Aris - sibirski haski

Members
 • Content count

  55
 • Joined

 • Last visited

About Aris - sibirski haski

 • Rank
  Newbie
 1. На капијама свих школских дворишта, или вратима уколико немају ограђено двориште по закону мора да стоји таква ознака. Као и она за забрану пушења. Мало ко их поштује.
 2. Nisam baš sigurna, Aris uspeva da izgrebe zabetonirane kamenčiće. Mislim da je jedini način da ga nekako naučiš da se to ne radi.
 3. Moje najiskrenije izvinjenje.
 4. Dragi SonnyBlack92 najiskrenije ti kažem, uzmi svoje štene nazad i otkači curu. To je jedna razmažena i sebična osoba i takva ti u životu ne treba. Šta bi bilo da joj beba celu noć plače. Jel bi htela i nje da se reši? Ako ti, lično ti SonnyBlack92 budeš rešio da zadržiš to štene, kod sebe, ne kod razmažene kmezavice, ja ću rado da podelim sa tobom svoja nedavna šteneća iskustva. Laik sam koliko i ti, ali sam psa želela LIČNO ja (iako je kao fora kupljen zbog deteta ) i svaki dan učim i učim i učim. Od članova porodice (čopora) se ne odustaje, ni kada plaču, ni kada se smeju, ni kada su bolesni. NIKADA!
 5. Ја о томе. Данас све мање. Паса је све више, људске памети све мање. Ја прва, неискусна с дивљаком грдосијом. Ал читам, учим, читам, учим, трудим се. Већина нових власника мисли да су им пси васпитани и обучени рођени.
 6. На изложбу никако. Ни мојој грдосији није свеједно кад има пуно људи на малом простору. Не прави глупости, али видим да му није пријатно. То режање и кидисање морате да спречите што пре. Ти Tuncay-ини кулер пси постоје само код ње и у бајкама. У стварном животу, на режање пса 99%паса ће одговорити режањем, ма како тај који је први зарежао минијатуран био (из мог искуства). Још бих додала, сад у периоду "лечења" не прилазите "тинејџ" псима. Ти нису чисти ни сами са собом а не са другим псом. Овај мој сваки други дан побудали на нешто што је одувек кулирао, па морамо испочетка све да учимо.
 7. За наше сорте, кажу искусни власници примитиваца, пубертет траје до 3 године (и још коју деценију). Самог никад! Шалу на страну. Мој размаженковић кад је сам до сад никад није копао, али је почео да завија и без месечине. Недавно сам морала да га оставим самог 5-6 сати, пола зграде ме звало да ме пита да ми се није нешто десило, кад он толико кука. "Против" грижења му оставим пластичну флашу напуњену гранулицама са малом рупом да испада по једна. Није глуп, растури флашу, али ипак треба времена, а и копа флашу, а не врата (бетон, бетон, само бетон, па зидове не може). Купила сам у Џамбу јефтину неку куглу, прави звук смешан до бола и има неку рупу где исто ставим грануле, па котрља то по ходнику и скупља растурене грануле. Ти, ако можеш да приуштиш, купи неку од "правих" играака за "менталну стимулацију" да не може лако да је растури. Кад баш дуго мора да остане сам онда му дам и ону веееелику као коску (пресовану говеђу кожу). То ми је страховито скупо, али сам добила од сестре споља, па му дајем у баш, баш специјалним приликама. И наравно играчке његове.
 8. Оооо да. Прући се колико је дуг (а дуг је за сад 67цм од врата до корена репа ) у ходнику између соба где му је иначе место за спавање, па ни обићи га, ни прескочити.
 9. 6 месеци. Промена је наступила дан пошто је заменио све зубе са 5 месеци. Погоршало се још више са тачно 5,5 месеци кад је почео да диже ногу кад пишки.
 10. Ти то о мом Арису причаш? Не само напољу, и кућну канту доживљава као хранилицу. Лепо је научио да стане на папучицу, отвори је, послужи се и уредно затвори. Кад смо скапирали шта ради, почели смо да стављамо фотељицу на поклопац. Сад само не затвори уредно јер оборену фотељицу не може да подигне. Напољу шетња изгледа овако . Убише ме поред канти и мачке, птице, јежеви, ... Мажење? Бацам пасуљ, да ли ће ми дозволити или ће ме ујести. Комшилук напољу мази га ко мачку. Команде послушности ради савршено, чак и напољу. Али само док траје "тренинг". Чим скапира да више "није на часу" као да је други пас, неки неваспитани дивљак. Стога се придружујем апелу
 11. ... написа наша гуру пар постова изнад
 12. Bilo kojim windows pregledačem slika možeš da joj smanjiš "težinu". Msm da se opcija zove kompress ili nešto slično
 13. Mora da bude do 500kb Ti termine "izložbene" i "obične" tigrice su američki. Mi ih još zovemo "prave, australijske" i "američke" (te gmo velike). Iskreno, ja te velike kod nas nigde nisam ni videla. Meni su sve tigrice prelepe. I prepametne. I nikad ih dosta
 14. Zdravo Jovana, Čestitam na novoj drugarici (može slike ako nije problem:) ) Ja radim od kuće, tako da Aris ne ostaje često i dugo sam. Kad moram da ga ostavim na duže dobro ga izmorim napolju (duga šetnja, vitlanje po parkiću i sl), pa se izigramo u stanu, još jedno pipi i kaka napolju i onda obično prespava veći deo vremena. Ostavljam ga zatvorenog u hodniku između soba, gde ne može da napravi veću štetu, a što je još važnije ne može da se povredi. Ostavljam igračke, vodu i pelenu (ne treba mu više, ali za svaki slučaj, ima 5 meseci). Hranu ne. Jedino nešto za glodanje. Ili one veeeelike presovane kao kosti ili napravim onu igračku kad iz flaše kroz malu rupicu ispada samo po jedna granulica. Ne ostaje sam duže od 5-6 sati. Eto, bar nešto dok ti se ne javi neko sa punim radnim vremenom.