Rotfrajla Lili

Members
 • Content count

  50
 • Joined

 • Last visited

About Rotfrajla Lili

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

287 profile views
 1. Belissima Rea

  Mnogo mi je žao!
 2. Mehanička kontrola velikog psa

  Hehe...moram da priznam da i to radim! Mahinalno je munem kolenom...gađam obraz pa gde pogodim! Napomenuću da uvek sve prvo probam u nekim benignim situacijama. Na primer, prvi put sam je tako ćušnula kad joj je nešto privuklo pažnju a nije odreagovala na prvo NE.
 3. Mehanička kontrola velikog psa

  @Tiny Što se tiče fizičkog zaustavljanja, kao najbolji metod mi se pokazao onaj koji je forumaš @Mastin1 opisao: staloženost + skraćeni povodnik + bočno cimanje + ozbiljno izdavanje komandi. Da ne bude zabune, nikako ne koristim kratak povodnik, već komotno namotam povodnik oko šake do nekih 20-30cm (kako bi u hipotetičkoj situaciji gde ne uspevam da je zadržim, izbegla upetljavanje) i baš čvrsto uhvatim svaki deo povodnika koji mi pada na dlan.
 4. Povrce

  Krenula sam jutros u kupovinu i naišla na regularni spanać ! Ni decembar nije što je nekad bio!!!
 5. Povrce

  Zahvaljujem na odgovoru. Nešto mi je palo na pamet da joj nikad nisam davala spanać, a kako mi je to palo na pamet u decembru jedini dostupan mi je ovaj baby.
 6. ODGOVORNO VLASNISTVO

  Daću sebi za pravo da Vas ispravim, da ne bude zabune: pola veka!
 7. Povrce

  Da li je neko davao svom psu onaj baby spanać (za salate)?!
 8. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  E ovo je već daleko kvalitetniji vid komunikacije! Konačno jedan konkretan i transparentan odgovor!
 9. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Ma bravo! Kada mi neko tako argumentovano iznese svoju tvrdnju, ne preostaje mi ništa drugo, osim da se počešem po glavi i preispitam svoje stavove! Kao što sam i rekla, želim vam svu sreću, jer je aspekt sreće svima potreban, dok je vama, sa takvom politikom poslovanja neophodan!
 10. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  @PREMIL Hm...moram priznati da je vaše tumačenje propisa u najmanju ruku zanimljivo! Pa neka tako i ostane! Meni samo preostaje da zadovoljno trljam ruke što neki proizvođači (naivčine!) na deklaraciju gledaju kao na podatke čiji je cilj pravilno i potpuno informisanje kupaca, a samim tim „obavezno navođenje svih sirovina“ tumače kao „obavezno navođenje svih sastojaka". U svakom slučaju, želim vam sreću u daljem radu!
 11. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Na žalost, ovaj odgovor nije u skladu sa pozitivnim propisima naše zemlje. Sve što se navodi u proizvođačkoj specifikacji mora biti navedeno i u deklaraciji proizvoda. Između ostalog, obavezno se navode sve sirovine koje se koriste u proizvodnji i to prema opadajućem redosledu količina.
 12. Rotvajler - 7.deo

  Pozdrav i šapa svima!
 13. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  @Sava Iz Vaših prethodnih postova sam zaključila da smatrate da je preventiva bitna i da zbog dobre ishrane svoje keruše niste često posećivali veterinara. Replicirala sam Vam jer sam se sa ovim složila i navela primer kako jedan period loše ishrane može mnogo koštati. Takođe, jasno je da niste pobornik granulirane hrane već prirodne. Iskreno, nisam shvatila da ste baš veliki protivnik granula, obzirom da ih dajete svom psu. Sve velike protivnike granula koje znam ne kupuju ih uopšte.
 14. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Ovo me uvek i razljuti i rastuži u isto vreme! U svakom slučaju, priča je divna i drago mi je da je dečko ipak našao "čopor" kakav zaslužuje! @Sava Kod nas je svaka ušteda na preventivi završila u dzepu veternara! U jednom momentu, pre par godina, muku smo mučili da nadjemo odgovarajuću hranu za psa. Posle desetak isprobanih hrana, na kraju smo kriterijume sveli na "samo da je jede". I tako je izabrala neki krš od hrane. I da, mnogo se glupo osećam što njen izbor nisam povezala sa mnoštvom pojačivača ukusa! Bila sam u fazonu: pa pas je, valjda zna šta je dobro za nju! U početku je sve bilo super, doduše s vremena na vreme je dobijala meso, ali što se granula tiče svima je bilo lepo: pas hoće da ih jede, nema negativnih simptoma a još nisu skupe. Simptomi su počeli postepeno da se javljaju, ali tako neprimetno da ih nikako nisam povezivala sa hranom (jer kao što sam i rekla dobijala je i prirodne obroke), pa sam bila ubedjena da je nešto drugo u pitanju. Da ne dužim, eskaliralo je nakon godinu i po dana takvog načina ishrane i kako to obično biva, svu razliku u ceni sam dala veterinaru. Tako da su me te "nisu skupe" granule koštale najviše. Iskreno, sve granule gledam kao nužno zlo, ali ipak postoji velika razlika u kvalitetu istih. Problem je što cena redovno ne odgovara kvalitetu istih! U nekoliko navrata sam uporedjivala sastave nekih izvikanih i preskupih granula i popuno se razočarala. Međutim, odgovorno tvrdim da granulat na jeftinijoj strani ne znači i jeftin izbor, jer će razlika kad tad završiti kod veterinara.
 15. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Smatram da je suvišno pominjanje strana knjige i katedri. Aj da budemo iskreni i da vidimo koliko nas je izašlo sa fakulteta sa svim znanjem koje nam je potrebno bez daljeg usavršavanja. Činjenica je da naši univerziteti ne prate trendove u stopu, a na pojedincu je da odabere pravac u kom će se dalje usavršavati, ukoliko želi. Svaka struka ima niz pravaca, a svaki pravac opet ima svoje poklonike ili protivnike. Konkretno, mišljenja sam da ukoliko vet odluči da se dodatno edukuje o ishrani pasa, znanje će mu/joj biti kompletnije od znanja onih koji nisu u struci, jer će imati kompletnu sliku kako neka namirnica deluje na jedan organizam, sa svim pozitivnim i negativnim dejstvima. Ali, pod dodatnom edukacijom ne smatram oblačenje mantila sa logom jedne firme i ubedjivanjem kako je baš taj granulat savršen izbor za mog psa. Lično, ne verujem vetu koji hvali hranu koja mu stoji na rafu iza ledja i zato biram da psa ne vodim kod takvog veta. Pa opet znanje/neznanje jednog veta mi ne može biti parametar koji bi vodio u generalizaciju. Evo primer: vet kod koga vodim svog psa je uvek suzdržan kad su granule u pitanju, dakle niti kritikuje niti hvali. Ali, ukoliko ga PITAM za savet, odgovor je uvek: meso!