All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Yesterday
 3. Last week
 4. Sava

  Stene zlatnog retrivera

  Opisaću kako ja to radim sa štenetom engleskog setera od 8 nedelja. Ja ne učim štene na pelenu jer imam dvorište pa je odmah vodim napolje. Verujem da je princip isti. Pelena je možda i bolja varijanta u ovom godišnjem dobu jer je sada hladno, pogotovu kasno uveče i noću pa može i da se prehladi, ali ja nemam izbora i samo se trudim da što kraće bude napolju. Znači štene posle spavanja i jela će ubrzo da vrši nuždu. Tada MORAM da imam vremena i volje da budem pored šteneta. Kada vidim da krene da se namesti, a mala je beba pa to odradi brzo i instiktivno, odmah je dohvatim i iznesem napolje. Nema veze ako je započela nuždu, svejedno je dohvatim i iznesem. Do sada u prošlosti mi je trebalo otprilike tri dana da naučim štene od dva meseca da traži izlazak. Najduže mi se dešaavalo da to bude 10-ak dana kao što je recimo i sada slučaj. Trenutno imam štene od sada devet nedelja koje je kod mene 9 dana i još uvek ponekad uradi u kući. Problem je u meni. Zapravo veliku nuždu je prestala da radi u kući posle tri dana, ali sa malom ide teže i radi još ponekad, ali i veliku je napravila dva puta posle ta tri dana do danas. Imam neke druge neodložne preokupacije pa ne mogu u svakom momentu da budem pored psa. Jutros na primer je uradila veliku nuždu blizu izlaznih vrata. Kada smo se probudili ona je krenula ka vratima, a ja nisam mogao da nađem papuče koje mi je sakrila pa je potrajalo i ona je uradila u predsoblju, jednostavno nije izdržala. Ne grdim je i ne kažnjavam jer to je nagon, a kažem ja sam kriv u ovom slučaju. Štene uvek krene prema mestu gde treba da vrši nuždu, ali često ne stigne do tamo. Nema veze, odmah dobro očistim da bude što manje mirisa na tom mestu i teram dalje. Pretpostavljam da sa pelenom treba sve isto raditi samo štene nositi na pelenu, a zatim polako pelenu pomerati prema izlaznim vratima. Uzgred, u prošlosti najmanje mi je problema napravila kerušica irskog setera koju sam uzeo sa manje od 6 nedelja. Samo jednom se upiškila i to je bilo za čitav život! No bila je "letnje štene" pa je bilo neuporedivo lakše da se radi sa njom. Što se tiče učenja bilo čega sve može da se radi od prvog dana, zašto da ne, ali isključivo kao igra i bez presije. Retriveri brzo kopčaju pa nećete imati nikakvih problema da ga malo kasnije naučite tim stvarima. Ja recimo volim da mi pas nosi tenisku lopticu pa se igram sa njom od prvog dana. Međutim, to ne ide kao sa starijim psom jer ne može da ukopča odmah šta treba da radi, a i loptica joj je bila velika. Sada već prihvata tu igru. Tako se igram i sa nekim drugim stvarima. Igra, nežnost i OBAVEZNA pohvala kada god uradi nešto dobro. Uvek imajte u glavi da je to beba koja se nije oštenila naučena i da sve moramo da joj pokažemo šta želimo od nje.
 5. Kinološko društvo „Medveđa“ iz Medveđe, Trstenik,po odobrenju Kinološkog Saveza Srbije, organizujeVIII Nacionalnu izložbu pasa svih rasaCAC MEDVEĐA 2020. u Medveđi kod Trstenika,u nedelju 22. marta 2020. godinesa 2 MINI (KLUPSKE) SPECIJALKE u okviru Izložbes u d i j e : Gabrijel Stibel (MAK) – I, deo II FCI grupe, Darko Drobnjak – deo II, III i VI, IV i X FCI grupaAlin Dumitrescu (RO) III, V, IX FCI grupa , Mišo Kostovski (MAK) – VI FCI (Mini spec. EX YU goniča)Mirjana Petrić – VIII FCI grupa Mile Zlatanović – VII FCI grupa (Mini spec. )Program izložbe:- Uvodjenje pasa 8.00 - 9.30 Entrance of the dogs- Otvaranje izložbe 9.30 - 10.00 Openning - Ocenjivanje pasa 10.00 Judging- Nakon završenog ocenjivanja počinje BEST IN SHOWUslovi prijavljivanja:- svaki pas se posebno prijavljuje na prijavi- upisnina za svakog psa je 1.200 dinara- za svakog narednog psa istog vlasnika iznosi 1.000 dinara- upisnina za strane izlagace je 15 evra- plaćanje na dan izložbe 1.500 dinara za svakog psaUplatu možete izvršiti na račun 200-2422670101928-47Svrha uplate: Prijava za izložbuPrimalac: KD „Medveđa“ MedveđaPopunjenu prijavu za psa poslati zajedno sa uplatnicom preporučenom pošiljkom na adresuKD „Medveđa“, 37244 Medveđa, Trstenikili na e-mail: kdvaljevo@gmail.comZa detaljnije informacije o izložbi možete se obratiti organizatorima na telefone:063 822 56 46 (Aca), 063 824 12 79 (Kovač), 062 81 00 146 (Dušan)
 6. witch

