- K A R I M -

Members
 • Content count

  570
 • Joined

 • Last visited

7 Followers

About - K A R I M -

 • Rank
  Advanced Member

Informacije o profilu

 • Pol
  Female
 • Lokacija
  Beograd

Recent Profile Visitors

1150 profile views
 1. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  A kada bih psa prebacila na kuvano, da, dodavala bih mu suplemente.
 2. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  A i ti si 100% siguran da ti pas dobija sve sto mu treba? Hmm, zanimljivo! Ne znam kako to uopste postici kada razlicite vrste hrane sadrze razlicite kolicine vitamina i minerala. Ili je 100mg isto sto i 75mg, a to je isto sto i 120mg Jos nesto, pretpostavljam da je svima jasno da nije isto 100mg vitamina c iz limuna i iz neke tablete, mislim na iskoristivost i sporedne efekte
 3. Parvoviroza (Macja kuga)

  Bas nije imala srece
 4. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Ne mislim ja nista nego si ti napisao da su suplementi dobri kod ishrane kada se ne koristi granulat. Pored ovako raznovrsne ishrane koju sam navela, bilo kakva suplementacija je bespotrebna. Ne hranim psa svaki dan isto i ne treba mu svaki dan sve. Jedino sam dodavala navedene suplemente i to u kratkom periodu kao potpora hrskavici i uopste vezivnom tkivu zato sto moj pas ume da se prebaci u saluki mode, a to za psa od skoro 70kg nije bas dobro.. Tuncay, to je zivot jos kad vidim crnaca
 5. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Bila, tenis 10 godina, ali sam tada bila u razvoju i nisam koristila nikakve dodatke, samo kvalitetna hrana. Jasno je sta znace suplementi za sportiste, ali ja psu ne dodajem suplemente osim ako za to nema potrebe. Od suplemenata sam dodavala gag za hrskavicu, omega 3, vit e i ester c vitamin. Hranim ga sirovim mesom, nesto uh, povrcem i vocem. Od prirodnih dodataka ima dosta toga, recimo pivski kvasac, jaje, mlevene semenke, alfa alfa, ulje od psenicnih kilca, alge... @Jaherys, nakon svega nevedenog sto dajem psu, a to nije sve, zasto mislis da psima treba dodavati suplement ako se ne hrane granulama?
 6. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Olikan, ne mogu da te pohvatam, savetujes da nije isto uzimati vitamine iz hrane i suplemenata? A psa si hranio granulama, ne kapiram..
 7. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Bogami, svasta nesto ima ovaj lan pretpostavljam da dodajete barem 200g na kg mesa kako biste izvukli one silne vitamine i minerale koje ste naveli na sajtu. E, da, morate biti transparentni kad su u pitanju kolicine tih minerala i vitamina, da li su u pitanju g, mg ili mcg. A ne ovako vam stoji, recimo vit b12.....72. Cega? Granule se pripremaju na visokim temperaturama pri cemu se mnogo hranjlivih stvari unisti, pa tako ako vam nesto i ostane da je prirodnog porekla je minimalno. Tako da vecina vitamina i minerala je sintetickog porekla i nemojte se praviti da nije tako zato sto i daleko kvalitetniji brendovi od vaseg navode da je rec o dodacima. A to sto na vasim deklaracijama nije tako navedeno vec ste postavili naku tabelu koja skrece paznju sa pricom o tome za sta koji mineral i vitamin sluze, ne znaci da nam mozete reci da su vitamini u vasim hranama prirodnog porekla.
 8. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Pa naravno da psa ne treba puskom terati da jede niti ce svaka hrana odgovarati svakom psu, pa cak i da je za vecinu pasa najbolja, ali ako neko pita koju hranu da odabere za psa, onda mora da zna odakle da pocne. Pas pre svega treba da jede meso, tako da je potrebno obratiti paznju na deklaraciju koliko je namirnica zivotinjskog porekla, odnosno koliki je njihov udeo. To je osnovni vodic, a dalje svako u skladu sa svojim mogucnostima treba da pronadje hranu koja njegovom psu najvise odgovara.
 9. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Nade, ima pasa koji ce imati super dlaku i stolicu i na najjeftinijim konzervama, pa ce posle 2 godine da im stradaju jetra i bubrezi od gomile aditiva i konzervanasa.
 10. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Kad se vec spominje zivotna dob psa, moj prethodni pas mesanac je ziveo 14god i 2 meseca i nije pojeo nijednu granulu u zivotu. Moja mama ga je hranila i to skoro svom hranom koju smo mi jeli. Ceo zivot je bio zdrav osim par meseci pred kraj kad su krenuli problemi sa srcem. Koja bi to institucija mogla da sprovede jedno takvo nezavisno istrazivanje?
 11. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Verovatno posle idu zajedno na manikir...jadan pas
 12. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Na navedenim linkovima su ostale prvobitne mere, ukucajte 100g za jasniju sliku.
 13. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Sta ste Vi zapravo ovde rekli? Da meso sadrzi nedovoljno vitamina i da su to oni topivi u mastima, a onda ste naveli da meso sadrzi nekoliko vitamina B grupe koji su topivi u vodi.. Evo par primera: http://nutritiondata.self.com/facts/beef-products/3464/2 http://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/705/2 http://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/666/2 Procenat zanemarite, odnosi se na dnevnu potrebu ljudskog organizma. Dakle, rotiranjem razlicitih vrsta misicnog mesa i ubacivanjem organa nikakvog manjka nece biti. I niko psa ne hrani samo mesom, tu su i razni dodaci koje psi smeju da jedu. I naveli ste da su vitamini u Premil hrani prirodnog porekla, pa me zanima koji su to izvori.
 14. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Ok dakle slazemo se, pas ima zubalo za kidanje hrane, ali i zvace istu, samo ne na nacin na koji to radi, recimo, covek. Meni deluje da se Sava pogresno izrazio, da je pod vezom izmedju zvakanja i pljuvacke mislio na usitnjavanje hrane i lakse varenje u zelucu.
 15. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Znaci pas kida granule. I zato je hrana za pse napravljena u obliku granula da bi pas mogao da ih kida.