Petite

Administrators
 • Content count

  17642
 • Joined

 • Last visited

About Petite

 • Rank
  Guru
 • Rodjendan 24.10.1972.

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.balkankinology.net

Informacije o profilu

 • Pol
  Female
 • Lokacija
  BK
 • Interesovanja
  zivot

Recent Profile Visitors

6945 profile views
 1. Petite

  PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Kad potrosis Panklav Da se ne baci.
 2. Petite

  PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  E pa fino si zapeo, koliko vidim ....
 3. Petite

  SPECIJALIZOVANA IZLOŽBA DOBERMANA - IX BALKAN SIEGER 28.04.2018.

  Rezultati ovde
 4. Petite

  Dobermann (FCI: 2.1 - 143) - 9.deo

  Rezultati IX BALKAN SIEGER. Sudija : Demetris Cristodoulou (Kipar)
 5. Petite

  CACIB Natalinci 2018

  I ovde su svi stavljali akcenat na ocjenu. Kao žalba na ocjenu. Ovde nije uopšte pitanje ocjene ili plasmana, nego jedno kršenje pravilnika na očigled svih učesnika. Za skoro tri decenije koliko sam na izložbama, ja takvu bahatost nisam vidjela. Zaista sam ostala bez teksta kad sam vidjela ispunjavanje praznih ocjenskih lista i dopisivanje ocjena u katalog, u ringu, nakon završetka sudjenja - dok sam čekala da mi sudija potpiše radnu knjižicu za izvedenog psa. Ispunjavanje ocjenskih lista, za pse, koji ni izvedeni nisu. Da ne povjeruješ. I nije čudo da izlagači ne cijene sudijsko zvanje. Po kojem osnovu da ga cijene? Kad se kriminal radi naočigled svih.
 6. Petite

  CACIB Natalinci 2018

  Očekujem. Posebno na CACIB izložbi.
 7. Petite

  CACIB Natalinci 2018

  Ja na izložbi nemam pravo da pominjem lično bilo šta. Ni kao izlagač, ni kao sudija, ni kao sekretar u ringu ni kao prevodilac - NIKAKO. Ja ne mrzim tog čovjeka? Zašto bih? Ja ukazujem na nepravilnosti, koje sam svjedok, a onaj ko je dao autoritet za sudjenje, neka uradi šta je po Pravilniku dužan da uradi u ovakvoj situaciji . I ne bi bilo loše da javno upozori sve sadašnje i na polaganju eventualne buduće sudije, da se Pravilnik poštuje. Jer se samo tako štiti institucija. Institucija se ne štiti radom 'ispod žita' (metaforički rečeno), nego poštivanjem Pravilnika. Da niko nema osnova da stavlja 'prst u oko' instituciji, jer neki sudija kojeg je ta institucija autorizovala, ne poštuje Pravilnik. A treba da ga poštuje. Uozbiljimo se malo. Jer je ovo OZBILJNO bavljenje kinologijom. Muljanje je neozbiljno bavljenje kinologijom. Nećemo miješati babe i žabe i raditi projekciju. Šta se sve dogadja, sramota reći da si kinološki sudija. Za mene je to zvanje. I ako mi sami ne poštujemo to zvanje i ne ponašamo se tako da se to zvanje poštuje - neće biti ni (is)poštovano.
 8. Petite

  POKLANJAM kućicu za psa

  Prebacicu objavu na moj fb profil....
 9. Petite

  CACIB Natalinci 2018

  Nikoga iz organizacije niti delegata ja nisam vidjela da je prilazio ringu. Bar nisu imali oznake službenih lica. Da li su prolazili pored ringa, to ne znam, ja sam gledala u ring. No, pravo da velim, ovoliki broj osoba, koji je boravio u ringu od početka do kraja sudjenja je nemoguće primjetiti. Što se djeteta tiče, niko tom djetetu nije rekao da se makne, a dijete kao dijete, šta dijete zna? Da išta zna, ne bi bilo dijete. Ja se samo pitam šta bi bilo da je nečiji pas ujeo dijete? Ili tja pas kojeg je dijete bukvalno vucalo po ringu po onoj vrućini. Što nije isključeno i dogadja se na izložbama. Životinje su to. Ovo nije rješavanje problema putem interneta. Ovo je objelodanjivanje dogadjaja, sa objavom šta je uradjeno konkretno po tom pitanju. Problemi imaju način rješavanja. 1. uočavanje problema 2. ukazivanje da problem postoji, uz dokaze 3. obraćanje instituciji nadležnoj za reagovanje 4. diskutovanje o problemu Istina je da je ovde priča o posljedici. No, nadam se da će ova priča uticati da diskutujemo o uzroku, a ne o posljedici. Jer je bolje rješavati uzrok, tj uraditi prevenciju da do problema uopšte ne dodje.
 10. Petite

