All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. snatch

  Savjet oko ishrane psa sa alergijom

  Acana kao izvor ugljenih hidrata koristi mahunarke (sočivo, grašak...), a ne znaš da li je alergičan na to. Probaj, pa ako ne uspe onda nadji neku hranu gde je izvor ugljenih hidrata krompir jer na krompir znaš 100% da nije alergičan. Nadam se da će uspeti sa Acanom. Ni ja nisam sigurna, ali mislim da se vremenom ne menja ništa povodom alergije, osim ako nije na imuno terapiji.
 4. Yesterday
 5. Starday

  Savjet oko ishrane psa sa alergijom

  Mislio sam na obicnu suvu. Juce sam izeo Acana hranu, sa ribom. Pola sata sam birao i citao sastojke. Vidjecemo kako ce se ponasti od ove hrane...Acana vazi za kvalitetan brend. I nisam siguran da li bi i poslije koliko vremena trebao opet uraditi alergo test. Ne znam da li se tu nesto vremenom mijenja...
 6. Last week
 7. panta_84

  jack russell

  Pozz, nisam bio na forumu godinama, planiram da kupim kratkodlakog jack Russell-a, moze li mi neko reci koje su bolje odfajivacnice kod nas u Srbiji?
 8. Sava

  mjesanac ili rasni

  Kada sam poćinjao da se bavim psima vreme je bilo takvo da je nekako bilo sramota da kažeš da imaš džukelu što je bio uobičajan naziv za nerasne pse. Imati rasnog psa je bilo nekako "nobles". Danas je situacija potpuno obrnuta i danas je "in" imati psa iz azila. I tada i danas govorim da je pas pas i svejedno je kakvo mu je poreklo. To generalno, ali nije baš tako. Ako uzmete psa sa ulice ne znate prvo u šta će fizički da izraste, mislim na veličinu, oblik, dlaku itd. Zatim ne znate da li je paren u srodstvu, ne znate da li nosi nasledne bolesti i tako dalje. Tako gledano je bolje uzeti rasnog psa kod kojeg unapred znate šta ćete dobiti. Ako imate sreću i nabodete dobrog "džukca" imaćete sjajnog psa i po pravilu vrlo zdravog jer su dugovečniji od rasnih. Bio sam i na nekoliko izložbi nerasnih pasa, ima ih predivnih. Lično sam uvek imao rasnog.
 9. kazak

  mjesanac ili rasni

  Ako vam papiru nisu bitni usvojte nekog malo psa iz azila, prihavtilista ...
 10. TieshaNaibe

  Mace Luna i Tigi

  Puno maca je došlo na svijet,pa evo neki od njih koji traže vlasnike.... Ove dvije crne mace su ženkice,a tigrasto-bijeli je mačak... Broj telefona na koji se možete raspitati o njima je: 091/ 788-1663 ;-)
 11. TieshaNaibe

  mjesanac ili rasni

  zainteresiran sam za kupovinu šteneta chihuahue ili patuljastog pinča, papiri mi nisu bitni pa ako netko ima nekakva saznanja kome se javiti u osijeku i okolici unaprijed zahvaljujem ;-)
 12. LindaEdIlt

  Pozdrav svima

  Pozdrav svima na forumu. Ime mi je Marin, iz Skoplja, sada Sjeverne Makedonije. Profesija grad. ING. Osobit interes su mi drvene jedrilice. I unapred se ispricavam zbog mog loseg hrvatskog. ;-)
 13. witch

