Čeda2017

Members
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About Čeda2017

 • Rank
  Newbie
 1. Mislim da znam zašto mi ne da da ga mazim. Vodio sam ga na šišanje i pas je previše cvileo i lajao pa sam ga ja mazio dak su ga oni preko 2 sata šišalii, fenirali, sekli nokte, čupali dlake iz ušiju... Sve vreme je jako cvileo i sve vreme sam ga mazio po glavi da bi ga smirio. Kakvi su izgledi da će ga ljutnja (strah) vremenom proći?
 2. Koliko je star Aris?
 3. Imam i ja probleme sa svojim sedmomesećnim lagotom. Od pre nekih mesec dana me skoro ne registruje, mnogo sporije ili uopšte ne izvršava najjednostavnije komande (sedi, dođi...) ,ne da mi da ga pomazim a potpuno nepoznatim ljudima se gotovo nudi da ga maze. Ranije me pratio u stopu a sada juri na kante za smeće čim ga pustim.. Moje frustracije su sve veće, ove kante za smeće me ubiše u pojam. Ajte pomagajte
 4. Kako naučiti psa da ne uzima hranu sa stolova? i kada nikoga nema kod kuće. Jel pomaže ona fora da se parče hrane poveže sa posudom punom limenki?
 5. Imam 6 meseci starog lagotto romagnola. Kada ga pustim da se igra sa drugim psom sve je u redu neko kratko vreme, veoma je srećan, gotovo euforičan, ali onda odjednom bez ikakvog razloga, poput komete odjuri najčešće do neke obližnje kante za smeće ili neke trule breskve, paradajza... koji je "usnimio" a nisam mu dozvolio da pojede tokom šetnje. Problem je što mu se "cilj" često nalazi sa druge strane ulice ili toliko daleko da mi nestane iz vidokruga. Hteo bih da ga puštam da se igra sa drugim psima radi socijalizacija, mentalnog zdravlja, da se malo izmori...
 6. Eh, a kako da uništim miris ako se barica već osušila? Ima li načina?
 7. Kako se pravilno koristi Asepsol? Jel prvo baricu prebrišem krpom, pa onda isprskam asepsolom, ili čekam da se sve lepo osuši pa onda...?
 8. Moj petomesečni lagoto isto gricka nameštaj ali i mene. Ja ne paničim jer su mi rekli da će prestati kada prestanu da mu rastu zubi. Napolju isto ćapi sve što mu liči na hranu, ja ga cimnem i viknem FUJ, ali nešto ne primećujem da pomaže.
 9. Svom petomesečnom štenetu dajem Natural Trainer. Da li bi po ovim vrućinama trebalo promeniti ishranu? Tj. davati neku "lakšu" hranu.
 10. Nažalost zbog posla u početku nisam sve odradio kako treba i sada sam u problemu. Sve bude u redu ako ga izvodim 4-5 puta dnevno, ali neću moći još dugo toliko često. Sledim uputstva koja si napisala i sve je OK. izdrži kuca 4.5 sati, a onda ako ga ne izvedem... U stvari, uopšte ne znam da li se potrudi da sačeka šetnju, Sa koliko meseci će moći da izdrži 8-9 sati? Da li se psu može promeniti bioritam? Da ne ustaje u 8h već u 9:30h?
 11. Jeli kasno da petomesečno štene učim da mokri na pelenama?
 12. Moje petomesečno štene Lagotta Romanjola noću ne mokri oko 8 sati. Koliko možće da istrpi danju a da mu ne šteti zdravlju? Jel može 5-6 sati?
 13. Tuncay, jel ovo može isto da se primeni kada se štene uči da mokri napolju. Samo mesto na pelene štene na travu. Čime bih mogao da očistim i dezinfikujem parket celog stana?
 14. Imam četvoromesečnog laggoto romanjola, Kada je u mojoj sobi a vrata od terase su otvorena on se olakšava na terasi, Ja ga tome nisam učio, valjda mu je proradio instikt te stvari ne radi u prostoriji u kojoj spava. Sada moram da ga naučim da se olakšava napolju pa vrata od terase držim zatvorena, a kucu šetam 3-4 puta dnevno, Ponekad ga posle buđenja držim na travi i po dva sata ali su rezultati slabi. Kuca kao da "trpi" dok ne uđe u stan i onda čim uđe, olakša se u sobi. Hoće li mu vremenom instikt da te stvari ne radi u prostoriji gde spava ponovo proraditi i ako ga budem često izvodio napolju gomilice i barice praviti napolju?. Da li postupam kako treba?
 15. Moje štene tačno čeka da se vrtimo iz šetnje i skoro čim uđemo u stan on se olakša. Valjda se još nije opustio napolju, a i stalno ga spopadaju druge kuce ili ga moram dozivati da ne istči na put, da ne dira to, da pusti ovo... Izjutra kad se probudimo ne stignem da navučem trenerku on se već.... Hoće li se sam vremenom ipak korigovati, ili je potrebna neka desura.