casper2

Members
 • Content count

  85
 • Joined

 • Last visited

About casper2

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

270 profile views
 1. ovo vec duze vreme hocu da slikam i stavim - omiljena poza za spavanje: mene zanima: jel jos neko video psa da se otegne ovako koliko je dug?
 2. O kakvim nastavnicima, školskim policajcima, osiguranjima, tužbi škole... ti pišeš? Ako vlasnik ne može da kontroliše svog psa, ne treba ni da ga pušta sa podovnika. Tačka. Nema nikakve potrebe za dalju priče posle te tačke. I, da, i mene čudi to da policija nema pravo da očita čip. Ni ne treba im pravo. Verovanto ni nemaju čitač - maju ga veterinari verovatno.
 3. Mene se ova tema baš i ne tiče i, pre svega, nemam skoro nikakvo iskustvo sa psima, ali da ipak napišem: nedavno sam gledao jednu emisiju u kojoj su prevaspitavali recimo tako:jednog živahnog i pomalo agresivnog psa... Pri tome su koristili tzv. "head halter" Instruktori koji su bili u toj emisiji su ga prilično nahvalili. Možda da razmilite i o tome?
 4. Zato sam ja i u dilemi. U toj situaciji koju sam opisao kad se igrao sa tim starijim ši cu-om (koji je btw. bio tu negde slične veličine kao ova naša "beba" ili eventualno malo veći) - obojica su se umorili i zajedno legli da se odmaraju. I sad se ja pitam kako da prepoznam to da je njemu previše umaranja. Tj. da li postoji ta neka granica umaranja preko koje ne smemo (iz nekog razloga) prelaziti? Sedne on nekad i neće napred (obično kad ukapira da idemo nazad kući). Ali to nije od umora. Tad ga uzmem i nosim.
 5. Ma video sam ja to, ali kako ja da znam kad se premorio. Nekad sedne i neće dalje čak i posle 15-ak minuta "šetnje" Zapravo šetnja uglavnom i nije prava šetnja nego njuškanje u krug i grickanje svega i svačega. Vodili smo ga par puta u duže šetnje (cca 3km, tj, bar sat vremena laganog hodanja u jednom smeru) i on je to bez problema podnosio. Uzimali smo ga u naručje povremeno i nosili onako po nekoj našoj proceni a se ne premori. Ali on je ubrzo pokušavao da iskoči iz naručja - hteo je dole. Samo jednom sam ga video da se zaista umorio - kad se igrao sa jednim malo većim ši cu-om (ako se dobro sećam bio je star malo više od 1 god.). Trčali su iz sve snage i grizli se obostrano. Bilo je tu i režanja (mislim da je režao onaj drugi) - pa sam se pitao: da li je to pozitivno ili negativno iskustvo, ali mi je vlasnica tog drugog rekla da se ne brinem jer je to sigurno samo igra. I verovatno jeste bilo tako, jer ni jedan nije bežao ili zacvileo. Evo i jedne slike tog igranja: Kao što rekoh, tad su se obojica umorili i posle nekih 15-20ak minuta žestoke igre su obojica legli i dahtali. Ali već posle 5 minuta ležanja, Archy je nastavio da trčkara okolo. I da dodam: bar pola sata pre te igre smo se šetali po parku. Samo tad je bio više od sat vremena napolju Zapravo nikad nije ni bio samo tih 15-20min (3-4 meseca * 5 min) u šetnji. Uvek bar duplo više.
 6. moj je počeo sa 3.5 Na početku par puta samo dizao uz drvo jer je video da je to uradio neki veći pas ispred njega, a sad tako i obavlja nuždu, ali i označava teritoriju
 7. Ajde da pozajmim ovu temu da pitam nešto slično pitanju iz naslova: Da li postoji neko ograničenje u dužini šetnje šteneta? Mislim i na vreme i na dužinu staze. Malo sam zakasnio sa ovim pitanjem jer smo mi našeg (sad ima 4 meseca) vodili i u duže šetnje i on ih čini mi se sasvim lepo podnosi. Čak posle šetnje kod kuće ne legne nego nastavi da šetka po stanu.
 8. 3% hidrigen nije uopšte jak. Probaj ga slobodno na sebi. Meni se čini agresivnije sirće - njega se ne bih usudio stavljati u svoje uši.
 9. mi u oci nalijemo fizioloski rastvor, pa onda obrisemo vatom. Ali treba paziti da se cisti ka suznom kanalu a na od njega! a zasto cistiti usi? o kojoj rasi je rec?
 10. greška. molim moderatora da izbrše moj post
