Čeda2017

Members
 • Content count

  27
 • Joined

 • Last visited

About Čeda2017

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Čeda2017

  Pas otkazuje poslusnost

  Pas zna šta treba da radi ali neće.
 2. Čeda2017

  Pas otkazuje poslusnost

  Nisam. Ne mogu sa time da baratam Vežbam ga u stanu i ulazu i tu se odaziva, Sluša i napolju dok mu ne dune da pobegne. Samo meni beži . Prošeta ga moj drug ili rođak, njih sluša mnogo bolje. Ovaj pas kao da me ne voli, kao da me mrzi, kao da želi da bude što dalje od mene
 3. Čeda2017

  Pas otkazuje poslusnost

  Može li profesionalni dreser da nauči psa da ne beži od mene?
 4. Čeda2017

  Pas otkazuje poslusnost

  Nisam napisao da imam neku paralizu u stopalima i šakama pa ne mogu da trčim i jedva nekako uspevam da kucam na tastaturi. Zbog toga sam uvek bio malko bojažljiv kada puštam psa jer sam se bojao da bi mogao pobeći. Možda pas oseća neku nesigurnost i kod mene pa zato sluša u parku za pse, ulazu i stanu gde nemam takvih bojazni. Jedan dalji rođak ima istu vrstu psa pa sam mu dao svog da ga par puta prošeta i eventualno uoči razlog bežanja. Njemu je pobegao 2 puta, ovaj ga je uhvatio malo mu se izdrao uštipnuo ga i pas mu više nije bežao, prolzio je pored kanti za smeće koje ga više nisu zanimale, čak ni hranu sa trotoara nije uzimao.
 5. Čeda2017

  Pas otkazuje poslusnost

  Još da napišem da neke dosta kompleksnije komande u ulazu od zgrade ili u stanu odradi savršeno. Naučio sam ga da sedne i da čeka u prizemlju, dok ja odem liftom na 4-5 sprat on se ne pomera sa mesta. Kada mu jedva čujno kažem "dođi", on iz momenta stepenicama doleti do mene. Naučio sam ga da dok mu pripremam hranu sedne i čeka tačno ispred kuhinje, pa kad mu stavim činiju ispred nogu on je ne pipne dok mu ne kažem "jedi". Mogu da odem u drugu sobu, ili izađem iz stana hranu neće dirati.
 6. Čeda2017

  Pas otkazuje poslusnost

  Svima se veselo odaziva,. Odvedem ga ponekad u park za pse i tamo bolje sluša ali to je verovatno zato što nema gde da pobegne i nema kanti za smeće. Dok je relativno blizu mene odaziva se. Pustim ga pa se vrcka u nadi da će ići za mnom što i čini neko vreme u zavisnosti od okoline. Dok je blizu mene kao što napisah odaziva se na "dodji" i sve komande. Na povodcu je dobar, čak i ide tik pored mene kada mu zadam komandu "pored". a onda mu nešto kvrcne u glavi i... ode on.
 7. Čeda2017

  Pas otkazuje poslusnost

  Kad pobegne, uopšte se ne okrene da vidi gde sam, jednostavno bi odlutao. Ne zanimam ga. Kao da se nimalo nije vezao za mene, čak kao da me mrzi, svima dozvoljava da ga maze osim meni, izmiče se ili skoči na mene prednjim nogama pa me gricka, čak ni repićem ne maše... totalni očaj.
 8. Čeda2017

  Pas otkazuje poslusnost

  Lagotto Romanolo. Dešava se par meseci. Sluša solidno mada slabije od kad je napunio 6 meseci. Napolju kad pobegne ne odgovara na "dođi" komandu. Šetam ga 3x40 min. dnevno U stanu je.
 9. Čeda2017

  Pas otkazuje poslusnost

  Jel može neko da mi navede razloge zbog kojih 8-mesečni pas pobegne od vlasnika i ne vraća se kada ga šeta. Batine nije pošto ga nisam tukao.
 10. Čeda2017

  Pas me ne slusa

  Mislim da znam zašto mi ne da da ga mazim. Vodio sam ga na šišanje i pas je previše cvileo i lajao pa sam ga ja mazio dak su ga oni preko 2 sata šišalii, fenirali, sekli nokte, čupali dlake iz ušiju... Sve vreme je jako cvileo i sve vreme sam ga mazio po glavi da bi ga smirio. Kakvi su izgledi da će ga ljutnja (strah) vremenom proći?
 11. Čeda2017

  Pas me ne slusa

  Koliko je star Aris?
 12. Čeda2017

  Pas me ne slusa

  Imam i ja probleme sa svojim sedmomesećnim lagotom. Od pre nekih mesec dana me skoro ne registruje, mnogo sporije ili uopšte ne izvršava najjednostavnije komande (sedi, dođi...) ,ne da mi da ga pomazim a potpuno nepoznatim ljudima se gotovo nudi da ga maze. Ranije me pratio u stopu a sada juri na kante za smeće čim ga pustim.. Moje frustracije su sve veće, ove kante za smeće me ubiše u pojam. Ajte pomagajte
 13. Kako naučiti psa da ne uzima hranu sa stolova? i kada nikoga nema kod kuće. Jel pomaže ona fora da se parče hrane poveže sa posudom punom limenki?
 14. Imam 6 meseci starog lagotto romagnola. Kada ga pustim da se igra sa drugim psom sve je u redu neko kratko vreme, veoma je srećan, gotovo euforičan, ali onda odjednom bez ikakvog razloga, poput komete odjuri najčešće do neke obližnje kante za smeće ili neke trule breskve, paradajza... koji je "usnimio" a nisam mu dozvolio da pojede tokom šetnje. Problem je što mu se "cilj" često nalazi sa druge strane ulice ili toliko daleko da mi nestane iz vidokruga. Hteo bih da ga puštam da se igra sa drugim psima radi socijalizacija, mentalnog zdravlja, da se malo izmori...
 15. Čeda2017

  Kako nauciti psa gde da vrsi nuzdu?

  Eh, a kako da uništim miris ako se barica već osušila? Ima li načina?