  Civava

  Nema kujica sad upalu pa da treba da je vodi kod veta. Piometra je ozbiljna upala i lečenje se uglavnom svodi na "sterilizaciju" tj uklanjanje upaljene materice a sami lekovi slabo tu mogu biti od pomoći. @Eleven neznatno je smanjena šansa da će dobiti piometru ako bude skotna "samo" jednom. Negde sam naišla na podatak da su kuje koje su korišćene u priplodu (dakle rađale više puta) kačile piometru u starosti u 19% slučajeva a one koje nisu 25%. Šansa za upalom postoji posle svakog teranja. U toku teranja je grlić otvoren, postoje šanse da se usele bakterije u matericu koje se posle namnože kada se grlić nakon teranja zatvori. Ovo može da se desi pri svakom teranju, bez obzira da li je kuja prednodno rađala. Dakle parenjem/rađanjem nećete nešto posebno doprineti sprečavanju piometre. Sterilizacija ima svoje benefite u smislu da je vlasniku lagodnije, kuja ne može dobiti upalu materice (može dobiti upalu "patrljka" koji ostaje nakon sterilizacije, ovo je jaaako retko ali jednako opasno naročito što niko ne posumnja na to jer je kuja sterilisana), nema teranja pa se ne "gnjavite" u toku tih dana itd. Ja ipak smatram da su psu (kao i nama ljudima) hormoni koji proizvode jajnici/testisi potrebni organizmu i razmlišljala bi o eventualnoj sterilizaciji možda u nekim poznijim godinama (ovo je moje lično mišljenje, nisam vet) a o piometri bi vodila računa tj pročitala bi malo o njoj, upoznala se sa simptomima i psa na prvi znak malaksalosti vodila kod veta. Svakako pročitajte i o sterilizaciji, razlozima za i protiv (ni vet struka se tu baš ne slaže), uglavnom ameri su za (i to što ranije) dok su evropski veterinari malo drugačijeg mišljenja. Popričajte i sa veterinarom od poverenja pa odlučite.
 14. snatch

  Savjet oko ishrane psa sa alergijom

  Ne znam da li misliš na "obične" suve hrane ili na veterinarske dijete. Evo npr. ova VetLife Hypoallergenic Fish&Potato. Ona se vodi kao veterinarska dijeta iako nije sa hidrolizovanim proteinom, ali je sa ograničenim sastojcima (jedan izvor proteina - haringa i jedan izvor ugljenih hidrata - krompir). Nemam iskustvo sa ovom hranom jer moj pas jede veterinarsku dijetu sa hidrolizovanim proteinom jer mu nijedna druga ne odgovara, ali možeš da probaš. Ima dosta "običnih" hrana koje su sa sastavom npr. riba i krompir ili npr. ćuretina, pačetina ili divljač grain free. Ali kod njih moraš da čitaš sastav da slučajno nisu ubacili nešto što tvoj pas ne sme da jede. Idi na neki sajt koji on-line prodaje hranu pa kod tih hrana kojima je izvor ugljenih hidrata krompir ili grain free, a izvor proteina riba, pačetina, ćuretina, divljač ili ostalo što tvoj pas sme da jede, iščitaj sve sastojke koji se nalaze u hrani, pa ako nema ništa što ne sme da jede tu probaj. Ove "obične" hrane su dosta jeftinije od veterinarskih dijeta, pa možeš prvo da probaš sa njima. Ako ne uspe onda jedino veterinarska dijeta sa ograničenim sastojcima ili sa hidrolizovanim proteinom.
 15. Robbieteni

  Koja Vam je boja labradora najlepša?

