Sign in to follow this  
marijica

Pas grize svoj rep

Recommended Posts

Moj rot ima neki cudan problem sa repom... Stalno ga grize i lize. Ja sam pokusala da vidim sta je i cini mi se da nema nista mada mi on ne da da ga pogledam jer ga boli koliko god ja bila nezna. Najcudnije je sto on normalno dize rep i mase sa njim. Sta bi moglo da bude u pitanju? Hvala unapred na odgovoru!

Share this post


Link to post
Share on other sites

uh poznat problem, da ozivim staru temu, ako ste vi resili to, mozda ima neko ko nije pa neka procita. Ja sam dobio kuju NO sa njenih nepunih godinu dana starosti u malo losijem psiho / fizickom stanju. Tada nisam znao nista o psima, malo sam se raspitao i neki clanovi foruma su mi pomogli u vezi toga.

Jurenje repa moze biti zbog buva, one umeju da se nakupe u repu, ne znam zasto ali valja to proveriti.

Moze biti i anus, neko je vec pomenuo to pa da ne ponavljam isto.

Treca mogucnost i veruj mi ona najgora je psihicki poramecaj. Najcesce krene iz dosade ili nekog drugog razloga gde pas ponavlja tu radnju jurenja repa, jos veci problem je sto u pocetku ovo nije tako ucestalo i ne predstavlja problem pa vlasnik psa i ne reaguje nesto posebno (vlasnik kome je to prvi pas obicno). Stvar se razvija i pas pocinje sumanuto juriti rep, pri tom laje na njega i napada ga na razne nacine.

Ja sam ovo resio vrlo lako (ali trebalo mi je vremena da dodjem do toga), znaci svaki put kada to radi moras mu skrenuti paznju da to ne radi ili ga na neki drugi nacin odvratiti od te radnje (ja sam zaplasio kuju metlom, neki ce mozda reci kako to nije dobro ali u svakom slucaju je bolje nego da ona sama sebi unisti rep), mozes mu staviti i onaj fisek oko glave, znas ono sto lici na lampu, to se koristi da pas nema pristup ranama ili slicno i primenjivo je i kod problema sa repom. Kod mene je slucaj otisao tako daleko da je kuja imala otvorenu ranu na repu, cim sam to primetio krenuo sam sa strogim nadzorom i cestom upotrebom metle, nisam je udarao metlom vec sam samo podizao metlu i zamahivao, izgleda da se za strah od iste pobrinuo prethodni vlasnik ali ne zelim pricati na pamet o onome u sta nisam siguran tako da to necu tvrditi, mozda se pas po defaultu plasi metle, to sada nije ni bitno.

Znaci samo uporno dok ne batali rep, posle ce ti svanuti...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gost
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this