Joxily

Ostavljanje psa samog u toku radnog vremena

Recommended Posts

Dobar dan dragi forumaši,

ja sam novopečena vlasnica jedne devojčice mešanca. Stara je oko 2,5 meseca, i danas nas čeka prva vakcina. :)

Udomili smo je sa ulice bukvalno. Ona ej dobra i mila, narav joj je predivna, i jedino kada je malo nemoguća je kada gricka - svoj kanap i igračkice su u redu ali papuče voli najviše. Elem, danas je ostavljena prvi put sama na duži vremenski period. Dobra stvar je što moj muž radi naizmenično pre i popodne pa će tako zapravo biti sama  duže samo 10 dana mesečno.

Juče smo je ostavili na sat vremena samu namerno da vidimo kako će da reaguje i  nije bilo problema, kad smo se vratili mahala je repom, igrala se i sve po redu. Mene brine što je danas sama prvi put jako dugo. Šta mogu da očekujem? Kako da joj ublažim to kad se vratimp? Kako inače da joj ublažim to ostajanje same? Mi smo joj sve ostavili, igračkice (čak sam žrtvovala i papuče jer će je to dosta usrećiti) vodu, klopu, i uključili smo tv da ne bude tišina. Imate li neki savet za nas za ubuduće, kako da joj to učinimo što je prijatnije moguće (znam da nije prijatno nikako, ali bar nešto).

 

Hvala puno na raszumevanju i odgovoru.

 

Jovana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo Jovana,

Čestitam na novoj drugarici (može slike ako nije problem:) )

Ja radim od kuće, tako da Aris ne ostaje često i dugo sam. Kad moram da ga ostavim na duže dobro ga izmorim napolju (duga šetnja, vitlanje po parkiću i sl), pa se izigramo u stanu, još jedno pipi i kaka napolju i onda obično prespava veći deo vremena. Ostavljam ga zatvorenog u hodniku između soba, gde ne može da napravi veću štetu, a što je još važnije ne može da se povredi. Ostavljam igračke, vodu i pelenu (ne treba mu više, ali za svaki slučaj, ima 5 meseci). Hranu ne. Jedino nešto za glodanje. Ili one veeeelike presovane kao kosti ili napravim onu igračku kad iz flaše kroz malu rupicu ispada samo po jedna granulica.  

Ne ostaje sam duže od 5-6 sati. Eto, bar nešto dok ti se ne javi neko sa punim radnim vremenom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Registruj novi nalog

Prijavite se

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now