  CACIB Natalinci 2018

  Tako je.
 11. Petite

  CACIB Natalinci 2018

  Ja sam prvi put izvela u ring 1990. Na uzgojni ispit 1991. Znači, nisam ni ja od juče na izložbama. To što ne zaradjujem na psima, vjerovatno mi i daje odredjenu slobodu da ovako reagujem, bez straha od neke odmazde. Prvi put doživljavam ovakvu bahatost u ringu. Ja nisam mogla da vjerujem svojim očima, da stojim skoro 5 minuta pored sudijskog stola, čekajući da mi sudija potpiše radnu knjižicu, a sudija ispunjava PRAZNE ocjenske liste. Ovi oko njega čekaju kao da su u kafani, i sve to onako kao normalno. Ne, nije normalno. I kako napisah gore, to se ne smije raditi. I ne, neće ni savez reagovati ako se jasno i glasno ne ukazuje na nepravilnosti. Do ovakvog javašluka je velikim dijelom i došlo jer niko neće javno da istupa, nego svi 'rješavaju sa sudijom'. I ovo na slikama je 'rješavanje sa sudijom'. Neću da ja rješavam sa sudijom ni prije ni nakon izložbe bilo šta. To treba da radi organizator i savez, ne ja kao izlagač.
 12. Petite

  CACIB Natalinci 2018

  Ja sam se plašila da jazavičar ne ujede dijete....koliko ga je vucao po ringu. I na kraju vezao na ulaz u ring, po suncu... Uporno svi misle da se žalim na ocjenu - ja žalbu na ocjenu nemam. Imam primjedbu na kršenje Pravilnika. I jasno i glasno je ukazano na to. I ne bi bilo loše da svi normalno ukazuju na to, a ne 'rješavajte sa sudijom' u stilu posvadjajte se sa sudijom. Ne želim da se svadjam. Želim da se ispoštuje Pravilnik koji je svima na uvid. To je jedini način da se nešto poboljša.
 13. Petite

  CACIB Natalinci 2018

  Ovo je već pomak da se oglasio organizator i ogradio od pomenutog čina. Hvala. Prve dvije slike su (Šurbatović i Andrić) - su upravo zbog toga i postavljene, da se vidi da jasno nose oznake da su sudije i da drže spiskove, a ne kataloge. Nisam se obratila delegatu, jer je žalba dozvoljena samo na ocjenu nedovoljan. I to je naznačeno u katalogu. Mi žalbu na ocjenu nemamo. Nepravilnosti koji su uočene su napisane taksativno u dopisu koji je otišao prema KSRS i ja se nadam da ćemo dobiti neki odgovor. Pazite, ja lično problema sa sudijom nemam. Ja i ne znam ko je taj čovjek. Na kraju krajeva, ne zanima me. Došla sam na jednu izložbu, ponavljam IZLOŽBU - internacionalnog karaktera, nisam došla u privatni ring, da gledam privatno druženje. Takvo ponašanje je za privatno dvorište, a ne za ring na jednoj internacionalnoj izložbi. Doživjela na toj izložbi što sam doživjela - evo opisano gore i reagovano je upućivanjem dopisa prema krovnoj organizaciji. I treba da se reaguje, javno, sa pojašnjenjem, a ne 'rešavajte sa sudijom'. Ja ne želim da personaliziram. Cilj mi je da ukažem na nepravilnosti koje su se desile. Nakon ovog što sam postavila, dobila sam sijaset obraćanja (raznim putem), sa žalbama na ocjenu, na sudjenje i u drugim ringovima, na drugim izložbama, 'on je ovo, on je ono' (misli se na sudiju).... NE. Ni ja, a ni vlasnik psa nismo ocjenu pomenuli u svome obraćanju, naprotiv, naglasili smo u dopisu 'da ne ulazimo u sudijske odluke što se tiče ocjenjivanja pasa'. Ono na što stavljam akcenat je očigledno nepoštivanje Pravilnika i očigledna kriminalna radnja koja se dešava u ringu. Ocjena '5' upisana u praznu ocjensku listu je ocjena za šampionat u radu. A titula šampiona u radu daje osnov za prodaju i reprodukciju psa (kuje) i eventualno sticanje materijalne koristi. Ispunjava se ocjenska lista za pse koji se nisu ni pojavili u ringu. To se ne smije raditi ni pod tačkom razno. Ne smije. Ja sa sudijom u ovom slučaju nemam šta da rješavam. Sa sudijom treba da rješava institucija koja mu je dala autoritet da sudi. I upravo toj instituciji je upućen dopis. Ja ne želim da čistim ni za koga. Neka čisti svako za sebe. Ja platim rodovnik, platim prijavu legla, ako imam kotizaciju za uzgajivačnicu i to platim, platim kotizaciju za prijavu za izložbu koju je organizator postavio, putne troškove, potrošim svoje vrijeme, dovedem psa .... I sve to plaćeno uglavnom ide u kasu krovne organizacije koja iz toga plaća svoje zaposlene i ostale troškove i takodje stiče materijalnu korist. Prema tome, krovna organizacija je ta koja treba da reaguje na ove i ovakve nepravilnosti. A organizatori izložbi da budu u toku šta se dešava i reaguju preventivno, da se takvo nešto ne ponavlja. I to je jedini način da se nepravilnosti ne dogadjaju. Uz želju da naredne vaše izložbe proteknu bez ovakvih scena, šaljem vam srdačan kinološki pozdrav. I hvala za repliku. Sanja Sukara
 14. Petite

  CACIB Natalinci 2018

  Ah. pa takvih sijaset šampiona. Sve sa radnim i paradnim titulama.