martin nl

Members
 • Content count

  196
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About martin nl

 • Rank
  Member
 1. Akademija za pse tragače i zaštitnike

  Belgijski ovčar (malino), Njemački ovčar i Holandski ovčar u upotrebi kao servisni psi (police, military, security ...) sve ostalo su zanemarivi izuzeci od ovog pravila.
 2. Psi za zastitu i cuvanje

  Novi kandidati za k9, Holandski ovčari iz stare knpv linije gdje se još može naći primjeraka vis.kvalitete Štenac 4 mj. sa odl. genetskim potencijalom za track/aport , u fazi promj. zubala visok nagon ( odl jak grip na metal i kod statičnog držanja pun adrenalina i extra posesivnost). Nažalost raspon genetike je vrlo velik , jedan dobar dio odgovara samo za sport i pet dog psi za čuvanje .
 3. Čuvanje objekta, napad i odbrana

  Ako ima urođene (genetske) predispozicije , instinkt za obr.teritorija ,temperament, dodatna obuka nije potrebna . Za funkciju zaštite kao kućni ljubimac sasvim je dovoljno da ostane na nivou prevencije ,kao alarm (upozorenje lavežom) i tzv."body language" znakovima jasno dade do znanja da štiti teritorij. Ono na čemu treba poraditi je poslušnost/kontrola kako u svom teritoriju tako i izvan (u šetnji) . Neki testovi upada u dvorište isključivo ako to može odraditi stručna osoba specijalizirana za tu vrst procjene i da poznaje pasminu o kojoj je riječ, neko nestručan može samo iritirati psa preko ograde ,vi nećete iz toga saznati ništa o karakteru psa a i na psa može negativno djelovati .
 4. Malinoa

  Kratak promo film spomenutog centra sa kojim traje suradnja od 2007 g. Centar sa svj.reputacijom i prava adresa za kupnju/prodaju radnih pasa.Dobar dio stečenog znanja odnosi se na zajednički rad i razmjenu isustava sa zaposlenicima centra.
 5. Malinoa

  Broj od 500 mal. ništa posebno kad se uzme u obzir 27 g. rada u raznim segmentima koje sam naveo. Ove god.se navršava 10g. suradnje sa policedog centrom iz Holandije , to što radi jedan takav centar to su već brojke za respekt ..Njihov glavni tester je do sada testirao i trenirao preko petsto tisuća pasa , svaki mj. iz centra se isporuči min. 150 -200 kom.po svijetu.
 6. Malinoa

  Definitivno malino se nametnuo kao pas br. 1 u kontekstu rada i to širokog spektra po kvantiteti i kvaliteti . Kao ljubimac može sa odg. temperamentom . Danas je na sceni specijaliziran uzgoj (krvne linije) , ovisno o disciplini , jedino tako se može postići optimum(sportaš na terenu,policijski handler u svojoj branši itd..) i iskoristiti potencijal koji je na raspolaganju kod pojedinog primjerka. U svojoj praksi radio sam sa oko 500 malinoa u razl. disciplinama u svojstvu handlera-trenera,voditelja kurseva , markera , testiranja za polic.dog centre..) Iz tog iskustva je onda moguće steći uvid koje su to specifičnosti u uzgoju koje nam kasnije koriste u traženju određenog tipa za određ. disciplinu i svojim angažmanom kroz treniranje dati svoj doprinos.
 7. Malinoa

  Jasno da je moguće, malino iz današnjeg uzgoja je pored toga bitno stabilniji ima puno tzv. "soft" pasa (i previše) koji su super socijalni , nisu nervozni i plus toga low drive psi tako da su primjereni kao k.ljubimci za vl. sa prosječnim znanjem . Čak i u specijaliziranim uzg.(knpv) u jednom leglu mogu se naći primjerci sa temperamentom koji zadovoljava vis. standarde za rad kao i primjerci sa temperam. za k.ljubimce ili rekreativno za neki tip sporta i sl.