Nebojsa77

Members
 • Content count

  105
 • Joined

 • Last visited

About Nebojsa77

 • Rank
  Newbie
 • Rodjendan 16.08.1977.

Informacije o profilu

 • Pol
  Male
 • Lokacija
  Beograd - Zvezdara

Recent Profile Visitors

657 profile views
 1. Essential vs Nutrivet

  Farmina Team Breader, identičan sastav kao i N&D, samo mnogo jeftinije. Nema je u slobodnoj prodaji, ali je ima na oglasu i donose je kući. Mislim da ne postoji bolji odnos cena/kvalitet. Džak od 20 kg košta 60-90E u zavisnosti šta odabereš.
 2. Zdravstveni testovi

  Evo cene koje sam ja pronašao (možda nekome zatreba): 1. NOVAK: - ED i HD - 100E/oba - HUU - 60E - JLPP - 60E 2. Ultimate vet - Zrenjanin - ED i HD - 50E/oba - HUU - 40E - JLPP - 40E 3. Veterinarska Ambulanta Alessandra (Beograd, kod Gradske bilnice): - ED i HD - 100E/oba - HUU - 33E - JLPP - 33E U pitanju je snimak i test sa zvaničnim sertifikatom i upisom u rodovnik. Ima ih koji rade snimanje, ali ne daju zvaničan sertifikat već samo mišljenje.
 3. Zdravstveni testovi

  Hvala na informaciji. Kod Novaka je prilično skupo. Zato me zanima da li je neko radio negde na drugim mestima.
 4. Farmina Cibau

  Moj glas ide takođe za Team Breader hranu. Par džakova smo potrošili grain free za velike štence, a sada smo uzeli low grain jagnjetinu i borovnicu. Jako smo zadovoljni sa hranom. A cena je definitivno najniža za taj kvalitet. Uz kombinovanje sa sirovim mesom (naravno ne u istom obroku), traju dosta dugo.
 5. Zdravstveni testovi

  Gde mogu da se urade najpovoljnije snimci kukova i laktova, kao i test genetski prenosivih bolesti kod pasa? I koliko se čeka na rezultate? Hvala unapred
 6. Visina i rast

  To je i bilo svesno urađeno. Samo se pitam da li je tim postupkom generalno moguće dobiti nešto nižeg psa, ili mu je genetski zapisano pa mi šta god radili to je to. A što se tiče hormona rasta i ostalih stvari, nisam baš na tako nešto radikalno mislio. Prvo nemam želju da u njega ulažem hiljade evra da bi bio viši. Pas je porodičan, i nemam nameru sa njim da pravim karijeru ni po kom osnovu. Jednostavno, poredeći ga sa drugim rusima vidim da je nešto niži (recimo da je na nivou ženke). Kompaktan je i kompletno je u standardu. Što se tiče sudija i izložbi, samo sam jednom dobio primedbu sudije na CACIB-u da još nije dostigao svoje pune gabarite, i da zbog toga neće da mu dodeli CACIB. Doduše, mora se priznati da ima i mnogo pasa koji su prerasli gornju granicu (što je ozbiljna mana za izložbe), ali se to ne sankcioniše. Hvala na odgovorima u svakom slučaju.
 7. Visina i rast

  Star je 20 meseci. U standari je, ali bih voleo da je viši. Ne mislim na preparate koje će da ga rasture, već na neke varijante tipa Anima Strath, ili sl. Konkretno sa Anima strathom nije se dobilo ništa specijalno, pa sam mislio da mu dodam nešto slično. Obzirom da se Rusi razvijaju i do 3 godine, možda će sve to doći na svoje. Na izložbama je niži od ostalih, ali mu ne smeta da uzima nagrade Možda sam i da delimično uticao na to jer sam ga svesno držao na donjoj granici sa kilažom u toku rasta i razvoja (obzirom da je velika rasa). Do sada se hranio više nego odlično, a tako će i na dalje. U svakom slučaju hvala na odgovoru, i ako ima neko neki iskustveni predlog bio bih zahvalan.
 8. Visina i rast

  Da li postoji neki preparat ili dodatak koji dokazano pospešuje rast psa? I da li neko ima iskustva sa tim? Hteo bih da pokušam da nabacim svom psu još koji cm visine.
 9. Nemačka doga - granule

  I ja sam sa Carnilove prešao na Team Breader Grain free (Large puppy). To je ustvari identična hrana kao N&D samo je u pakovanju od 20 kg. Pas mnogo bolje jede, a izađe me mnogo jeftinije (435,00/kg). Pored toga dobija i povremeno mesni obrok.
 10. Pravilnik FCI o izlozbama pasa

  Imam dva pitanja, pa bih molio odgovor od nekoga ko je upoznat sa tematikom. 1. Da li sudija ima pravo da psu ne dodeli CACIB, čak iako je pas jedini u kategoriji? Pri tom dobije 5 i CAC. 2. Kako je moguće da se organizuju izložbe a da se ne kontroliše da li je baš taj pas koji je prijavljen u ringu? Nikada nisam primetio da su pre ocenjivanja očitali čip i uporedili sa prijavom. Bez ovoga, dobijanje ocena i titula za pojedine loše pse je bez ikakvih poteškoća.
 11. Ishrana sirovim mesom - RAW ishrana 2. dio

  Arogantno, kao i uvek. Nezgodni dani, huh...
 12. Ishrana sirovim mesom - RAW ishrana 2. dio

  Nisam ni rekao da je ne treba uvrstiti u ishranu. Samo sam napravio poređenje. Ko želi da shvati, shvati će. Ukoliko neko može da garantuje i da nabavi džigericu i bubrege od organski gajenih životinja u prirodnom staništu, to je donekle i u redu. A ovo ostalo što se kupuje po mesarama, nisam siguran koliko je zadovoljavajuće. I meso je diskutabilno, a kamoli iznutrice. A neće ni psu ni čoveku ništa faliti ako ne koristi džigericu i bubrege u ishrani. Ima drugih stvari. Takođe, o hipervitaminozi ne treba mnogo brinuti kada je prirodna ishrana u pitanju. Na nju više treba paziti sa sintetičkim vitaminima.
 13. Ishrana sirovim mesom - RAW ishrana 2. dio

  Izvini ti... To što je ti jedeš, ne znači da je dobro. A i kakve veze ima da li ti jedeš ili ne. Sigurno mu ne daješ sve što ti jedeš. Poređenje je krajnje tačno i slikovito. Džigerica (jetra) i bubrezi rade isto što i filteri na kolima. Prečišćavaju i filtriraju otpad...
 14. Ishrana sirovim mesom - RAW ishrana 2. dio

  Generalno je džigerica i bubreg slično kao i filter za ulje na kolima
 15. Izbor Granula (HITNO potrebna pomoc!)

  uporedi sastave. Trgovac hvali jer mu je veća marža na njima, a veterinar iz ko zna kor razloga. Možda je dobio neku kintu da ih hvali. Kao što su jedno vreme hvalili isključivo HILL's a on je sranje realno.