ZA STRANE IZLAGAČE INOSIĆE 15e UPLATA NA DAN IZLOZBE 1500 !!!!!!!!!!!!! KRAJNJI ROK ZA PRIJAM PRIJAVA: 24.05.2019. god Žiro račun: 200-2623480101923-91 ADRESA: KD „JASTREBAC“ 7. Jula br. 1 18420 Blace
 25. Meni nije jasno sledeće: Npr. kad kupujete polovan auto ili stan, o mnogim faktorima ćete voditi računa, između ostalog gledaćete da vas ne prevare zar ne? Pogledaćete po internetu, pročitaćete savete iskusnijih itd itd. Zašto se ljudi totalno drugačije ponašaju kad kupuju kućnog ljubimca? Ako nekome dajete novac, zar ne tražite neku garanciju za to što ste kupili, mislim da je minimum minimuma da vidite roditelje šteneta i da vam odgajivač sa štenetom u ruke stavi rodovnik i potvrdu o vakcinaciji? Zašto se odlučujete da kupite mačku u džaku? Ne, nije to ni da ste naivni niti neinformisani, nego hoćete da prođete što jeftinije, e zato takvi kao gorenavedeni švercer opstaju godinama, kao i teme o njima, a ceh plaćaju nedužni psi.
 26. Imam bisona od 10 meseci. Oduvek je bio umiljat i nezan pas pun energije, srecan. Skoro mu je veterinar drenirao upaljene perianalne zlezde (dva puta) nakon cega je primio 9 injekcija za 3 dana. Od tad ne prepoznajem svog psa. Samo lezi ispod stola. Ne dozvoljava nikome da ga dodirne, usi su mu stalno spustene i slepljene uz glavu iako su do skoro bile uvek onako podignute. Ima uplasen pogled od kako se sve to desilo i kad god krenem da ga pomazim on me gleda preplaseno kao da me se plasi. Problem je nastao danas, ispiskio mi se na krevet dva puta, iako je naucen na pelenu. Izgrdila sam ga i podviknula, pri cemu je on spustenog repa i glave pokusao da pobegne a onda mi se okrenuo, iscerio zube i pokusao da me ujede... Sta sad? Kako se ponasati sad sa njim? Pas je ocigledno uplasen i mislim da je pokusao da se na taj nacin odbrani, ali ovo nije tipicna situacija jer mu se ovako nesto nikad do sad nije desilo. Sta predlazete da uradim? Dobrodosla bi mi svaka pomoc i savet.
 27. Izvinite na smetnji posto vidim da ste svi bezgresni i da vas nikad niko zedne preko vode nije preveo za bilo sta u zivotu.Divno je to kako ste ostroumni i pazljivi i ne date se prevariti.Hvala vam na pomoci sasvim sam dovoljno saznao.Ovo bi ujedno bio posljednji post na ovoj temi a doticnom liku i djelu svaka cast godinama vec opstaje i samo nas zelene jadne i neiskusne jvata na foru,blago njemu pa je takvih nazalost vise ne moze mu biznis propasti nema sanse.
 1. Load more activity