Sign in to follow this  
Followers 0
Čeda2017

Kako naučiti psa da ne uzima hranu sa stolova?

2 posts in this topic

Kako naučiti psa da ne uzima hranu sa stolova? i kada nikoga nema kod kuće.

Jel pomaže ona fora da se parče hrane poveže sa posudom punom limenki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam za tu foru ali to je ocigledno sistem soka, hoce hranu a ono cap neprijatan zvuk a mozda i limenke po nosu.

Sistem soka moze da upali kod pasa ali ne mora. Meni je upalio da mi ludo bolesno sano duso stene ne kevce ne dere se non stop dok ceka hranu, dok je pripremam zato sto je upala u svoju rodjenu ciniju sa vodom i prevrnula je na sebe. Nisam ja primenila sok, nego ono samo, upalilo je, ali nije moralo. 

Psa nauciti da je njegova hrana iskljucivo u ciniji i ljudskoj ruci. Znaci nema sa poda, ne da kupi otpatke, kao sto vidim na nekoj drugoj temi gde ste pitali za psica koji smugne iz igre preko ulice ili blizu ulice da se nalovi i nazdere otpadaka (plen). 

Uiciti ga i nauciti prvo naravno kad je covek kod kuce. Simulirati situacije kako bi vlasnik mogao i da pohvali i da opomene. Kad to utvrdi dok je covek kod kuce, zapoceti dalje vezbanje kada vlasnik izlazi iz prostorije ali jos uvek vidi psa i moze da opomene. A onda ako se kontrolise pas i kada je covek izasao, otvorena vrata tu je blizu, moze da proba da ga ostavi na kratko sa hranom na stolu i da mu nesto zamanije, ukusnije ako ne dira to. Nagrada za to kad ne dira treba da bude za psa na hijerahiji nagrada na visem stepenu nego hrana koja je ostavljena na stolu. 

I kao engleski travnjak, zaliva se zaliva se, vezba se pas vezba se, tako 100, 200 godina i eto ga, nevidjeno zelenilo od travnjaka. Salim se, ali precice, cake, trikovi, carobni stapici obicni u vaspitavanju i obuci pasa ne daju pouzdane rezultate. Samo temeljno, dosledno, strpljivo, ponavljanje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Registruj novi nalog

Prijavite se

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0