  Inače ne pamtim citate iz knjiga... i nekako ne volim Coelha, ali nešto sam zapamtila iz alkemičara mislim što se kasnije pokazalo kao magična rečenica mog života, svojevrsni lajtmotiv... Ako nešto uistinu želiš, onda će se sve urotiti da to i ostvariš...
 16. Титулы , которые можно получить на ЧМ На World Dog Show Junior World Winner 2018 - Отлично1 в классе юниоров World Winner 2018 - Лучший кобель/лучшая сука, получившие CACIB породы, непризнанные FCI и породы, признанные только в NL, получают титул Чемпион Мира среди победителей классов интермедия, открытый, рабочий и чемпионы Veteran World Winner 2018 - Отлично 1 в классе ветеранов На Benelux Winner Benelux Jeugdwinner Nederland 2018 - Отлично1 в классе юниоров Benelux Winner Nederland 2018 - Лучший кобель/лучшая сука, получившие CACIB породы, непризнанные FCI и породы, признанные только в NL, получают титул Чемпион Мира среди победителей классов интермедия, открытый, рабочий и чемпионы Benelux Veteran Winner 2018 - Отлично 1 в классе ветеранов На выставках ранга ЧЕМПИОНАТ МИРА, БЕНИЛЮКС и СПЕЦ ШОУ 1 САС засчитывается как 2 САС, а резСАС засчитывается как САС Если ваша собака получила на этих выставках 2 двойных САС или двойной САС 2 резСАС, то она становится Чемпионом Голландии, при условии, что последний САС получен при достижении собакой возраста 27 месяцев Юный Чемпион Голландии - 3 раза отлично1 из класса юниоров с этих выставок Ветеран Чемпион Голландии- 3 раза отлично1 из класса ветеранов с этих выставок Квалификация на CRUFT2019 Junior World Winner 2018 World Winner 2018 Veteran World Winner 2018 Benelux Jeugdwinner Nederland 2018 Benelux Winner Nederland 2018 Benelux Veteran Winner 2018
 17. Pozdrav, u pitanju je muzjak bisona, star nesto preko 4 godine, kastriran. Otkako se rodio, do njegove trece godine, mucili smo se sa ranama koje je pravio cesuci se, lizuci i grizuci se. Nije mogao ni da spava kako treba od svraba ili cega vec. Nijedan veterinar mu nije pomogao (obisli smo ih 7-8 u BiH), dok nismo (prije skoro godinu i po dana) u Beogadu uradili alergo test. Nero je alergican na: sve vrste trava na koje je testiran sve vrste grinja na koje je testiran malaseziju piletinu jagnjetinu govedinu pirinac kukuruz soju Manje vise, ne postoji sansa da u svakom trenutku nije alergican bar na nesto oko sebe. Obzirom na navedeno, izbor suve hrane je poprilicno ogranicen, tako da mu zadnju godinu i po dajem kuvam svinjetinu, jaja, jogurt, krompir, mrkvu. Ceskanje i grickanje je i dalje prisutno, ali ni blizu kao prije...i sto je najbitnije, ne pravi rane. Ne svidja mi se cinjenica da od mesa jede 95% svinjetinu. Volio bih da mu ukljucim neku suvu hranu, ali ne znam da li postoji ijedna kupocna hrana da nema neki sastojak na koji je on alergican. Dobro bi mi dosao savjet od nekoga iskusnijeg ili strucnijeg.
 18. Kinološko društvo Smederevo po odobrenju Međunarodne kinološke federacije FCI i Kinološkog saveza Republike Srbije 17. avgusta 2019. u noćnom terminu sa početkom ocenjivanja od 18 h organizuje XVII Međunarodnu izložbu pasa svih rasa na Smederevskoj Tvrđavi u Smederevu. Sudijska lista: 1. PETER FIRIC - I, IV FCI Grupa 2. OSKAR KELEMEN - II FCI Grupa, osim rasa: Srednjeazijski ovčar, Cane Corso, Kavkaski ovčar, Šarplaninac 3. ZORAN ČIKIĆ (Republika Srpska, BiH) - V FCI Grupa, deo IX FCI Grupe (Boston terijer, Mops) 4. DUŠKO ŠORMAZ - VI, VII FCI Grupa 5. TOMISLAV ČANIĆ (Republika Srpska, BiH) - VIII, X FCI Grupa 6. SLOBODAN NASTEVSKI (Makedonija) - deo II FCI Grupe (Srednjeazijski ovčar, Kavkaski ovčar, Šarplaninac), IX FCI Grupa (Francuski buldog) 7. PANČE DAMESKI (Makedonija) - II FCI Grupa (Cane Corso), III FCI Grupa, deo VII FCI Grupe (Seteri) Organizator zadržava pravo izmene i dopune sudijske liste. Na izložbi se mogu izlagati svi rasni psi koji imaju rodovnik izdat od strane Kinološkog saveza Republike Srbije ili rodovnik izdat od inostranih kinoloških organizacija koje su priznate od Međunarodne kinološke federacije (FCI). Ne mogu se izlagati bolesni, slepi i gluvi psi, visokoskotne kuje, kuje u teranju niti psi čiji su vlasnici pod disciplinskom kaznom KSRS. Ujedljivi psi moraju nositi zaštitnu korpu. Za štetu koju načini pas odgovoran je vlasnik. Razredi pasa: Razred beba (3-6 meseci) Razred najmlađih (6-9 meseci) Razred mladih (9-18 meseci) Razred intermedia (15-24 meseca) Razred zrelih (preko 15 meseci) Razred radnih (uz priloženu potvrdu o položenom radnom ispitu) Razred šampiona (psi sa titulom nacionalnog ili internacionalnog šampiona uz priloženu potvrdu) Razred veterana (preko 8 godina) Odgajivački parovi Odgajivačke grupe Program izložbe: 16.00 - 17.00 Uvođenje pasa 17.30 - 18.00 Otvaranje izložbe 18.00 - 21.00 Ocenjivanje pasa 21.00 - Best in Show Psi koji ne poseduju propisanu potvrdu o vakcinaciji protiv besnila i potvrdu o zdravstvenom stanju, neće biti pušteni u u izložbeni prostor. Svaki pas se pojedinačno prijavljuje i mora biti svojina izlagača. Upisnina: Upisnina za svakog psa (u jedan od navedenih razreda) iznosi 1800 dinara, za svakog narednog psa istog vlasnika 1500 dinara. Upisnina u razred beba, najmlađih i veterana je 1000dinara. Prijava za inostrane izlagače je 35 eura po psu. Za upis u razred odgajivačkih parova i grupa, kao i za junior handling prijava je besplatna i podnosi se u kancelariji izložbe do 21h na dan izložbe. CENA PRIJAVE ZA DOMACE RASE 1000 din (svi razredi). ZADNJI ROK ZA SLANJE PRIJAVA 15.08.2019. (nema produžetka) Uz prijavu kao dokaz o uplati priložiti kopiju uplatnice. Uplate vršiti na žiro račun Kinološkog društva "Smederevo" : 205-207907-77 sa naznakom "za izložbu pasa". Prijave poslati preporučenom poštom na adresu: Kinološko društvo "SMEDEREVO", Josipa Ivankovića Joce 40, 11300 Smederevo Prijave slati na e-mail: cacibsmederevo19@gmail.com SVIM IZLAGAČIMA JE OBEZBEDJEN BESPLATAN PARKING. MOGUĆNOST KAMPOVANJA!!! INFO NA TEL: +381 64 8476515 - Bojan +381 64 2626085 Miloš KORDINATE SMEDEREVSKE TVRDJAVE: 44.66860, 20.92920 N44°40'6", E20°55'45" tel: +381 64 112 43 20 e-mail: info@bane-povodnici.comweb: www.bane-povodnici.comFacebook profil: BANE PovodniciFacebook stranica: BANE Pet Equipment Instagram: bane_pet
 19. Earlier
 20. lauramcmann1221