  Stene zlatnog retrivera

  Rano je bilo i da se odvoji od majke a kamoli da se uči da sedne, legne i sve ostalo ali šta je tu je... Pročitajte teme Rad sa štenetom i Rad sa štenetom 2. deo ima pregršt korisnih informacija. Štene treba I očistiti od parazita a obzirom da je zimsko štene povedite računa da bar 30 min dnevno provede negde na suncu
 7. Pozdrav! :) Imam stene zlatnog retrivera staro je malo vise od 5 nedelja. Sta mislite koji je najbolji nacin da ga naucim da vrsi nuzdu na pelenu dok ne bude mogao da izlazi napolje zbog vakcina? Da li je rano da ga ucim komandama sedi, lezi i slicno?
 8. Sava

  Med u ishrani štenaca

  Pa da, isti sam takav. Sa druge strane kada neko napiše nešto izričito, a bez objašnjenja ja uvek zastanem i pomislim da taj neko u stvari i ne zna odgovor. Na gotovo svim mestima je u suštini isti tekst, Resavska škola. Neću da kažem da sam se ubio od traženja, ali ipak sam tražio i odgovor nisam našao.
 9. https://www.youtube.com/watch?v=fZABv9qzXgg
 10. witch

  Med u ishrani štenaca

  I ja sam saznala kad sam dobila bebu pa mi isto bilo čudno što sam svuda naletala na savet da se ne daje med do godinu dana. Pošto spadam u one koje ne prihvataju "zato" bez "Zašto" morala sam da istražim jer isto tako niko nije mogao da mi objasni zašto ne bi trebala beba da jede med a recimo može šećer. Kad sam imala jedno leglo pre 15 godina davala sam im med kad su počeli da jedu ali tad nije bilo govora o tome da ne bi trebalo. Za bebe je pisalo da treba biti oprezan i zbog razvijanja alergija, naročito ako postoje genetske sklonosti jer u medu ima i polena
 11. Berna22

  Izmet psa

  Ako pas već ima parazite onda redovno čišćenje na 2-3 meseca nije dovoljno, već treba da se odradi nekoliko uzastopnih čišćenja. Koprološka analiza izmeta nije skupa.
 12. Do kraja ove godine planiram da kupim psa,koji bi prvenstveno bio clan porodice,ljubimac dece i samo u krajnjoj nuzdi(najbolje nikada)cuvar dvorista i porodice.Najpoznatije nemacke pasmine za tu namenu ne bih kupovao,jer vise volim kada je selekciju pasa vrsila priroda (kao kod pastirskih rasa).Imao sam relativno mnogo pasa,od mesanca do pit bul terijera.Nikada nisam imao mastifa,ali sam se zaljubio u karakter Burbula,na osnovu onoga sto sam uspeo da procitam na ovom i stranim forumima. Medjutim,tu sam i dosao do podataka da se poslednjih godina nazalost i u ovoj rasi kod pojedinih pasa javljaju strah i agresija,a kod nekih i sasvim nove bolesti srca i epilepsija? Obzirom da je meni kod psa najvaznije zdravlje i karakter,molim sve vlasnike i odgajivace da napisu svoja iskustva sa ovom rasom. Pre svega me interesuje da li je ranom socijalizacijom moguce kod burbula preusmeriti cuvarski nagon do te mere da u setnji ili na neutralnoj teritoriji stekne poverenje u nepoznate ljude i nikada ne napadne coveka,a ukoliko je moguce ni psa(sto je predpostavljam kod ove rase mnogo teze)? Kada je zdravlje u pitanju,molim vas za informaciju da li kod nas ili u okruzenju ima odgajivaca koji rade testove za displaziju kukova i laktova kao i za druge "novootkrivene" bolesti? Unapred se zahvaljujem svima koji podele svoja iskustva i saznanja.
 13. Sava

