Recommended Posts

Pozdrav svim clanovima foruma, nov sam ovde.. Pa da pocnem, pre 3-4 dana sam uzeo stene Americkog staforda, sada ono ima mesec i koji dan, jer je kuja bila bez mleka i bezala je od njih zato smo svi preuzeli pse. Posto nikada nisam odgajao stene, hteo sam da zatrazim pomoc kod vas ovde.. Bio sam do veterinara on mu je dao neki sirup i ocistio ga od buva.. Za hranu mi je rekao da mu dajem mleko i granule 3-5 puta dnevno.. i krajem meseca da dodjem na vakcinu (Nije bio nesto recit) pa bih hteo da saznam malo vise... Znam da je pas jako mlad zato mi je neophodna pomoc malo strucnijih ljudi od mene... 

Kako bi ste mi preporucili da ga hranim, da li je dovoljno to (mleko,jogurt i granulice)?

Pas nece da pije vodu uopste, da li je to normlano kada je ovako malo ili moram nesto da preduzmem?

I da li je dovoljno da ga drzim u povecoj kutiji dok je ovako malo ili da mu napravim veliki prostor u kome moze da boravi?

Unapred hvala na svakoj pomoci,savetu..iwsgfjk.jpgH8PWVGN.jpgmK4PJVw.jpg

cARkTsN.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo, bitno je da saznate kad je tacno ostenjeno, tj. koliko je tacno staro.  Uz to, pitajte coveka od koga ste uzeli cime je on hranio stenad kada kuja nije imala mleko. Stene ne bi trebalo da prelazi naglo na drugu vrstu ishrane. Sacekala bih sa tim jugortom ako nije dobijalo. Postepeno bih ga dodavala. 

Tako malo stene trebalo bi jos da ima i mlecne obroke, pa nabavite u pet shopu ili kod veta tu industrijsku zamenu za mleko kuje. Shodno uzrastu steneta. Zaboravite na kravlje mleko ono sto mi pijemo, jer se kada covek treba da odgoji stene siroce ili kuja nema mleka ranije dopunjavalo u to mleko po posebnoj recepturi. Da vas ne zbunjujem, posto ima da se kupi bas za stence. 

Evo vam najkrace jedno malo uputstvo. 

http://www.vet-praksa-bojanic.com/index.php/ljubimci/uzgoj-stenaca

http://www.vet-praksa-bojanic.com/index.php/ljubimci/stenci-sirocici

Nabavite mu neku manju, nizu cinijicu. 

Kartonsku kutiju ja ne volim da vidim, a ispravice me znalci rase ako gresim, posebno kod amstafa koji je loptica skocica i pentrac, ako krene da se pentra da preskoci iz kutije, moze ga povrediti karton, ne bi covek ako se nikad u zivotu nije posekao na papir, verovao koliko je ostar. Meni je daleko manje stene a rasa nije pentracka u jednom trenutku, jedna mala bezobraznica tako pokusala da izadje iz kotilice. 

Sklepajte neku drvenu kutiju, jedna strana otvorena i cebence jastucic da mu bude udobno i meko. Stenad obicno ne piske i ne kake u tom malom prostoru gde spavaju. Ima da se nabave i ograde za stence, tako da bas ne ide po celom prostoru koji moze biti za stene opasan, ako nista drugo kablovi a stenad vole da grickaju ili cvecke koje su otrovne za pse a mi ni ne znamo. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo štene ima 30-35 dana, ne više.

Granule za štence zmrvi i potopi u mlaku vodu, a poželjno je da u jedan odrok dbevno ubaciš i jogurt, NIKAKO jravlje mleko, dobiće proliv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nabavi neku gajbicu pa nabacaj stare krpe ili stare pamučne stvari, karton će uskoro početi da cepa u konfete...

Edited by zmanic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Registruj novi nalog

Prijavite se

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now