Aris - sibirski haski

Members
 • Content count

  113
 • Joined

 • Last visited

About Aris - sibirski haski

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Aris - sibirski haski

  PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Zar usporavanje alavosti kad su u pitanju granule ne može da se izvede onim profilisanim posudama ili jednostavnim ubacivanjem loptica ili činija izvrnutih naopako u hranilicu. :) Izvinjavam se za upad u temu.
 2. Aris - sibirski haski

  PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Zaista sam svim srcem htela da pređem na Premil, što zbog cene, što zbog pospešivanja domaće proizvodnje. Nažalost, zbog poslovne politike Premil firme, ne samo što neću kupovati hranu Premil, nego ni hranu čiji su oni distributeri. Ne želim da kupujem mačku u džaku. Takođe, takav ton obraćanja kao što ima predstavnik Premil firme, ne trpim ni od koga, a posebno ne od nekoga kome treba da dam pare. HVALA NA RAZUMEVANJU!
 3. Aris - sibirski haski

  PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Ja sam postavila pitanje jer su cene slične, navela sam sastave jer se ne razumem, znači pitanje je konkretno, zbog čega je neka od te dve hrane bolja od ove druge. Trenutno koristim drugu hranu dosta skuplju, pa me interesuje kada/ako budem morala da kupim neku jeftiniju hranu za koju od ove dve da se odlučim i zbog čega. NIje mi bila namera da potcenjujem bilo koga.
 4. Aris - sibirski haski

  PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  BRIT Briketi za štenad JUNIOR Medium Breeds Potpuna premium hrana za pse sa piletinom i pirinčem za štence i juniore (u starosti od 4 nedelje do 12 meseci) srednjih rasa (10-25 kg) SASTOJCI: piletina 42% (dehidrirana piletina 23%, prerađevine od piletine 19%) , kukuruz, pšenica, pirinač, pileća mast (konzervisana tokoferolima), pivski kvasac, suve jabuke, hidrolizovane pileće jetre, ulje lososa, biljni i voćni ekstrakti ( 300 mg/kg- ruzmarin, grožđe, kurkuma, citrusno voće i karanfilić), glukozamin sulfat (260mg/kg), hondroitin sulfat (160mg/kg), manan oligosaharidi (150mg/kg), frukto oligosaharidi (100mg/kg) i ekstrakt juke (80mg/kg) Proizvedeno po proizvođačkoj specifikaciji. ANALIZA: sirovi proteini 30,0%, sirove masti 18,0%, vlaga 10,0%, sirovi pepeo 6,3%, sirova vlakna 2,4%, kalcijum 1,5%, fosfor 1,1%. Metabolička energija 4329 kcal/kg DODACI/kg: vitamin A 20000 I.J., vitamin D3 1900 I.J., vitamin E (Alpha-tocopherol) 600 mg, gvožđe (E1) 80 mg, cink (E6) 70 mg, , magnezijum (E5) 36 mg, bakar (E4) 20 mg, jod (E2)0,65 mg, , selen (E8) 0,2 mg. Sadrži antioksidanse. Cena 232,67RSD/kg (izvor: pet-centar.rs) Premil Junior SASTAV: min. 32% meso i mesne prerađevine, kukuruz, pirinač, ulja i masti, repin rezanac, pivski kvasac, (odličan prirodni izvor vitamina D), laneno seme, rogač, lecitin (prirodno reguliše kvalitet krvnih sudova), natrijum-hlorid i kalijum-hlorid. Sastav Proteini 27 Masti 17 sirova vlakna2,3 Pepeo6,5 Kalcijum1,3 Fosfor0,9 Natrijum0,3 Magnezijum0,1 Vitamin A18000 Vitamin D31800 Vitamin E240 Vitamin K31,9 Vitamin B18,6 Vitamin B2 13 Niacin54 Pantotenska kiselina24 Vitamin B6 4,8 Vitamin B12 72 Biotin480 Folna kiselina1,2 Holin hlorid970 Vitamin C24 Gvožđe91 Mangan33,2 Bakar16 Cink160 Jod1,6 Selen0,32 Cena 200RSD/kg (izvor: Petmarket.rs) Molim Vas da mi objasnite, zašto bih sa Brita prešla na Premil?(kada odgovorite na prethodna pitanja )
 5. Aris - sibirski haski

  Razumevanje agresivnog ponasanja pasa

  Zbog bezbednosti (Zagorove), posebno što je on često bez povodnika.
 6. Aris - sibirski haski

  Razumevanje agresivnog ponasanja pasa

  I Aris to radi. Jednom je trebalo 10 minuta da shvatim oko čega se nervira. Bila je to cigla koja viri iz zgrade. Za čitav svoj život je do tada nisam primetila. O mašinama gradskog zelenila i da ne govorim. Blesa jedna. Mogu misliti šta mi radnici gradskog zelenila misle kad objašnjavam psu čemu to služi. A tek piljevina što ga je nasekirala Evo još malo slika za analizu.
 7. Aris - sibirski haski

  Kako nauciti psa gde da vrsi nuzdu?

