Passion Seeker

Spavanje u krevetu

Recommended Posts

(rofl) , znači, mužjaci ne bi trebali da budu u krevetu a ženke bi možda I mogle ?

Moje mišljenje je da je psu krevet primeren isto kao I čoveku da legne u kućicu / box.

Ima pasa koji bi svoj boravak u krevetu zloupotrebili.

Ja mom ne dozvoljavam. Lični problem je što u stanu imam I 2 mačke koje spavaju kod supruge u krevetu pa onda pas ljubomoran, hoće I on tamo.

U svoj krevet ne puštam nikoga ..... (party).......FUJ  ! PIS  ! MARŠ !

Share this post


Link to post
Share on other sites

U onoj meri u kojoj pas ne koristi to da umisli sebi da je njegovo mesto nesto vise u porodicnoj hijerarhiji no sto mu psecim pravom pripada.  Muzjak, zenka, svejedno. I zenke umeju da budu hijerarhijske penjacice.

Znaci, ukoliko bez ikakvih problema mogu psu da kazem da sidje dole, da se smestim ili ne smestim, svjedeno, ali pas bez pogovora, sasvim normalno i rado poslusa, onda moze. Ako imam zlopogledno znaci potencijalno jedno drsko i bezobrazno stene, onda ga radije gore ne pustam jer to sto ga nekuda ne pustam koristim da nenasilnim putem gradim svoj autoritet.  Posle, kada je vec zreo pas, kad smo uspostavili nas ispravan odnos,  onda ga eventualno pustim. Narav se tu pokaze, jer kujka koju sam pustila tek sa osam godina, umesto kao ostale pristojno da lezi u uglo kreveta ili sa strane da ostane mesto za ljude, ona je zurila da se nadje u krevetu prva i da ga zalegne popreko da niko ne moze da se opruzi i naspava. Povukla bi se na komandu na svoj deo kreveta, ali eto, moralo je na komandu. 

Obzirom da, videla sam po nekom drugom postu, vi imate tek pre par dana usvojenog psa,  odraslog pita, lepo vi njemu nabavite dekicu, krevetic, kavez na koji cete ga polako navikavati kao na njegovo mesto i kucicu slobodicu. I insistirajte na tome. A svakako dosledno radite osnovnu poslusnost. Sa psima muzjacima nemojte se zezati, moze da bude igracka placka.

Pa posle, za jedno tri meseca, pola godine, godinu dana kada ispliva na videlo sta ima ako ima od problema iz prethodnog zivota i vi sagledate kako vam funkcionise odnos, poslusnost, prirodni vas autoritet, onda ga posle pustite u krevet. 

Takodje vodite racuna da se usvojeni pas ponasa nesto drugacije prvih 14 dana do mesec dana  u novom domu, uprepodobe se dok ne prokljuve kod koga su to dosli i koga kako mogu da zeznu da oni radi sta oni hoce (lmao). Salim se, ali tih prvih 14 do mesec dana jeste period kada se pas orijentise kakva su sad nova pravila, sta se moze sta se ne moze. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene je dozvoljeno. Uglavnom spava u krevetu u toku dana i ujutru, uvece kad ja legnem da spavam ako je on vec u krevetu sam se premesti na svoje mesto i tu je do ujutru. Pre nego sto je smeo da se popne morao je da nauci sta znaci sidji (sistemom nagrade i nista drugo) i u njegovom slucaju da krevet ne sluzi za igranje. 

Spomenuo si na drugoj temi da ti je svuda laminat, mozda da probas i stavis tepih barem na deo sobe dok se on ne opusti i navikne na klizave povrsine.

3 hours ago, Pitagora said:

Moje mišljenje je da je psu krevet primeren isto kao I čoveku da legne u kućicu / box.

Nasmeja me ovo jer moja necaka od 2 godine najvise voli da se igra u Danteovom boxu tako da svako malo bude scena-ona se igra i lumpuje sa boxom, a pas spava na kaucu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не спава у кревету из практичних разлога. У периоду када се хаскији не лињају (два месеца у касну јесен док су штенад) свакодневно накупим пуну шаку длака у соби у којој он апсолутно нема приступ. Да не причам шта је тамо где борави. Даље хаскији се купају два пута годишње, и иако је он чист (спадне све са спољашње длаке) није толико чист (и ми бришемо ципеле па у кревет не улазимо у њима). И, мислим, ипак најважнији разлог што је њему толико вруће да неће ни на простирци да спава него бира плочице :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas se boji laminata,ide unazad cesto jer se pri okretanju kliza..Zatim uplasi. Na krevet ne pokusava da se popne dok ga ne zovemo. Ali ga je malo teze spustiti posle mazenje . Nocu spava na cebadima koji su mu na podu,i koji su od prvog dana njegov krevet. Poceo je da se odaziva u setnji jer smo ga nagradjivali kolacicima u startu. Mada je tvrdoglav kada nanjusi nesto ,samo se ukopa. Inace je divan pas,nevidjena maza . Pri hranjenju ga teramo da ceka na obrok, sedi i ceka dok mu ne kazemo da sme da pridje posudi i jede.  Za sada je uvek bio poslusan kad je to u pitanju. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gost
This topic is now closed to further replies.