  Med u ishrani štenaca

  U savkom slučaju hvala za info. Možda je ovo nešto što bi trebalo svi da znamo, ali evo ja ne znam pa sam zato pitao. Kod mene u kući med nažalost nikada nije bio previše zastupljen. Znam da odgajivači ponekad dodaju med za podizanje šteneta, ali ja sam ga za sada izbacio dok ne sakupim sve potrebne informacije. Šteta jer ova moja bukvalno otkida na med.
 14. ackessf

  Promena dlake kod pit bula

  Nema nista na butini....do slike je. Iz Niša sam. Uradicemo bris kad je vodim na UZ . Hvala puno!
 15. witch

  Med u ishrani štenaca

  Ne znam za štence ali znam za bebe... Bebama dok ne napune godinu dana se ne daje med zbog mogućnosti da se u medu nalaze spore bakterije koja izaziva botulizam. Kod beba se bakterija može razmnožiti u crevima jer je nedovoljno razvijena crvena flora (domaće bakterije koje inače žive u crevima) a koje kada dete odraste sprečavaju da se bakterija namnoži. Te bakterije otpuštaju toksin koji izaziva paralizu mišića. I odrasli mogu da dobiju botulizam ali ako unesu toksin, kod odraslih se bakterija ne razmnožava u crevima. E sad, da li sve to važi za štence ne znam, verovatno postoji mogućnost ali i kod ljudi je to retko.
 16. witch

  Promena dlake kod pit bula

  Možda liže iz dosade dok je u boksu/kućici. Ako nema buve i ostala čudesa p r ostaju kao varijante demodeks što ne verujem jer bi tada opadala dlaka, perutalo bi se i ne bi bio samo jedan pečat a i češala bi se. Možda neka gljivica, bakterija ili samo dosada. Ako se nastavi ja bi uradila bris (ako si u bg mogu da ti preporučim par mesta). Za sad bi možda samo isprala taj deo jako blagim rastvorom jabukovog sirćeta posle kupanja ili održavala čistim krpom natopljenom u taj rastvor. Je l' ona to malo i na butini ima problem ili slika vara? Šta ja znam, ako je skotna možda i bolje bris da ne razmišljaš.
 17. ackessf

  Promena dlake kod pit bula

  Evo i slika : https://imgur.com/a/ducOas9 https://imgur.com/JGaZHaq https://imgur.com/uZEt3NS https://imgur.com/Vg5R2eX https://imgur.com/oq6EYYH https://imgur.com/n4ZQtln
 18. Sava

  Med u ishrani štenaca

  Nažalost zaključana je tema o medu pa zato postavljam posebnu temu. Čitam na netu o blagodeti meda i na više mesta sam pročitao da se ne daje štencima. Zapravo prepisuju jedan od drugog, ali niko nije napisao zašto. Znam da se med daje sasvim malim štencima za podizanje snage, naravno otopljen u tečnosti.
 19. goran012

  pas nece na povodac

  Za sad nosi AM i vuce kanapce. Pa probacemo za par dana prvo po sobi da vidim dal ce da bude isto uz pomoć hrane i jedne krpice to je kao igracka njena obožava je. Pa ako ne ide probacu da je zakacim za drugog psa da vidim ponašanje.
 20. ackessf

  Promena dlake kod pit bula

  Dešava se na stomaku na desnom boku negde de prestaju rebra. Da vrlo verovatno je da lize i to bi bio taj smer lizanja logikom ali ja to nikad nisam video da radi...sliku stavljam u toku dana. Tretirana je protiv parazita najsireg spektra( prazimek d)pre malo vise od mesec dana a sada ne mogu da je tretiram jer je verovatno gravidna.
 21. witch

  pas nece na povodac

  Stigao podmladak?
 22. kdvaljevo

  CAC VALJEVO - 01.05.2020.

  SUDIJE: Slavoljub Andrić Miodrag Mile Nikić Dragan Pop Lazić Bojan Cenić Zoran Đokić ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO IZMENE SUDIJSKE LISTE
 23. kdvaljevo

  CAC VALJEVO - 01.05.2020.

