Pitagora

Members
 • Content count

  467
 • Joined

 • Last visited

About Pitagora

 • Rank
  Member

Informacije o profilu

 • Pol
  Male

Recent Profile Visitors

739 profile views
 1. Koja je rasa u pitanju ? Da li se to ranije desavalo ? Kakva je inace poslusnost ? Koliko cesto setas sa psom ? Pas je u dvoristu ili u stanu ? Napisi malo detaljnije , sto bi rekli lekari treba anamneza za uspesnu dijagnozu.
 2. Kao nastavak slučaja gde je pit u školskom dvorištu u Vinči ujeo devojčicu, postavljam sliku na vratima škole u Zemunu, gde je navedeno da se psi ne smeju uvoditi u školsko dvorište. Osnovna škola u Vinči kao najveća osnovna škola u Srbiji sa najviše upisanih đaka , sa ogromnim dvorištem obezbeđenim kamerama to nije smela sebi da dozvoli. Nije to neka seoska škola sa malo đaka, verovatno bez ograde I sa verovatno čestom pojavom da neko repato živinče sa ili bez rogova uđe , izađe..... u novinama nisu pisali nađoše li vlasnika pit bula, baš me zanima ima li vlasnik neke veze sa tom školom ili ne. Nekako ne verujem da je pas sam zalutao tamo, iako tamo ima mirisa hrane, gužva je, mnogo dece, pre bih rekao da ga je neko tamo namamio a zaposleni u školi ništa nisu preduzeli.
 3. http://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/sve-sto-ume-gazdarica-ume-i-njen-pas/j1ylvtp
 4. Koliko publike ! Organizacija na nivou ! Šou ! Red bi sada rekao da je ovo svojstveno NATO zemljama.
 5. Pravi strateški i sistematski rad.
 6. mani se ovog foruma Rede.....tebi je perspektiva i trziste u Severnoj Koreji i anti nato drzavama .....salim se i ja.
 7. S obzirom da su pravila igre za priplod ista zanimalo bi me koliko procentualno ima sivih koliko crnih a koliko ima tih reksica tamo. Taj bi podatak dao neku informaciju onako grubo. Na slikama koje je petit postavila sa takmicenja u Morovicu nisam video nijednog sivog ni crnog. Kod nas sve reksici.
 8. Za ceske radne linije kapa dole. Na snimku sto si postavila na diskusiji samnom prebrojah 6 gvozdeno sivih , pet crnih a klasicni izlozbeni sa spustenim zadnjim trapom vidi se kako je prosao. Mislim da te proporcije odgovaraju pravom stanju. Kod nas su gvozdeno sivi zapostavljeni a oni su cini mi se najbolji kada je rad u pitanju.
 9. A , vodljiv je on sada , vodljivi je nego moja žena . Za njegovu neposlušnost sam tražio pomoć prijatelja ranije , sa ženom se izborio sam.
 10. Na koju obuku misliš ? Šta ti je specijalnost ?
 11. Aferim , tako ce i biti.
 12. Ovde se iz aviona vidi kvalitet, kako markiranta tako i psa.
 13. Svakako da je filing u pitanju , to si mi pisao i pre godinu dana za neke druge stvari. Ako mozes samo da pojasnis markiranje grubo negativno protiv psa i pozitivno, ako nije tajna , zanima me teoretski , ja markirant necu biti.
 14. Mislio sam da vise ne pišem na ovoj temi jer mi tu nije mesto ali pošto se ponovo razvija diskusija ne bi trebalo ni da zamre. A I tema je za teorijsku edukaciju kako reč Red . Pošto slabije kapiram voleo bih da mi se objasni šta to markiranti sa snimaka gde su tibetanci I kavkazac imaju a što ih čini posebnim ? Tu vidim golobrade dečkiće a markirant kojeg sam ja upotrebio ima skoro 40 g iskustva sa psima, duplo vise nego što oni imaju godina. Gledajući te snimke a I zadnje snimak nisam primetio da je moj markirant napravio nešto ili neki pokret koji odudara od kretanja markiranata na snimcima. Zbunilo ga je zašto moj pas nekada krene šapama napred pa onda zagrize rukav I zašto je nekada iz skoka preskočio rukav I krenuo prema glavi. Objašnjenje od njegovih učitelja je dobio. U mom gradu postoji neki deda koji je čujem realno radi I obučava pse kavkasce za čuvanje auto placeva kojih ovde ima mnogo , mada, čujem da vlasnici placeva baš I neće pseće čuvare pošto im jureći za mačkama prilično oštete automobile a I alarmi na kolima verovatno luduju. Sa druge strane nema nikoga ko ume psa da obuči za IPO a meni se ne šalje pas u drugi grad na duže vreme na obuku jer mi ne treba ni realan rad ni IPO tako da verovatno sa psom ništa od toga neću ni raditi. Ovde kod mene ima vrsnih trenera ali za lovačke pse, za službene ih nema. Takođe, mislim da postoji razlika između situacije kada pastirac stoji, gleda, ne napada, čeka , procenjuje situaciju pa onda krene I situacije kada jednostavno pobegne jer je plašljiv. A I kada NO koji je obučavan za rukav, to ne uradi nego pobegne kao što se na gornjim snimcima može videti. I psu se dogodi da nemaju svoj dan. Tako I pas koji je imao dvocifren broj pehara , dogodi mu se na jednoj izložbi da sedne u ringu bez ikakvog opravdanja.
 15. http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/svastara/2902965-putin-dobio-najlepsi-poklon-za-rodjendan-odmah-je-potrcao-kako-bi-ga-uzeo-ne-zna-se-ko-je-sladji-foto-video Putin skuplja pse kao poštanske marke. ......od Japanaca dobio alitu , od Bugara njihovog ovčara, sada dobio Turkmena......šta li će dobiti od Trampa I od Amera ?