snatch

Members
 • Content count

  214
 • Joined

 • Last visited

About snatch

 • Rank
  Member

Informacije o profilu

 • Pol
  Female
 • Lokacija
  Beograd

Recent Profile Visitors

564 profile views
 1. Najbolje da ga odvedete kod veterinara, po mogućstvu specijaliste ortopeda da vidi da li je u pitanju artritis ili nešto drugo. Što se tiče suplemenata mislim da bi mu pre pomogao neki suplement na bazi glukozamina i hondroitina (ti sastojci poboljšavaju pokretljivost zglobova i smanjuju upalu) nego cafortan koji mu dajete. Na našem tržištu jedan od najboljih suplemenata za pse tog tipa je Flexadin. Nije jeftin, ali ako kupite veliko pakovanje (90 tableta), trajaće vam 5 meseci jer se daje po kilaži psa. Prvih mesec dana se daje dupla doza (za vašeg psa bi to bila jedna tableta dnevno), a posle se daje doza održavanja (pola tablete dnevno). Taj suplement ne pomaže baš odmah, treba da prodje bar dve, tri nedelje, dok se ne ugradi u zglobove, zato se u prvih mesec dana daje veća doza. Ovaj suplement ne može da škodi, može samo da mu pomogne šta god da je u pitanju, ali ponavljam najbolje da odete kod veterinara da pogleda.
 2. Već sam u nekom od prethodnih postova rekla, nisam za to da takav pas bude non-stop na povocu, ali po danu u urbanoj sredini obavezno. Nek ga vodi u šumu u 3-4 ujutru. Ako je već hteo takvog psa onda mora da se potrudi da mu zadovolji potrebe na primeren način, a ne da mu kuče unakazi nečijeg psa ili vlasnika tog drugog psa zato što njega mrzi da ga odvede u šetnju negde gde neće moći nikoga da napadne.
 3. Ima i blizu mene jedan odrastao mužjak pit ili mix pita, kojeg povremeno puštaju bez povoca i to u po bela dana. Jednom, idem ja sa ovom mojom bulkom na povocu i nailazimo iza ćoška kad taj pit pušten, ali nama okrenut ledjima. Gazda njegov isto okrenut ledjima. Devojka koja je bila sa tim dečkom, okrenuta nama, kad nas je spazila, samo je rekla ovom dečku pazi ili tako nešto. U tom trenutku pit se okreće i čim je video ovu moju kreće da kidiše. Srećom devojka je na vreme opomenula dečka tako da ga je ovaj uhvatio u trenutku kad je krenuo da kidiše. Dečko ga je jedva savladao. Od tad sam opet počela da nosim biber sprej kad šetam psa. Drugi put, rano ujutru, opet mi iza ćoška, kad taj pit pušten, kenja, a gazda 5 metara od njega. Ja kad sam ga spazila odmah sam krenula unazad i da se vatam za džep, kad nema spreja, zaboravila. Srećom dok je pit izvršio nuždu gazda je stigao do njega i opet kidisanje. Od tada nijednom više nisam zaboravila biber sprej. Stvarno ne razumem ljude koji imaju psa koji hoće da napadne čim spazi drugo kuče, ne sluša fuj i ne, a puštaju ga bez povoca. Nebitno koja je rasa, a ako je pit u pitanju utoliko gore.
 4. Može, nema greške. Uz dodatak mog omiljenog BT ili EBT ako ćemo preciznije
 5. Ja sam navela pune nazive zbog Pitagore jer nije znao preko pitanja ..."staford ili ast?" o kojim tačno se rasama radi. Ovako kad navedeš pun naziv on i ako ne zna, ovde na forumu postoje teme za obe rase pa može lepo da vidi koja je koja rasa (ako ga interesuje), da ne zbunjujemo čoveka. Sa narodskim izrazima može da se pogreši jer ne zovu svi isto, a sa punim nazivom nema greške.
 6. Obe rase su priznate od FCI, pa samim tim imaju i zvanične nazive na jezicima zemalja članica FCI. Nisu potrebne skracenice, nema zabune kad se koristi pun naziv rase, lepo na srpskom - Američki stafordski terijer i Stafordski bul terijer. Originalni nazivi na engleskom American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier.