  KD ‘’Marko Pavlović’’ organizuje XXV Nacionalnu izložbu pasa svih rasa ''CAC 2020'' u Valjevu 01.05.2020., sa početkom u 09.30 na stadionu FK ‘’Budućnost’’. KOTIZACIJA: 1300.00 din prvi pas, 1100.00 din drugi i treći pas istog vlasnika, bebe 3-6 meseci, najmlađi 6-9 meseci, veterani preko 8 godina, autohtone rase Plaćanje na dan izložbe iznosi 2000,00 dinara po prijavljenom psu BEZ IZUZETAKA UPLATA: odgovarajući iznos uplatiti na tekući račun KD-a: primalac: KD ''Marko Pavlović'', svrha uplate: kotizacija za izložbu pasa, tekući račun: 205-36853-12, Komercijalna banka PRIJAVLJIVANJE: E-MAIL: kdvaljevo@gmail.com USKORO ONLINE PRIJAVA info telefon: 064/177-86-97, 066/247-596
 24. Sava

  pas nece na povodac

  Prvo što treba znati je da je engleski seter engleska rasa, a to znači da sa njima mora da se radi u rukavicama za razliku od nemačkih gde može i korbačem kako se kaže. Zato je izuzetno lako zaplašiti setera, a kada se jednom uplaši gotovo je nemoguće izbiti mu tu traumu iz glave. Ne znamo kakve je traume imala pre dolaska kod vas pa ćete morati da utrošite dvostruko više energije. Uskoro i ja treba jedno štene engleskog setera da učim na povodac. Planiram da to uradim tako što ću joj prvo zakačiti povodac pa neka ga malo vuče iza sebe. Pokušaće i da ga grize, ali me to neće mnogo uzbuditi. Onda ću da stavim dugačak povodac da vuče i polako da gazim na njega kako bih zaustavio psa, nakon toga ću polako da joj ga skraćujem. Jako brzo oni to nauče, dan-dva. Znam i za tehniku vezivanja za drugog psa kratkim povocem, ali je lično nikada nisam isprobao. Tako recimo uče mlade ovčarske pse jer kada ceo dan provedu pored psa koji zna posao jako brzo shvate šta treba da rade.
 25. witch

  pas nece na povodac

  Super je što su vam rekli šta da očekujete. Na žalost znam neke koji nisu upozoreni (pitanje i koliko su oni iz udruženja umeli da procene) pa su se mučili, istraumirali i sebe i psa još više. Pri vraćanju psa udruženju su etiketirani kao zlikovci koji se igraju sa sudbinom psa a oni sami se razočarali toliko (prvi put su pokušali da imaju psa) da im je dugo trebalo da se ponovo odluče na tako nešto. Super je što imate dvorište pa možete da vežbate i komande dođi i da se slobodno igrate sa lopticom itd dok se ne budu stekli uslovi da ide u šetnju. Prve šetnje na koje sam vodila NO (te prve od po par stotina metara) sam je vodila samu, kasnije je mešanka išla sa nama i to samo ako je išao i moj suprug. Bilo mi je nekako lakše da se skoncentrišem na nju dok smo same a i da ona više obraća pažnju na mene. Možda sam pogrešila ali ispalo je OK. Posle par meseci sam ih već bez problema šetala obe sama. Pošto imate dvorište okačite joj povodac ili taj kanap (super ideja, lakši, kraći, ne zvecka, nema saplitanja) dok šetka po dvorištu, posle dan dva možete da je umete za povodac ali da je ne vodite već da idetete uz nju držeći povodac (ali ne dozvoljavajte da vas ona vuče za isti već samo lagano pratite njen korak) posle probajte da je preusmerite da skrene u nekom drugom pravcu, lopticom/igračkom/poslasticom + blagim povlačenjem povoca Javljajte kako napredujete
 26. goran012

  pas nece na povodac

  Imam dvorište izlazi sa lunjom se slaže odlično igraju se laju na druge pse kad prolaze ulicom. Iz udruženja su mi rekli sve od momenta kada je nadjena pa sve dok je ja nisam udomio svaki detalj i ponudili pomoć za ubuduce oko bilo cega. AM stoji sad Cu i neko kanapce da stavim kao povodac malo krace da ga vuce.
 1. Load more activity