 11. Dok se ne javi neko malo iskucniji, ajde da ja nešto napišem. Mi imamo 3.5 mesečnog ši cu-a. Kod nas je evo već 3 sedmice, i pre njega nismo imali psa. Dakle prilično smo neiskusni. Na osnovu ovo malo iskustva mogu reći ovo: ovaj naš se za sad nije linjao. Doduše kad ga češljamo na češlju ostane po malo dlake. Obzirom da su to kratke dlakice, pretpstavljam da je to poddlaka. Ovako malo na nevidjeno (i na osnovi onoga što sam čitao) ne očekujem neko znatnije linjanje. Verovatno je dovoljno da se redovno češlja (a mora se često češljati jer mu dlaka to zahteva) da mi se skine to malo dlake koja bi eventualno otpala sama. Kako će biti na jesene, očigledno je, ne znam. Ali čak i ako se bude linjao (malo) ja se oko toga ne bih mnogo brinuo. Miris je već druga stvar. Naš miriše. tj smrdi. Ili kako god. Verovatno zavisi i od ukusa/mirisa Ali nije to uopšte nije tako strašno. Mislim da večina pasa ima jači miris od njega. Što se tiče tvrdoglavosti pitanje je takvo da ga na njega ne mogu odgovoriti na osnovu svog iskustva, jer ne znam kako je to kod drugih pasa. Ali svejedno, ipak ću napisati naša iskustva. Bilo je incidenata, ali mislim da se naš relativno brzo naučio da nuždu obavlja napolju. Doduše naša situacija je specifična: mi smo ga uzeli sa oko 3 meseca i odgajivač nam je rekao da su ga kućnoj higijeni već naučili. Ali pošto su ga oni imali u kući koja je uvek bila otvorene, a mi ga držimo u stanu na 6. spratu ta i generalno promena je poremetila to što je naučio. Verovanto mu je nešto od naučenog ostalo (recimo sam je na početku odlazio na pelenu da obavi nuždu), pa nam je to olakšalo posao. Da li je generalno tvrdoglav? Iskreno nemam pojma. Čini mi se da jeste malo, ali je i poslušan. I aktivan je, ali voli i da lenčari. Dakle svakakav je , ali sve i svemu - super je
 12. Ne, nije. To je mešanac. Uzeli su ga iz azila i ne znaju tačno koje rase su umešane. Verovanto neki terijer, jer je pun energije, pri tom pitom i uvek raspoložen za igru - uslikao sam ih kad su obojica pali od umora od silne jurnjave.
 13. Da dodam još par sličica: najbolji drugar: konj mi je omiljena životinja kad porastem biću fudbaler
 14. slike najbolje da stavite na imgur (ili neki slicna servis), pa onda dole ubacite kao url u tom slucaju nema problema sa ogranicenjem velicine
 15. Evo da se ja napravim važan i odgovrim, iako skoro da nemam pojma (mi imamo štene tek desetak dana) Za graule je najbolje da pitaš odgajivača. U svakom slučaju odgajivač bi ti trebao dati malo granula kojim je hranio štence, jer prelaz na neke druge treba da bude postepen. A koje granula su ok tu stvarno ne mogu pmoći. Moje sveže skustvo je da je ovaj naš baš slabo jeo kad smo ga doveli. Teško da iko zna da li je zbog promene sredine i odvajanja od mame, vrućina ili promene granula (RC za mamu i štence i RC junior za male pse). Ali taj smanjeno apetit je trajao recimo 5-6 dana. Sad pojede sve iz posudice. Za učenje higijene: opet moej sveže skustvo (olus saveti koje sam dobio ovde): i jedno i drugo. Pelene kao prelazno sredstvo i naravno izvodjenje napolje i svaki put kad to obavi napolju (ili na peleni) pohvala. A unutra "ne" i/ili "fuj", samo kad ga uhvatite na delu. pogledaj ovde: za vise detalja. Zadnje postove na toj temi sam ja stancao jer smo imali različite "problemčiće" u vezi tog navikavanja - mozda ti bude korisno nesto od toga. Za to izlaženje napolje bolje da pitaš veterinara, a verovanto će neko drugi ovde nešto pametnije od mene napisati. Jedino što znam je da je u tom uzrastu važno da se druži sa psima i ljudima što više, a opet ako nije vakcinisan, trebao bi biti u karantinu kao. Taj paradoks ni ja ne znam kako rešiti. Mi našeg izvodimo napolje i trudimo se da ima što više kontakata sa psima, jer mislim da opasnost od besnila nije baš tako velika, a socijalizacija je jako bitna.