 7. Pa ako je agresivan na druge pse, a ne sluša komandu i ne treba da ga puštaju u po bela dana bez povoca. Ja kada bih imala agresivnog psa koji ne sluša ili mu je u rasnom kontekstu da napada druge pse, puštala bih ga bez povoca samo kad nema žive duše napolju, što znači u cik zore u urbanoj sredini. U po' bela dana bih ga puštala samo u nekoj divljini gde retko ko prolazi. Uostalom, ne samo agresivni psi. Svi psi koji se oglušuju o komandu, treba da budu na povocu. I mali i veliki. I mali će vrlo lako da naprave problem ako krenu histerično da laju i pridju velikom psu koji ne toleriše druge pse. Džaba što je veliki na povocu, ako mu mali pridje nadomak čeljusti, gotovo.
 8. Previdela sam ovo da ako bi bio manji pas, da bi mogao ostati u kuci i kad poraste. Super onda, najbolje je tako i kuća i dvorište - kako hoće.
 9. Francuski buldog je super izbor, bar po mom ukusu, ali po meni nije rasa za dvorište (rekla si u prvom postu da bi bio u kući dok je štene, a da bi kasnije bio u dvorištu). Nek napišu i ostali šta misle. Ja mislim da bi francuskom buldogu bilo previše hladno zimi napolju.
 10. Kvini nije loše. Bila je tri nedelje na omeprolu i famotidinu, stanje se dosta popravilo ali ne skroz. Veterinar joj je onda uradio ultrazvuk, rekao da ima zadebljana creva i prebacio je na hipoalergenik hranu sa hidrolizovanim proteinom 6 nedelja. Nedelju dana je postepeno prelazila i evo 4 dana jede samo nju, ali simptomi na toj hrani su joj za sada pogoršani, više mljacka po noći nego na low fat hrani.Za sad nije povraćala. Stolica je čini mi se malo bolja otkako jede ovu hranu, mada nije bila loša ni na low fat hrani. Ja sam pogoršanje simptoma povezala s tim što low fat hrana ima 7% masti, a ova hipoalergenik 20% masti, pa kapiram da se još nije navikla na masniju hranu. Videla sam da ta hipoalergenik hrana postoji i u moderate calorie varijanti sa manje masti (10%) pa ću da zovem veterinara da pitam da li da predje na nju.
 11. Žao mi je. Bolest bubrega je podmukla jer kad se pojave simptomi, bolest je već uznapredovala. Kako je Hugo sad? Verovatno je još uvek rano da se vidi da li mu ta Renal hrana olakšava tegobe.
 12. Hvala, da znamo da ne zalazimo tamo.
 13. Na koju trim stazu misliš? Prolazili smo ove godine pored one trim staze iza Ade safari (ima i ona veća kroz šumu kad se prodju roštilji i golf tereni, ali tu nismo bili), gde su tereni za rukomet (mali fudbal) i gde je ona teretana na otvorenom. Nijednog nisam videla. Mada nismo zalazili medju drveće, samo smo prošli pored, a i izležavali smo se na livadi pored trim staze u povratku. To što ih nije bilo povezala sam sa tim što je to bilo dva dana posle 1. maja, pa sam pomislila da su prskali pred praznik.
 14. Meni se čini da ih ima manje nego ranijih godina da l zbog nešto oštrije zime ili zato što su prskali ne znam. Ranijih godina pošto mi je pas bele boje vidjala sam ih da se šetaju po njoj bez da se zakače (čim ih vidim sklonim ih sa nje), a ove godine nisam videla nijednog čak ni da se šeta. Mi smo prošle godine koristili Scalibor, radio je posao protiv krpelja, mada komarci nisu bežali od njega. Kad sam to rekla veterinarki rekla mi je da Scalibor ne odbija komarce već da kad komarac pokuša da ujede, da mu smeta taj hemijski sastav pa odustaje od ujeda.
 15. Čudno mi za bula da je tako letargičan u šetnji, da nema neki zdravstveni problem? Jesi li pričao sa veterinarom o tome da ne voli da se šeta? Je li takav od malena ili je vremenom postao takav?