  I za hranu je premalo za jedan obrok dnevno. U tom uzrastu minimum 3. Premali su za preveliku količinu hrane odjednom.
 8. Aris - sibirski haski

  Kako nauciti psa gde da vrsi nuzdu?

  Mislim da sam pogršno razumela, bišona da držite napolju? Mislim da je svaka drastična promena samo zbunjujuća i da treba samo da budete uporni u onome što ste do sada radili. Psi nisu zlobni, ne rade ništa iz inata. Da, umeju da testiraju granice, umeju da izražavaju nezadovoljstvo, ali ne da nešto rade smisleno zlonamerno. Osim toga, ona je još štene, beba bebeća. Prolaziće još mnogo puta kroz faze "zaboravljanja". Vidite ovde na forumu, faze razvoja šteneta. Psi su jako čiste životinje, neće da kake tu gde žive. Samo je češće izvodite napolje, bez da traži. Nagrade ste već apsolvirali. Kazne u. tom slučaju slabo pomažu, čak su i kontraproduktivne. Kada pas koji piški napolju, počne ponovo da piški i kući, možda ima i neki zdravstveni problem. I mislim da vodu morate da učinite dostupnom uvek. Bez da vam traži. Psi jako brzo dehidriraju.
 9. Aris - sibirski haski

  Pas krize/kida prostirku u kucici

  vidiš i sam, samo da joj nije dosadno. Kad pogloda te kupovne igračke, možeš da joj ih praviš i sam. Na pr. u plastičnu flašu sa malom rupicom negde na sredini ubaciš granule, tako da ispadaju jedna po jedna. To će joj biti zanimljivo, em što zvecka em što ispadaju granule. Pazi samo da ne odvrne čep i proguta Možeš i da vežeš nogavicu od starih farmerki u nekoliko čvorova, pokvasiš i zalediš. To joj super masira i hladi desni ako još menja zube. Ako ne menja, ne moraš da kvasiš. Pazi da ne izfronsla i proguta tkaninu. Onda ćeš morati da joj vadiš konce iz guze. Ima dosta tih "uradi sam" igračaka, vidi koje su joj zanimljive ;). Znači svodi se na borbu protiv dosade.
 10. Aris - sibirski haski

  Pas krize/kida prostirku u kucici

  Da li u kućici ima neku igraku za glodanje? Nešto što može da uništava. Aris je sve svoje prostirke rastavio na konce. Inače mi je dečko od koga sam ga uzela rekao da se ne opterećujem prostirkama. Njegovi psi najradije spavaju na pločicama. I Aris se prvog dana iskobeljao iz svog improvizovanog krevetića i sprostirke i legao na parket. Znajući to, sve prostirke su bile stare bebeće podloge i stara garderoba. Išla svesno na to, da bolje da rastigne to što mu ja dam, nego da sam traži šta će da kida. Ja bih inače, sklonila te ekseriće, da ih slučajno ne proguta i raspara stomak. Aris je uspeo čak da iz praga "odšrafi" 7cm dugačak šraf. Srećom videh na vreme. Što se odvikavanja tiče, možda da pokušaš da pospeš ili preliješ nečim. Meni iskreno, ništa nije pomagalo, ni jabukovo sirće, ni paprika,. ... Srećom, rasturao je samo svoje čiste pelene.
 11. Aris - sibirski haski

  ODGOVORNO VLASNISTVO

  Pitagora, dragi, to je sad samo njegov problem. 45 godina držim podignutu glavu, nemam nameru da počnem da se saginjem. Što reče jedan moj drugar "Бедная, но гордая" Naravno! Lepom čoveku (psu) sve lepo stoji
 12. Aris - sibirski haski

  Razumevanje agresivnog ponasanja pasa

  Ma ja to samo zato što ne mogu da zamislim svoju blesu kao diplomatu.
 13. Aris - sibirski haski

  Ogrlice protiv buva / krpelja - Iskustva i Preporuke

  Aris koristi NexGard jer zbog krzna ne može ogrlice. Ja sam zadovoljna. Nijednu živuljku na njemu nisam našla. Mi i nemamo baš neko dugo iskustvo, posebno ne šumsko, ali svi koji je koriste su oduševljeni. Košta 1100 din za do 25kg, odn 1300 za preko 25kg.
 14. Aris - sibirski haski

  ODGOVORNO VLASNISTVO

  Nađoh danas onog čoveka što Aris napravi incident. Reče da je platio 7000 rsd za nešto što je primio kod dr. Odnesoh mu pare i sad napokon mogu mirno da spavam. Ceh sam platila, Aris ima korpu i povodac, kakice skupljam. Sve je to mala cena za psiho-fizikalnu terapiju koju mi moj primitivac svakodnevno daje.