  Civava

  Trebali biste to odvesti veterinaru. Liječnici će liječiti i propisati lijekove
 21. Zoia's Human

  Velike razlike u tezini stenaca

  Pozdrav svima! Januara 2017. sam u Radnickoj ulici u Novom Sadu pronasla promrzlo stene koje je izgledalo kao rasan pinc od nepuna 2 mjeseca. Kasnije se ispostavilo da je "skoro rasna", pa vjerovatno zato i izbacena na ulicu. Na pinca lici po svemu (temperamentu, gradji, podignutim usima, obliku glave, boji) sem sto ima oko 5,5 kg, malkice duzu ridju dlaku koja je na plecima i u zoni repa blago prosarana crnim. Kako sam igrom slucaja dobila psa nevjerovatnog karaktera, izuzetno poslusnog i psa koji mi je razbio predrasude prema sitnim rasama (od rodjenja sam u kontaktu sa velikim psima), odlucila sam da joj dozvolim da ima jedan okot, odgajim stenice sa maximalnom ljubavlju i poklonim ih ljubiteljima pasa iz svoje okoline. Izbor je pao na sitnijeg cistokrvnog pinca (oko 4kg) koji nije nervozan i uopsteno ima dobar karakter. Uparila se s njim 11.5. Nedelju dana kasnije, 18.5. u parku smo upoznale vlasnicu takodje cistokrvnog pinca, nesto krupnijeg (oko 6kg), prelijepe gradje i drzanja. Misleci da ce ga odbiti i da joj je period ovulacije prosao, bila sam malo opustenija i ona se uparila i sa njim. 5 stenaca je rodjeno 16.7. i od starta su razlicite velicine. Medjutim, ta razlika se vremenom povecala i danas iznosi 1223gr, 1150gr, 884gr, 893gr i 695gr pa ne znam da li bih trebala da odvojeno hranim najmanje stene? Da li su u granicama normale te tezine za pinceve stare izmedju 3 i 4 nedelje? Od kako sam ih ocistila od parazita (21.dan) dajem im u par manjih obroka svezu mljevenu junetinu, ali to najmanje stene jede i mesa manje od ostalih i cesto i odbija, kao sto je to slucaj danas, pa ne znam da li bih trebala da brinem. Da napomenem jos da granule nece da jedu, ni natopljene mlakom vodim, ni jogurtom. Unaprijed hvala svima, Milica
 22. Dicevski

