- K A R I M -

Members
 • Content count

  604
 • Joined

 • Last visited

7 Followers

About - K A R I M -

 • Rank
  Advanced Member

Informacije o profilu

 • Pol
  Female
 • Lokacija
  Beograd

Recent Profile Visitors

1325 profile views
 1. - K A R I M -

  Američki buldozi Buli i Bea

  RIP Bea
 2. - K A R I M -

  Izbor granula- rotvajler

  Brit Care, kupuje se u pet centru.
 3. - K A R I M -

  Rotvajler stene - 2 i po meseca - ishrana

  Odgajivace definitivno. Vidim da su ti sugerisali da meso dajes kuvano ili sirovo - bolje daj sirovo. Skuvaj pirinac i kratko povrce (mozes i sirovo da izblendiras) i pomesaj sa sirovim mesom. Ubaci ribu (ljudi obicno daju papaline) i zumance. Svaku novu namirnicu koju budes uvodila, uvodi postepeno i pomalo da ne bi imala probleme sa varenjem.
 4. - K A R I M -

  Molim Vas, pomozite!

  Piroplazmoza?? U mom kraju pre jedno dva meseca je uginula pit bull zenka od piroplazmoze. Vlasnici nisu nasli krpelja na njoj pa je vet iskljucio tu mogucnost. Posto joj je sutradan bilo jos losije, a dali su joj neke lekove (kao bubrezi su u pitanju), uradili su razmaz i ustanovili piroplazmozu, ali je bilo kasno... Nasli krpelja ili ne, ako pas ima tamnu mokracu, a sezona je krpelja, svaki vet prvo mora da iskljuci piroplazmozu!
 5. - K A R I M -

  Francuski buldog

  Evo jedan predlog: svakog meseca neka sestra odvaja po 80-100 eura za kupovinu francuskog buldoga i za par meseci ce sakupiti dovoljno novca za neko stene iz proverene odgajivacnice. Ako nije u mogucnosti da odvaja ovu sumu svakog meseca onda ne bi trebalo jos ni da uzima psa dok se finansijska situacija ne popravi. Pas kosta, treba da jede kvalitetnu hranu narocito u stenecoj dobi, veterinar, oprema, poslastice.. Super bi bilo da vam neko pokloni zdravo i pravo stene, ali mislim da su za to male snase..obicno to budu psi sa nekakvim problemima koji postepeno pocnu da se ispoljavaju, pa posle bude skuplja dara nego mera. A da ne pricamo o patnji i psa i vlasnika kada takvi problemi krenu..
 6. - K A R I M -

  PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Bilo bi mnogo bolje kad bi se u diskusiju ukljucio premilov tehnolog posto se mnoga pitanja odnose na oblast koja nemaju veze sa veterinom, kao recimo ovo sto je @Sava postavio.
 7. - K A R I M -

  Nenormalno ponasanje zenke

  Skloni buldoga od terijerke, to sto ti dozvoljavas je zlostavljanje steneta. Stene treba da ima svoj steneci ritam zivota, treba najveci deo dana da spava, a ne da neki odrasli pas po ceo dan naskace na nju.
 8. - K A R I M -

  PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Znam ja to za ribu i tacno je da i trudnice ne bi smele da konzumiraju narocito tunu (ona je najozloglasenija). Ali pravilnik kaze koliko cega sme da bude u hrani...ili je to neka preporuka .. Zivu u sam spomenula onako, zato sto se i ona u nedozvoljenim kolicinama moze naci u ribi.
 9. - K A R I M -

  PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Ova Premil-ova analiza se odnosi na kg granula, tako da ako je MDK oznaka za max dozvoljenu kolicinu metala, pesticida...onda je, sto se olova tice, taj MDK 10mg/kg, a u premilu se nalazi <0,5 mg/kg. Ako je ista kolicina dozvoljena za ljude i za zivotinje onda, Elena, ni ti ni Kuki ne treba da brinete da cete se predozirati teskim metalima Ali nije mi jasno, ako su ovo maksimalno dozvoljene kolicine to znaci da namirnice koje kupujemo regularno u prodavnici ne sadrze vise od navedenih kolicina? Sto bi onda trebalo da brinemo o recimo zivi u tuni?
 10. - K A R I M -

  Rahitis ili krive noge kod Cane Corso steneta

  Tebi treba dobar veterinar. Reci odakle si da ti preporucimo nekoga.
 11. - K A R I M -

  Belissima Rea

  Podrska Savooo! sve je mnogo lakse uz pravog prijatelja
 12. - K A R I M -

  Surutka ili jogurt sa granulama.

  Termickom obradom kosti postaju kruce i mogu povrediti psa. Osnovno pravilo kod davanja ribe: ako vlasnik psu daje ribu sa kostima obavezno je da bude sirova! Ovo jedino ne vazi za papaline, njihove kosti su toliko sitne da ih i mi jedemo przene sa sve kostima.
 13. - K A R I M -

  Pomoc svacije iskustvo ili misljenje se usvaja ...

  Jako mi je zao...
 14. - K A R I M -

  Belissima Rea

  Jeste da je imala godine, ali je ovo bas sok... RIP Belissima Rea Mnogo mi je zao...
 15. - K A R I M -

  Obrok za psa - priprema

  Sto na zalost?