Sign in to follow this  
lea1

pas se boji transportera

Recommended Posts

U pitanje je Cane Corso 6g, zenka.

Kupio sam transporter, ranije se nije susretala s njim. Ali se boji da udje u njega, probao sam sa hranom, igrackama, da ja udjem, jednostavno se boji i ne ulazi unutra.

Da li imate savete da udje unutra?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakav je transporter? Je li onaj gde moze da se skine gornji deo? Ako jeste, mi smo ucili tako i naucili vrlo brzo stene. Skinuli taj krovic i hranili u njemu, tj. tamo postavili ciniji sa hranom i vodom a na plastiku dole stavili prostorku da se ne kliza. Pa kad je islo a vrlo brzo je islo da jede pije i spava tamo, onda smo stavili gornji deo krovic, ostavili otvorena vrata. 

Doduse svako malo stene je jos siroce tupson naivno a odrasli pas vec ume da procenjuje pa i da bude nepoverljivije prema nekom takvom predmetu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neka bude u blizini transporter i neka se navikne da je na jednom mjestu transporter, da postoji.  Ne forsirajte je da udje unutra. Ubacite porciju s hranom (granule najbolje, jer ih je lako ocistiti) i odmaknite se, ignorisite.... Kad ogladni, trazice hranu, naci ce je u transporteru. Ne stavljajte veliku kolicinu, nego malo, da pojede brzo. Ako stavite mnogo, strah nece dozvoliti da sve pojede, a nije poenta da izadje dok ne pojede.  Kada pojede,  neka sama izadje i seta. Ciniju ostavite 15tak minuta jos u transporteru, pa onda izvadite.  I par puta tako. Ne forsirajte je, pustite neka sama izvidi i udje u transporter.

Znaci, to mora ici postepeno. prvo da ulazi, izlazi, i da je to sve povezano s necim sto voli. Zatvaranje vrata ide tek poslije, a i to postepeno.

Srecno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Registruj novi nalog

Prijavite se

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this