  Sarplaninac - 107.deo

  Posle duzeg vremena eto da da napishem nekoliko rechi shto se tiche Kinoloshkog rada na nivo svih drzava pa i odgaivacha ove nashe plenmenite rase Sharplaninac ! godinam lutajuchi po prelepih planina streo sam raznih primeraka ove plemenite rase koi su bili u Tipu rase ali nazalos oni su ostali lepi samo za sebe, poshto sam tako rechi neki shahista na nivo prvo kategornika svatijo sam da u Shahu moz da budesh entelegentan do nad prosechne granice ali che dochi momenat gde chesh da stanesh i morachesh u rukama da uzmesh Botvenika, pa da nauchish otvaranja , Kraljev gabit, Damin gambit, Karokan, kareljeva indika i td. tako sam hteo ovim da povuchem paralelu shto se tiche Sharplaninca, to ide na istom principu, ti mozesh da prarish sa ovim sa onim, ali na kraju chesh da stanesh i da ne srtignesh nikud, jer dalje nastavlja Kinolog. mi imamo Kinologa Obrada Djokica i neznam koi drugi tamo amo,medjutim nismo ga iskoristili shto se tiche ove nashe plemenite rase,neshto smo malo pomakli nema vishe onih zvalavih, lihvatichnih Sharplaninaca ali tako rechi u svi drugima nazirese Kavkazci i primesi neke druge rase, zato nam je rasa tamo gde jeste, shto se tiche edukacije Sudija ne odrzavaju se seminari gde treba da se pokazu svi Tipovi glave Sharplaninca a i Anatomski izgled Sharplaninca, odrzala se jedna izlozba u Skoplju na kojoj je bilo samo izvornih Sharplaninaca organizovao je klub Zlateta Nastevskog a pozvao sam da sudi Nebojsha Bjelica koi je odlichno otsudijo i pokazao da pozjnaje pravog Sharplaninca, ali drugog za sad ne vidim osvim Nenada Malovica koi u srz pozaje i planinske i urbane Sharplanince, jesen evo namo polako dolazi stime dolaze i izlobede, daj neshto promenimo da postavimo prave ljude na pravo mesto a to verujem da Bratimir Bjelica moze, jer rasa nam ode u nepovrad, pozzdrav Dicevski nastaviche se
 23. Sava

  Tablete za parazite i gliste

  Čiato da pomenem kako je slučajno otkriveno da je nextgard koristan u lečenju demodexa. Zapravo demodex se samo zalečuje koliko sam shvatio.
 24. witch

  Tablete za parazite i gliste

  Crevni paraziti (narodski gliste i pantljičare) nisu toliko problematični i ni ja ne praktikujem da čistim pse svaka tri meseca (kao što je nekad davno bila preporuka). Dajem im povremeno, kad se setim, recimo svakih 6-8 meseci. Protiv njih su tablete uglavnom na bazi prazikvantela (neke imaju i kombinaciju sastojaka). Srčani crv o kojem @Berna22 priča je sasvim druga priča, prenose ga komarci i jako je gadan kad se pokupi, teško se leči i oštećuje srčani mišić. Milprazon tablete o kojima ona priča sadrže milbemicin oksim koji ubija mikrofilarije (početni oblik srčanog crva, mali crvići u krvi) i tako štiti psa, tj. nikad se neće razviti odrasli oblik crva ako se redovno daje a to je jednom mesečno. Ove tablete sadrže i prazikvantel pa htela-ne htela davanjem ovih tableta se pas čisti i od crevnih parazita. Spoljni paraziti (buve, krpelji ali i demodikoza, šuga itd...) od njih štite ogrlice kao što je foresto koju je koristio @Sava ili scalibor, ampule tipa frontline, fypryst ili tablete tipa nextgard i bravecto. Razne ampule, ogrlice i tablete imaju i različite sastojke, nekima su jedni efikasni a drugi nisu. E sad postoje razne kombinacije tipa nextgard spectra (buve+srčani crv), ili već pomenuti milprazon (srčani+crevni paraziti) itd... Koliko često, koju zaštitu i protiv kojih parazita će te davati morate da odlučite u skladu sa vašim uslovima, recimo ja od glista ne čistim pse često, psi su u dvorištu su, ulaze u kuću, u šetnji ne gutaju sve što vide ali da imam "ekonomsko dvorište", stoku, živinu i terijere koji ćapaju miševe i pacove na dnevnoj bazi itekako bi im redovno davala tablete za gliste. Tako i za buve i krpelje štitim redovno ampulama (nešto ne volim tablete)+prskam dvorište jer komšije oko mene ne vode puno računa, njihovi psi su često pušteni, dolaze nam pred dvorište buva i krpelja ima na izvoz ali ovaj moj sistem nije zakazivao do sada. Što se tiče srčanog crva u području sam neke srednje ugroženosti, tablete ne dajem jednom mesečno ali redovno testiram ali što kaže Berna, da sam u Borči drugu bi pesmu pevala i psi bi mi gutali milprazon svakog meseca. Tablete koji sadrže neki sastojak protiv srčanog crva NIKAKO ne davati pre nego što se odradi test jer ako je pas zaražen odraslim jedinkama može biti baš gadno. Dakle test (uglavnom na proleće) pa se daju tablete tokom leta pa se na zimu prekida (ili ne zavisi kako vam odgovara) pa test na proleće pa opet tablete. Ako se nije prekidalo tokom zime sa tabletama test ne mora da se radi. Niste nigde naglasili za koje tablete protiv kojih parazita pitate da li da dajete svaka tri meseca pa mislim da nastaje zabuna. Bitno je i naravno koji je pas kratke/duge dlake, gde je unutra/napolju, gde živite, da li ste pored reke, šetate li kroz šumu...
 25. Dicevski

