Stefan1994a

Pas nece u kucicu.

Recommended Posts

Imam zenku sarplaninca staru dve godine. Drzim je napolju zavezanu I ima normalno svoju kucicu. Naravno pustam je da se istrci po dvoristu setam je itd. Problem nastaje kada pocne da pada kisa, ona izadje napolje I samo stane dok kisa ne prestane da pada I onda nece da udje u kucicu iako je unutra suvo vec stoji u blatu I po nedelju dana sve dok se blato ne osusi I cvili I zavija. Sve sam pokusao da je ubacim unutra ali bezuspesno odmah izleti napolje I sve po starom. Kako da he nateram da po kisi bude u svojoj kucici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda joj smeta dok kisa udara po krovu kucice pa zato izlazi, ali je cudno to ponasanje i nakon sto kisa prestane da pada..

Valjda ce ti neko sa foruma pomoci, ali svakako bi trebalo da napravis neku nadstresnicu. Mislim, nije normalno da ti pas kisne napolju, da je pustena sama bi nasla neki zaklon. I divlje zivotinje se sklanjaju od kise.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, 123456789aaaaaaaaa said:

 

Taj problem jedino mozes da resis da ogradis kucicu odnosno da imas boks koji ce imati krov.

I meni je ovo prvo palo na pamet kao rjesenje. Box i to nakriven. Ili jednostavno natkrijte taj dio gdje dopire lanac. I tavite paletu ispred kucice, pa samo taj dio natkrijte.

Gadnije je to sto stoji ili sjedi u blatu, nego sto kisne. Sarcu generalno ne smetaju vremenske nepogode, posebno ako se krece, ali vlaga s nogu (eto sto rekoste blato)  ce lose uticati  na zdravlje. Da je pas slobodan, ne bi u blatu bio, sam bi se sklonio.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Registruj novi nalog

Prijavite se

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now