  Sarplaninac - 107.deo

  Sharplaninec sa Makedoskih prelepih planina..............................................
 26. Eleven

  Civava

  Bas zbog te upale sam mislio da je parim, jedino zbog toga jer se smanjuje vjerovatnoca od upale ili je uopste nece biti. Takvu sam informaciju dobio i rijesio sam odje da pitam. Sad me interesuje da li pametno sad da je sterilisem? Hvala na objasnjenju.
 27. lea1

  Tablete za parazite i gliste

  Da li treba slepo davati svaka tri mjeseco protiv parazita i glista tablete ili proveravati stanje i po potrebi? Apsolutno ga treba testirati svake godinu dana, i cesce, ali za svaka 3 mjeseca ovih tableta nisam siguran.
 28. Sava

  Tablete za parazite i gliste

  Ne osporavam. Već godinu i po nemam psa pa i ne razmišljam o tome. Dok sam šetao kerušu sa Forestom znao sam da nije zaštićena od komaraca, ali sam pazio kako i gde vodim pa nije bilo problema. Trenutno šetam šnaucerku na istim stazama i vlasnicu sam samo pitao da li je zaštićena i rekla mi je da jeste. Sreća je da komaraca i nema u vreme kada ja idem, a to je po najvećoj vrućini.
 29. witch

  Civava

  Ne moraš da je pariš, ne vidim ni zašto bi morao. Ako želiš da je pariš onda bi to trebao biti proveren pas, priplodanjak, zdrav, ocenjen pozitivno, uporediš pedigre tvoje kuje i mužjaka a ne da se dovodi redom nekoliko pasa. Generealno kuje mogu dobiti piometriju (upalu materice) ali se ovo dešava i kod kuja koje su parene ali u neznatno manjem procentu. Jedini način da se spreči piometrija je sterilizacija (jer ako nema matericu nema ni šta da se upali). Moja kuja NO je dobila upalu sa 11 godina, srećom uočeno je na vreme (+ ja nisam neko ko čeka par dana da vidi da li će psu biti bolje pa da tek onda idem kod veta) pa je tad sterilisana i doživela je 13-tu godinu. Neko praktikuje da kuje steriliše sa 8-9 godina jer što su starije veće su šanse za dobijanje upale (mada je dobijaju i mlade kuje). Svakako je izlažete većem zdravstvenom riziku dovođenjem raznih mužjaka (ako su neproverenog zdravstvenog stanja, tj nemaju urađene briseve) na parenje nego da je ne parite.
 30. Dejan.Paracin

  CACIB KRUŠEVAC 13.10.2019

  16. CACIB Kruševac, nedelja 13.10.2019. godine na izletištu SLOBODIŠTE. Početak ocenjivanja u 10.00 sati. Prijave se primaju do 10.10.2019, godine na mail: cacibshowkrusevac@gmail.com. Sudije na izložbi: Dragan Krstić FCI grupa I i FCI grupa II Nebojša Nedeljković FCI grupa II i FCI grupa IX Zoran Ćurčić FCI grupa III i FCI grupa VIII Mirko Marković FCI grupa IV i FCI grupa V Stevan Simonović FCI grupa VI Vojkan Mišljenović FCI grupa VII i FCI grupa X Informacije Slavko Cakić +381691459345 Uplata za svakog prijavljenog psa 1500,00 dinara. Na dan izložbe uplata po psu 2000,00 dinara. Za strane izlagače uplata po psu 30 e. Colonnello d.o.o. sigurno vraća ženama osmeh na lice. Dejan +381638297402
 1. Load more activity